Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. július 10., péntek 17:04
Párold vagy főzd előtte mindenképpen. 
Rakott zöld bab volt a mai menü
Rakott zöld bab volt a mai menü
Persze, működik, szerintem bármilyennel megcsinálhatod. Én most azért csináltam pisztránggal, mert a Lidlben nagyon jó áron lehetett kapnisonic írta:Ezt lajkolom! Masfele hallal is mukodik a formula?peti_madrid írta:Sült pisztráng
Belvárosi Disznótoros a Király utcában. Szerintem ott van rá esély, hogy kapsz ;)CS0ki írta:Attól még a véreshúrka is rohadt jó anyag. Tényleg, azt tud valaki valahol nagyon jót? BP-n mármint. A szombathelyi piacon lévő az elég fasza.
Konrády már nincs. Mondjuk az beteg hely volt, amikor láttam 120 ezerért egy kiló húst, akkor azért megálltam egy pillanatra.Konrády húsbolt azt hiszem a MOM-ban, de az már kicsit drágább.
Az irreálisan sok az a fenti 120 ezres.Egyrészt igaz, a minőségi hús az alapja mindennek, másrészt viszont vitatkoznék kicsit... a lenti Steak Shop nyilván prémium kategóriás, de 8-9000 Ft/Kg sztem irreálisan sok.
Hátszínt, Club steak-et, vagy New Yorker-t, esetleg Rib-eye-t már lehet venni fele,vagy harmadannyi áron is
Egyrészt igaz, a minőségi hús az alapja mindennek, másrészt viszont vitatkoznék kicsit... a lenti Steak Shop nyilván prémium kategóriás, de 8-9000 Ft/Kg sztem irreálisan sok.CS0ki írta:csak a medium rare!![]()
Steakkel az a baj, hogy túl sok múlik a húson. Persze pácolással lehet más hatást elérni, de...szóval a steak a húról kell, hogy szóljon, aki viszont a jó húst akarja, ott bizony pengetni kell a jó húsért.pesten mondjuk legalább beszerezhető a cucc, mondjuk a vásárcsarnok aljában. Vagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van.
Ott van még, MészárSteak hentes meg amúgy a Steakshop is király meg van a Konrády húsbolt azt hiszem a MOM-ban, de az már kicsit drágább. Ezeknél mind jó húst lehet kapniVagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van.
Piacokon a "tejesnél" lehet kapni általában, Budapesten a Fővámtérin, a Lehelen, és a Rákóczi térin is biztos van. Steak-et pl fele vaj fele mangalica zsíron kisütni...hát az valami brutálreeed_ati írta:Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban.![]()
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
Pedig vajat szerintem otthon is lehet kapni.reeed_ati írta:Anno, mikor Angliában éltem és konyhán is voltam beugró, ott mindig vajat használtunk a húsokhoz.
Aztán utána otthon is azon sütöttem a csirkét, meg a halakat... és valami isteni finom ízük volt úgy.
Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban.![]()
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
Ezt lajkolom! Masfele hallal is mukodik a formula?peti_madrid írta:Sült pisztráng
Meg ha nem te neveled a disznot, meg a tehenet... De azert good point.dodi írta:már ha nem Te gyúrod a tésztát.