'shutterisland írta:xavinak valóban vannak cifra nyilatkozatai, de szerintem ez most azért nem vészes.
ti real madrid szurkolóként átéltétek, hogy mourinho valóban eredmény orientált játékot játszatott a ti csapatotokkal is, volt itt minden, például kivégzések helyett érthetetlen visszaállás, bekkelés, kontrafoci.
persze sokszor előfordult, hogy szépen játszottatok, de az sem neki volt köszönhető, hanem annak, hogy többek között marcelo, alonso, benzema vagy özil tipusú arcok voltak a csapatban, akik azért tudnak egyet s mást a lasztival.
én tisztán emlékszem, hogy azért sokan szidtátok a játék színvonalát, amíg itt volt, mintha lekorlátozta volna a realt.
nem tudom, mennyire követitek a chelsea-t, de ahhoz képest, hogy willian, oscar, hazard, mata, ramires és hasonló kaliberű arcok vannak, akikkel azért lehetne ám (angol szinten főleg) szép, kombinatív focit játszatni...többnyire szintén a szokásos, bedarálós, kreativitást nélkülöző fociját játssza.
az interes és di matteo féle chelsea-s résszel én speciel egyetértek, mert az inter bennem sem hagyott mély nyomot, a di matteo-s részhez pedig annyit, hogy abban a szezonban valami páratlan szerencse kísérte végig az egész bl-ben a chelsea-t a csoportkörtől kezdve a benfica,napoli,barca és bayern meccsekig bezárólag, és tényleg nem volt valami emlékezetes a focijuk.
persze ezeket lehet máshogy gondolni, ezek azért szubjektívabb dolgok.
az utolsó mondatot én úgy értelmeztem, hogy a tili-tolira büszke.
Eredmény orientált, cél centrikus felfogású személy. Nincs olyan edző, aki az első évében is "szép" és eredményes tud lenni a csapatával (normális kondíciók között, van pár kivétel, pl. RMFC is írt; felszabadultak, nem szerették annyira, már korábban összeértek stb, és ehhez ugye még a lépés is kijött az adott évben...). Második évben szerintem egész pofásan játszottunk. Hogy szerinted a játékosoknak volt köszönhető ("arcoknak"), akkor sehol egy edzőnek sem köszönhető a "jó/szép" játék. Ez részben igaz az irónia ellenére is.
Én követem a Chelsea-t, és már többször is reagáltam több topikban ezen a fórumon, hogy azért besz@rás, még csak nem is Chelsea szurkolók panaszkodnak rögtön, az első évében (hiába dolgozott ott, a játékosok nagy része új arc számára) a "szép" játékétz, hanem a José ellen antipátiát érző Real/Barca fanok. Ha egy csapat, akinek a játékosai technikai képzettsége kiváló, és futós-darálós focit játszva PL esélyes tud lenni (nem leszerepelve más kupákban sem), akkor mi lesz ha elkezdenek "focizni" ? A semmiből nem lehet hirtelen gyönyörű játékot varázsolni, pont a Barca fekteti erre a világon a legnagyobb hangsúlyt, szóval kár lenne magyaráznom. A "jövő" valamilyen szinten a Portugált igazolja; a futball eredmény centrikus lett minden téren. Nincsenek már a mai labdarúgásban olyan játékosok akik látványosan varázsolnak. Itt nem például egy remek indításról beszélek, hanem Ronaldinho-ról, Zidane-ról, sorolhatnánk. Messi és CR is erősen ilyen irányba változott. Volt itt egy videó, hogy CR a MU-s éveiben mennyi "fölösleges" (zárójelben, mert többnyire azért bejött neki...) cselt bevállalt, de régebben Messi is több látványos csellót csinált. Ezeket elhanyagolva még eredményesebbek mint valaha, a látvány rovására...
Xavi (aki sosem bírózik, vagy mégis..) nyilatkozata ismét bizonyítja, hogy a fizikai leépülése együtt jár a szellemivel. Amíg Mourinho a Real edzője volt, azért nyilatkoznak róla a Barcások, mert ő a Real kötsög edzője....
Most nem keresem vissza minden egyes csámcsogását azóta, hogy Mou már nincs nálunk, de a kedvencem mikor a konföderációs kupa alatt is vele volt elfoglalva. Mikor pont semmi köze semmihez, és nem is szólt be semmit, beteges... "ő nem akarja támadni Mourinho-t, de....", és elkezdte sorolni mi baja a csapata(i) játékával. Nagyon mély nyom maradhatott benne.
Abban igaza van, hogy José-nak csak az eredmények számítanak; talán ha ezen a ponton megáll, akkor vele bólogatok, de folytatván tovább süllyed a szememben, mert ő viselkedik még mindig úgy, mint akire lőnek... (Természetesen Mou viselkedése sem volt mindig megfelelő, ezt még én is belátom, még mielőtt valaki korábbi sérelmekkel magyarázná a folyamatos fröcsögést).
Ennyire beképzelt, arrogáns módon lekezelni (BL nyertes) csapatokat sem látok sűrűn. A szépségből kiindulva le sem kellene játszani a BL meccseket, nyerhetne az, aki a legszebben játszik (; szigorúan egy netes szavazás döntené el, hogy ki...). Apropó, Övrebö tevékenykedése szép volt 2009-ben, vagy az nem tetszett neki annyira, nem tom...