Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 11., hétfő 19:30

Szép. :mrgreen:

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 11., hétfő 19:29

Faust írta: Sütikém, te hány éves vagy? :mrgreen: :mrgreen:
Lassan 30, de örök fiatal. :mrgreen:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 11., hétfő 19:28

Sütikém, te hány éves vagy? :mrgreen: :mrgreen:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. október 11., hétfő 12:26

Spiritbox - Eternal Blue

Na, hat ennel sokkal rosszabbra szamitottam. :mrgreen:
Nem mondom, hogy olyan hu de nagyon tetszett, de legalabb ebben voltak ertekelheto es hallgathato reszek. Ahogy latom az elso szam nem csak engem, hanem mindenki mast is becsapott, 2,5 percig en is abban a hitben eltem, hogy ez elfogadhatobb lesz az elozo rock ajanlasoknal. Ami vegulis meg is valosult, mert sokkal szimpatikusabbak voltak a dalok a noi enekessel, csak az a franya horges….egyszeruen annyira elveszi a kedvemet mindentol, nalam ez hatalmas negativum meg mindig.

Viszont az pozitivum, hogy a 12 szambol 3 teljesen jo es hallgathato egy olyan ember szamara is, aki egyaltalan nem szereti ezt a mufajt. Ezek a The Summit, a Secret Garden es a We live in a strange world cimu szamok voltak. Na peldaul ezeket siman vegighallgatnam a radioban is vagy akar egy uj spotify heti listaban. Viszont sajnos donto tobbsegben a horgos szamok voltak, igy itt sem tudok sok pontot kiosztani. Ha jol emlekszem, akkor eddig a legtobb pontszam, amit metal ajanlasra adtam, az 4-es volt, szoval ezzel most megdontom azt a pontszamot, es erre adok egy 5/10-et. Koszi az ajanlast! :)

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 11., hétfő 11:35

Spiritbox - Eternal Blue

Én a leírások alapján ennél rosszabbra számítottam. :mrgreen: Ez már az a szint, amiből 1-2 elment például régen egy NFS Most Wantedben, vagy Undergroundban. :rock:

Az intro nagyon jó volt, utána a Hurt You kicsit váratlanul ért engem is, de annál lejjebb sokkal szerintem nem ment. Az alap nagyon jó, csak valahogy olyan ez nekem, mintha lenne valami fasza tortád, aztán nyakon öntenéd mondjuk majonézzel. :lol: Lehet hogy van aki így szereti, de az én gyomrom nem kívánja rá a hörgést. :banplz:

Stíluson belül nekem a jobbak közül való, pontszámban 10/5

Én is próbáltam valami olyat keresni, ami talán még nem volt, remélem jöhet a 150BPM meg a Hardstyle. :kalapos: Igyekeztem stíluson belül valami emészthetőbbet/rövidet keresni. :mrgreen:

Coone - Loyalty is Everything

Youtube

Spotify
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 11., hétfő 11:25

Spiritbox - Eternal Blue

Na hogy az X-Faktort idézzem így kell elkezdeni egy showt. Nem finomkodunk, jól berúgtad az ajtót :box:

Szerintem kifejezetten jól indul, nagyon tetszett az első szám lágysága, és egy ideig nem zavart a hörgés - bizonyos számokban kifejezetten jól jön, viszont hosszú távon én sem szeretem mert fáraszt.

Eböl a szempontból jó volt a Summit ami megtörte az egyre durvuló hörgést illetve a címadó dalt és a "We live in a strange world"-öt tudom kiemelni ezek eléggé bejöttek.

Lefelé nem lógott ki semmi, szerintem végig hozott egy jó szintet, jól össze van rakva a hangzás is, viszont a vége felé azért egy picit beleszürkült.

Jó ajánlás, fasza kezdés 7/10
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 10., vasárnap 22:30

Reggel én is hozom :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. október 10., vasárnap 21:17

Spiritbox - Eternal Blue

Na megérkeztem. Kétszer végighallgattam, hát... az eddigi metál ajánlások közül talán ez tetszett a legjobban. De nem lettem továbbra sem a műfaj rajongója. :D

Az első szám egészen ígéretesen indult, de nyilván csak jól át lettem baszva, pár perc után megérkezett az üvöltözés is :lol: Egyébként továbbra is ez a legnagyobb gondom a műfajjal, tudom én vagyok a hülye de nem értem a koncepciót. Van egy teljesen korrekt hangú énekes, jelen esetben énekesnő aki hallható, hogy amúgy tud énekelni, a zenével sincs semmi gáz önmagában, sőt, a dob pl. kifejezetten tetszett itt is illetve a basszus is el volt találva de aztán random megjön ez az ordibálás és néha legszívesebben elhajítanám a fülest :lol:

Teljesen laikusként én simán elhiszem egyébként, hogy ők kifejezetten jónak számíthatnak a saját közegükben, minőséginek hangzik a cucc. Nekem mint a műfajtól nagyon távol álló személy pont a "poposabb" vonalhoz közeledő számok tetszettek jobban. Talán a Secret Garden és a We live in a strange world maradtak meg leginkább. (Extra pacsi aki megtudja mondani, hogy hol hallottam korábban a Secret Garden-t mert sehogy se jut eszembe de valahonnan már ismerős volt :mrgreen: )

Következetesen pontozva a korábbi ajánlások tükrében ez nálam most 5/10. Ahogy említettem a negatívumok ellenére talán ez volt eddig a legjobb ajánlás a Barcás kollégáktól viszont valószínűleg ezzel az öt ponttal elértük a plafont amit én erre a műfajra adni tudok. :mrgreen: Mindenesetre köszi az ajánlást Roli! :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. október 10., vasárnap 19:45

Spiritbox - Eternal Blue

egy pár másodpercig elhittem h Roli végre vmi normális zenét hozott :D
az első szám végétől aztán beindul a hörgőmotor
továbbra sem kedveltem meg a stílust, lehet még kéne hozzá pár zeneklub hogy egyáltalán érteni kezdjem mi benne a jó :D
azért volt olyan szám az albumról ami whiskeyvel elment
ilyen volt a the summit és a secret garden is
de azért a következő körben be lehetne próblkozni vmi más stílussal :D

5/10
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 10., vasárnap 16:43

Faust írta: Viszonylag gyorsan beragadt a lendulet. :mrgreen: Holnap jon valami bosszurap? :mrgreen:
Holnap hozom az ajánlást, és az értékelést is. Nem tudom lesz e köszönet bármelyikben. :mrgreen:
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. október 10., vasárnap 16:33

Faust írta: Viszonylag gyorsan beragadt a lendulet. :mrgreen: Holnap jon valami bosszurap? :mrgreen:
Én este hozom az értékelést, akarok neki adni egy második esélyt :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 10., vasárnap 16:32

Viszonylag gyorsan beragadt a lendulet. :mrgreen: Holnap jon valami bosszurap? :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 7., csütörtök 22:17

Tehat a kozepes az uj szexi. :mrgreen: Hiaba no, 2021 van. :mrgreen:

Gojiran egyszer voltam, fasza volt de pofatlan gecik voltak, ugyhogy tobbet nem megyek. :lol:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 7., csütörtök 21:41

Faust írta:
Faust csak szarrá oltott megint, de hát az élet nem kívánságműsor. :lol:
Pedig direkt valami könnyebbet akartam hozni, de ezek szerint másnak nem olyan könnyű. Mostanában én inkább deathcore vonalon mozgok, ha hoztam volna egy Lorna Shore - Immortal, vagy egy Shadow of Intent - Melancholy albumot, akkor szerintem még kapok is egy IP bant :mrgreen:
Egy kicsit tényleg a nosztalgiasznob beszélhet belőled, nagyon felkapottak ők mostanában és szerintem nem érdemtelenül. Amúgy nekem a Holly Roller volt az első amit hallottam tőlük, az hatalmas nóta, a Circle With Me-vel a kedvencem az albumról.
Gojirán összefutunk januárban? :D

Davi10 benned azért bíztam, de hát ez van :'(
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 7., csütörtök 20:08

Spiritbox - Eternal Blue

Újabb klub, újabb kísérlet Rolitól hogy lenyomja mások torkán a feslett ízlését. :mrgreen:

Na nem volt ez rossz, csak közepes, ajánlásnak viszont szörnyű.

Alapvetően a coreért sosem voltam oda, de ez nem is annyira metalcore, tele van lazább, már-már poppos elemekkel,az utóbbi években nagyon nem vagyok otthon a metál szcénában de asszem ezt hívják postmetalnak. Ez sem lesz a kedvenc zsánerem, bár az kétségtelen, hogy zenélni tudnak Spiritboxék, néhol kifejezetten jó lenne amit tolnak (hemzseg a Gojira hatástól a cucc), csak épp itt megállnak. Az album egyben van, de szerintem a legnagyobb baja ugyanaz, mint magáé a metalcore-é: tizenkettő egy tucat, hemzseg a végletekig kimunkált (és progressive metalnak csúfolt) de teljesen középszerű és felejthető daloktól, egyetlen nagy massza az egész lemez. Próbálnak persze valami "újat" virítani, jelen esetben a női vokált, ami egyrészt kb az Evanescence és a Nightwish óta annyira újdonság értékű, mint karigeritől egy be nem tartható ígéret, másrészt ugyanúgy felejthető. A core a túl sok sablonpanel mellett nálam szinte mindig a vokálon csúszik el, ez a tipikus, magasabb hangszerelésű, engem csak sérült herélt vadkanhörgésre emlékeztető ún. "scream" teljesen kikészít, vagy énekeljen szépen a frontember, vagy üvöltsön rendesen (vagy tegye mindkettőt, mint Burton, de az industrial amúgy is más tészta).

Van azért 1-2 szám, ami kiemelkedik, a Secret garden és a Silk in the strings szerintem jól (jobban) megírt nóták, de a többi...nem szar egyik sem, de a heti spotify ajánlóban az ilyeneket egy perc után tovább szoktam passzolni, mert annyira unalmas az egész, pedig sosem hallgattam sokat. Ők sem kivételek. Az alapok jók, hallatszik hogy nem képzetlen garázsbanda, és maga a hangzás is kurva jó, a basszusgitár nekem különösen tetszett (a dob is, csak a nyakamat rá, hogy programozott - egyébként besírok ha belegondolok, hogy a rockzene és a metál nagy öregeinek úttörő lemezei mennyivel brutálabbak lennének, ha ilyen kifinomult hangzásra lettek volna képesek anno a stúdióban). Csak valahogy az egész végtelenül közepes, az album gyakorlatilag végigpörgött, én meg azt hittem, kb a harmadik számot hallgatom, egyedül a végén valamik szintipop faszságnál tűnt fel, hogy számváltás történt. Se nem jó, se nem rossz, semmilyen az egész, tizenkettő egy tucat, van egy érzésem, hogy Roli sem hallgatta meg kettőnél többször az albumot (pl. hogy mire gondoltál amikor leírtad, hogy sokszínű, elképzelni nem tudom :lol: )

Ha pár mondatban kéne leírni, ez egy olyan banda érzetét kelti nálam, amikor azzz éééén időőmbeeen, takonyarcúként dc++-on keresgélt az ember mások fájllistáinál érdekes/ismeretlen nevű metálbandákat, és letöltött 1-2 albumot, aztán ezt hallgatta vakulásig, hogy milyen menő és újszerű, aztán olyan 16-17 éves korodban rájöttél, hogy amúgy nem, vannak sokkal jobbak. Mondjuk Rolival kapcsolatban alapból megvan ez az érzésem az élet minden területén, hogy ezt az életkort csak fizikailag sikerült megugrani. :mrgreen: :mrgreen:

Egyébiránt sokat változott a metal is, kicsit utánaolvastam, odavannak ezért a bandáért, hogy micsoda albumot tettek le az asztalra. Hát én nem tudom, 10-12 éve észre sem vette volna őket senki, ezt garantálom. De lehet hogy csak a klasszikus nosztalgiasznob beszél belőlem. :mrgreen: Bár az igazsághoz hozzátartozik: debütáló albumként erős és egyben lévő anyag ez valóban.

És hogy miért rossz ajánlás? Aki ismeri/szereti a műfajt, annak vagy tetszik, vagy elvan vele, de bármikor előránt egy jobbat. Akinek pedig alapvetően idegen a metál, hát nem emiatt fogja megkedvelni, de még csak elfogadni sem a zsánert, ahhoz túl kemény, túl karcos, túl erőlködő, és túl heréltdisznósikolyos.

Kb. 5,5/10, lehet átmegyek rajta mégegyszer, de 6-nál jobb nem lesz. :-(

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. október 7., csütörtök 19:32

Spiritbox - Eternal Blue

Névről ismerősek voltak, de szerintem max futólag találkoztam velük.
Valószínűleg azért, mert a többségnél talán közelebb áll hozzám ez a stílus, engem nem igazán tudott megmozgatni. Egy metalcore banda a sok közül csak nem egy tucat férfi énekessel, hanem egy tucat női énekessel. De ebben így ennyit láttam/hallottam. Se a hangszeresek közül nem tudnék kiemelni senkit, se az enekestől nem ájultam el.
Pedig ha már ez a "poén", és hangszerileg se nyújt semmi újat, akkor azt várnám, hogy iszonyat előrenyomják az énekes csajt, hogy énekelje le a csillagokat az égről, de se a csaj énekhangja, se az énektémák nem voltak elegek ahhoz, hogy elvigye nekem a hátán ezt a sztorit. Screamelni mondjuk szépen megtanult.
Nekem is egyből Amy Lee ugrott be, mint párhuzam, esetleg Hayley Williams, de ez a hölgy a kanyarba sincs hozzájuk képest.
Első albumnak ráadásul ennél nagyobbat kéne szerintem robbantani.

Köszönöm az ajánlást Roli, de eddig ez az albumod volt a legkevésbé bejövős :/
5/10

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. október 7., csütörtök 14:25

Spiritbox - Eternal Blue

Az első szám 2:25-ig azt hittem, hogy szeretni fogom ezt az albumot. :mrgreen:

A Hurt You közben kicsit megijedtem, hogy ilyen lesz végig, de szerencsére voltak azért könnyedebb számok is.

Amikor elindul a dara és a hörgés, az nekem még mindig sok. Legalábbis koncerten kívül nem tudom, hogy valaha hallgatnék ilyet. Viszont volt olyan szám, ahol ez nem zavart annyira, pl Yellowjacket. Az énekesnő hangjától nem vagyok elájulva, de ehhez a stílushoz szerintem bőven elég, és a lassabb számoknál megmutatta azért, hogy tud énekelni.

Talán a Constance című szám tetszett a legjobban, de a The Summit is jó volt.

Összességében nem volt rossz élmény, és a második szám után sokkal rosszabbra számítottam, de azért, ha rock együttes és női énekes, akkor én azért még mindig az Evanescence valamelyik számát veszem elő. :mrgreen:

10/6

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 3., vasárnap 21:00

Akkor én ünnepélyesen megkezdem az új kört, holnap nem tudom mikor lenne rá időm.

Egy nagyon egyedi, különleges kis bandának az új és egyben első albumát hoztam, remélem sokak tetszését elnyeri. Elég sokszínű, szerintem mindenki talál majd benne legalább 1-2 jó számot, de azért remélem többet is :D

Spiritbox - Eternal Blue

Youtube
Spotify

Jó szórakozást hozzá! :kacsint:
Kép

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. október 3., vasárnap 20:35

Kercsó írta: srácok, ti csak hozzátok a trasht :mrgreen: . majd én hozok valami finom muszikát, ami mindenkinek tetszik :mrgreen:

El Sie7e, köszi hogy viszed a papírmunkát!
írjatok fel engem is, igyekszem majd nem 3 hetente értékelni... :x
beírtalak, ráérsz a 10. hét után egyben is értékelni, mielőtt hozod az ajánlásod :mrgreen:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. október 3., vasárnap 15:23

srácok, ti csak hozzátok a trasht :mrgreen: . majd én hozok valami finom muszikát, ami mindenkinek tetszik :mrgreen:

El Sie7e, köszi hogy viszed a papírmunkát!
írjatok fel engem is, igyekszem majd nem 3 hetente értékelni... :x
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Vissza: