Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. január 6., hétfő 22:36

Érdekes dolog ez a saját nevelés. Én pl Marcelot és Ramost Real nevelésnek érzem, pedig nem azok.. Nálunk lettek azok, akik és közel sem biztos, hogy ugyanekkora klasszisok lennének, ha nem igazolnak anno fiatalon a Realba. Viszont a Barcában tényleg túlzásba viszik ezt a saját nevelés dolgot. Igazából a mai fociban szerintem teljesen mindegy, hogy hány saját nevelésed van, persze jó dolog, ha kineveli a csapat a nagy játékosait, de nincs sok jelentősége.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. január 6., hétfő 22:29

meg a mostani fiatalok, akiknek a fele szerintem semmit se ér.
az egy dolog, hogy ki mire tartja bartát, montoyát, robertot vagy éppen tellot, de én például örülök neki, hogy a keret ilyen fiatalokkal van feltöltve, nem pedig innen-onnan vannak összekukázva a perememberek.

másrészt bármelyikből lehet valami, nem minden játékos 19-20 éves korára érik be, hányszor látunk olyat, hogy valaki későn érő típus.

kamcore
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Messi, Iniesta, Mascherano
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: kamcore » 2014. január 6., hétfő 22:20

Kerlon írta:Hát szerintem Alba nem volt túl sokat Barca nevelés ahhoz, hogy Barca nevelésnek hívhatnánk. Piqué is érdekes eset, de ő tényleg ott nevelkedett. Fabregast meg leírtátok már. Nálam a ténylegesek: Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Busquets, Pedro meg a mostani fiatalok, akiknek a fele szerintem semmit se ér. Mivel lenne jobb Tello, mint Jeffren anno? Vagy Dos Santosnál Sergi Roberto? Szerintem semmivel. Ők is isten császár új Messik voltak aztán nagyjából sehol sincsenek. Az egyetlen jó fiatalt meg elszippantotta isteni Pep.
Személy szerint Thiago-t nem értem, miért istenítik. Nekem csak egy a sok közül. (mielőtt eligazolt volna is ez volt a véleményem, remélem nem kötnek bele... :) )

Bartra ebben az évben fejlődött sokat, eddig nem tetszett, mostanában rám cáfolt, Deu-ban meg ott a lehetőség, szerintem ő még fogja valamire vinni. A többi meg nagyrészt futottak még kategória... :kivagyhe:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. január 6., hétfő 22:19

Most az eredmény, hogy a Celtában Rafinha "berobbant"? Akkor Negredo zseni. :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. január 6., hétfő 22:17

Megint ez a saját nevelésű játékosok téma... Hányszor futottátok már amúgy le? :D Ebbe már bele is lehet szédülni. Mondjuk nem sokára úgyis más lesz a téma, hiszen jön az Aranylabda átadás :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Drake
Kedvenc játékosaid: Henry
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Arsenal

HozzászólásSzerző: Drake » 2014. január 6., hétfő 22:13

Kerlon írta:Hát szerintem Alba nem volt túl sokat Barca nevelés ahhoz, hogy Barca nevelésnek hívhatnánk. Piqué is érdekes eset, de ő tényleg ott nevelkedett. Fabregast meg leírtátok már. Nálam a ténylegesek: Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Busquets, Pedro meg a mostani fiatalok, akiknek a fele szerintem semmit se ér. Mivel lenne jobb Tello, mint Jeffren anno? Vagy Dos Santosnál Sergi Roberto? Szerintem semmivel. Ők is isten császár új Messik voltak aztán nagyjából sehol sincsenek. Az egyetlen jó fiatalt meg elszippantotta isteni Pep.
A mostani fiatalok közül 3 embert tudnék kiemelni.Deulofeut,Sergi Robertot meg Rafinhát.
Deu az Evertonban sem vallott szégyent.Jól tolta amíg le nem sérült.
Rafinha alapkezdő lett a Celtában fél év alatt,bár szerintem Thiago tehetségesebb.
Segi Robertóból meg simán lehet az új Xavi.Néha olyanokat csinál,hogy a szám tátva marad.

Szerk:Puyol 16 éves korától a barca tagja.Szerintem simán nevezhetjük saját nevelésnek...

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. január 6., hétfő 22:10

Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Busquets, Pedro
Puyol??
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. január 6., hétfő 22:05

Hát szerintem Alba nem volt túl sokat Barca nevelés ahhoz, hogy Barca nevelésnek hívhatnánk. Piqué is érdekes eset, de ő tényleg ott nevelkedett. Fabregast meg leírtátok már. Nálam a ténylegesek: Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Busquets, Pedro meg a mostani fiatalok, akiknek a fele szerintem semmit se ér. Mivel lenne jobb Tello, mint Jeffren anno? Vagy Dos Santosnál Sergi Roberto? Szerintem semmivel. Ők is isten császár új Messik voltak aztán nagyjából sehol sincsenek. Az egyetlen jó fiatalt meg elszippantotta isteni Pep.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. január 6., hétfő 21:53

ő rá mondjuk az egész football világ büszke lehet
Nincsen nála guszt**nabb focista a világon. De az egyik legjobb a posztján.

Zidane
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, Ronaldo, Figo, Guti

HozzászólásSzerző: Zidane » 2014. január 6., hétfő 21:33

jordi alba, pique és cesc is tudtommal barcelonában, vagy azt környező városban született, katalánok, a la masián nevelkedtek, majd egy rövidebb-hosszabb kitérő után hazatértek.
mind3 saját nevelés (bár Cesc teljes mértékben az Arsenalban lett az a játékos aki, ő azért lehúzott ott nem kevés évet, de ettől még lehet saját nevelésnek tekinteni), ezt kár is vitatni, ahogy azt is h büszkék lehettek rájuk főleg Piquére és Albára (ő rá mondjuk az egész football világ büszke lehet).

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. január 6., hétfő 21:31

Azért túlzunk itt viccesen ezzel a kifejezéssel,mert a barca ezt is mind pár mást dolgot,a maga kis privilégiumának mutatja be,holott nem az......ők is találhatták talán fel a saját nevelés fogalmát. :lol:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. január 6., hétfő 21:21

jordi alba, pique és cesc is tudtommal barcelonában, vagy azt környező városban született, katalánok, a la masián nevelkedtek, majd egy rövidebb-hosszabb kitérő után hazatértek.
lehet, hogy a szó szoros értelmében véve, a fifa szabályai szerint nem hivatalos saját nevelések, de részben a mi kutyánk kölykei, és ilyen esetekben hajlamos az ember egy kalap alá venni őket, annyira közel állnak a klubhoz több szempontból is.

ezzel valóban túlzásba esünk néha, de kicsit azért is túlzásnak érzem, hogy elég régóta szinte minden velünk szóba hozott, vagy általunk leigazolt játékosnál (legyen az ter stegen, neymar, vagy akárhova tartozó tag) elsüti 1-2 ember ezt a saját nevelés poént.
bár érdekelni nem érdekel, ha nektek ez még vicces, főleg nem zavar. :mrgreen:

Mohamed Lali
Kedvenc játékosaid: Maradona, Messi
Kedvenc csapatod: F.T.C. F.C.B.

HozzászólásSzerző: Mohamed Lali » 2014. január 6., hétfő 20:58

h3x0r írta:Nem. A forum legnagyobb resze tudja mi a kulonbseg a sajat nevelesu es a klubbnal nevelkedett jatekos kozott.
Ebben azért nem vagyok biztos........ :D
Ez számomra csak szőrszálhasogatás mert nem arról van szó hogy egy olyan játékos tartanak saját nevelésűnek aki sosem focizott a klubnál hanem esetenként 4-5-6 évet edzetek ott. Egyébként az UEFA sem tesz különbséget saját nevelés és klubnál nevelkedett ( "Az UEFA ugyan nem különbözteti meg a saját nevelésűt és a klubnál nevelkedett fogalmakat – így egy futballistát akár két klub is saját nevelésűnek mondhat –, ám ugyanúgy legalább három évhez vagy három idényhez köti, hogy mely klubok tarthatnak igényt nevelési költségre a labdarúgó játékjogának értékesítési díjából.") innentől kezdve teljesen meddő a vita! Részemről be is fejeztem ha majd a Barca és a sajtó olyan új igazolást publikál sajátjaként aki próbajátékon volt 3 napot a csapatnál na akkor majd én is felháborodok.

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. január 6., hétfő 20:31

Amúgy Ramossal kapcsolatban hallgasd a speakereket, mindig saját nevelésnek titulálják
A speaker az egy külön állatfaj...régen egy nívós szakma volt, de mára már alaposan felhigult. Farkas Norbinál ma Lopeznek már Alex a keresztneve, CR meg spanyol lett...bár az rtl-es kóklerek verhetetlenek ilyen téren.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. január 6., hétfő 20:28

Thiago11 írta:Ezzel az egésszel az a gond, hogy, ha meghallják, hogy xy-nak a Barca a nevelőegyesülete az egyből saját nevelés lesz.
Nem. A forum legnagyobb resze tudja mi a kulonbseg a sajat nevelesu es a klubbnal nevelkedett jatekos kozott. A helyzet viszont az, hogy tobb ujsag es sporttal foglalkozo oldal ezzel nincs teljesen tisztaban, ossze vissza irjak, mikor melyiket hasznaljak, ebbol kifolyolag pedig a szurkolok sincsenek tisztaban a dolgokkal, sokszor olyan ferditeseket hallok ismerosomtol, hogy csak na. Amikor meg elmagyarazom, hogy ez azert nem teljesen igaz, mutatok nekik 1-2 videot, esetleg hivatalos oldalakrol cikkeket, akkor csak neznek, hogy de ezt ok nem igy olvastak x meg y oldalon.

Ramossal kapcsolatban egyszer se olvastam vagy hallottam volna, hogy sajat nevelesu jatekos, mindenhol hozzateszik, hogy a sevillabol jott. (legalabbis a roman kommentatorok)

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2014. január 6., hétfő 20:28

Amúgy Ramossal kapcsolatban hallgasd a speakereket, mindig saját nevelésnek titulálják. Azt csak azért írtam, hogy érzékeltessem, hogy nem csak a mi irányunkban szólnak erről a dolgok, csak ti is hajlamosak vagytok néha akarva-akaratlanul nem figyelembe venni ezt-azt, de ez nem csak ebben a témában van így.
hatalmas különbség, hogy míg a madridról csak a speakerek mondják, addig a barcánál a portásnéni is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sanko. 2014. január 6., hétfő 20:29-kor.

Thiago11
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Thiago, Rivaldo
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2014. január 6., hétfő 20:25

Galacticos írta:ki tartja ramost sajátnevelésnek?

és ezt is sikerült megmagyarázni, le a kalappal. :)
még mi leszünk a végén a hibásak. :lol:
Miért kell ezért kapásból betámadni. Ez nem magyarázkodás,szerintem korrekten válaszoltam egy hsz-re. Ti ragaszkodtok mindig ahhoz, hogy ne ferdítsünk stb.

Az utolsó sor pedig nem tudom minek kellett, de te tudod...

Amúgy Ramossal kapcsolatban hallgasd a speakereket, mindig saját nevelésnek titulálják. Azt csak azért írtam, hogy érzékeltessem, hogy nem csak a mi irányunkban szólnak erről a dolgok, csak ti is hajlamosak vagytok néha akarva-akaratlanul nem figyelembe venni ezt-azt, de ez nem csak ebben a témában van így.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. január 6., hétfő 20:14

ki tartja ramost sajátnevelésnek?

és ezt is sikerült megmagyarázni, le a kalappal. :)
még mi leszünk a végén a hibásak. :lol:

Thiago11
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Thiago, Rivaldo
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2014. január 6., hétfő 20:12

Ezzel az egésszel az a gond, hogy, ha meghallják, hogy xy-nak a Barca a nevelőegyesülete az egyből saját nevelés lesz. Ez mindkét oldalra vonatkozik. Ha azt mondják, hogy Alba nevelőegyesülete a Barca, akkor ti jöttök, hogy persze, kamu, népbutítás stb. Ez vica-versa.
És ha erről a három emberről beszélünk. Lehet, hogy a szabályzat ezt köti ki, de Piqué 7, Alba szintén 7 míg Cesc 6 évet töltött a csapat alsóbb korosztályaiban.
Itt van egy kis fogalmi zavar, de nem hiszem, hogy ezért ennyire kellene háborogni, főleg annak a tudatában, hogy például Ramost is egyértelműen saját nevelésnek tekintik, pedig ha jól tudom csak 19 vagy 20 évesen került hozzátok a Sevillaból. És ezt nem kötekedésből írom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thiago11 2014. január 6., hétfő 20:14-kor.

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. január 6., hétfő 20:00

A barca elzavarta mint mi Rault. Akarom mondani... mi elzavartuk Rault, ok nagylelkuen elengedtek Marquez-t, hogy tobb jateklehetoseghez jusson. :mrgreen:

Ez megvolt, csak nekem fura, hogy 31 évesen az USA volt a célállomás...Raúl legalább a Bundesligába ment.

Vissza: