'shutterisland írta:azért a messihez hasonló felépítésű, spanyolországból átigazolt arcok többnyire szépen megélnek ott is.
silva,mata,cazorla,özil,aguero,stb.
Megelőztél.
Kicsit puffogtatott közhelyek már ezek. Ugyanolyan, minthogy az angol csapatok csak ívelgetnek, a spanyolok meg a tökükön pörgetik a labdát. Ennyi erővel egy technikásabb, latinos focit játszó labdarúgó sem igazoljon a PL-be, ha nincs 190 cm és minimum 80 kg. Persze túlzok, csak érzékeltetni akarom a lényeget. Tény hogy a bíróknak egy kicsit más a szemléletmódjuk, de annyira nem, hogy lényegében változtassák meg egy játékos teljesítményét. Kun a legjobb példa erre.
Inkább az lehet meghatározó, hogy milyen csapatba kerül, milyen taktikát favorizálnak. Szerintem egy Cityben képes lenne ilyen teljesítményre. Félelmetes milyen lenne ott Kunnal, Yayaval, Silvaval megtámogatva.
Ezek a sérülések sem jellemzők rá. 4 vagy 5 éve volt hasonló időtartamú sérülése, abszolút nem jellemző rá, pedig faragják rendesen. Most is azért jött ki többször, mert nem hagyták, hogy teljesen rendbe jöjjön, ahogy lábra állt ment is a pályára. Hogy ez ki hibája lehet gondolkozni. Azért is tartott eddig, mert ki akarták várni, hogy teljesen regenerálódjon.
Az Atma nagy falat lesz, nagyon X szagú, de inkább háromesélyes. Nagyobb meglepetés lenne, ha 2 vagy 3 góllal nyerne az egyik csapat, mintha a Barca kikapna. Ilyen pedig a Clasícócon kívül nagyon rég volt a bajnokságban. De a nagy számok törvénye alapján nekik is kellene pontot veszíteni, habár nem tudom, hogy ez a Calderónban jön-e el.
Kíváncsi lennék, hogy Suarezt le tudnátok igazolni. Persze kevés olyan játékos van akit, ha Perez akar nem tud leigazolni, de ezzel a hosszabbítással, biztos, hogy benne lenne 75-80 millióba. Annyit pedig biztosan nem ér. Ugyanakkor Benzema helyett szerezni kellene valakit, aki kellően jó játékos, de elfogadja a padot. Egy Suarezt rotálni nagy luxus, főleg, ha bombaigazolásként érkezik, Benzema pedig túl jó ahhoz, hogy csak kiegészítő ember legyen.
Ilyet találni pedig szintén nagyon nehéz, ahogy elmozdítani is, mert Suarez is sérülhet, évi cirka 60 meccset pedig vele lehozni. Persze lehet alakítgatni, de abból sosem szokott sok jó kisülni. Morata szerintem kevés ehhez.
Khedira-t szerintem méltatlanul nézitek le. Nagyon sokat számít a jelenléte. Nyilván van nála jobb opció, de az többnyire elérhetetlen. Szerintem Song nektek oda tökéletes lenne, dehát ő tudjuk hol játszik. Persze ő is mozdítható, van az a pénz, de bőven az valós értéke fölött kellene fizetni.
Most a vele szemben való szimpátiát félretéve írtam.