Géci írta:Xavi még így kiöregedve is jobban érzi szerintem a védelem mögé bejátszani a labdát úgy barcásan, mint Rakitic fogja.
Hát érezni érzi, csak csinálni nem csinálja szinte sose.. A Holland-Spanyol első félidejében több védelem mögé belőtt labdája volt kb, mint az egész tavaszi szezonban.
Ha az Ini-Masch-Rakitic középpályával állunk fel, az annyiból lesz jó, hogy Ininek a védőfeladatai drasztikusan csökkenni fognak szerintem, mivel az a két ember brutális mennyiségű mezőnymunkát képes végezni, így Iniestának szinte csak a támadásokra kell majd koncentrálnia. Ha meg hasonlót fog hozni, mint az Ausztrálok ellen - amikor szintén egy többet mozgó középpálya volt mögötte (plusz egy gyengébb csapat ellen játszottak..) -, akkor nem fog feltűnni Xavi hiánya szerintem. De én még azt is el tudom képzelni, hogy egy Ini-Masch-Busi kezdő lesz..
A védelem aggaszt engem leginkább. Ha Matyi 4. védőnek jön, és még igazolunk valakit, akkor nem lesz rossz a védelmünk végülis. Egyedül a francia árával vannak bajaim, de legalább elkötelezett a klub iránt, és pár év múlva be lehet építeni valamelyik tehetséges afrikai ifi védőnket a helyére. De ha nem jön rajta kívül még egy klasszis - vagy akár "félklasszis" is jöhet tőlem, csak érkezzen valaki még -, akkor az úgy nagyon gáz.. Főleg úgy, hogy nagy eséllyel Alves is marad, és a mai hírek szerint Cuadradot mindenképp meg akarjuk szerezni, Alvestől függetlenül - byebye Montoya?

-, szóval a jobboldalunk marad olyan, mint tavaly volt, vagy esetleg még gyengébb is lesz védekezésben. Persze akkor minden oks lenne, ha Pique és Alves is újra a 3-4 évvel ezelőtti énjét idézné, de erre sok esélyt nem látok.. Szóval ez igen necces..
A csatárokhoz meg valaki írta, hogy kéne egy cserecsatár is Suárez mögé. Ezzel tökéletesen egyetértek, ha már átállunk a középcsatáros játékra, akkor kéne hozni egy rutinos öreget az uruguayi mögé, aki bármikor beszállhat, ha lesérül, vagy pihentetni kell - pl Drogba, Eto'o, ilyesmikre gondolok. De ilyen ötlet még csak fel sem merült a vezetőségnél. Vagy Dongou fog beszállni ilyenkor - amit kétlek, meg nem is örülnék -, vagy addig Messi lesz a hamis9-es gondolom, aminek szintén nem örülnék..