Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

géza

Re: Politika

HozzászólásSzerző: géza » 2025. január 4., szombat 10:52

kiserik írta: Nem azokkal van bajuk, akik beilleszkednek, alkalmazkodnak és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.
Aha.

https://www.theguardian.com/world/2024/ ... -explained

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 4., szombat 10:45

Amikor azt mondja kormánypropaganda helyett inkább ajánlok mást... És linkel egy másik kormánypropagandát. Besz*rás :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 4., szombat 10:34

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ahol Nógrádi és Spöttle visszatérő szakértő, az számomra nem a leghitelesebb forrás.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 10:12

halamadrid írta:
kiserik írta:
Ha jól emlékszem Te voltál, aki nemrég kezdte a politika iránti érdeklődést. Akkor annó sokan ajánlottak sokféle forrást (én azt, hogy minden oldalból érdeklődj), de szerintem Te azoknak fogadtad meg a tanácsát, akik kizárólag a Telex, Partizán, 444 háromszöget ajánlották és óva intettek más forrásoktól. Talán érdemesebb lett volna másra hallgatni, akkor tisztában lennél például az Afd-vel és nem írnál ilyen - hogy is mondjam, hogy ne legyen bántó - butaságokat már nem először velük kapcsolatban.
A 2. bekezdésem szimpla tényekből áll, az utolsóban meg érdeklődöm. Ha pedig butaságot írtam, az a német lakosság szelleme iránti tévedésem, de épp ezzel kapcsolatban érdeklődtem. Viszont ha ennyire elfogadják a melegeket, nem okoz kognitív disszonanciát a srí lankai szál? Melyik kontinensig számít migránsnak a migráns?

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell.
Nem érdemes egy kommentem alapján effajta következtetéseket levonni.
Jajj, ebben a tegnapi nagy kavalkádban el is felejtettem. A kormány/propaganda TV helyett amit én ajánlok az Király Tamás YouTube csatornája. Csak külpolitika: Ultrahang , csak belpolitika: Ultrahang plusz

Nagyon sok érdekes és hasznos beszélgetés van fönt.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 4., szombat 2:16

A Rákosi-beszédek is azok, persze ironikusan.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. január 4., szombat 1:11

Vitya gondolatok 2006ból, imádom ahogy minden mondata aktuális.

kettonull

HozzászólásSzerző: kettonull » 2025. január 3., péntek 23:25

kiserik írta: Az Afd egy nagy párt. Vannak benne szélsőségesebb és kevésbé szélsőséges politikusok. Ha érdekel a párt, akkor muszály lesz Magyar Jelent olvasnod, vagy Youtube-on nézned, mert a magyar testvérpártja nem a Fidesz, hanem a Mi hazánk. Pont ezért nem fogsz tudni/hallani róluk a kormányközeli/propagandista TV-csatornákból. Legutóbbi kimutatás, hogy mennyit szerepelnek a híradókban. Szatelitpárthoz képest nem túl sok :lol:
NER híradóba került már be úgy magyar párt ami nem Fidesz, hogy nem mocskolva volt?
Ez lenne az ellenérv, hogy őket kihagyják és nem mocskolják?

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 3., péntek 22:09

halamadrid írta:
kiserik írta:
Nem először hozod kapcsolatba a Fidessszel az Afd-t, közben meg olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Természetesen itt is él a skatulyázás. Afd = szélsőjobboldali = náci = antiszemita = lmbtq ellenes = orosz csicskapárt = stb, stb, stb. Látjuk ezt máshol is.

Az Afd egy nagy párt. Vannak benne szélsőségesebb és kevésbé szélsőséges politikusok. Ha érdekel a párt, akkor muszály lesz Magyar Jelent olvasnod, vagy Youtube-on nézned, mert a magyar testvérpártja nem a Fidesz, hanem a Mi hazánk. Pont ezért nem fogsz tudni/hallani róluk a kormányközeli/propagandista TV-csatornákból. Legutóbbi kimutatás, hogy mennyit szerepelnek a híradókban. Szatelitpárthoz képest nem túl sok :lol:
Az ellentmondásaik nyomán kapcsoltam össze őket.
Ha német lennék, talán rájuk is szavaznék, amennyiben nem lennének ilyen radikálisan EU-kritikusak, klímatagadók és a többi alufólia sapkás baromság, mert legalább ráb*sznának az asztalra a migránsok kérdésében. Jelenleg viszont ott tartanak, hogy kb. nincs potenciális koalíciós partnerük.
Azért valljuk be, nem olyan durva az effajta általánosítás a szélsőjobb esetén. És ahogy már korábban írtam, az elnökasszony bizonyos szinten védi a hagyományos családmodellt.

Továbbra is érdeklődöm, hogy miért nyelik le a szavazóik a srí lankai szálat.
Miért ne nyelné le? Itt van Wiedel beszédéből egy részlet Magdeburg után: https://www.youtube.com/watch?v=RwRqtRwW-jY Nem azokkal van bajuk, akik beilleszkednek, alkalmazkodnak és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak. Tökéletes példa Svájc, ahogy meg volt ma már említve (mint megtudtuk az okos szerint ez orosz propaganda :lol: ). Ha Svájcba méssz, akkor elfogadod a szabályaikat, alkalmazkodsz, dolgozol, vagy kivágnak, mint macskát. Nem nyalják a fenekedet, meg életed végéig tartanak jómódban segélyen.

Ha már Svájc. Sógórom kb 7 éve kint van. Idén is meglátogattuk karácsony előtt. Zürichi karácsonyi vásárban még egy kósza rendőrt sem láttam. Átmentünk Franciaországba, Colmarba. Minden sarkon rendőrök párosával, és egyszer a vásár közepén átmasírozott 10 katona full harci felszerelésben kettes sorban. Érdekes tapasztalás volt.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 3., péntek 21:52

EU-kritikusak, klímatagadók és a többi alufólia sapkás baromság
az eu kritikajuk sajna jogos, mind a bevandorlast, mind a kozos katonai es gazdasagi egyuttmukodest nagyon elcseszte az eu. a klimatagadas alatt mit ertesz? mert a jelenleg klimamegmentonek beharangozott megoldasok kozul nagyjabol egyik sem visz kozelebb a megoldashoz, ha erdekel tudok rola rendesen kifejtett kommentet irni.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 3., péntek 21:42

kiserik írta:
halamadrid írta:

A 2. bekezdésem szimpla tényekből áll, az utolsóban meg érdeklődöm. Ha pedig butaságot írtam, az a német lakosság szelleme iránti tévedésem, de épp ezzel kapcsolatban érdeklődtem. Viszont ha ennyire elfogadják a melegeket, nem okoz kognitív disszonanciát a srí lankai szál? Melyik kontinensig számít migránsnak a migráns?

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell.
Nem először hozod kapcsolatba a Fidessszel az Afd-t, közben meg olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Természetesen itt is él a skatulyázás. Afd = szélsőjobboldali = náci = antiszemita = lmbtq ellenes = orosz csicskapárt = stb, stb, stb. Látjuk ezt máshol is.

Az Afd egy nagy párt. Vannak benne szélsőségesebb és kevésbé szélsőséges politikusok. Ha érdekel a párt, akkor muszály lesz Magyar Jelent olvasnod, vagy Youtube-on nézned, mert a magyar testvérpártja nem a Fidesz, hanem a Mi hazánk. Pont ezért nem fogsz tudni/hallani róluk a kormányközeli/propagandista TV-csatornákból. Legutóbbi kimutatás, hogy mennyit szerepelnek a híradókban. Szatelitpárthoz képest nem túl sok :lol:
Az ellentmondásaik nyomán kapcsoltam össze őket.
Ha német lennék, talán rájuk is szavaznék, amennyiben nem lennének ilyen radikálisan EU-kritikusak, klímatagadók és a többi alufólia sapkás baromság, mert legalább ráb*sznának az asztalra a migránsok kérdésében. Jelenleg viszont ott tartanak, hogy kb. nincs potenciális koalíciós partnerük.
Azért valljuk be, nem olyan durva az effajta általánosítás a szélsőjobb esetén. És ahogy már korábban írtam, az elnökasszony bizonyos szinten védi a hagyományos családmodellt.

Továbbra is érdeklődöm, hogy miért nyelik le a szavazóik a srí lankai szálat.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 3., péntek 21:39

filatáska írta: Tahóságért háromszor. Humorérzékért viszont te nem álltáll be ahogy látom, hópihe. :lol:
Elég.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. január 3., péntek 21:37

Tahóságért háromszor. Humorérzékért viszont te nem álltáll be ahogy látom, hópihe. :lol:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. január 3., péntek 21:22

filatáska írta:
BlancoMark írta: Amugy meg honnan tudod, hogy felrefogalmazas tortent? :-* :lol:
A kommentjeid alapján olyan 5 vagy 6 általánost végezhettél el. Evidens volt. :mrgreen:
Latom a tahosagert ketszer alltal sorba, humorerzekert egyszer sem sikerult. :kivagyhe:

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 3., péntek 21:20

szélsőjobboldali, ruszkibérenc
ohh yess. kedvenc szavak, mindent uto ervek

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/naci-kom ... lis-kartya
Van jó migráns, meg rossz migráns
ez mocsok egyszeru, aki biciklivel kajat fuvaroz az jo migrans aki meg csoportosan vadaszik a zsidokra az rossz

nem kell tulgondolni

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. január 3., péntek 21:11

BlancoMark írta: Amugy meg honnan tudod, hogy felrefogalmazas tortent? :-* :lol:
A kommentjeid alapján olyan 5 vagy 6 általánost végezhettél el. Evidens volt. :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 3., péntek 20:58

halamadrid írta:
kiserik írta:
Ha jól emlékszem Te voltál, aki nemrég kezdte a politika iránti érdeklődést. Akkor annó sokan ajánlottak sokféle forrást (én azt, hogy minden oldalból érdeklődj), de szerintem Te azoknak fogadtad meg a tanácsát, akik kizárólag a Telex, Partizán, 444 háromszöget ajánlották és óva intettek más forrásoktól. Talán érdemesebb lett volna másra hallgatni, akkor tisztában lennél például az Afd-vel és nem írnál ilyen - hogy is mondjam, hogy ne legyen bántó - butaságokat már nem először velük kapcsolatban.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. január 3., péntek 20:50

filatáska írta:
BlancoMark írta: Azt mondjuk leszbikuskent meg tudom erteni
Na ezért szokta hehe felhozni a helyesírást, fogalmazást. :mrgreen:
Mar vartam, keso volt szerkeszteni mire eszrevettem. :mrgreen:

Amugy meg honnan tudod, hogy felrefogalmazas tortent? :-* :lol:

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 3., péntek 20:22

filatáska írta:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. január 3., péntek 20:18

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 3., péntek 19:58

halamadrid írta:
kiserik írta:

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell. Nem érdemes egy komment alapján effajta következtetéseket levonni.
Van jó migráns, meg rossz migráns :D így megy ez minden szélsőjobboldali, ruszkibérenc pártnál. A Fidesznél is.

Vissza: