Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2013. december 12., csütörtök 17:52

'shutterisland írta:inkább nézzétek hegyit a zuhanyhíradóban 17.30-tól a sport1-en.
majd ő eldönti a vitát, ha szóba kerül a téma. :lol:

Cr teljesítményét 2 mondatban elintézték...azt is nyögvenyelősen, várom neymár felszopását a reklám után, legalább egy 10 perces "hegyi beszédben"...
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. december 12., csütörtök 17:23

egyre jobban arra hajazok, hogy hehe és Hegyi egy és ugyan az a személy. elvileg real szurkoló, de elismerni se a játékosait, se a játékát nem tudja miközben a Barcások az istenek és Neymar is földönkívül..

:hmmm:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 12., csütörtök 17:19

inkább nézzétek hegyit a zuhanyhíradóban 17.30-tól a sport1-en.
majd ő eldönti a vitát, ha szóba kerül a téma. :lol:

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2013. december 12., csütörtök 16:56

Neymar szerintem egyértelműen jobb képességű, mint Bale, és jól láthatóan többet tud hozzátenni a csapata játékához, ebből a szempontból jobb, de ami Bale mellett szól, az a mentalitása. Igazi nyerőember, és erre születni kell. Lehet nem tud úgy bánni a labdával, mint Neymar - hozzáteszem úgy nem sokan tudnak a világon - viszont ő belőle inkább kinézem, hogy egy komoly téttel bíró meccsen a semmiből lő egy gólt 30ról és ezzel eldönti a meccset. Nem beszélve arról, hogy ő is egyre jobb akar lenni, hihetetlen fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, és úgy látszik ezt folytatja. Szóval összességében szerintem legalább olyan hasznos lesz a csapat számára, mint a brazil.

De szerintem egyébként Suárez van olyan jó, mint ez a két játékos, csak a hype... Talán még Ibra van ezen a szinten, de pl. én sokakkal ellentétben Ribéryt nem tartom olyan top játékosnak, Robben is hozza azt, amit a francia.

CR és Messi viszont jóval előrébb jár az előbb említett játékosoknál is. És ez még jó pár évig így is marad.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. december 12., csütörtök 16:34

hehe írta:hanem a mezőnybéli játéka semmi extra, egy kupac szarnál nem sokkal több.
szerintem ez egyértelmű tény.
Kicsit talán túlzol, de tény, hogy nem kiemelkedő ezen a területen a walesi, neki más az erőssége.
GT37 írta:megvan benne az a képesség, ami csak igencsak kevés futballistában található meg: amikor igazán szükség van rá, amikor nagyon kell egy gól, akkor nem remeg meg a lába, odaáll és beveri harmincötről vagy csak bekotorja két centiről, amire szükség van éppen.
(Bocs, hogy magamat idézem. :D )
Egyébként szerintem abszolút fejlődőképes még Gareth, a mezőnyben nyújtott teljesítményén fog még javítani, efelől semmi kétségem, és a gólok is jönni fognak, talán még gyakrabban, mint Londonban. Fogod még őt dicsérni, amikor igazán balelendül (de rossz :lol: ) a játékba. :D

Jelenleg jobbnak tartom GB-t Neymarnál, viszont a brazilból nagyobb játékos lehet majd, ha szépen fejlődik tovább... Egyelőre a jó úton halad szerintem.
ziro4vr írta:Cr és Messi. mindenki más csókolhatja a kislábujjukat
Ennyi. :agree:

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. december 12., csütörtök 15:43

nem azt mondtam, hogy szar.
hanem a mezőnybéli játéka semmi extra, egy kupac szarnál nem sokkal több.
szerintem ez egyértelmű tény.
az, hogy én sosem láttam benne kombinatív, kreatív játékban sokat, az az én bajom, lehet rámcáfolni, természetesen nem mondok ítéletet az emberről egészen addig, amíg be nem illeszkedik, utol nem éri magát.
de attól még a játékára mondhatok kritikát.
Kép
Kép
Kép

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2013. december 12., csütörtök 15:40

de azért bélt se kell szarozni..
legalábbis szezon végéig ne
Kép

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. december 12., csütörtök 15:29

Matt009 írta:Na kitört a vita, és még hányszor ki fog törni... :mrgreen:

Az a helyzet, hogy ez egy baromira nehéz kérdés, ízlés szerint lehet érvelni bármelyikük mellett. Én azért hehe véleményével értek egyet, miszerint Bale játékban azért nem villogott túlságosan. Volt 1-2 meccs, ahol osztogatta a gólpasszokat, meg megbontotta a védelmeket, de összességében inkább ponterős volt a játéka, mintsem a csapat játékához sokat hozzárakó. Neymart én ebből a szempontból előrébb látom, és számomra nagy kérdés, hogy Bale lesz-e ennél jobb játékban. Véleményem szerint sokkal jobb nem lesz, csak még több gólt fog rúgni, és talán lesz egy rakat gólpassza.

Én anno inkább Neymart szerettem volna Real mezben látni, most is úgy gondolom, hogy Neymar többre lehet képes, mint Bale, bár én Balet talán egy kicsit lebecsülöm. Mindenesetre hozzám is közelebb állnak a technikás, ügyesebb, fineszesebb labdarúgók, mint a CR-Bale-féle robotok. Ugyanakkor engem nem varázsol el 1-2 szép csel, bokapassz, rabona hamis csillogása, ha mögötte nem társul az akció előrelépése. Neymarral sokáig az volt a bajom, hogy sok szép cselt, trükköt csinált, de az haszontalan volt. Sok ügyes focista rohangál a világban, de a nagy sztárokat az teszi naggyá, hogy ezekkel a cselekkel, trükkökkel ténylegesen előnyt tudnak kovácsolni maguknak és a csapatuknak a pályán. Neymar elindult ebbe az irányba (sokan ezt a lépcsőt nem tudták átugrani: Robinho, Quaresma, Nani, Diego... a sort még lehetne oldalakon keresztül folytatni). Kérdés, hogy mennyire sikerül ezt realizálnia. Ha igen, akkor a világ legjobbja lehet. Ha nem, akkor lassan meg fog állni a fejlődése.
ennyi lenne a lényeg.
nem pedig személyeskedni, vagy hülyegyerekezni neymart (aki azért nem is olyan hülye, mert mégiscsak a legjobban kereső focista a világon). persze én is rühellem, amikor dobálja magát, ahelyett, hogy próbálna menni tovább, de azért volt kitől tanulnia.....
Kép
Kép
Kép

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. december 12., csütörtök 14:39

Realista24 írta:Egy jó Higu-Karim "párbeszéd"
ja tudom rémlik valami.
régen amikor read-onlyban toltam sokat olvastam azokat. :mrgreen:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2013. december 12., csütörtök 14:35

Galacticos írta: egyetértek, semmiképp sem szabadna idesorolni azt a riberyt aki semmivel nem tesz hozzá többet a csapta játékához mint mondjuk lahm, schweinsteiger vagy a másik tökéletes LÁNCSZEM thomas müller.
akartam is írni, hogy ribery akkor is idesorolódna, ha mondjuk a chelsea játékosa lett volna tavaly?

az aranylabda top3 megérdemelt, mert a triplázó, aktuálisan körbenyalt csapat legkarakteresebb(?) játékosa, legnagyobb tudású játékosa, de ott robben, müller és sveijni is kb ugyanannyit tett hozzá a sikerhez, de lehet írni neuert vagy lahmot is..
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. december 12., csütörtök 14:32

szóval az ne csodálkozzon hogy utána ugranak rá
Akkor szarozzák Neymart, ne személyeskedjenek. Érveljenek, vagy ha nem tudnak, akkor csöndben is lehet maradni, nem szégyen az.
Nagyon jól tudod milyen szitu ez, amikor kifogynak az érvekből és személyeskedésbe fordul át a dolog. Egy jó Higu-Karim "párbeszéd" :Đ
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. december 12., csütörtök 14:23

ziro4vr írta:Cr és Messi. mindenki más csókolhatja a kislábujjukat
egyetértek, semmiképp sem szabadna idesorolni azt a riberyt aki semmivel nem tesz hozzá többet a csapta játékához mint mondjuk lahm, schweinsteiger vagy a másik tökéletes LÁNCSZEM thomas müller.
Realista24 írta:Miért kell személyes hadjáratot indítani hehe ellen csak azért, amiért többre tartja Neymart, vagy szívesebben nézi?
szerintem nem azért indítanak ellene hadjáratot ahogy te mondtad.
hanem azért mert közben fikázza balet és mondjuk cristiano ronaldot. mindezt úgy hogy utóbbival neymar neve egy hozzászólásban sem szerepelhetne. mert jelenleg(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) egy senki még hozzá képest.
neymar nem azért színészkedik mert ez egy rossz tulajdonsága, hanem azt is azért mert cristiano 17 évesen ugyanezt csinálta. ha valaki ilyet ír úgyhogy cristiano napról napra több szurkolónk szemében építi saját szobrát egyre inkább, szóval az ne csodálkozzon hogy utána ugranak rá.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. december 12., csütörtök 13:54

Na kitört a vita, és még hányszor ki fog törni... :mrgreen:

Az a helyzet, hogy ez egy baromira nehéz kérdés, ízlés szerint lehet érvelni bármelyikük mellett. Én azért hehe véleményével értek egyet, miszerint Bale játékban azért nem villogott túlságosan. Volt 1-2 meccs, ahol osztogatta a gólpasszokat, meg megbontotta a védelmeket, de összességében inkább ponterős volt a játéka, mintsem a csapat játékához sokat hozzárakó. Neymart én ebből a szempontból előrébb látom, és számomra nagy kérdés, hogy Bale lesz-e ennél jobb játékban. Véleményem szerint sokkal jobb nem lesz, csak még több gólt fog rúgni, és talán lesz egy rakat gólpassza.

Én anno inkább Neymart szerettem volna Real mezben látni, most is úgy gondolom, hogy Neymar többre lehet képes, mint Bale, bár én Balet talán egy kicsit lebecsülöm. Mindenesetre hozzám is közelebb állnak a technikás, ügyesebb, fineszesebb labdarúgók, mint a CR-Bale-féle robotok. Ugyanakkor engem nem varázsol el 1-2 szép csel, bokapassz, rabona hamis csillogása, ha mögötte nem társul az akció előrelépése. Neymarral sokáig az volt a bajom, hogy sok szép cselt, trükköt csinált, de az haszontalan volt. Sok ügyes focista rohangál a világban, de a nagy sztárokat az teszi naggyá, hogy ezekkel a cselekkel, trükkökkel ténylegesen előnyt tudnak kovácsolni maguknak és a csapatuknak a pályán. Neymar elindult ebbe az irányba (sokan ezt a lépcsőt nem tudták átugrani: Robinho, Quaresma, Nani, Diego... a sort még lehetne oldalakon keresztül folytatni). Kérdés, hogy mennyire sikerül ezt realizálnia. Ha igen, akkor a világ legjobbja lehet. Ha nem, akkor lassan meg fog állni a fejlődése.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2013. december 12., csütörtök 13:25

Cr és Messi. mindenki más csókolhatja a kislábujjukat
Nem illik.

matador
Kedvenc játékosaid: Raúl, Totti, Benzema, Varane, Modric

HozzászólásSzerző: matador » 2013. december 12., csütörtök 13:24

Cronaldo -Messi -Ibra -Ribéry
Mit keres itt Tony Montana? Iniesta, Van Persie, Schweini előtte járnak.
Sportfilozófia: Roger Federer

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2013. december 12., csütörtök 13:15

Jó játékos Neymar.
de Bale-nél nem mondanám jobbnak. Kb egy szint jelenleg a kettő.

a Cronaldo -Messi -Ibra -Ribéry négyestől pedig jelenleg nagyon messze van mindkettő.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. december 12., csütörtök 12:44

Látom, megint téma van. :salute: :lol:

Én alapból úgy gondolom, hogy nem szerencsés dolog összehasonlítani egy 24 éves, európai szinten is nem kevés tapasztalattal rendelkező, bizonyos értelemben már befutott játékost, aki tavaly a PL legjobbja lett, egy olyan játékossal, aki három évvel fiatalabb, a brazil fókaligából jött Európába, és bármennyire is felcopkodják (RMCF copyright), egyelőre inkább egy nagy tehetség, mint egy befutott világklasszis. (Annak ellenére gondolom így, hogy azért nyilván a PL után sem könnyű átszokni a La Ligába... Sőt.)
Ha meg mégis össze szeretnénk vetni a két playa teljesítményét, akkor legfeljebb
Realista24 írta:Szezon végén vonnék le következtetést a két játékos teljesítményét illetően. Előbb nincs értelme. Most még csak a bemelegítés zajlik.
:agree:
dzsi91 írta:CR és Bale a mai modern foci tökéletes kivitelezése, erősek ,gyorsak jól lőnek jól fejelnek, harciasak stb stb, én ezt már sokkal többre értékelem, mint azokat akik megpörgetik a tökükön is a labdát,aztán a második csel után elsodorják őket...
Ez meg tényleg abszolút ízlés kérdése. Én mindig is imádtam a különösen technikás varázslókat, amilyen Ronaldinho is (volt), amilyen most Iniesta, Messi (bár nem egészen azon a módon, mint Ronnie, sőt) és Neymar (csak hogy a barcelonai példáknál maradjunk).
Ronaldót mindig is elismertem és tiszteltem, ez most sincs másképpen, a stílusát viszont egyszerűen nem kedvelem. Bale más, őt imádom, de ez szerintem érthető. :)

Még visszakanyarodva Neymarhoz, azért nem kell szerintem pluszba utálni a srácot, mert felcopkodja a média, erről nem ő tehet. (Azt hiszem, írta valaki korábban, hogy "de mégis mit kellene csinálnia? Hívjon össze egy sajtótájékoztatót, és kérje meg az újságírókat, hogy mostantól ne hájpolják?" :D Valahogy így.)

(Ide még akartam egy kis Neymar-dicsérést írni, de látva realistahuni kommentjét, ezt inkább kihagyom. Éljen a szolidaritás. :mrgreen: )

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. december 12., csütörtök 12:33

Hát én részben egyetértek, mert nem ugyanaz a szint, de nem érzek akkor különbséget.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 12., csütörtök 12:26

mindegy, én úgy gondolom, hogy más okokból kifolyólag, de nem volt könnyebb dolga, azt kész.
gondoltam, hogy senki nem fog megint egyetérteni. :lol:

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. december 12., csütörtök 12:09

de ott nem csak az ellenfél volt gyengébb, hanem a kiszolgálók is.
K

Vissza: