Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. május 6., kedd 22:45

Realista24 írta:
Szerintem jobban értenek hozzá,és ki van ez matekozva, mint amennyire mi belelátunk. Nem gondolom,hogy vakon, előre kiszámolt költségvetés nélkül dobálóznának ekkora számokkal. Gondolom megnézték,mi merre,hogy éri meg, stb, és úgy ajánlották ezt be neki.
Igen, biztos kimatekozták ezt x évvel ezelőtt, csak azóta jött egy komoly adóváltozás, és a mostani nettót már kettővel kell szoroznod, hogy megkapd a bruttóját. Mert szép és jó, hogy annó a 10 misi mondjuk 14-15 milliójába volt a klubnak, de most a 20-25 az ötvenet fogja nyalogatni. Nagyon nem mindegy. Nem véletlenül akarnak egy szeletet a marketing jogokból.
Ezzel én is tisztában vagyok. De gondolom fent is tisztában vannak ezzel,és így kalkulálnak. Meglepne,ha nem ismernék a jogszabályokat az adózásra vonatkozóan. (bár jobban belegondolva,mégsem lepne meg már semmi ettől a vezetőségtől :mrgreen: )

Mindegy,nem igazán szeretek vitatkozni, de egyszerűen úgy gondolom, hogy hatalmas baklövés lenne Messit eladni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. május 6., kedd 22:44

hehe írta:felőlem, :lol:
de annyi fogadásom van már a vébére, hogy a barátaim nyerik vagy sem, hogy már nemtom észben tartani :D
Én emlékezni fogok rá, ne félj. :lol:

Off vége.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 6., kedd 22:42

Hehe, kössünk már egy fogadást. Ha kedves kis braziljaid megnyerik a vébét, adsz nekem egy avatart egy hónapra vagy kettőre, ha nem ők nyerik, akkor te kapsz egyet tőlem, mondjuk egy hónapra. :hmmm:
felőlem, :lol:
de annyi fogadásom van már a vébére, hogy a barátaim nyerik vagy sem, hogy már nemtom észben tartani :D
Kép
Kép
Kép

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. május 6., kedd 22:39

Szerintem jobban értenek hozzá,és ki van ez matekozva, mint amennyire mi belelátunk. Nem gondolom,hogy vakon, előre kiszámolt költségvetés nélkül dobálóznának ekkora számokkal. Gondolom megnézték,mi merre,hogy éri meg, stb, és úgy ajánlották ezt be neki.
Igen, biztos kimatekozták ezt x évvel ezelőtt, csak azóta jött egy komoly adóváltozás, és a mostani nettót már kettővel kell szoroznod, hogy megkapd a bruttóját. Mert szép és jó, hogy annó a 10 misi mondjuk 14-15 milliójába volt a klubnak, de most a 20-25 az ötvenet fogja nyalogatni. Nagyon nem mindegy. Nem véletlenül akarnak egy szeletet a marketing jogokból.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

GT37

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. május 6., kedd 22:37

hehe írta:neki egyedül a vébé maradt, de azt meg a brazilok nyerik.
thats right i said it. :mrgreen:
Hehe, kössünk már egy fogadást. Ha kedves kis braziljaid megnyerik a vébét, adsz nekem egy avatart egy hónapra vagy kettőre, ha nem ők nyerik, akkor te kapsz egyet tőlem, mondjuk egy hónapra. :hmmm:

Ami Messit illeti, én sem reménykedek már abban, hogy el fogja érni azt a színvonalat, amit a Guardiola-érában, de egyetértek a kollégával, ha magához képest egy jó közepes szintet képes hozni, akkor már jók leszünk. De ki tudja, hogy működik Leo, ki tudja, mi/ki sarkallhatja ismét lenyűgöző teljesítményre, mi/ki adhat neki ismét motivációt...
R.M.C.F írta:Neymar itt még (és itt kell hogy ellentmondjak neked) semmit sem fejlődött egy év alatt....de ez még lehet semmit sem jelent most. Jövőre,vagy után is lehet egy lépés.....ami nála jó,az ami itt is megy,vagy akár ott kint,az az....hogy alapból megjárt neki az isten,a top,a csúcs jelző....mig másoknak ezért meg kell dolgoznia,mutatnia kell valamit.Ő még ezt nem mutatta meg.
Jelenleg ő bukta volt,de ez nem jelenti azt hogy ne jöhet ki ő jól idővel...kijöhet,de eddig ez nem történt meg.
Messi hátráltatja? Lehet....vagy nem...ezt ma még nem tudjuk,lehet ez csak egy kifogás.......messi akkor mindenkit hátráltathat.
Nem tudni.
Azt, hogy fejlődött-e, igazából nem tudnám megmondani, ugyanis eddigi életemben megközelítőleg nulla Santos-meccset láttam, az ottani teljesítményét csak youtube-videók alapján tudtam megítélni, ezek pedig sok esetben igencsak csalókák tudnak lenni.

Abban igazad van, hogy kapott egy kis hájpot (sőt, nem is kicsit), de azt, amit eddig letett az asztalra, szerintem nem ehhez kell mérni. És én buktának sem feltétlenül nevezném, legalábbis én valami hasonlót vártam el tőle a szezon elején, kicsit talán még kevesebbet is, hiszen nagy ugrást jelent a brazil ligáról a spanyolra váltani, de ezt már rengetegen leírták előttem is.

Na mindegy... A következő szezon kulcsfontosságú lehet, és 2015 tavaszán visszatérhetünk erre a kérdésre.

Ami az itt kibontakozó Messi-kérdést illeti... Sok dolgot lehetne írni erről, rengeteg mindent, most nem is akarok belekezdeni, talán majd máskor. :D Röviden: valóban kezd kicsit rossz irányba menni a dolog, talán túl nagy hatalma van már Messinek a csapaton és a klubon belül. Ennek ellenére összességében szerintem rosszul járnánk, ha megválnánk tőle. De mondom, erről majd később.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. május 6., kedd 22:36

Engem a pénzügyi dolog ennyire nem érdekel. Ha volt pénz az eddigi fizetésére,akkor erre is lesz.
Pénz meg volt eddig is, csak hülyeségekre lett költve, Neymar+társai lefizetése, stb...nem Messi miatt nem lett igazolva,mert akkor senkire nem lett volna pénz.

Félreértés ne essék,nem támogatom,hogy ennyit keressen,meg kivenném a szerződéséből az évenkénti újratárgyalást,mert vicc.
De azért eladni,mert majd egyszer emiatt szívunk? Ezért nem fogják eladni, inkább bevállalják,hogy még sikeresek leszünk pár évig vele (esetleg),aztán lehet (!!),hogy majd jön 2-3 év nadrágszíj meghúzós év,amikor tényleg nem igazolunk nagyon,meg spórolunk,stb...
De lehet a klub úgy számol, hogy megadja neki ezt a fizut, aztán 2-3 év alatt csak nem csökken nagyon nagyot a teljesítménye, és akkor még lehet belőle valamennyi pénzt csinálni. Úgy gondolhatják nem keveset.

Hehe!
Én triplázást nem várok, csak korrekt játékot,1-2 kupát,és ennyi. A többi irreális elvárás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2014. május 6., kedd 22:38-kor.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. május 6., kedd 22:36

csababarca írta:
hehe írta:hát lehet abban is bízni, hogy a régi lesz messi, azaz a világ legjobbja egy jópár szinttel, de ez nem fog megtörténni.
sosem szokott. ugyanebben a környezetben, ugyanilyen ingerekkel pláne nem.
neki egyedül a vébé maradt, de azt meg a brazilok nyerik.
Nekem elég,ha hoz egy magához képest közepes szintet. Az is több,mint amit ma bármelyik csatárunk ad a csapatnak.
Meglátjuk, én hiszem még,hogy egy új ingereket kapó csapat,új játékosokkal Messit is jobb játékra tudják sarkallni.
Ha nem,akkor majd el lehet adni,de most még egy ilyen év után,amikor mindenki kuka volt,az egész csapat kompletten, nem ítélkeznék ilyen szinten senkiről.
Annyira remélem, hogy még hosszú évekig kell nézni a középszer Messit. Pár éve még azon görcsöltem, hogy tűnjön már el, most meg azon, hogy maradjon minél tovább ilyen motivált a Barcában.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 6., kedd 22:34

és nem csak a gazdasági helyzet, hanem az öltözőbeli hangok is fontosak, ahol messiterror van úgy, hogy ő maga futni sem akar már, onnan ne várjatok triplázást és új aranykorszakot.

jól megmondtuk nekik ivókoma! :lol: :mrgreen:

amikor már a hanyatlás elején képes valaki váltani és újítani, na az a zseni.
a barcaszurkolók nem látják, nem merik látni. a barca vezetés sem meri még elhinni.
pedig ez az irány, ilyen az élet.

kb ugyanaz a helyzet, mint mi raullal. csak nálunk uccsó 2 évéig kiégettvén kolonc volt, nálatok meg messi elkényelmesedett, elpuhult, túlfizetett, jóllakott óvodásdiktátor lett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehe 2014. május 6., kedd 22:37-kor.
Kép
Kép
Kép

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 6., kedd 22:25

Csaba itt nem erről van szó,nem messi képességi,vagy hatákonysága a kérdés....az lehet még jó,vagy kevésbé jó is.Ez most itt nálatok nem fontos,itt most egy olyan helyzet állt elő,ami az egész klub jelenlegi és jövőbeli képét,lehetőségeit korlátozza,változtatja,alakitja......ezt döntsd el Te.
Messi igénye akkora,ami józan ésszel is kigazdálkodhatatlan,még a csúcsbarca korában is necces,de mi lesz ha pár éven át nem jön a szalámi?
+....nem csak maga a gazdasági kérdés az egyedüli,hanem egy jövőbeli helyzet is,messi igényeit kielégiteni szerintem ma,amikor pont hogy meg KELL fogni a további kiadás növekedést(fairplay,tv jogdijak lehet el lesznek másként osztva) azt mutatják,hogy egy ilyen döntés akár végzetes is lehet,lehet hogy direktbe mi nem érezzük,bár tiszta sor hogy a barca miért nem igazol 5 éve kv-t,mert kevés a pénz,és másra kellett....szóval,ez ki is ütheti őket sok évre az elitből.

Én nem lennék ennyire ez miatt nyugodt.....itt még komoly baj lehet.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. május 6., kedd 22:18

hehe írta:hát lehet abban is bízni, hogy a régi lesz messi, azaz a világ legjobbja egy jópár szinttel, de ez nem fog megtörténni.
Nekem elég,ha hoz egy magához képest közepes szintet. Az is több,mint amit ma bármelyik csatárunk ad a csapatnak.
Meglátjuk, én hiszem még,hogy egy új ingereket kapó csapat,új játékosokkal Messit is jobb játékra tudják sarkallni.
Ha nem,akkor majd el lehet adni,de most még egy ilyen év után,amikor mindenki kuka volt,az egész csapat kompletten, nem ítélkeznék ilyen szinten senkiről.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 6., kedd 22:12

hát lehet abban is bízni, hogy a régi lesz messi, azaz a világ legjobbja egy jópár szinttel, de ez nem fog megtörténni.
Kép
Kép
Kép

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. május 6., kedd 22:04

Neymar nincs olyan szintű feljövőben mint Messi volt annó.
Messi nincs olyan szintű lejtőben mint Dinho volt annó.
Dinho külsős volt, Messi úgymond a "mi kölkünk".

Azért ezek sokat nyomnak a latba. Ahhoz relatíve több gyenge év kell,hogy Messi eladása szóba kerüljön. Még nincs itt az ideje, brutális közhangulat alakulna ki,ha mondjuk eladnánk a nyáron, mert hogy gyenge volt idén, szeptembertől meg bealáz mindenkit a bayernben mondjuk,és megint hülyére dönt minden csúcsot. (tudom nem fix, de van rá esély,hogy ez történne...) Ezt nehéz lenne megemészteni a vezetőségnek, pláne ,hogy az eladása nem garancia arra,hogy varázsütésre Sánchez át tudjon venni egy 5 méteres passzt,vagy Neymar beverjen 10 db 100as ziccerből 3-4t.

Nagyon sok tényezős ez a dolog, és tényleg van benne valami,hogy Messi elnyom mindenkit,stb...de eladni hatalmas szamárság lenne,szvsz.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 6., kedd 21:54

ronaldinho nem volt már éhes.
messi feljövőben volt.
ronaldinhot eladták.
messi már nem éhes.
neymar feljövőben van.

folytassam a sormintát?
de úgyse fog bekövetkezni, mániákusan ragaszkodni fognak, pedig már most kijelentem, hogy mind a barcának, mind messinek, mind neymarnak az lenne a legjobb, ha messiből pénzt csinálnának. lennének vevők, az új csapata rögtön fő béellesélyessé lépne elő, a barca meg megújulhatna és kiléphetne a fásultságból és a bepállásból.

not gonna happen, csak nekünk jó :iszunk: :cheers:
(azért neymarral behúzzuk a vébét, nincs mese. B-) :D )
Kép
Kép
Kép

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 6., kedd 21:48

GT:
Ez a jellemzés korrekt és szakmailag is alapos volt,gondolom egy hegyi,vagy várhidi csak szagolná ezeket,nem is értem miért alkalmaznak olyan fogalmatlanokat na mindegy.
Szóval...sok dologban egyet kell hogy értsek veled,neymar helyzete merőben más mint a santosban,de ez nem meglepetés ha profi teamje van,mert erre fel kellett hogy készitsék.
Messi ahogy bele is van mindig szőve minden barca kommentbe,ahogy már pár évvel ezelőtt is irtam(akkor még nevettek rajta) baj lehet a barca számára.....lásd első lépés olyan igényrendszere lett(a minden anya álmának) hogy a barca ha megadja akkor rengeteg ifjú srác lehetőségét,anyagi forrását apasztja be,mert ekkora igényt a madrid sem tudna bevállalni,nemhogy a barca.A többi messi összeesküvéselméletemet most nem ragozom....de már irtam róla.
Neymiről amit tudtunk korábban az becsapós,a brazil liga a viccek vicce...egyszerűen nincsen rá megfelelő jelző. Neymar a védőkkel szemben csípőre tett kézzel állt,és a védők(papiron voltak védők,közben a a foginyüket véresre harapták mert előre akartak menni és gólt szerezni,de nekik kellett védőnek lenni) meg sem próbálták normális megakadályozni ......ezt láttuk minden meccsen. A cselei,a flikk flakkjai jól kidolgozottak,és ügyes,gyors,jó mozgáskoordinációjú gyerek....de ott nem volt ellenállás és ez bevihette a málnásba az őt istenitőket és magát is.
Itt európában foci van.....ezt most nem degradálóan kell érteni,de ahhoz a ligához képest a szinvonal különbség kifejezhetetlen.
Neymar itt még (és itt kell hogy ellentmondjak neked) semmit sem fejlődött egy év alatt....de ez még lehet semmit sem jelent most. Jövőre,vagy után is lehet egy lépés.....ami nála jó,az ami itt is megy,vagy akár ott kint,az az....hogy alapból megjárt neki az isten,a top,a csúcs jelző....mig másoknak ezért meg kell dolgoznia,mutatnia kell valamit.Ő még ezt nem mutatta meg.
Jelenleg ő bukta volt,de ez nem jelenti azt hogy ne jöhet ki ő jól idővel...kijöhet,de eddig ez nem történt meg.
Messi hátráltatja? Lehet....vagy nem...ezt ma még nem tudjuk,lehet ez csak egy kifogás.......messi akkor mindenkit hátráltathat.
Nem tudni.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. május 6., kedd 21:42

Na, hogy a szerződésről is essen szó.
Messi jelenleg 100%-ban birtokolja a marketing jogokat, és ebből akar a klub részesedést, amiért cserébe egy kis emelést kapna. Ha egyezségre jutnak ez lesz a hetedik szerződésmódosítása mióta bemutatkozott a csapatban. :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 6., kedd 21:38

Realista24 írta:Messi szerződését nem csak feljavítanák, hanem egy évvel meg is toldanák. A TV3 szerint az álláspontok elmozdultak a holtpontról, de Messi két dolgot még kérne. Agüero szerződtetését és Pintoval való hosszabbítást, ugyanis ő a legjobb barátja a csapatból jelenleg.
az mindegy, hogy pinto nyugdíjba menne, leszarják :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. május 6., kedd 21:37

Realista24 írta:Messi szerződését nem csak feljavítanák, hanem egy évvel meg is toldanák. A TV3 szerint az álláspontok elmozdultak a holtpontról, de Messi két dolgot még kérne. Agüero szerződtetését és Pintoval való hosszabbítást, ugyanis ő a legjobb barátja a csapatból jelenleg.
sírok :lol: :lol: :lol:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. május 6., kedd 21:35

Messi szerződését nem csak feljavítanák, hanem egy évvel meg is toldanák. A TV3 szerint az álláspontok elmozdultak a holtpontról, de Messi két dolgot még kérne. Agüero szerződtetését és Pintoval való hosszabbítást, ugyanis ő a legjobb barátja a csapatból jelenleg.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. május 6., kedd 20:50

linkelnétek Messitől egy hasonló nyilatkozatot, amiben Neymart dicséri, mint most Cé?
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

GT37

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. május 6., kedd 18:59

R.M.C.F írta:Ja,és ha neymar szabad kezet kapna,akkor mi lenne?
Jobb lenne, mint most, felszabadultabban játszana talán és gyakrabban támadná direkten a kaput. A jelenlegi játékrendszer fényében talán a legnagyobb problémám őt illetően az, hogy túlságosan kint játszik a szélen, csomószor vonalszélső, és esélye sincs direkt módon támadni az ellenfél kapuját, legalábbis betömörült védelmek ellen nem igazán van. Ha szabad kezet kapna, és menne a rendszeres helycserélgetés, elmozgás közte, Messi és Sánchez között, akkor valószínűleg sokkal gyakrabban kerülne a kapu elé. Emlékezzünk csak, amikor Messi sérült volt, és éppen nem Cesc játszott a helyén, hanem a brazil... Ha emlékezetem nem csal, meglepően veszélyes volt ott is.
El Unico írta:Eddig egy igazi zsonglőr volt,cselezett,szétalázta az ellenfelet. A Barcelonában viszont árnyéka önmagának,Messi papucsa lett.
Inkább úgy fogalmaznék, a saját játékának szépségét alá kell rendelnie a csapat érdekeinek. Ami nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szabad trükközgetnie (szerencsére nem is hagyott fel ezekkel), csak nem csinálhatja ezeket olyan gyakorisággal, már csak azért sem, mert Spanyolországban az ellenfelek többsége némiképp erősebb, jobban szervezett védelemmel rendelkezik, mint a brazil csapatok, és itt nem csak tátott szájjal nézik, ahogy Neymar a pajzsmirigyén pörgeti a labdát, aztán elviharzik mellettük.

A helyzetkihasználásával valóban akadnak gondok, amik elképzelhető, hogy mentális problémáknak tudhatóak be, de mivel más szituációkban egyelőre a brazil nem adta tanúbizonyságát annak, hogy pszichésen különösen ingadozó lenne, ezért nem használnám rá a már szállóigévé vált fejbengyenge kifejezést.

Az meg, hogy soha nem lesz a világ legjobbja... Lehet, hogy valóban így lesz, de erős túlzás ezt ilyen kategorikusan kijelenteni szvsz. A képességei kiválóak, nagy potenciál van benne, fejlődőképes, ha képes újra és újra szintet lépni, akkor végülis benne van a pakliban, hogy egyszer majd valóban a világ legjobbja lesz.

Nem akarom mindenáron őt védeni, mert nekem is vannak problémáim vele, kezdve például a legtöbb esetben teljesen felesleges és provokatív jellegű műeséseivel és fetrengéseivel, de úgy érzem, néhányan túl negatívan ítélik meg őt.
madridronie írta:mert nekem kapásból Rüstü és az ő óriási várakozással beharangozott szerződtetése jutott pont eszembe! :-*

Nem rég olvastam valahol, hogy 5 milláért vihető.
Igen, hát arra is van esély, hogy bukás lesz a vége, egyrészt a sok téren eltérő futballkultúra, az új közeg, az esetleges nyelvi, beilleszkedési gondok (amelyekből remélhetőleg azért minél kevesebb fogja érinteni a németet), másrészt pedig a szintlépés miatt. Nem lebecsülve a Gladbachot, de a Barça mégiscsak más szint, ráadásul itt már a BL-ben is helyt kell állnia majd TS-nek.
De én bízom benne nagyon, jó lesz szerintem.

Ennyiért meg simán hoznám Navast, ha elfogadja, hogy alapesetben csak a kupa lesz az övé.

Vissza: