Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. november 12., csütörtök 18:41

Nincs nagy porges. :mrgreen:
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. november 10., kedd 17:37

Quien a hierro mata:

Tegnap megneztem es nagyon tetszett. Frankon osszerakott film - Jo tempoju, fordulatos, elgondolkodtato. A fobb karakterek kiegyensulyozottak es hihetok, nincs senki hollywoodosan tulcifrazva ellenben mindegyiknel megvan a kello melyseg es ki vannak dolgozva. Elmeny volt nezni ahogy bonyolodnak a szalak es minden kis mozzanat sodorja a cselekmenyt az elkerulhetetlen tomegkarambol fele. Szerintem nagyon jol koruljarja a bosszu es onbiraskodas temajat, sokkal jobban szerintem nem is lehetett volna lekerekiteni, ugyanakkor enged a nezonek egy kis toprengest a film vegen elsosorban a foszereplo donteseivel kapcsolatban.

A karakterekről:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mario elkepesztoen felelotlenul nagy kockazatot vallal. Latszik rajta hogy mely nyomot hagyott benne a testvere elvesztese, es az ahogy mindez felszinre tor mikor megtudja hogy ki az uj beteg. Luis Tosar zsenialisan alakit - amikor a mosdoban mered magara a tukorben es tikkel a szeme egyertelmu hogy mi jatszodik le benne. A bosszuvagy felulkerekedik es kapva kap az alkalmon anelkul hogy merlegelne mit kockaztat. Oriasi hiba... De a harag es a bosszuvagy tul eros erzesek ahhoz hogy jozanul gondolkodjon.
Antonio a sokat latott gengszter akit mar cseppet sem erdekel az illegalis uzlete, csak nyugalomban akarja leelni a maradek eletet. A fiait megveti mert latja sosem tudnak majd felnoni hozza. Pechjere a legrosszabb klinikat valasztja. Kicsit mar megtort, de azert ne b*szakodjon vele senki.
Toño egy pojaca, igazi hatalma es tekintelye nincs csak a nevebol el. Semmi nem jon neki ossze. Latszik hogy nem lesz belole Antonio utodja, mert a konkurencia bedaralja. Az occse Kiko igazi agysebesz, meg a batyjanal is remenytelenebb. Az apja eloszeretettel a tudtara is adja hogy egy csod.

Szemet szemert:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Eloszor is Mario rossz helyre iranyitja a haragjat. Nem Antonio egy szemelyben a felelos azert hogy a testvere drogfuggo lett. Ha nem o lett volna a drogbaro a kornyeken akkor mastol vette/kapta volna az anyagot. Az o felelosseguk legalabb akkora. Ha ezt felismerne akkor lehet nem tenne kockara a sajat es csaladja eletet. Masfelol pedig milyen feloldozast vart attol hogy felgyorsitja egy haldoklo venember halalat? Mint ahogy az utolso adag belovesenel o maga is beismeri - nagy ostobasag volt. El kellett volna konyvelnie ugy hogy a karma utolerte a ven szarhazit es elni tovabb az eletet. A bosszu bosszut szul es ezt szegeny Mario a sajat boren tapasztalja meg. A magatehetetlen Antonio meg egy utolso fineszes huzassal odacsap a halalbol. A kor bezarult viszont Mario mar csak sajat magan allhat bosszut. Szerintem perfect lezarasa a filmnek.

Egyelore ennyi. Kivancsiam varom a tobbiek mit szolnak hozza. :)

Koszi az ajanlast!

8/10

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. november 7., szombat 21:31

Quien a hierro mata (Szemet szemért - A múlt árnyai) https://www.imdb.com/title/tt7967412/?ref_=hm_rvi_tt
[/quote]

meg tudsz dobni egy jó kis full HD-s torrent linkkel? :D
[/quote]

Sajnos Roli, én nem vagyok fenn torrent oldalakon, a Netflixről pedig nem lehet kimásolni a linket - ha jól tudom - viszont a Videára felkerült októberben, ott HD minőségben nézhető :)
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. november 7., szombat 13:25

Petr írta:
soadroli írta: meg tudsz dobni egy jó kis full HD-s torrent linkkel? :D

Ne mar, nincs Netflixed? :D
nincs mert totál feleslegesnek tartom, mondjuk ezek szerint most pont jól jönne :mrgreen:
Kép

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. november 7., szombat 13:24

soadroli írta: meg tudsz dobni egy jó kis full HD-s torrent linkkel? :D

Ne mar, nincs Netflixed? :D

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. november 7., szombat 12:03

Raúlito írta: Quien a hierro mata (Szemet szemért - A múlt árnyai) https://www.imdb.com/title/tt7967412/?ref_=hm_rvi_tt
meg tudsz dobni egy jó kis full HD-s torrent linkkel? :D
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 7., szombat 10:55

:mrgreen: Nem gaz, majd jovo penteken!

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2020. november 7., szombat 10:19

Faust írta:Geza szavazatokat szamlal vagy mi van? :mrgreen:
:mrgreen: Bocsi sracok, kiment a fejembol, es mire eszembe jutott mar annyira be voltam marva hogy beszelni nem tudtam, nemhogy irni. :mrgreen:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 7., szombat 9:36

The Sisters Brothers

Tegnap éjjel megnéztem, de reggelre hagytam az értékelést.

Az első 40 perc a halálom volt, az utolsó 40 perc viszont beszippantott.
A színészek nagyon jók, a párbeszédek helyenként odaszegezték a figyelmem, és volt pár jelenet amik emlékezetesek maradnak.

Viszont elég üres volt nekem a film, a sztorival nem is lenne bajom, de amíg nem akadt egymásra a két páros, addig vontatottan mentek a dolgok. Szerencsére az utolsó harmadában kárpótlást kaptam. Jó westernhez méltóan aratott a halál a karakterek között, de ezen kívül szerencsére nem voltak a műfajra jellemző klisék amik zavartak volna.

Tetszik a többszörös hangulatváltozás a filmben, felváltva éreztem azt hogy a főhőseink mind ellovagolnak a naplementébe és azt, hogy mind fűbe harapnak a végén. A baleset a folyónál szépen vágta át ezt a gordiuszi csomót, Morrisék halála pedig elég meghökkentő volt.
A végső jelenet szívmelengető, régen epét hánytam az érzelgős jeleneteknél, de úgy tűnik egyre szentimentálisabb vagyok, mert most mélyen átéreztem ahogy a fivérek hazataláltak az édesanyjukhoz. Szép jelenet volt, tetszett, és jól ismert érzés ez. Mert belőlem is rendszerint előtör ez amikor lehetőségem van hazamenni anyuhoz és a jö öreg otthonomban szétnézek, és már akkor jönnek elő a nosztalgikus emlékek amikor rápillantok a régi szobámban a bevetett ágyra.

Emiatt mindenképp inkább azt mondanám hogy tetszett a film. Viszont az első fele akkoris csapnivaló, biztos vagyok benne hogy meg fogom még nézni újra és abban is biztos vagyok, hogy akkor az első fele is jobban le fog kötni a filmnek, ezáltal jobban is fog majd tetszeni.

Ez így most 7/10. Köszönöm az ajánlást!

Raúlito

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. november 7., szombat 9:05

Faust írta: Hu, zsir, Tosar akarhanyszor megjelent a filmklubban, nekem vitte azt a turnust csont nelkul. :mrgreen: :salute: Kivancsi vagyok!
Bár ez nem verseny, hogy kinek az ajánlása aratja a legnagyobb tetszést, de bevallom Faust bízom abban, hogy a film előkelő pozícióban fog végezni :mrgreen: De persze a lényeg, hogy maradandó élménnyel gazdagodjatok és hogy tudjunk róla beszélni :)
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 7., szombat 8:55

Hu, zsir, Tosar akarhanyszor megjelent a filmklubban, nekem vitte azt a turnust csont nelkul. :mrgreen: :salute: Kivancsi vagyok!

Raúlito

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. november 7., szombat 8:35

Élve az ölembe hullott lehetőséggel, hozom ajánlásomat, mely a Netflix magas színvonalú spanyol tartalmainak egyik képviselője.
A kiválasztott film rendezője az a Paco Plaza, aki Jaume Balagueró társa volt a hamar sok rajongót kitermelő REC sorozat elkészítésében. Ahogy Balagueró bizonyította a Mientras duermes-szel, hogy nagyobb költségvetés mellett még minőségibb munkára képes, úgy - szerintem - Plaza is igazolta tehetségét. A főszerepben szintén egy a Filmklub tagjai által jól ismert színész remekel. Luís Tosar a legjobb spanyol (sőt továbbmegyek, európai) színészek egyikévé nőtte ki napjainkra magát: mimikája és szakmai eszköztára nagyon szuggesztív és játéka mindig tűpontos.
Magáról a mozgóképes alkotásról: egyszerre működik kitűnő thrillerként, amely a feszültséget egyre nagyobb dózisban adagolja és remekül felépített bosszúfilmként, mely a zsáner legjobb amerikai darabjaival vetekszik. Fontos etikai kérdéseket vet fel főhősünk cselekedete, melyről reményeim szerintem komoly eszmecsere fog itt kibontakozni. Remélem, titeket is annyira beszippant majd e film, mint engem :)

Quien a hierro mata (Szemet szemért - A múlt árnyai) https://www.imdb.com/title/tt7967412/?ref_=hm_rvi_tt

Bill Shankly

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 6., péntek 22:46

Ha éjfélig nem jön, csapasd. :)

Raúlito

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. november 6., péntek 22:35

Sziasztok!

Igen Faust van ötletem és szívesen cserélek is Gézával, ha ő még gondolkodna :)

Bill Shankly

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 6., péntek 21:12

Hogy egy klasszikust idézzek: lófaszt. :mrgreen:

Raúlító, neked van már ötleted ajánlásra? Ha igen, max alkalmat cseréltek ha éjfélig távolmarad Géza. :)

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. november 6., péntek 20:48

ajánlok én mégegyet ha úgy van :mrgreen:
Kép

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. november 6., péntek 20:44

Ritkan van olyan hogy pentek este itt toporzekolunk az ajanlas miatt. De csatlakoznek...

Mi a mai film? :D

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 6., péntek 20:33

Geza szavazatokat szamlal vagy mi van? :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 6., péntek 16:28

The Sisters Brothers

A western nem a kedvenc műfajom, de sosem voltam ellene, mindig várakozással tekintek olyan darabok felé, amik nem a John Wayne-féle hőskorszak sekélyes szarját próbálja lenyomni az ember torkán. :mrgreen: Ajánlásra westernt legutóbb ugyancsak a filmklub keretein belül láttam, évekkel ezelőtt az Il grande silenziot, borzasztóan tetszett anno.

Nyomokban a Volt egyszer egy vadnyugat szellemiségét véltem felfedezni: ott a vasúti sínek építésével érkező ipari forradalom készül felfalni a vadnyugatot és hőseinket, addig itt a Commodore emberei mellett az egyre jobban teret nyerő civilizáltság is üldözi a testvéreket, akik az egyik legősibb vadnyugati "szakmát" űzik. Ennek tükrében egyébként nagyon szépnek tartom a film végét, ahogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!visszamennek a szülőföldjükre, a nyugalomba.

És ennél több eszembe sem jut. Mérges voltam az elején, hogy már az első filmnél csúszik mindenki, mi lesz így a kibeszéléssel, de na, erről a filmről túl sok mindent nem lehet beszélni. Nem sok mindent vállal, és azt is elég céltalanul teszi. Kicsit az volt az érzésem, hogy a történet hiányosságait a színészi kvalitásokkal próbálják befoltozni, ami néhol sikerült is, de azért hosszútávon nem elég két húzónév. Hangulatra elég üres a film, valahogy semmi nem mozgatott meg benne egyik karakter iránt sem, csak csendesen hömpölygünk a film vége felé. Valóban, amikor összejön a négyes fogat, kicsit megemelkedik a színvonal, de nem tart sokáig.

Színvonalas, de kissé lapos és érdektelen alkotás, kétlem, hogy az 1-2 erős jeleneten (pl. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Morris és Warm halálakívül túl sok mindenre fogok emlékezni pár hónapon belül. De legalább túlvagyunk Rolin, és nem ömlöttek a belek, vígasztaljon ez mindenkit. :mrgreen:

Köszönöm az ajánlást!

6/10

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. november 6., péntek 15:47

Faust írta: Gezukam ne kimelj, betegen fekszek itthon. :lol:

Akkor akar a filmet is ertekelhetned. :mrgreen:

Vissza: