OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. április 15., kedd 15:22

rashidm írta: Másik kérdésem a mai napra: feleségemnek májusban 30. szülcsinapja lesz, gondolkoztam pár dolgon, de aminek szerintem nagyon örülne:

-Szeret tortát készíteni, gondoltam befizetem egy cukrász workshop-ra vagy mire, pár alkalmas móka és kacagás, de ezek elég combosak, ahogy néztem.

Ezekről kinek mi a véleménye? Megéri az árát vagy inkább kicsit parasztvakítás, jobb ha netről lesed el a sütés tudományát?

Köszönöm! :salute: :agree:
Èn csak ilyen paros festeszeten voltam, szerintem nagyom jo program, kimozdultok, nem csak ketten a konyhaban nyomjatok plusz ha tenyleg szeret tortat csinalni fixen tanulhat par hasznos tanacsot. Szerintem adj neki egy eselyt.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. április 15., kedd 15:19

Másik kérdésem a mai napra: feleségemnek májusban 30. szülcsinapja lesz, gondolkoztam pár dolgon, de aminek szerintem nagyon örülne:

-Szeret tortát készíteni, gondoltam befizetem egy cukrász workshop-ra vagy mire, pár alkalmas móka és kacagás, de ezek elég combosak, ahogy néztem.

Ezekről kinek mi a véleménye? Megéri az árát vagy inkább kicsit parasztvakítás, jobb ha netről lesed el a sütés tudományát?

Köszönöm! :salute: :agree:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 15., kedd 13:18

Paradesak ezek a kinai videok, ahogy a luxus markakat szedik atomjaira, hogy mit hol gyartanak es mi mennyibe kerul.

Nem tudom mind valid-e, de mokas :D
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 13., vasárnap 23:43

Inkább ide, mint a politikai topikba: újabb fejlemény a lakatos ügyben. A rendőrség hivatalosan kimondta, hogy lengyel attilával elkövette lakatos márk a megrontás bűncselekményét, de elévülés miatt az eljárást meg kell ellenük szüntetni. https://www.facebook.com/10006359470008 ... 7S9Ucbxw6v

És hogy ez esetben mit is tettek? https://youtu.be/QSzk1ecA-TE?si=R2w0-gXLN4YS9Gbx

A többi ügyben még folyik a nyomozás.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. április 12., szombat 14:18

Realista24 írta: Előbbire választ adott Halfi, utóbbi perspektivaban elég régen voltam, de sosem akartam hogy nekem bárki bárkit fizessen, gavallerban nyomtam.
Rá is fizettél :mrgreen:

Egy házasságnál nem nagyon van drágább hobbi, csakhogy ez normál esetben nem pénzügyi kérdés.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. április 12., szombat 11:18

Nálunk is hasonló a felállás, mint amit Halfi írt.

Én fizetem a drága számlákat, a kocsira dolgokat. Viszont ő fizeti a gyerekek ruháit, kis ajándékokat nekik. Dupla annyit keresek, mint a feleségem, ezért természetesnek érzem, hogy én fizetek többet, viszont úgy hogy ez nem megy a magam és a gyerekek részére való spórolás javára.

Volt régen egy időszak, amikor ő keresett jobban, akkor ő fizetett többet.Azt gondolom ez a normális.

Véleményem szerint minden párnak az ő aktuális anyagi helyzetük szerint kell alakítani a dolgokat, úgy ahogy az nekik jó.

Lehet “racionálisan”/önzően gondolkozni, hogy a te kereseted, magadra költöd..stb..Lehet igaza is lesz az embernek egy válás esetén. Mindenesetre nem lehet egy párkapcsolatban csak azt szem előtt tartani, mi lesz ha válunk, védeni csak az anyagiakat.

A szememben a pénz egy eszköz, ami szükséges, jó ha van, persze jó ha elegendő/sok van..de nem attól lesz az ember csak boldog.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. április 12., szombat 11:16

'shutterisland írta: na ujabb tema igy szombat reggel 5kor. :mrgreen:

kozos vagy kulon kassza parkapcsolatban/hazassagban ?

en inkabb az utobbit partolom, persze a kozos koltsegek (rezsi, hitel/berleti dij, haztartasbeli dolgok, kozos megtakaritasi szamla, stb) aranyosan bedobva a kozosbe, de aztan a fennmarado penzzel meg mindenki azt kezd, amit akar.

regen szerintem nagyobb divat volt az elobbi opcio, manapsag akikrol tudom, ott inkabb az utobbi elv ervenyesul.
Nálunk közös a kassza. A feleségem kezeli, nekem se kedvem, se időm ezzel bohóckodni. Havonta egyszer leülünk, átbeszéljük, hogy mire mennyi ment el és ennyi. Nagyjából tudom mennyi van a számlán, mennyi van ide-oda befektetve. De kb ennyi.
Én keresem a pénzt, fizetem a lakást, autót, éttermet, stb. Havi 5-600 eurót adok neki pluszban, ehhez semmi közöm, hogy mire megy el. Ugyanekkora összeget magamnak megtartok és mehet bármire, neki ehhez nincs köze. A többi ami megmarad az megy a közös célokra, ingatlanokba.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 12., szombat 10:21

inkabb ugy is feltehettem volna, h kozos bankszamla, kulon bankszamlak vagy esetleg mindketto.

az en szitumhoz a remy fele modell all talan legkozelebb, kb 60-40 aranyban lehetunk es igy komfortos.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 12., szombat 10:12

Ez a kérdés inkább ott érdekes ahol nem családról beszélünk és vagy nincs gyerek.

Előbbire választ adott Halfi, utóbbi perspektivaban elég régen voltam, de sosem akartam hogy nekem bárki bárkit fizessen, gavallerban nyomtam.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 12., szombat 9:54

en inkabb az utobbit partolom, persze a kozos koltsegek (rezsi, hitel/berleti dij, haztartasbeli dolgok, kozos megtakaritasi szamla, stb) aranyosan bedobva a kozosbe, de aztan a fennmarado penzzel meg mindenki azt kezd, amit akar.

regen szerintem nagyobb divat volt az elobbi opcio, manapsag akikrol tudom, ott inkabb az utobbi elv ervenyesul.

Leginkabb egy kassza van, az enyem. Mennyasszonyom nemreg vegzett kozmetikuskent, azota egy szalonban dolgozik ehberert(gyakorlat miatt), megbeszeltem vele, hogy minden penzet tegye felre, mert szeretnenk szalont nyitni neki idovel. Mondjuk mar elotte sem hagytam neki, hogy programokat, ettermet fizessen, en ugy nottem fel, hogy edesapam kokemenyen dolgozik, edesanyam szinten, csak o a haztartasban. Nem hiszem, hogy ez az egeszseges, viszont amig o 160 ezret keres havonta, en kozel a 10 szereset. Amikor kevesebbet kerestem, akkor is ezzel a mentalitassal eltem. Raadasul neki sokszor itthon van a masodik muszakja, mert hiaba vagyok nagyon magamra igenyes, fozok, takaritok, azert o a szivet lelket kiteszi itthon.(Tisztasagmanias, egy porszem sincs sehol) , kozos kasszan meg azert nem vagyok vele, mert vallalkozokent barmikor johet egy 2-3 millios varatlan kiadas.

Szerintem itt nincs aranyszabaly, a lenyeg, hogy mindket fel jol erezze magat a kapcsolatban, mivel minden kapcsolat mas, emiatt merlegelni kell, hogy mi az ami belefer es nincs surlodas a penz miatt, ami egyebkent konnyen megmergezheti az addig tokeletesen mukodo parkapcsolatot.

A mennyasszonyom huga, akinek nagyon rossz kapcsolata van a baratjaval, meselte, hogy a srac hiaba 25 eves, olyan eretlen, mint egy 12 eves gyerek(kaszkador, evente 2-3 honap meloval, tobbi napokon lezeng, termeszetesen semmire sem eleg az az evi 3 millio, amit keres vele.) a csajszi fizeti a rezsit, ettermeket ugy, hogy sajat vallalkozasat csinalja, mellette foallasban dolgozik. Sokszor megkerdez engem errol, hogy mit gondolok errol.
Mondtam neki, hogy annyi penzt adjon bele a kapcsolatba, amit ha egyszer kenyertoresre kerul a dolog, nem sajnal utolag. Legyen ez a rengeteg rezsi, egy utazas, egy draga karacsonyi ajandek.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. április 12., szombat 9:50

Itt érzésre a megfogalmazás a pontatlan, mert nyilván az átvitt értelemben vett 'kassza', az anyagi boldogulás egy házasságban csak közös lehet, szóval szerintem nem arra vonatkozik. Szerintem a kérdés az akar lenni (ami pénzügyi fórumokon is sokszor felmerül), hogy ez pontosan hogy néz ki. Egy számla van ahonnan mindenki intéz mindent, három számla van (külön egy, és onnan utalunk a közösbe), vagy külön számla a két embernek.

Nálunk az utóbbi van, megvan hogy melyik rezsit kinek kell figyelnie/utalgatnia, ad hoc költségeket meg felváltva fizetgetve, különösebben nem figyelve ki teszi éppen. Amikor nem volt fizu asszonynál csak GYES, akkor utaltam a számlájára amikor kellett hogy legyen. Nagyobb kiadást mindig közösen megbeszélünk, hogy ki vesz magának épp egy nadrágot vagy valamit az nem érdekes - nyilván ehhez kell azért az is hogy rendben vagyunk anyagilag. Vezetni nem vezetjük hogy ki jön épp aki fizessen - már csak azért is felesleges mert a 'pluszt' úgyis mind a kettőnk számlájáról befektetjük. Az is van mindkettőnk nevén, de ennek már csak likviditás okai vannak - ha meghalnék akkor is legyen valami amihez a feleségem gyorsan hozzáfér, nem kell megvárni semmi örökösödési dolgot.

Ha tévednék és mégis az akar lenni hogy átvitt értelemben közös-e a kassza, azt tudom mondani mint alább mások is, ez teljesen értelmetlen mert elméletben is elképzelhetetlen. A házasságban jogilag is felelős vagy a másik anyagi problémáiért, pl hitelt se kap semelyik fél anélkül hogy a másik is adós lenne. Amikor elváltok akkor meg a jog alapból mindent amit nem előre birtokoltál (pl lakás a te neveden) közös vagyonnak fog tekinteni ha nincs valamilyen házassági szerződésetek, és el fogja felezni, attól függetlenül hogy te kuporgattál ő meg nem.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. április 12., szombat 9:08

Külön. Persze lakás, havi kötelező kiadások közös, utazás felesbe. Ha beülünk valahova, akkor egyszer egyik, egyszer másik fizet kávét, kaját. Vezetve nincs, szóval nem szőrszálhasógatóan nézve, hogy most mindenáron te jössz, mert én fizettem utoljára...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 12., szombat 8:35

Közös. Én is úgy nőttem fel, hogy a családnak volt mindene, nem a családtagoknak.

Amúgy, ha pontos akarok lenni, akkor én keresem, ő költi :mrgreen: , de így van jól.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. április 12., szombat 8:13

Külön számla, de bárki fizet bármit, akinél épp kéznél van. A kiadások excelben vezetve, megtakarításokkal, stb :)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 12., szombat 7:56

Tökmindegy, amíg nincs magyarázás :mrgreen: mindig attól függ, mennyire elmebeteg párt választották magadnak :kalapos:
thereisonly1ronaldo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. április 12., szombat 7:53

Külön számlára jöna fizunk, de egyként tekintünk rá.
Volt már, hogy bringa alkatrészt rendelt nekem, de fordítva is előfordult hasonló. Nagy része úgyis be van fektetve annak, amit keresünk.

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2025. április 12., szombat 7:45

Közös. Egyfelől ilyen mennyiségben nem érdekel a pénz. Másfelől én járjak gucciban,mellettem meg a turkálós feleségem? Nekem a házasság előtt sem volt kérdés. Kapcsolatban megosztok jót,rosszat. Ha nem,akkor az nekem barátság extrákkal maximum.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 12., szombat 6:15

na ujabb tema igy szombat reggel 5kor. :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 9., szerda 10:43

lestat írta:
Remy írta: De oke, de akkor allitsad mar be ugy, hogy meccs utan tudjam rendesen olvasni a kommenteket. Kijelentkezve kovethetetlen a forum. Ne kelljen mar masnap reggelig varni…
Amugy ennyit tenyleg megcsinalhatnatok neki, semmi oka annak hogy bannaljuk…csak babona.
Ha mar szopatva van legalabb ennyit megtehetnetek neki tenyleg. :agree:
CSAK babona??? CSAK???? Az a legfontosabb :mrgreen:

Majd megprobalok odafigyelni erre..igerem. :kalapos:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. április 9., szerda 8:57

Remy írta: De oke, de akkor allitsad mar be ugy, hogy meccs utan tudjam rendesen olvasni a kommenteket. Kijelentkezve kovethetetlen a forum. Ne kelljen mar masnap reggelig varni…
Amugy ennyit tenyleg megcsinalhatnatok neki, semmi oka annak hogy bannaljuk…csak babona.
Ha mar szopatva van legalabb ennyit megtehetnetek neki tenyleg. :agree:
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Vissza: