Oldal: 24 / 30
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. szeptember 26., szombat 12:03
Szerző: lordgabi
Lángos + utána bolognai spagetti mindkettõ sok sajttal, buli elõtt...végre egy este, amikor 2-3 óra elteltével nem kínoz az éhség.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. szeptember 25., péntek 23:15
Szerző: R.M.C.F
Akinek jó a szíve és a koleszterin nem probléma:
Reggeli:
Spagetti tészta nem kell sok előre főzve.
Serpenyőre , forró kókuszolaj és :
létszámtól függően annyi tojás,mellé virsli bevágva kissé több irányba , 2db póréhagyma 1cm es darabokra vágva,bacon szalonna csíkok 2-3 db,ha megsült és már minden ehető akkor rádobjuk a tésztát és kicsit még sütjük......majd egyben tálaljuk.
Csodálatos étel......ha hiszitek ha nem.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. szeptember 7., hétfő 15:07
Szerző: morientes
Egy kis grill tipp

(ahogy èn csinálom

)
Faszènen sült mèzes,currys pulykanyárs
-50dkg pulykamell
-50ml ètolaj
-3db californiai paprika (sárga,zold,piros)
-1db cukkini
-1db voros,1db lila hagyma
-3gerezd fokhagyma
1 teás kanál currypor
-1kávès kanál fekete bors
1teás kanál so
Kenomártás
-1evokanál virágm3mèz
-50ml sorhab
-1/2 citrom leve
-kevès füszerpaprika
A pulykamellet nagy kockákra, kb. 1,5 × 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Keverőtálba helyezzük, majd összekeverjük a napraforgó étolajjal, a curryporral, sóval, őrölt fekete borssal és a zúzott fokhagymával.
A kenőmártáshoz a virágmézet, a fűszerpaprikát, a sörhabot, a citromlevet egy külön kis tálkában összekeverjük, majd félrerakjuk.
A színes kaliforniai paprikákat, a cukkinit, a vöröshagymát kb. a hússal megegyező nagyságúra vágjuk, sóval megszórjuk, majd hagyjuk állni 10 percet. Ezután összeállítjuk a nyársat. Az alapanyagokat egymás után, változatosan húzzuk fel a nyársra - például: pulyka, paprika, pulyka, cukkini, pulyka, paprika. Érdemes a hurkapálca/bambusznyársakat előtte vízbe áztatni, így biztos, hogy sütés közben nem fognak elégni. A nyársakat izzó faszén fölé tesszük, és minden oldalról süssük szép pirosra. A sütés utolsó perceiben kenjük meg a mézes-sörös lével, és ezzel is forgassuk át a faszén felett.
Az ételt grillező funkcióval ellátott sütőben is grillezhetjük. Ebben az esetben grill funkción, 220 °C-on, középső tepsiszinten 15 percig grillezzük. Ne felejtsük el félidőben megfordítani a nyársakat, mert csak így lesz minden oldalról ropogós az étel. Köretként kevert salátákat, vagy grillezett barackot kínáljunk mellé.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. szeptember 6., vasárnap 12:37
Szerző: peti_madrid
tubatibi írta:Haló!
Valami fasza KFC-s ropogós csirkecici receptet tudnátok dobni? Mellé valami jó kis fokhagymás sűrű mártogatóst, esetleg jöhet valami salsa szerű mártogató is.
Köszi előre is!

Esetleg kis cayenne-bors a panírba, hogy csípős legyen, mint a kfc-s csirkemellcsík.
Salsához paradicsomot kockázz fel, mehet hozzá kis lilahagyma, fokhagyma, bazsalikom, olívaolaj, meg esetleg egy kis avokádó. Só, bors, aztán szevasz tavasz

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. szeptember 3., csütörtök 10:34
Szerző: KAG
tubatibi írta:Haló!
Valami fasza KFC-s ropogós csirkecici receptet tudnátok dobni? Mellé valami jó kis fokhagymás sűrű mártogatóst, esetleg jöhet valami salsa szerű mártogató is.
Köszi előre is!

Szoktam csinálni hasonlót, elég egyszerű.
Natúr Cornflakes-t összezúzod egy zacsiban apróra, de azért ne porrá! Hozzákeversz fokhagyma granulátumot,sót,borsot, olyan zöldfűszereket amiket szeretsz.
Összekevered az egészet, majd a csirkét beleforgatod lisztbe és tojásfehérjébe utána bele az előzőleg elkészített törmelékedbe és kisütöd olajban.
Fokhagymás szósz nálam annyi, hogy natúr yoghurt + fokhagyma (ide frisset rakok, nem granulátumot) meg egy pici majonéz.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. szeptember 3., csütörtök 10:16
Szerző: tubatibi
Haló!
Valami fasza KFC-s ropogós csirkecici receptet tudnátok dobni? Mellé valami jó kis fokhagymás sűrű mártogatóst, esetleg jöhet valami salsa szerű mártogató is.
Köszi előre is!

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. szeptember 2., szerda 15:47
Szerző: Kerlon
istimester írta:És utána szívesen üdvözölnek a szív és érrendszeri osztályon

https://www.youtube.com/watch?v=s1ooDh2zSmk
de legalább barna kenyérből csinálta

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. szeptember 2., szerda 15:33
Szerző: istimester
És utána szívesen üdvözölnek a szív és érrendszeri osztályon

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 31., hétfő 12:38
Szerző: h3x0r
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 24., hétfő 12:29
Szerző: morientes
Harcsapaprikás
40 dkg harcsafilé (4 szelet)
só
bors
pirospaprika
liszt az elősütéshez és a habaráshoz
1 paprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
25 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg túró
Elkészítés:
1. Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. 2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, általában 20 percig főzik a tésztát a háziasszonyok, de ezt 5-10 perces műveletre redukáljuk le folyamatos kóstolással, ez tésztától függ). 3. A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük. 4. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán. 5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc). 6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét. 7. A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, majd tejfölösen behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc). 8. Ízlésesen tálaljuk. Forrón, azonnal.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 22., szombat 11:06
Szerző: h3x0r
Norbii írta:na végül megcsináltam a csilis szószt. Annyi gond volt vele hogy valamiért nem lett kellően sűrű, viszont hála pont annyira lett csipős amennyire kell, illetve finom is volt, de még mennyire. azóta megcsináltam mai nap is burritóhoz.
meló közben gondolkodtam hogy miféle kaját kéne csinálnom hosszú hétvégére és a burritó nyert. Hát nem tudom hogy, de sokkal de sokkal jobb lett mint amit pesten veszek;d Az egyikhez a chilis szósz lett másikhoz meg a fokhagymás ami valamiért olyan lett mint a carbonaras spagetti szósz.
mondjuk úgy nem tudtam megfogni hogy ne potyogjanak ki belőle pár belevaló. ez továbbra is varázslat.
köszönöm.
Tegnap jott hozzank par vendeg hetvegere es ilyesmit csinaltunk mi is.
Ha alufoliaval jol korbetekered, akkor nem potyog ki a belseje.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 22., szombat 10:55
Szerző: morientes
Egèszsègedre Norbi

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 21., péntek 19:50
Szerző: Norbii
na végül megcsináltam a csilis szószt. Annyi gond volt vele hogy valamiért nem lett kellően sűrű, viszont hála pont annyira lett csipős amennyire kell, illetve finom is volt, de még mennyire. azóta megcsináltam mai nap is burritóhoz.
meló közben gondolkodtam hogy miféle kaját kéne csinálnom hosszú hétvégére és a burritó nyert. Hát nem tudom hogy, de sokkal de sokkal jobb lett mint amit pesten veszek;d Az egyikhez a chilis szósz lett másikhoz meg a fokhagymás ami valamiért olyan lett mint a carbonaras spagetti szósz.

mondjuk úgy nem tudtam megfogni hogy ne potyogjanak ki belőle pár belevaló. ez továbbra is varázslat.
köszönöm.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 18., kedd 10:11
Szerző: morientes
chiliszosz
3db chilipaprika (kimagozva)
3 gerezd fokhagyma
0,7dl fehèr borecet
20dkg cukor (lehet barna)
2dl viz
1 ek so
1 ek ètekezèsi keminyito
fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg. A chili paprikáról vágjuk le a szárát, majd magozzuk ki. Ezt mindenki kísérletezze ki az ízlésének megfelelően. Minél több mag marad benne, annál erősebb lesz. Nekem mag nélkül is megfelelő.
A fokhagymát, a paprikát, a cukrot, borecetet és a vizet, valamint a sót aprító gépben aprítsuk fel, kicsit pürésítsük.
Az így kapott pürét öntsük egy kis lábosba és forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot alatta, és főzzük egy kicsit, hogy a fokhagyma és a paprika kicsit puhulni tudjon. Ez kb. 5 percig tart.
A keményítőt és a vizet keverjük el alaposan, majd adjuk a lábosban lévő szószhoz. Főzzük további pár percig, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegyük üvegbe, és a hűtőben tároljuk.
A keményítő segít besűríteni a szószt. Látni fogjuk, hogy a korábban a szósz tetején úszkáló paprika és fokhagyma darabok szépen elrendeződnek a sűrűsödés során és egyenletesen eloszlanak a szószban. Ne nagyon sűrű szószt várjunk végeredménynek, ez egy kellemesen laza, de nem túl folyós állagú finomság lesz. Ha nem akarunk keményítőt használni, főzhetjük az egészet addig, míg a nekünk tetsző sűrűséget el nem éri.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 17., hétfő 21:49
Szerző: morientes
morientes:sutve
Oke,akkor reggel felpotyogom.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 17., hétfő 21:48
Szerző: RealRaúl77
fokhagymás-gombás szósz:
fokhagymát és a gombát vajon (!) pároljuk (nyilván szeletelve), majd amikor megpuhult, lényeg, hogy ne sokáig, mert a vaj odaéghet, de azért ne maradjon nyers/kemény, akkor felöntjük (főző)tejszínnel (adagokat nem írok, totál mehet ízlésre, ki hogy, mennyire szereti). aztán mehet bele só, bors és ami különösen jó ízt ad neki, de nem létszükséglet, ha valaki nem kedveli, petrezselyem zöldje (szintén feldarabolva). egy kicsit összefőzzük, hogy a tejszín vegye át az ízt, pár perc, aztán két teáskanál liszttel sűrítjük, itt vigyázni kell, hogy ne legyen csomós. és kész is. isteni finom.
lehet egyiket-másikat kihagyni, ha csak sima fokhagyma, vagy sima gomba mártást szeretne valaki, de együtt az igazi.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 17., hétfő 21:48
Szerző: Realista24
Én azért írtam a készeket, mert olcsóbból ki lehet fogni, mint kísérletezgetni olyannal amihez sok alapanyag kell és mondjuk még nem is csináltad.
De ha találsz valami jót, ne titkold majd.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 17., hétfő 21:44
Szerző: Norbii
kész nem játszik mert hülye váratlan kiadások miatt nem költhetek annyit.
morientes: sütve.
Köszi a recepteket, holnap reggel rájuk nézek.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 17., hétfő 21:40
Szerző: morientes
Norbii írta:Hali, holnap meló után mennék bevásárolni és hát majd otthon összedobnék valami krumplis kaját. Na a lényeg hogy ismertek e valami könnyen elkészíthető nem is drága öntetet/szószt főt krumplihoz (amit darabokra vágnék). mellé lenne csirkeszárny.
köszi.
Majd dobok egy szosz receptet ahhoz a menuhoz csak azt ird meg hogy akarod azt a szárnyat.Sutve,parolva?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. augusztus 17., hétfő 21:21
Szerző: ziro4vr
Nem értem a problémát..rátolsz 1 üveg bbq szószt aztán viszlát. És irány a retyó.
