GT37 írta:Demes írta:Na, Martinonak egy év elég volt a barcánál le is lépett

Sajnálom szegényt, sokkal jobban indult ez a projekt, mint ahogyan végződött. Nekem nagyon szimpatikus volt a legelejétől fogva, edzőként és emberként is, és kezdetben úgy tűnt, szép szezonnak nézünk elébe, látszott, hogy akar és tud is változtatni, lendületesen, gördülékenyen ment a játék, a Clásicót is behúztuk...
Mivel már szinte mindenhol azt lehet olvasni hogy elment ezért kicsit fura helyzet alakult ki. Ahogy te is említetted ősszel nagyon jól ment nektek aztán tavaszra meg minden odalett amit ősszel mutattatok. Lehet hogy ez már egy kicsit abszurd lesz de ha jól tudom akkor nektek is jól ment a játék amíg Messi nem volt a pályán. Pedro és Alexis is nagyon jó volt akkortájt és Neymar is elég jól tolta. Az első Clasico után szinte mindenki azt mondta hogy Neymar oda vissza veri Bale-t / azért azt tegyük hozzá hogy ezek nem Real szurkolók voltak

/ aztán jött a tavasz...
---->
Aztán a tavaszi szezonra valami megtört. Motiválatlan futballisták, ötlettelen támadójáték, és Tata is elkövetett néhány taktikai bakit a fontosabb meccseken. Ehhez jött hozzá Valdés sérülése, Puyol bejelentése, hogy nem folytatja játékosként a Barcelonában, majd Tito halála (Isten nyugosztalja)... Tata pedig nem tudta felrázni a csapatot, így érdemi trófea nélkül zártuk a szezont.
Nekem kicsit olyan érzésem van hogy Messi mindent tönkre tett. Jó persze ne egy emberre fogjuk meg minden de azért azt tegyük hozzá hogy a Barca egyik legnagyobb fegyvere az volt hogy remekül mozgott a támadó hármas és ügyesen futottak be a résekbe ahova Xavi és Iniesta is nagyon sokszor betette a bogyót. Ehhez képest Messi nem csinált semmit a tavasz folyamán és hát így nehéz azt játszani amihez hozzá voltak szokva. Tata viszont itt kaphatna egy jó nagy fekete pontot is mivel le kellett volna cserélnie vagy fel sem küldenie valamit igazán eldönthette volna hogy ki legyen az a 3 ember akire fixen számít.
Ettől függetlenül nem őt hibáztatnám elsősorban emiatt, hanem a hozzá nem értését sokadszor bizonyító vezetőséget, illetve bizonyos játékosokat. Tata pedig lehet, hogy megérdemelt volna még egy szezont, egy átalakított, felfrissített, fiatalabb, sikeréhesebb kerettel, ki tudja, mi sült volna ki belőle. Viszont az idény végére úgy éreztem, hogy már nincs meg a kellő szava, tekintélye az öltözőben, nem néznek fel rá úgy, ahogy szükséges lenne, úgyhogy talán jobb lesz így, egy új edzővel.
Azt érzem -legalábbis a sok kommentből és néhány ismerősöm mondandójából- hogy sokan azt hiszik hogy Martinot elküldök és jön helyette Enrique akkor minden meg lesz oldva és megkapják az új Pep-et. Minden újra csili-vili lesz. Annyira nem ismerem és nem követem a pályafutását edzőként de megmondom őszintén így elsőre nem dobtam hátast a neve hallatán... A Roma-nál sem alkotott maradandót...
Bartomeu: „Semmit sem értünk el, nem teljesítettük egyetlen célkitűzésünket sem. Egy új futballprojekten dolgozunk már néhány hete. Alapvető változások következnek.”
Kicsit félek attól, hogy ez a vezetőség hogyan képzeli el és hogyan fogja megvalósítani ezeket az alapvető változásokat... Remélem, rá tudnak cáfolni a kétkedőkre.
Ja, és kíváncsian várom Laporta bejelentését. Azt nyilatkozta pár hete, hogy a szezon végén fogja bejelenteni a további, Barçával kapcsolatos terveit.
A legjobb az lenne szerintem számotokra ha egy teljesen új megszavazott vezetőség ülne be a székekbe. Laporta sem volt annak idején nagy szám... csak sokan elfelejtik hogy nem egyszer volt tele a Camp Nou fehér zsebkendőkel és hát neki is voltak érdekes húzásai.