Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. december 22., vasárnap 23:49

BlancoMark írta:
1madridista írta: te szovegertes problemakat szoptal magadba ugy latom
redukaljuk ennyire az elozo kommentemet hatha ezt sikerul megertened
A mérleg egyik serpenyőjében egy világgzadasági konjunktúra és rengeteg únios támogatás utáni lezüllesztett oktatás, egészségügy, közlekedés, gazdaság, vidék, rekordinfláció, oroszoknak való hazaárulás, diplomáciai zsákutca, a jogállamiság lebontása, magyart magyarral való összeugratása áll. És mi van a mérleg másik serpenyőjében Magyar Péterrel és bűneivel kapcsolatban ami alapján még mindig inkább a Fideszt preferálod? Aggresszív, hőbörög, felvette az igazségügyminisztert, csúnyán beszél a magánéletében? Remélem érted mire próbálok célozni. A kettő dolog nem említhető egy lapon, ezek nem érvek sajnos.
halamadrid írta: Kiserik 5 napja nem kommentel, kezdett konszolidálódni a lelkiállapotom, majd jön ez...
"tovabbra is tartom hogy ha valaki kicsiben nem kepes felelosen becsuletesen donteni nagyban se fog, es lassan csatlakozok a roncstarsadalmazashoz, szerintem az emberek ijeszto nagy szazaleka lopna hasonlo helyzetben (az atlagember nagyon sok helyzteben valasztja a nem becsuletes utat "megoldjuk okosba" csak ez egy pitianer ugynel nem jar nagy kovetkezmenyekkel...), nem rosszabbak a politikusaink (vilagszinten) mint az atlagember."

most hogy hajlando vagy parbeszedre megprobalok normalisan valaszolni

nem tudok elmenni afelett peldaul hogy a diakhitelnel mit nyomott, kicsiben mar lattuk hogy kepes mindent ellopni, nagyban meg nem volt lehetosege, nem akarok neki adni, nem erzem hogy egyaltalan alternativa lenne

mondtatok hogy nem lesz ketharmada

a fidesznek hala 50+1 szazalekkal is sokkal tobb jogkore van egy kormanyzo partnak mint 14 eve, ez elszamoltatas szempontjabol jo de konnyebb lesz magat bebetonoznia, es nehezebb ot levaltani ha megis megvadul (amire van esely...)
Elfogadom ha valakinek a szemelyevel vannak fenntartasai, de azt nem tudom megerteni, hogy az orszag helyzete meg MP szemelye egy merlegen kiegyenliti egymast.
nagyjabol azt tudom mondani mint blancomarknak

nem az a legnagyobb bajom h bunko/aggressziv/hogy beszel mar, hanem hogy ugyanazokat a vonasokat latom kicsiben a korabbi/jelenlegi tevekenysegen amit ruhellek a fideszben (diakhitel, nyilvanos "tevedesek" facebookon amit nem javit, csusztatasok, hergeles).

es igen van amikor ramutat problemakra es igaza van de ha valaki kis tetnel nem becsuletes nem fog megjavulni ha hatalmat adnak a kezebe higgyetek el.

leirtam mar parszor a fidesz aktivan dolgozik azert (menczer pl, vagy kegyelmi botrany) hogy kiszalljak teljesen a politika kovetesebol (es akkor nem is mennek szavazni, kiveve ha lenne tenyleg ertelmes alternativa), es az elvakult fideszes ismeroseimet probalom gyozkodni hogy nincs minden rendben, de az a baj ezt ami itt megy neha sokszor a lo tuloldalanak erzem.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. december 22., vasárnap 23:32

Kiserik 5 napja nem kommentel, kezdett konszolidálódni a lelkiállapotom, majd jön ez...
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. december 22., vasárnap 23:18

1madridista írta:
BlancoMark írta:
Vannak a megtevesztettek, meg vannak akik tradicionalisan Fideszes csaladban nonek fel es kiskoruktol magukba szopjak az identitast ami fontosabba valik mint a tenyek. 1madridistanal az utobbi tippelnek, mert nyilvan elerhetoek szamara fuggetlen mediumok is. :D
te szovegertes problemakat szoptal magadba ugy latom
szivesen valtanek, de mp elrettento erovel bir szamomra
A mérleg egyik serpenyőjében egy világgzadasági konjunktúra és rengeteg únios támogatás utáni lezüllesztett oktatás, egészségügy, közlekedés, gazdaság, vidék, rekordinfláció, oroszoknak való hazaárulás, diplomáciai zsákutca, a jogállamiság lebontása, magyart magyarral való összeugratása áll. És mi van a mérleg másik serpenyőjében Magyar Péterrel és bűneivel kapcsolatban ami alapján még mindig inkább a Fideszt preferálod? Aggresszív, hőbörög, felvette az igazségügyminisztert, csúnyán beszél a magánéletében? Remélem érted mire próbálok célozni. A kettő dolog nem említhető egy lapon, ezek nem érvek sajnos.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. december 22., vasárnap 23:02

1madridista írta:
gutihaz14 írta: 14 ev ketharmad utan egy kis szamolgatas:
(2023-as adatok)
ez mar lehet objektiv, ki-ki eldonti
fidesz kormanyzas eredmenye

ha legalább az EU jövedelmi átlagán keresel, ami évi nettó 23 000 euró, nem olyan borzasztó sok, nincs havi nettó 2000 euró sem, akkor Magyarországon a legjobban kereső felső 2%-ba tartozol! A top két százalékba, csak ennyivel!

100-ból 2 ember között vagy a jövedelmi skálán, és 98 ember kevesebbet keres nálad, mint az EU átlag, ami 9 500 000 Ft évente. Ez az európai mércéjű szegénység legékesebb bizonyítéka.

Az EU átlag fölött keresők aránya: Csehország 9% Lengyelország 5%, Szlovénia 24%, Észtország 18%, Bulgária 4% Magyarország 2%, Ausztria 74%!!

2% vs. 74%!

Árakkal korrigálva az EU átlag fölött kereső aránya: Csehország 19%, Lengyelország 22%(!), Szlovénia 36% (!), Észtország 23% (!), Bulgária 10%, Magyarország 6%, Ausztria 68%

Bulgária 10% vs. Mo. 6%. Még egyszer: Bulgária-Mo. 10-6!

Brutális lecsúszás az EU legaljára.

https://g7.hu/adat/20241222/ha-annyit-k ... -tartozol/
soha nem tagadtam hogy lopnak es rossz amit csinalnak sok szempontbol, en ausztriahoz meg a tobbi nyugati allamhoz nem hasonlitanam a bereket az csak hergeles, naluk kommunizmus nem volt cserebe gyarmatokrol osszeraboltak csomo mindent aztan csorog a nyalunk h milyen jol elnek.

a volt kommunista orszagok kozt sem allunk jol sajnos bar meg az is lehet iden korrigaljak a dolgot ha jol ertem ezt a portfolio cikket akkor lehet lesz par jo evunk megint aztan kiderul...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240 ... nik-678403

a rekordmennyisegu koltsegvetesi hianynal az inflacioval korrigaltrol beszelsz, vagy csak a forint adatot nezted? (ami az inflacio miatt nem biztos hogy euroban is tobb pl)

ez egy ketsegtelenul gaz oldala a fidesznek, arra vagyok kivancsi hogy amikor a nyugatrol beszelsz akkor az amszterdami zsidovadaszat miert nem jut eszedbe? vagy a magdeburgi karacsonyi vasaros eset? nem annyira fekete feher a kep, inkabb eljek szegenysegben mint rettegesben (ezek nem elszigetelt esetek.)...
swfan írta:

Elmondod légyszi, hogy miért lenne érdemes a Fideszre szavazni?
nem xd

szivesen valtanek, de mp elrettento erovel bir szamomra, nem egyszer hazudott (persze tudjuk, hiba) a kampany soran, kesobb sem ker bocsanatot, nem valaszol kerdesekre, akar mandiner akar hvg kerdezi ha nem kerdeznek ala mocskos propagandista az osszes, magat meltato fb posztban hisztizik hogy a fuggetlen sajto miert nem ir a tisza jotekonysagi akciokrol, egyik pillanatban Bibliabol idezget a szeretetrol masik pillanatban pedig fenyegetozik es hergel, nem latom rajta hogy barmiben kulonbozne a nerbol kiugras elotti enjetol ellenben mindent amit ruhellek a ner-ben igen.

tovabbra is tartom hogy ha valaki kicsiben nem kepes felelosen becsuletesen donteni nagyban se fog, es lassan csatlakozok a roncstarsadalmazashoz, szerintem az emberek ijeszto nagy szazaleka lopna hasonlo helyzetben (az atlagember nagyon sok helyzteben valasztja a nem becsuletes utat "megoldjuk okosba" csak ez egy pitianer ugynel nem jar nagy kovetkezmenyekkel...), nem rosszabbak a politikusaink (vilagszinten) mint az atlagember.

es nem nem nezek rendszeresen megafon jellegu tartalmakat, sokszor nézem mp hivatalos fb oldalat, hont andrast kovetem meg rendszeresen, sokkal tobb politikat nem fogyasztok.
Azzal a resszel teljesen egyetertek, hogy az olyan orszagokkal valo osszehasonlitasnak semmi ertelme, ahol nem volt kommunizmus. Viszont ahogy te magad is leirod, a korabbi komcsi orszagok kozott is a vegen kullogunk a listanak, ami viszont mar nagyon gaz. Ezek melle jon, hogy az orszag minden szempontbol lefele megy a lejton, teljesen hulyenek van nezve a tarsadalom. Nem azt mondom, hogy mindegy ki az ellenfel, de MP evek ota az egyetlen valos alternativat tudja jelenleg nyujtani.

Elfogadom ha valakinek a szemelyevel vannak fenntartasai, de azt nem tudom megerteni, hogy az orszag helyzete meg MP szemelye egy merlegen kiegyenliti egymast.

Ja es szerintem naivitas azt hinni, hogy egy politikus nem fog lopni. Jelen helyzetben is felesleges felhozni, mert a Tisza is fog zsebre tenni a lovebol, ha ok kerulnek az elre, ebben biztos vagyok. A kerdes inkabb a mennyisegen van, illetve, hogy emellett fordit-e az orszag fejlesztesere.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. december 22., vasárnap 22:56

p.csabi1 írta: Mégis százszor jobban élnek ott az emberek mint itt nálunk. :hmmm:
Tudod mit csináltak az országból Viktorkáék?
Debrecennél tudod milyen termőföldeket nulláztak le például?
Dobtak oda a kínaiaknak?
De lehetne sorolni a dolgokat.
meg jobban elnek anyagi szemponbol, de irtam rola hogy szerintem eleg sok minden kozrejatszik (kommunizmus, gyarmatok hianya stb)

ettol fuggetlenul elbaszta csunyan egesz europa az elmult 10 evet szerintem
ferni írta: De most te hogy látod, hogy nem állna csődbe a Fidesz az országgal együtt kb 10 év múlva?

Egyetlen esélyük lenne ha visszatennék a kasszába amit elloptak :lol:

De nem Vitya, ő csóró ahogy el is mondta, egy áldozat :lol:

https://www.reddit.com/r/hungary/s/qnR3i861jE
sehogy de nem vitatkoztam azzal h tolvajok, azzal vitatkoztam hogy olyan peldakat hoztatok etalonkent ahol messze nem rozsas a helyzet mas szempontbol (es korrupcios szempontbol sem, nyugaton is van boven korrupcio csak ott tobb penzbol jut is marad is...)

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. december 22., vasárnap 22:49

De most te hogy látod, hogy nem állna csődbe a Fidesz az országgal együtt kb 10 év múlva?

Egyetlen esélyük lenne ha visszatennék a kasszába amit elloptak :lol:

De nem Vitya, ő csóró ahogy el is mondta, egy áldozat :lol:

https://www.reddit.com/r/hungary/s/qnR3i861jE

Egy nemzeti hős, aki feláldozta az életét, ahelyett hogy gazdag lenne :-( :lol:

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2024. december 22., vasárnap 22:49

Mégis százszor jobban élnek ott az emberek mint itt nálunk. :hmmm:
Tudod mit csináltak az országból Viktorkáék?
Debrecennél tudod milyen termőföldeket nulláztak le például?
Dobtak oda a kínaiaknak?
De lehetne sorolni a dolgokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára p.csabi1 2024. december 22., vasárnap 22:52-kor.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. december 22., vasárnap 22:46

p.csabi1 írta: Egyszerűen nem tudom felfogni,hogy egy teljes ország tönkretétele után hogy lehet még őket védeni stb. :ozil: :lol:
Ezt megérteni nem lehet.
en meg azt nem ertem hogy egy teljes kontinens tonkretetele utan hogy lehet meg barmelyik masik europai orszaggal peldalozni.

nezzunk majd ra a nemet gazdasagra 10 ev mulva (elmebeteg leepitesek porognek), kivancsi vagyok egyaltalan lesz e eu

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. december 22., vasárnap 22:42

BlancoMark írta:
p.csabi1 írta: Egyszerűen nem tudom felfogni,hogy egy teljes ország tönkretétele után hogy lehet még őket védeni stb. :ozil: :lol:
Ezt megérteni nem lehet.
Vannak a megtevesztettek, meg vannak akik tradicionalisan Fideszes csaladban nonek fel es kiskoruktol magukba szopjak az identitast ami fontosabba valik mint a tenyek. 1madridistanal az utobbi tippelnek, mert nyilvan elerhetoek szamara fuggetlen mediumok is. :D
te szovegertes problemakat szoptal magadba ugy latom
szivesen valtanek, de mp elrettento erovel bir szamomra

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. december 22., vasárnap 22:37

Ezt megérteni nem lehet.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2024. december 22., vasárnap 22:34

Egyszerűen nem tudom felfogni,hogy egy teljes ország tönkretétele után hogy lehet még őket védeni stb. :ozil: :lol:
Ezt megérteni nem lehet.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. december 22., vasárnap 22:31

(2023-as adatok)

ha legalább az EU jövedelmi átlagán keresel, ami évi nettó 23 000 euró, nem olyan borzasztó sok, nincs havi nettó 2000 euró sem, akkor Magyarországon a legjobban kereső felső 2%-ba tartozol! A top két százalékba, csak ennyivel!

100-ból 2 ember között vagy a jövedelmi skálán, és 98 ember kevesebbet keres nálad, mint az EU átlag, ami 9 500 000 Ft évente. Ez az európai mércéjű szegénység legékesebb bizonyítéka.

Az EU átlag fölött keresők aránya: Csehország 9% Lengyelország 5%, Szlovénia 24%, Észtország 18%, Bulgária 4% Magyarország 2%, Ausztria 74%!!

2% vs. 74%!

Árakkal korrigálva az EU átlag fölött kereső aránya: Csehország 19%, Lengyelország 22%(!), Szlovénia 36% (!), Észtország 23% (!), Bulgária 10%, Magyarország 6%, Ausztria 68%

soha nem tagadtam hogy lopnak es rossz amit csinalnak sok szempontbol, en ausztriahoz meg a tobbi nyugati allamhoz nem hasonlitanam a bereket az csak hergeles, naluk kommunizmus nem volt cserebe gyarmatokrol osszeraboltak csomo mindent aztan csorog a nyalunk h milyen jol elnek.

a volt kommunista orszagok kozt sem allunk jol sajnos bar meg az is lehet iden korrigaljak a dolgot ha jol ertem ezt a portfolio cikket akkor lehet lesz par jo evunk megint aztan kiderul...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240 ... nik-678403

a rekordmennyisegu koltsegvetesi hianynal az inflacioval korrigaltrol beszelsz, vagy csak a forint adatot nezted? (ami az inflacio miatt nem biztos hogy euroban is tobb pl)

ez egy ketsegtelenul gaz oldala a fidesznek, arra vagyok kivancsi hogy amikor a nyugatrol beszelsz akkor az amszterdami zsidovadaszat miert nem jut eszedbe? vagy a magdeburgi karacsonyi vasaros eset? nem annyira fekete feher a kep, inkabb eljek szegenysegben mint rettegesben (ezek nem elszigetelt esetek.)...
swfan írta:
lzoltan írta:

Nem gáz, csak ti hangosabbak vagytok. Meg a stílust diktálja a Péter.
nem xd

szivesen valtanek, de mp elrettento erovel bir szamomra, nem egyszer hazudott (persze tudjuk, hiba) a kampany soran, kesobb sem ker bocsanatot, nem valaszol kerdesekre, akar mandiner akar hvg kerdezi ha nem kerdeznek ala mocskos propagandista az osszes, magat meltato fb posztban hisztizik hogy a fuggetlen sajto miert nem ir a tisza jotekonysagi akciokrol, egyik pillanatban Bibliabol idezget a szeretetrol masik pillanatban pedig fenyegetozik es hergel, nem latom rajta hogy barmiben kulonbozne a nerbol kiugras elotti enjetol ellenben mindent amit ruhellek a ner-ben igen.

tovabbra is tartom hogy ha valaki kicsiben nem kepes felelosen becsuletesen donteni nagyban se fog, es lassan csatlakozok a roncstarsadalmazashoz, szerintem az emberek ijeszto nagy szazaleka lopna hasonlo helyzetben (az atlagember nagyon sok helyzteben valasztja a nem becsuletes utat "megoldjuk okosba" csak ez egy pitianer ugynel nem jar nagy kovetkezmenyekkel...), nem rosszabbak a politikusaink (vilagszinten) mint az atlagember.

es nem nem nezek rendszeresen megafon jellegu tartalmakat, sokszor nézem mp hivatalos fb oldalat, hont andrast kovetem meg rendszeresen, sokkal tobb politikat nem fogyasztok.

lzoltan
Kedvenc játékosaid: Maradona, Zidane, R9, Benzema, Vinicius

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. december 22., vasárnap 22:19

swfan írta:
lzoltan írta:

Én nem akarok senkit meggyőzni, veled és nuevo erico haveroddal ellentétben...
Spanyol-fracia-lengyel-osztrák

lzoltan

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. december 22., vasárnap 22:17

1madridista írta:
lzoltan írta:

a gutihaz nem hangos csak ojektiv :mrgreen:

hogy mondhatsz ilyet biztos tanulatlan videki bunko vagy te is aki irni olvasni se tud kulonben egyetertenel minden szavaval
Én érzem az iróniát. A 10 downvote nem

lzoltan

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. december 22., vasárnap 22:14

(2023-as adatok)

2% vs. 74%!

Ezt csak azt hiszi el akinek nincs olyan ismerőse aki kint dolgozik. Nettó 2000 :D

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 22., vasárnap 20:51

lzoltan írta:
gutihaz14 írta: https://m.youtube.com/watch?v=zSjXnNhErcs

igaza volt dobroginek 24 elejen. remek evre sikeredett

415 az euro

ktgveteshiany rekordokat dont

csomo pedofilos fideszes ugy

stb stb stb

mara mar gaz es ciki lett fideszesnek vallani magad, ha kis onerzeted van azt mondod hogy nem erdekel a politika, majd behuzod az x-et fuggony mögött...

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. december 22., vasárnap 20:40

14 ev ketharmad utan egy kis szamolgatas:
(2023-as adatok)

2% vs. 74%!

valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. december 22., vasárnap 19:29

lzoltan írta:
gutihaz14 írta: https://m.youtube.com/watch?v=zSjXnNhErcs

igaza volt dobroginek 24 elejen. remek evre sikeredett

415 az euro

ktgveteshiany rekordokat dont

csomo pedofilos fideszes ugy

stb stb stb

mara mar gaz es ciki lett fideszesnek vallani magad, ha kis onerzeted van azt mondod hogy nem erdekel a politika, majd behuzod az x-et fuggony mögött...

a gutihaz nem hangos csak ojektiv :mrgreen:

hogy mondhatsz ilyet biztos tanulatlan videki bunko vagy te is aki irni olvasni se tud kulonben egyetertenel minden szavaval

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. december 22., vasárnap 18:41

Droppolt a Kéri-MP interjú:
https://youtu.be/8eEHlGpgPoI?si=CF0ObxTXvDwwrnq8
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. december 22., vasárnap 15:03

tomi_b írta:
Bencze írta: Donald Duck folytatja az ukranok tamogatasat a Financial Times szerint.
https://newsukraine.rbc.ua/news/trump-p ... 17437.html

Tehat a times person of the year interviewban mar mondta, hogy nem tudja csokkenteni az elelmiszerek es a lakhatas arat, be akar perelni minden ujsagirot, ujsagot es tv csatornat akik negativan irnak rola (freedom of speech elharcosa) valamint ukrajna penzeleset is folytatja. Milyen meglepo, hogy hazudott. Most mi lesz vityaek bekeparti propagandajaval? :(
A cikk tartalmát is olvastad vagy megálltál a címnél?
Putin egyik indoka a nyugati fegyverek jelenlete. Miert irna ala barmit is amig tobb ilyet szallitanak ukrajnaba? Vagy miert tartana be az alairtakat amikor mar bizonyitotta, hogy semmit sem er a szava ilyen teren?

Vissza: