már a mezen is elfogadtam, a székek meg pont nem érdekelnek, mert mikor látom a stadiont, akkor meccs van, és amikor meccs van, akkor pedig ülnek a székeken.

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 13., szerda 14:59
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. november 13., szerda 14:55
HozzászólásSzerző: madridronie » 2013. november 13., szerda 14:24
Ez a tétel bukott meg tavaly valamelyest; ami aztán "az őszi teljesítmény --> húzó faktor és a most kifejezetten naptári év nem idény szlogen" révén vált megmagyarázhatóvá a Messi fanok részéről, meg ugye Iniesta is bőven jobban rászolgált volna, hisz a vb. cím erősebb, mint a spanyol bajnoki trófea!Ha mutatókra meg összteljesítményre adják, akkor Messi bizony csak 1 aranylasztit nem érdemelt meg a 4-ből. Mert azért a mutatók egy dolog, de ha van 2 hasonló (csak minimális hibahatáron belül lévő) játékos, akkor nem a minimális különbséggel jobb szezont futó kapja, hanem az, aki több címet nyert.
Ez jogos. Ha két játékos hasonlóan jó formában futballozott, akkor az érdemli meg, akinek a csapata többet nyert.
Amúgy meg Messi aranylabdái is vicckategóriások, 2 minimum, mert ez a baromság, hogy mikor mennyi gólt lőtt, sokat nem mond. Kitörölheti a seggét a mutatóival Messi meg CR is, ha nem nyernek mellé kupákat. Na most idén Messinek is csak egy spanyol bajnokság jött össze. Egy spanyol bajnoki cím meg gólkirályi cím azért szerintem kevés egy aranylabdához (BL gólkirályi cím meg végképp) akkor, ha van mondjuk triplázó is.
Régebben így is volt. Ha viszont megváltoztak a játékszabályok, akkor ne csak 1-1 évre változzanak, hanem legyenek következetesek.
Ez lenne az elvárt, az álom kategória egy jól működő világban, de nem ez lesz és nem kell félni, meg lesz magyarázva most is; előre látom, hogy az ellenérv, magyarázat idén a következő lesz: igen, Cristiano valóban a legjobb volt idén, de nem nyert semmit a "sehol nem jegyzett BL gólkirályi címen" kívül --> míg a Sneijder féle párhuzammal élve anno Leo a spanyol bajnoki cím és az Aranycipő mellett a BL gólkirályi címmel is büszkélkedhetett.ha az elmúlt években megváltoztak a játékszabályok az Aranylabdával kapcsolatosan, akkor tartsák is ezekhez a szabályokhoz magukat a döntéshozók.
Na igen; ez a "Messi is a good boy" szlogen és a többi maszlag ami vele jár, ugye egyáltalán nem új keletű dolog és gyakran visszatérő gondolat, felfogás volt ez eddig itthon (Sanyi bácsi és társai) és a nagyvilágban is, csupán a "balfék" Blatter egy szerencsétlen pillanatában idén ezt hivatalos formába is öntötte a FIFA elnökeként, ami talán egy picit feltűnőbb volt (mondjuk éppen csak, hisz a portugálokon, a CR7 fanokon és Madridistákon kívül nem nagyon botránkoztatott meg senkit komolyabban az eset) a korábbiakhoz képest! :ĐEzt mondjad a szerethető Egervárinak meg a többi hülyének, aki szavaz.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. november 13., szerda 14:11
Bartra 7 meccset jatszott, 5szor kezdokent 90 percet, 2szer pedig cserekent (55 illetve 1 percet). Varane mind a 4 meccsen kezdokent 90 percet jatszott.GT37 írta:Bartra vs Varane in Liga 13/14
Games: 5-4
Aerial duels won: 14-3
Tackles: 20-5
Interceptions: 21-3
Clearances: 37-16
Blocked shots: 6-2
HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 13., szerda 14:04
Nincs az elfelejtve, sőt...morientes írta:Az már régen el van felejtve,hogy mikor Mascherano megsérült,valamint Puyol sem volt egészséges,akkor bedobták BL meccsen talán pont a bayern ellen,mennyire nem találta a ritmust...maguk a barca szurkerek is azt írták hogy Hummelst mielőbb,mert ebből a srácból nem lesz barca szint...de hát ez rég volt,tán igaz se volt...
Igen, ezért írtam, hogy védőproblémák (vagyis van egy megfelelő színvonalú negyedik középhátvéd Piqué, Mascherano és Puyol mellé), nem pedig védekezésbeli problémák.'shutterisland írta:bartrának mindenki örül, de a kevesebb kapott gól és valamivel stabilabb védekezés inkább annak köszönhető, hogy egyrészt valdes talán élete legjobb formájában véd idén, szóval kapásból van egy biztos pont végre, másrészt pedig a letámadás, bár még tata szerint is csak nyomokban emlékeztet a klasszikus letámadásunkra, javult.
HozzászólásSzerző: morientes » 2013. november 13., szerda 13:56
Az már régen el van felejtve,hogy mikor Mascherano megsérült,valamint Puyol sem volt egészséges,akkor bedobták BL meccsen talán pont a bayern ellen,mennyire nem találta a ritmust...maguk a barca szurkerek is azt írták hogy Hummelst mielőbb,mert ebből a srácból nem lesz barca szint...de hát ez rég volt,tán igaz se volt...Imádom, ahogy futtatni próbálod Bartrát, meg úgy összességében, ahogy a Barcások nyomatják. Ne vedd rossz néven.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 13., szerda 13:55
bartrának mindenki örül, de a kevesebb kapott gól és valamivel stabilabb védekezés inkább annak köszönhető, hogy egyrészt valdes talán élete legjobb formájában véd idén, szóval kapásból van egy biztos pont végre, másrészt pedig a letámadás, bár még tata szerint is csak nyomokban emlékeztet a klasszikus letámadásunkra, javult.Egyszerűen csak annyi, hogy örülök, hogy a védőproblémáink úgy-ahogy talán megoldódnak így, hogy Bartra berobbant, hatalmas meglepetés nekem legalábbis Marc eddig teljesítménye.
HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 13., szerda 13:51
Tényleg csak érdekességképpen másoltam be, egyébként nem is gondolom, hogy jobb lenne Marc a franciánál, tényleg elképesztő volt, amit lenyomott tavaly Raphael, akár ellenünk, akár a többi meccsén. (Megjegyzem, én akkor is dicsértem és elismertem, ez most sincs másképp.Realista24 írta:Imádom, ahogy futtatni próbálod Bartrát, meg úgy összességében, ahogy a Barcások nyomatják. Ne vedd rossz néven.
Tavaly meg Varane-nak egyszerűen szerencséje és mákja volt, hogy Messinek nem volt kedve focizni, meg futni, ezért tudott -5 méterről tízet ráverni, amellett, hogy úgy levette a pályáról, hogy tanítani kéne.
Na meg a 15-18 meccs szabálytalanság nélkül (vagy 1 szabálytalansággal) is smafu volt...és ugye zöldfülűként olyan meccseket hozott le zsinórban, hogy a világ katalán felén kívül mindenki elcsöppent.
Most meg úgy hegyezik(tek) erre a srácra....
HozzászólásSzerző: Sastre » 2013. november 13., szerda 13:46
Hát igen... a támadók inkább már nem is játszanak Varane felé... tudják, hogy esélytelenek ellene :ĐÉs még egy érdekesség:
Bartra vs Varane in Liga 13/14
Games: 5-4
Aerial duels won: 14-3
Tackles: 20-5
Interceptions: 21-3
Clearances: 37-16
Blocked shots: 6-2
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. november 13., szerda 13:41
HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 13., szerda 13:20
Realista24 írta:Szép betűtípus :Đ
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. november 13., szerda 13:14
HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 13., szerda 13:05
HozzászólásSzerző: morientes » 2013. november 13., szerda 11:11
Nehéz ehhez mit hozzátenni.Van egy sanda gyanúm,hogy Blatterék nem merik már ötödszörre odaadni Messinek,mert az blama lenne,Ronaldonak meg nem akarják mer nem szeretik,(ez kiderült ugye abból ahogy az elnök úr beszélt róla),ezért aztán kellett valaki,aki mégiscsak egy bajnok,kupagyőztes,BL győztes csapat tagja.Aki ugyan tényleg jó játékos,de tudásban a fentebbi kettőt meg sem közelíti.(más se)Gürizik minden meccsen, esetenként rúg egy gólt vagy kioszt egy gólpasszt, de ennyi. A BL-döntőben nem ő volt a nyerőember, a válogatottat sem tudja igazán húzni a fontosabb meccseken, szóval egyénileg nem volt akkora király, hogy ennyire egyértelmű legyen az idei Aranylabdája.
HozzászólásSzerző: MyStiQ » 2013. november 13., szerda 10:00
És? Továbbra is naptári évre osztják, nem szezonra. Veri Messit? Igen. Very Riberyt? Igen.A spanyol gólkirály Messi lett, CR-nek a BL jutott "csak". Mutatókban Messit csak most ősszel veri, ami köztudott sokat nem szokott számítani (vagyis inkább már a kövi évhez számít, ugye a gólkirályság, aranycipő és ilyenek miatt).
Ez jogos. Ha két játékos hasonlóan jó formában futballozott, akkor az érdemli meg, akinek a csapata többet nyert. Messi elvileg nem erről a bolygóról való, csóri Sneijder meg egy melós kölyök, akinek volt egy éve, ahol saját magához képest remekül futballozott és mindent megnyert. Mégis Messi kapta... Idén ha azt nézed, akkor Ribery annyira nem emelkedett ki a Bayernből, mint akkoriban Sneijder és Diego Milito az Interből. Az előző szezonban - kis túlzással - a Bayern akár egy Kroos - Müller - Shaqiri - Gomez négyessel is agyon tudott verni bárkit úgy, hogy Boateng áll a kapuban...Ha mutatókra meg összteljesítményre adják, akkor Messi bizony csak 1 aranylasztit nem érdemelt meg a 4-ből. Mert azért a mutatók egy dolog, de ha van 2 hasonló (csak minimális hibahatáron belül lévő) játékos, akkor nem a minimális különbséggel jobb szezont futó kapja, hanem az, aki több címet nyert.
Régebben így is volt. Ha viszont megváltoztak a játékszabályok, akkor ne csak 1-1 évre változzanak, hanem legyenek következetesek.Amúgy meg Messi aranylabdái is vicckategóriások, 2 minimum, mert ez a baromság, hogy mikor mennyi gólt lőtt, sokat nem mond. Kitörölheti a seggét a mutatóival Messi meg CR is, ha nem nyernek mellé kupákat. Na most idén Messinek is csak egy spanyol bajnokság jött össze. Egy spanyol bajnoki cím meg gólkirályi cím azért szerintem kevés egy aranylabdához (BL gólkirályi cím meg végképp) akkor, ha van mondjuk triplázó is.
Ezt mondjad a szerethető Egervárinak meg a többi hülyének, aki szavaz. Fentebb már céloztam rá, de Ribery tavalyi játékától én például nem estem hanyatt. Gürizik minden meccsen, esetenként rúg egy gólt vagy kioszt egy gólpasszt, de ennyi. A BL-döntőben nem ő volt a nyerőember, a válogatottat sem tudja igazán húzni a fontosabb meccseken, szóval egyénileg nem volt akkora király, hogy ennyire egyértelmű legyen az idei Aranylabdája. Megkockáztatom, hogy egyénileg volt már ennél jobb szezonja...Ribery (meg anno Sneijder) mutatói a közelében sincsenek CR meg Messi mutatóival, de a játékuk, amit a csapatukban nyújtanak, ugyanúgy létszükséglet, mint ahogy CR és Messi játéka is. A játéka ugyanannyit ér, mint a két óriás játéka, éppen ezért csak mutatókra nézve osztani aranylabdát amatőr szemléletre vall.
Én személy szerint nem rajongok C. Ronaldóért, de ha az elmúlt években megváltoztak a játékszabályok az Aranylabdával kapcsolatosan, akkor tartsák is ezekhez a szabályokhoz magukat a döntéshozók.Akik meg itt Ronaldo mellett kardoskodnak, őket megértem. A mi csapatunk játékosa, én is szeretném, ha ő kapná meg. De legbelül a nem elfogultak tudják, mint ahogy tudták az elmúlt években is, hogy CR nem érdemli meg/nem érdemelte meg az aranylabdát, és jelenleg, meg az elmúlt években is, egy évet leszámítva Messi érdemelte meg jobban kettejük közül. Az már más kérdés, hogy volt 1-2 játékos, aki inkább érdemesebb lett volna a díjra, mint az argentin.
Ott van, igen. Ahogy az érmek és trófeák is ott vannak, ha valaki bajnok vagy BL-győztes lesz.Az idézett hsz-hez meg annyit, hogy a mutatókra ott az aranycipő.
C.Ronaldo - Messi/Neymar - Balemég a végén majd nehogy az legyen, hogy nem a cének lesz baja a 100 misis balel, hanem messinek neymarral. milyen lenne már ha a good boy össze veszne a brazil szupertehetséggel.
HozzászólásSzerző: Csabi » 2013. november 13., szerda 9:55
HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 13., szerda 7:22
1) Messi is a good boy ...
HozzászólásSzerző: madridronie » 2013. november 13., szerda 1:55
Kezdjük mindjárt azzal, hogy mi alapján?mielőtt valaki betámad, én is így látom, hogy ha az a 2010-es adható volt messinek, akkor azon az elven cr-nek kellene most adni.
csak nem tudom, hogy ha most megkapja ronaldo, akkor az által a messi 2010-ben megkapott aranylabdája is adhatóvá, vagy legalább vitathatóvá válik a "csalás" helyett, vagy pedig mind a kettőjüké a "jogtalan" státuszban foglal majd helyet a szemetekben.
a logikai szál.
HozzászólásSzerző: Press » 2013. november 12., kedd 22:00
HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2013. november 12., kedd 21:53
Akkor már egy ideje nyomon követheted a mi agyonyal....nkant is. Ott van mondjuk a két Van Gaal éra, amikor enyhén szólva sem szimpatizált sem a média, sem a közvélemény a csapattal (és még net sem nagyon volt), pedig az első aránylag sikeres volt. A holland kb. egy Mourinho 2.0 volt (vagy fordítva, ahogy tetszik) a sajtóval és nagy támadási felületet jelentett a holland gyarmatosítás is. Vagy amikor Rijkaard alatt kezdtünk leszállóágba kerülni jöttek a "Barca-blama" stb. főcímek, és R10 bulizásait is előszeretettel taglalták öthasábon. Nem akarok vitát generálni és ezt a témát részemről le is zárnám, csak kérdezted hol sántít amit írtál és erre reagáltam egy-két példával.primrose írta:Köszönöm kérdésed, és 1998 óta szurkolok a Real Madridnak. Amúgy nem nagyon kaptam választ arra, hogy az írásom hol sántít, de édes mindegy.
Aha... milyen kár. De attól Messinek még mindig négy bogyója van, ezzel hárommal előzve CR-t.Messi tényleg nem érdemelt 4 lasztit, de ez sajnos annak is köszönhető, hogy a jelenben van két játékos akik kiemelkednek, a többiek pedig hátul loholnak.
Ha idén CR kapja, az picit annak is köszönhető, hogy sokan felkapták a fejüket a Blatter féle esetre és elkezdtek végre tisztán látni. Messi is a good boy.Idén több, mint valószínű, hogy Cr kapja, megjegyzem teljesen jogosan, ha a nyáron még szoros is lett volna az ősz is meghatározó, ott pedig mind a franciával, mind az argentinnal szemben fölényesen vezet. Így remélhetőleg megnyugszik majd mindenki, habár biztos lesz itt olyan aki kihozza valahogy Messit valamilyen szempontból "bűnösnek".Ha ez az eset nincs, akkor még jó páran azóta is sötétben tapogatóznának. Mindenesetre engem az sem lepne meg, ha Messi idén is Cé előtt végezne.
Hát nem tudom... szép ez a Cesc, Neymar, Alexis, Iniesta névsor, de hogy tényleg át tudnák- e venni hosszabb távon Messi helyét, én ezzel azért még várnék. Nálunk semmivel sem rosszabb névsor, a Bale, Benzema, Modric, Alonso négyes, de ott van még Isco is, aki bár most jegelve van, de nagy játékos lehet belőle.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jelenleg nem vagyunk annyira félkarú óriások Messi nélkül, mint amennyire ti függtök a portugáltok.
Jelenlévő fórumozók: 9 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem