Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

filatáska

Re: Politika

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. január 3., péntek 21:37

Tahóságért háromszor. Humorérzékért viszont te nem álltáll be ahogy látom, hópihe. :lol:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. január 3., péntek 21:22

filatáska írta:
BlancoMark írta: Amugy meg honnan tudod, hogy felrefogalmazas tortent? :-* :lol:
A kommentjeid alapján olyan 5 vagy 6 általánost végezhettél el. Evidens volt. :mrgreen:
Latom a tahosagert ketszer alltal sorba, humorerzekert egyszer sem sikerult. :kivagyhe:

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 3., péntek 21:20

szélsőjobboldali, ruszkibérenc
ohh yess. kedvenc szavak, mindent uto ervek

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/naci-kom ... lis-kartya
Van jó migráns, meg rossz migráns
ez mocsok egyszeru, aki biciklivel kajat fuvaroz az jo migrans aki meg csoportosan vadaszik a zsidokra az rossz

nem kell tulgondolni

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. január 3., péntek 21:11

BlancoMark írta: Amugy meg honnan tudod, hogy felrefogalmazas tortent? :-* :lol:
A kommentjeid alapján olyan 5 vagy 6 általánost végezhettél el. Evidens volt. :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 3., péntek 20:58

halamadrid írta:
kiserik írta:
Ha jól emlékszem Te voltál, aki nemrég kezdte a politika iránti érdeklődést. Akkor annó sokan ajánlottak sokféle forrást (én azt, hogy minden oldalból érdeklődj), de szerintem Te azoknak fogadtad meg a tanácsát, akik kizárólag a Telex, Partizán, 444 háromszöget ajánlották és óva intettek más forrásoktól. Talán érdemesebb lett volna másra hallgatni, akkor tisztában lennél például az Afd-vel és nem írnál ilyen - hogy is mondjam, hogy ne legyen bántó - butaságokat már nem először velük kapcsolatban.
A 2. bekezdésem szimpla tényekből áll, az utolsóban meg érdeklődöm. Ha pedig butaságot írtam, az a német lakosság szelleme iránti tévedésem, de épp ezzel kapcsolatban érdeklődtem. Viszont ha ennyire elfogadják a melegeket, nem okoz kognitív disszonanciát a srí lankai szál? Melyik kontinensig számít migránsnak a migráns?

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell.
Nem érdemes egy kommentem alapján effajta következtetéseket levonni.
Nem először hozod kapcsolatba a Fidessszel az Afd-t, közben meg olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Természetesen itt is él a skatulyázás. Afd = szélsőjobboldali = náci = antiszemita = lmbtq ellenes = orosz csicskapárt = stb, stb, stb. Látjuk ezt máshol is.

Az Afd egy nagy párt. Vannak benne szélsőségesebb és kevésbé szélsőséges politikusok. Ha érdekel a párt, akkor muszály lesz Magyar Jelent olvasnod, vagy Youtube-on nézned, mert a magyar testvérpártja nem a Fidesz, hanem a Mi hazánk. Pont ezért nem fogsz tudni/hallani róluk a kormányközeli/propagandista TV-csatornákból. Legutóbbi kimutatás, hogy mennyit szerepelnek a híradókban. Szatelitpárthoz képest nem túl sok :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. január 3., péntek 20:50

filatáska írta:
BlancoMark írta: Azt mondjuk leszbikuskent meg tudom erteni
Na ezért szokta hehe felhozni a helyesírást, fogalmazást. :mrgreen:
Mar vartam, keso volt szerkeszteni mire eszrevettem. :mrgreen:

Amugy meg honnan tudod, hogy felrefogalmazas tortent? :-* :lol:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 3., péntek 20:22

filatáska írta:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. január 3., péntek 20:18

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 3., péntek 19:58

halamadrid írta:
kiserik írta:
Ha jól emlékszem Te voltál, aki nemrég kezdte a politika iránti érdeklődést. Akkor annó sokan ajánlottak sokféle forrást (én azt, hogy minden oldalból érdeklődj), de szerintem Te azoknak fogadtad meg a tanácsát, akik kizárólag a Telex, Partizán, 444 háromszöget ajánlották és óva intettek más forrásoktól. Talán érdemesebb lett volna másra hallgatni, akkor tisztában lennél például az Afd-vel és nem írnál ilyen - hogy is mondjam, hogy ne legyen bántó - butaságokat már nem először velük kapcsolatban.
A 2. bekezdésem szimpla tényekből áll, az utolsóban meg érdeklődöm. Ha pedig butaságot írtam, az a német lakosság szelleme iránti tévedésem, de épp ezzel kapcsolatban érdeklődtem. Viszont ha ennyire elfogadják a melegeket, nem okoz kognitív disszonanciát a srí lankai szál? Melyik kontinensig számít migránsnak a migráns?

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell. Nem érdemes egy komment alapján effajta következtetéseket levonni.
Van jó migráns, meg rossz migráns :D így megy ez minden szélsőjobboldali, ruszkibérenc pártnál. A Fidesznél is.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 3., péntek 19:52

kiserik írta:
halamadrid írta: Ha már szélsőjobb...

A múlthéten találkoztam vele, hogy az AFD női elnöke leszbikus párkapcsolatban él egy srí lankai nővel, 2 örökbefogadott gyermeket nevelnek, mindezt (félig) Svájcban. Lehet a fórumon is volt, nem emlékszem.

Így elsőre akkora ellentmondás ez, mintha mondjuk egy szintén szélsőjobboldali kormányról derülne ki, hogy pedofilsimogató; melegséggel és filmekkel buknak le az erősen államhoz kötődő, akár propagandista papjai; nyíltan diszkreditálja történelme egyik legnagyobb hőstettét; vagy szabadon enged több, mint 1000 embercsempészt, mindezt kicsivel több, mint 1 év leforgása alatt.

Azt esetleg tudja valaki (mondjuk egy németországi fórumozó), hogy a szavazóik hogy képesek ezzel megbékélni? Elvileg elítéli az lmbt+ közösségek házasságát, de más életstílusokat elfogad az elnökasszony, saját maga mondjuk polgári házasságban él.

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell.
Nem érdemes egy kommentem alapján effajta következtetéseket levonni.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. január 3., péntek 19:27

Szerintem Nemetoszagban mar annyira elfogadott a massag, hogy a szelsojobbnak is az elsoszamu zaszlos topicja a bevandorlas. Lmbtq kerdesekben nincsenek kulonosebb toresvonalak, erre felesleges is lenne politikat epiteni.

Azt mondjuk leszbikuskent meg tudom erteni, hogy az Iszlamtol vedene az orszagot, ebben nem latok nagy ellenmondast. :D

Btw, X-en sok anyag terjed oroszoktol, hogy az alapelelmiszerek 1 honap alatt 80%-ot inflalodtak es megy az elegedetlenkedes kemenyen. Nem fogja a gazdasaguk ezt mar sokaig birni. Szerintetek ha Putyin megbukna, akkor lenne esely egy konszolidaltabb vezetesre vagy minden ugyanigy menne tovabb csak egy masik diktatorral? Mondjuk az mokas, hogy az atlag oroszt csak is a penztarcaja mozgatja, az nem problema, hogy szazezrek pusztulnak meg a csatateren feleslegesen. :ike:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 3., péntek 18:41

halamadrid írta: Ha már szélsőjobb...

A múlthéten találkoztam vele, hogy az AFD női elnöke leszbikus párkapcsolatban él egy srí lankai nővel, 2 örökbefogadott gyermeket nevelnek, mindezt (félig) Svájcban. Lehet a fórumon is volt, nem emlékszem.

Így elsőre akkora ellentmondás ez, mintha mondjuk egy szintén szélsőjobboldali kormányról derülne ki, hogy pedofilsimogató; melegséggel és filmekkel buknak le az erősen államhoz kötődő, akár propagandista papjai; nyíltan diszkreditálja történelme egyik legnagyobb hőstettét; vagy szabadon enged több, mint 1000 embercsempészt, mindezt kicsivel több, mint 1 év leforgása alatt.

Azt esetleg tudja valaki (mondjuk egy németországi fórumozó), hogy a szavazóik hogy képesek ezzel megbékélni? Elvileg elítéli az lmbt+ közösségek házasságát, de más életstílusokat elfogad az elnökasszony, saját maga mondjuk polgári házasságban él.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. január 3., péntek 18:02

1madridista írta:
ez egy elegge elszallt pelda

figyelmen kivul hagyja azt hogy a medve altalaban megoli az embereket nincs ra forrasom, jozan paraszti esszel)
Az elmult tobb mint 300 evben a medvek altal megolt emberek szama evente 0.75. Mikozben evente tobb, mint 0.75 ember lat medvet. De kerekitsuk fel 20-ra akar. Ugy sem lesz semmilyen szinten igaz, amit mondasz.
Nem hiszem, hogy a jozan paraszti eszed olyan jol mukodik, mint a leereszkedo stilusod.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 3., péntek 17:41

magnus666 írta: Nyugaton tüntetnek olyan transzparensekkel, hogy ők építették fel ezt a helyet
Saját magukat hülyíteni még nekik is joguk van.
magnus666 írta: a tavaly nyári tüntetések Angliában a három kislány halála után-ott az első tüntetés után a miniszterelnök és a rendőrfőnök konkrétan azt mondták, hogy mindent megtesznek a muszlim közösség védelméért
Ez viszont megvan. Ott konkrétan már lincshangulat volt pár napig, valóban ártatlan muszlimok biztonsága is veszélybe került, erre utaltak a hatóságok is.

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2025. január 3., péntek 17:23

nuevo_ericco írta:
erőszakfenntartó erőivel az oldalukon büntetik az átlag fehér embert az országuk állapotáért, rabszolgaságért, holott nekik semmi közük nincs ehhez, sőt.
Erről lemaradtam. Kit büntettek meg erőszakfenntartó szervek segítségével a rabszolgaságért?
Bocs, nem voltam egyértelmű, azokra a dolgokra céloztam amikor Nyugaton tüntetnek olyan transzparensekkel, hogy ők építették fel ezt a helyet, közmunkára ítélik kiskorúval szembeni erőszakért, a német rendőrnő esete akit nyakonszúrt a migráns miközben a rendőr földre teperte a németet és a tavaly nyári tüntetések Angliában a három kislány halála után-ott az első tüntetés után a miniszterelnök és a rendőrfőnök konkrétan azt mondták, hogy mindent megtesznek a muszlim közösség védelméért :lol:

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 3., péntek 17:22

zsuninnyo írta:
1madridista írta: elnezest kivanok de atlag holland emberkent honnan tudjam hogy nem fogsz keselni robbantani, zsidokra vadaszni, noket eroszakolni? mert a tendencia azt mutatja, hogy a bevandorlok sajnos eleg sokszor csinalnak ilyeneket, nyilvan akkor az atlagember felni fog toluk. es ilyenkor artatlan emberek is rossz megiteles ala esnek, mert a kozosseguk egy meghatarozo resze vallahatatlanul viselkedik. nem a rasszista hollandok aldozata a lany hanem az eroszakos marokkoi kisebbsege.
Nos ez volt az erdoben boklaszo no es az o gondolatmenete, hogy kivel talalkozna szivesen, egy medvevel vagy ferfival. Hiszen a noket nagyreszt ferfiak eroszakoljak meg statisztikai alapon (nincs ra forrasom, jozan paraszti esszel). Tehat a tendencia szerint egy no teljes joggal feltetelezheti, hogy egy ferfi meg fogja eroszakolni.
ez egy elegge elszallt pelda

figyelmen kivul hagyja azt hogy a medve altalaban megoli az embereket nincs ra forrasom, jozan paraszti esszel)

az atlagember ha egy jelensegrol azt latja hogy surun megtortenik akkor szamolni fog a bekovetkezesevel. ez nem rasszizmus, a rasszizmus amikor valakit a bore szine miatt satannak nevezel, meg rabszolgakent dolgoztatod, es emberszamba se veszed.

ebben az esetben nem a hollandok rasszistak, hanem az ujonnan bejott marokkoiak nagy resze keptelen integralodni, es nem a holland rasszizmus aldozata a lany hanem annak a jelensegnek hogy a sajat fajtaja nem kepes beilleszkedni a holland tarsadalomba. nagyon sajnalom de az hogy mosogatjuk a marokkoiakat h "szegenyek a rasszista hollandok miatt mar kiabrandultak a beilleszkedesbol" nem megoldas. akkor nem kell odamenni.

kettonull

HozzászólásSzerző: kettonull » 2025. január 3., péntek 17:18

___Samy___ írta: Akkor ezek szerint az EU-ban minden fasza, jo iranyba haladnak a dolgok.
Nem írtam és nem is céloztam ilyenre.

De a valóság az, hogy például a kiserik fémjelezte szélsőjobbos erősödés és propaganda jelentősen nagyobb veszély Európára, mint a bevándorlás.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. január 3., péntek 17:11

1madridista írta: elnezest kivanok de atlag holland emberkent honnan tudjam hogy nem fogsz keselni robbantani, zsidokra vadaszni, noket eroszakolni? mert a tendencia azt mutatja, hogy a bevandorlok sajnos eleg sokszor csinalnak ilyeneket, nyilvan akkor az atlagember felni fog toluk. es ilyenkor artatlan emberek is rossz megiteles ala esnek, mert a kozosseguk egy meghatarozo resze vallahatatlanul viselkedik. nem a rasszista hollandok aldozata a lany hanem az eroszakos marokkoi kisebbsege.
Nos ez volt az erdoben boklaszo no es az o gondolatmenete, hogy kivel talalkozna szivesen, egy medvevel vagy ferfival. Hiszen a noket nagyreszt ferfiak eroszakoljak meg statisztikai alapon (nincs ra forrasom, jozan paraszti esszel). Tehat a tendencia szerint egy no teljes joggal feltetelezheti, hogy egy ferfi meg fogja eroszakolni.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 3., péntek 17:10

___Samy___ írta:
kettonull írta: Azért nem vehető komolyan, mert egy szélsőjobbos és orosz propaganda.
Akkor ezek szerint az EU-ban minden fasza, jo iranyba haladnak a dolgok.
Ellenkezőleg, rossz irányba. De a megoldás szerintem nem a liberális, konzervatív, vagy a balos, jobbos tengelyen van. Egyszerűen kibaszott ostoba a gazdasági elitünk. Az elmúlt 2-3 évtized arról szólt és arról szól a mai napig, hogy az összes európai cég és azok vezetői teljesen vakon vannak. A politika pedig szokás szerint csak szalad az események után, ahelyett hogy mederben tartaná a tőkét.
Ha van miért a nyugatot és az EU-t hibáztatni, akkor ezért. Ezzel kéne foglalkozni, nem egymásra mutogatni, hogy miattad sok a muszlim, meg miattad lesznek drag queenek az oviban. Mert ezeket a narratívákat valóban az EU-val szemben ellenséges hatalmak segítik az oszd meg és uralkodj logika mentén.
magnus666 írta:ez nem oldalfüggő, szimplán szélsőségnek nevezném
Ez így van. De jelenleg a szélsőjobbot nagyobb veszélynek érzem. Majd ha ismét erősödik a kommunizmus, szélsőbalozni is fogok.
erőszakfenntartó erőivel az oldalukon büntetik az átlag fehér embert az országuk állapotáért, rabszolgaságért, holott nekik semmi közük nincs ehhez, sőt.
Erről lemaradtam. Kit büntettek meg erőszakfenntartó szervek segítségével a rabszolgaságért?
magnus666 írta: Engem amúgy jobban zavar Musk papa egyre nyíltabb beleavatkozása a politikába, jelenleg a német AfD és a brit Reform mellett kampányol, utóbbinak belengetett egy 100 milliós “segélyt” is.
Engem ez annyira nem zavar, amíg transzparens, tudjuk, hogy ki, kinek, mikor és mennyit, mert akkor legalább könnyebb az egyes döntésekért kérdőre vonni a feleket. Sokkal jobban zavar, mikor valaki az állami pénzekkel teszi ugyanezt.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 3., péntek 17:02

nuevo_ericco írta:
1madridista írta: az meg se fordult a fejedben h esetleg nem szelsojobbosak csak ilyen sw fele arcok irjak a nyugati ujsagokat?
Finkelstein zsidóként és melegként is tudott erősen zsidó- és melegellenes kampányokat kitalálni.

Szélsőjobbos pedig nem attól lesz valaki, mert karlendít, meg a vánkusa alatt ott a Mein Kampf, hanem olyan politikát támogat, amely számol a járulékos veszteséggel. Pl. egy kisebbség által gyakrabban, vagy akár specifikusan is elkövetett bűntény miatt az egész kisebbséget hibáztatja, így a többség szemében azok az egyének is céltáblává válnak, akik ártatlanok.
1madridista írta: mi nem volt felfoghato abbol h nem a 20. szazad masodik feleben bejottekkel van a baj?
Arról volt szó, hogy az EU-ban túl sok a Mohamed. Ez nem a 2015 óta idejött muszlimok miatt van így, hanem akik már évtizedek óta folyamatosan jönnek. Most először olvasom, hogy valakivel baj van.
1madridista írta: boven lenne ezen mit szigoritani, de ezek a tenyek szokas szerint kimaradtak cafolhatatlan irasodbol
Egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet szigorítani, mint ahogy azt sem, hogy cáfolhatatlanok az írásaim, de te meg sem próbáltad.
de a kisebbseg hibaztatasa meg a valos problema megnevezese kozott eleg nagy kulonbseg van mint ahogy a zsidok es a nyugaton elo arab kisebbsegek tevekenysege kozott is.

https://index.hu/kulfold/2024/12/12/zsi ... tamadasok/
Négyből 3 holland rasszista, ennek a megváltoztatásához én kevés vagyok, ezért őszintén szólva én kezdek kicsekkolni a társadalomjobbításból. Az én generációm holland-marokkóinak tartja magát, de a fiatalabbak egyre inkább kizárólag marokkóinak. Annak ellenére, hogy gyakran nem beszélik a nyelvet, keveset tudnak a kultúráról. De egy meghatározó életérzés számukra, hogy marokkóiak. Amszterdam egy gazdag zsidó kultúrával rendelkező város, de egyre inkább egy muszlim város is.
az index cikkeben olvastam egy adag osszeszedett velemenyt a hollandiai zsidovadaszatrol, egy random marokkoi egyetemista velemenye diohejban "kiszallok a tarsadalomjobbitasbol mert tul sok a rasszista es a marokkoiakat hibaztatjak, ram is ferden neztek mert hijabban szalltam fel a buszra" - elnezest kivanok de atlag holland emberkent honnan tudjam hogy nem fogsz keselni robbantani, zsidokra vadaszni, noket eroszakolni? mert a tendencia azt mutatja, hogy a bevandorlok sajnos eleg sokszor csinalnak ilyeneket, nyilvan akkor az atlagember felni fog toluk. es ilyenkor artatlan emberek is rossz megiteles ala esnek, mert a kozosseguk egy meghatarozo resze vallahatatlanul viselkedik. nem a rasszista hollandok aldozata a lany hanem az eroszakos marokkoi kisebbsege.

igen baj van azokkal akik az elmult 10-20 evben erkeztek. es hidd el hogy hatassal vannak azokra is akik mondjuk mar 1-2 generacio ota ott elnek, es eleg jol belleszkedtek.

Vissza: