Elektronika
-
- Kedvenc játékosaid: Isco, Marcelo, Pepe
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Elektronika
nem hiszem hogy bármi köze lenne a dhcphez mert nat miatt feltehetőleg minden eszköz ugyan azt az ip cimet használja.
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Router kérdés
Thome szolgáltatónál vagyunk, a Thome modemre van kötve 3 db iptv, 1 db PS, plusz ugye a wifi is arról van. Viszont a wifi nem igazán működik jól, nagyon sűrűn elmegy félperc/percre. Vettem már régebben egy routert, be is kötöttem, először mindent átkötöttem rá, utána az iptv-t visszadugtam a modembe és csak a wifi ment a routerről. A wifi nagyon faszán működött, viszont az iptv elkezdett akadozni, így visszakötöttem alaphelyzetbe az egészet.
Most úgy akarom hogy csak a wifi menjen a routerről, a kábeles eszközök meg a modembe legyenek kötve. Ehhez van valami extra beállítás, amit meg kellene csinálnom? Haverom arra gyanakszik, hogy a DHCP mindkét eszközön ment és emiatt volt akadozás.
Volt itt múltkor egy Thome-os szerelő iptv csere miatt, akinek megkértem, hogy kösse be a routert, de az volt a válasza, hogy ő erre nincs betanítva
Valakinek ötlet?
Thome szolgáltatónál vagyunk, a Thome modemre van kötve 3 db iptv, 1 db PS, plusz ugye a wifi is arról van. Viszont a wifi nem igazán működik jól, nagyon sűrűn elmegy félperc/percre. Vettem már régebben egy routert, be is kötöttem, először mindent átkötöttem rá, utána az iptv-t visszadugtam a modembe és csak a wifi ment a routerről. A wifi nagyon faszán működött, viszont az iptv elkezdett akadozni, így visszakötöttem alaphelyzetbe az egészet.
Most úgy akarom hogy csak a wifi menjen a routerről, a kábeles eszközök meg a modembe legyenek kötve. Ehhez van valami extra beállítás, amit meg kellene csinálnom? Haverom arra gyanakszik, hogy a DHCP mindkét eszközön ment és emiatt volt akadozás.
Volt itt múltkor egy Thome-os szerelő iptv csere miatt, akinek megkértem, hogy kösse be a routert, de az volt a válasza, hogy ő erre nincs betanítva

Valakinek ötlet?
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
- Kedvenc csapatod: RMCF
A két tv teljesen más kategória, ez alapján nem kérdés melyiket választanám, plusz ha a wifi hibától függetlenül vezetéken működik a net, akkor pláne.
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv- ... 310931845/
Illetve lenne egy ilyen is, egész pofás áron.
Esetleg ez?
Illetve lenne egy ilyen is, egész pofás áron.
Esetleg ez?
ZIDANE
- KAG
Király, köszönöm.k!ll3rcsöcs írta:Igen, a legnagyobb gond a a pixelhiba, amit általában néhány pixel hibája esetén nem javítanak garanciálisan (legalábbis a legtöbb gyártó). Ezt is 1 fekete meg egy teljesen fehér kép tesztjével ki tudod szűrni, ezen kívül én végigpróbálnék minden funkciót, be- és kimenetet, távirányító gombokat, hogy teljes képed legyen a tv-ről, és ne neked kelljen egy esetleges garis javítással bajlódni.KAG írta:Igazabol bőven várhat odáig.
De egy jo,használt vételtől sem zárkóznék el.
Ott a pixel hiban kívül mas gatya nemigen lehet, nem?
Közben találtam egy ilyen TV-t nagyon jó áron.
Valamiért a wifi nem működik rajta, de én főként monitorként használnám.
Ha más gond nincs vele, akkor bőven jó lehet.
Esetleg erről valami vélemény?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv- ... gJzGvD_BwE
szerinted?Realista24 írta:![]()
ZIDANE
- L.Miki
Mi 2 évvel ezelőtt vettünk a Zanussink mellé egy Gorenjét, alul fagyasztósat, igen nagy, a hűtőrészében külön polc van csak a piáknak, ami nekem nagyon tetszikk!ll3rcsöcs írta:Igen, a legnagyobb gond a a pixelhiba, amit általában néhány pixel hibája esetén nem javítanak garanciálisan (legalábbis a legtöbb gyártó). Ezt is 1 fekete meg egy teljesen fehér kép tesztjével ki tudod szűrni, ezen kívül én végigpróbálnék minden funkciót, be- és kimenetet, távirányító gombokat, hogy teljes képed legyen a tv-ről, és ne neked kelljen egy esetleges garis javítással bajlódni.KAG írta:Igazabol bőven várhat odáig.

-
Igen, a legnagyobb gond a a pixelhiba, amit általában néhány pixel hibája esetén nem javítanak garanciálisan (legalábbis a legtöbb gyártó). Ezt is 1 fekete meg egy teljesen fehér kép tesztjével ki tudod szűrni, ezen kívül én végigpróbálnék minden funkciót, be- és kimenetet, távirányító gombokat, hogy teljes képed legyen a tv-ről, és ne neked kelljen egy esetleges garis javítással bajlódni.KAG írta:Igazabol bőven várhat odáig.
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Sziasztok!
Az Ősök otthonra új hűtőt terveznek venni, gondoltam megkérdezlek Titeket, hátha vett mostanában valaki.
Ajánlott típusa van valakinek? Inverteres hűtőt érdemes-e vásárolni? Márkát nem kérdezek mert minden márkánál van ajánlott meg nem ajánlott típus.
Az Ősök otthonra új hűtőt terveznek venni, gondoltam megkérdezlek Titeket, hátha vett mostanában valaki.

Ajánlott típusa van valakinek? Inverteres hűtőt érdemes-e vásárolni? Márkát nem kérdezek mert minden márkánál van ajánlott meg nem ajánlott típus.

- KAG
k!ll3rcsöcs írta:Szétnéztem gyorsan újak terén, 100cm felett kerestem, mert a 80 az tudom hogy hipp-hopp kicsi lesz. Samsung UE40J5100 vagy LG 43LH5100. LED-ből szívem szerint Sonyt ajánlanék, de az 130-tól kezdődik ebben a méretben. Esetleg ha nézegetsz használtat, linkeld be ha találsz valami érdekeset. Egyébként mennyire sürgős? Black Friday esetleg?KAG írta:Köszönöm a tippeket!
Esetleg egy-két konkrét típus, hogy merre induljak el a keresésben?
Egyébként jogos, next-gen konzol... sőt kijött a PS4 pro már, ez pedig csak a sima.
Igazabol bőven várhat odáig.
ZIDANE
-
Szétnéztem gyorsan újak terén, 100cm felett kerestem, mert a 80 az tudom hogy hipp-hopp kicsi lesz. Samsung UE40J5100 vagy LG 43LH5100. LED-ből szívem szerint Sonyt ajánlanék, de az 130-tól kezdődik ebben a méretben. Esetleg ha nézegetsz használtat, linkeld be ha találsz valami érdekeset. Egyébként mennyire sürgős? Black Friday esetleg?KAG írta:Köszönöm a tippeket!
Egyébként jogos, next-gen konzol... sőt kijött a PS4 pro már, ez pedig csak a sima.
- KAG
Köszönöm a tippeket!
ZIDANE
-
Szia. Ha konzolhoz (is) kell, és főleg ha multizni is akarsz, akkor a lefontosabb, hogy az input lag minél kisebb legyen - max 30ms - ezt tesztekből lehet kibogarászni. Ha új kell, akkor nyilván ennyiért felejtsd el a smart funkciókat, inkább legyen full HD, és minél nagyobb, jó ha van legalább 2 HDMI és 2 USB csatlakozója. Ja és mindenképp márkát vegyél (LG, Sony, Samsung, Pana, stb.). A panel jó lenne ha tudná a 100HZ-et, de ilyet nem nagyon fogsz ennyiért találni.KAG írta:TV-K már ki lettek tárgyalva ezer meg 1x, tudom.
Szóval egy picit tipusspecifikusabb kérdéssel fordulnék a szakikhoz.
Nextgen konzolhoz ki mit ajánlaná?
Egyáltalán nem értek hozza.
Full hd alap lenne, mivel tudja a gép, de vam valami a herzekkel is...![]()
100k fölé nem nagyon mennék es az se zavarna, ha használtan venném.
Használt esetén is ezeket a paramétereket nézd, meg hogy legyen rá garancia, szerintem érdemes keresgélni, mert sokkal jobbat vehetsz, és túl nagy rizikó sincs benne.
HDR és 4K felejtős, ami ér is valamit még használtan is minimum 2x ennyibe kerül, plusz tartalom sem nagyon van ilyen, főleg nem konzolon.
Bármit is veszel, a próba során legyen nálad egy pendrive rajta 2-3 rövidebb videóval, nézd meg őket a TV alap beállítása mellett, és higgy a szemednek.
- P. Krisz
A next gennél vagy inkább current gennél a 4k, hdr a varázs szavak. Herz pedig a képfrissítési ráta. Multihoz 60 ajánlott.KAG írta:TV-K már ki lettek tárgyalva ezer meg 1x, tudom.
Full hd alap lenne, mivel tudja a gép, de vam valami a herzekkel is...![]()
A rossz hír, hogy ilyet nem kapsz 100 körül.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
TV vásárlásban R24 a szakértő, igaz megvenni ne kísérjen el, még a végén rátok támad pár elvetemült nő.

Nem illik.
- KAG
TV-K már ki lettek tárgyalva ezer meg 1x, tudom.
Full hd alap lenne, mivel tudja a gép, de vam valami a herzekkel is...
Full hd alap lenne, mivel tudja a gép, de vam valami a herzekkel is...

ZIDANE
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Nekem a 11 elejen fagyott le parszor, de akkor sem naponta. A legujabb frissites ota meg egyaltalan nem fagyott le. Egyik nap az Appstore viccelt meg es nem frissitett le semmit, amiatt kellett ujrainditanom csak
(6s plus)

- mocsok
Fagyas nekem egyáltalán nem volt halaistennek, csak az aksi érezte meg nagyon. De igen, talán mostmar azzal sincs probléma.
Koszi a választ egyébként.
Koszi a választ egyébként.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Adom, a fagyás megszűnt, a laggolás szintén, és talán az aksi is visszatért a normális üzemmódhoz.d.gergo írta:[
Ami meg az iOS 11-et illeti, lekopogom, de a harmadik frissítés óta már csak egyszer fagy le naponta a telefon![]()
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- e.gergo
- Kedvenc játékosaid: David Beckham
- Kapcsolat:
Én még mindig a szoftverre gyanakszom, nálam is visszatérő probléma, ilyenkor a hangerő vezérlés se megy sem gombbal, sem a fülhallgató vezérlőivel, csak úgy tudom állítani, ha feloldom a telefont, és belemegyek az alkalmazásba. Fórumokon lehet olvasni róla, hogy a Podcast appnál is produkálja időnként ugyanezeket a tüneteket, nem csak Spotify-nál.mocsok írta:Halilalipapi.
Ugyebár az ios vezerlokozpont nincs túl nagy barátságban a Spotify appal, konkrétan nem ismeri fel. Ugye akkor egy resi megoldotta a problémát. Azóta kijött három frissítés
De nekem tovabbra is egy-két hetente elszáll. Van mar ra végleges megoldás, hogy ne kelljen mindig újraindítani?
Lehet En használom nagyon kretenul, de a Google nem segített.
Ami meg az iOS 11-et illeti, lekopogom, de a harmadik frissítés óta már csak egyszer fagy le naponta a telefon

- mocsok
Halilalipapi.
Ugyebár az ios vezerlokozpont nincs túl nagy barátságban a Spotify appal, konkrétan nem ismeri fel. Ugye akkor egy resi megoldotta a problémát. Azóta kijött három frissítés
De nekem tovabbra is egy-két hetente elszáll. Van mar ra végleges megoldás, hogy ne kelljen mindig újraindítani?