Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 21., kedd 14:13

Zack írta:
halamadrid írta:

Sok különböző intézet van, különböző módszertanokkal. A Századvég, Nézőpont, Alapjogokért, Reál-PR93 és a Társadalomkutató hibái miatt nem szabad érvényteleníteni egyes kutatók több évtizedes tapasztalatát. A tendencia a fontos, az pedig 10 hónapja ugyanazt mutatja, kivéve persze az előbb említett néhány intézetnél, ahol azt hiszem a Századvég mért csupán 5% Fidesz-előnyt, azóta visszafordultak, mert egy még kisebb távolság már megkongatná szavazóik fejében a vészharangot. Az meg mindenki saját döntése, hogy a Fidesz által megrendelt, vagy az óellenzéki és wikipédia szerint "liberális eszmékhez" kötődő kutatóknak hisz jobban.

Persze csak a jelen helyzetet tükrözik, 2026 januárjától lesznek igazán érdekesek.
Választások előtti utolsó körös közvélemény kutatások átlagát néztem, plusz rápillantottam egyenként a intézetek mérésére. Az általad említett "Századvég, Nézőpont, Alapjogokért, Reál-PR93 és a Társadalomkutató" intézetek mellet még felhoznám a Závecz Research illetve a Pulai András-féle Publicus Intézet, amik szintén tendenciózusan, legyünk jóhiszeműek hibáznak. Ráadásul nem is egy irányba torzítanak így az átlagokat továbbra is elfogadom kb reális mérési, legyen jóhiszeműek eredménynek. Valamint csak a nem szavazó vagy pártot nem választók arányát néztem és írtam le, abban a pártok mérése nem szerepelt.

A tendencia fontos résszel egyetértek, csak a tendencia olyan adatokból áll össze, ahol ugyan azt a kritikát meg tudtam volna fogalmazni, mint amire válaszoltál.Vagyis a közvélemény kutatóktól. Az meg, hogy melyik intézet vagy melyik oldali intézet még jól, nagyon más kérdés. Átlagosan a Hann Endre féle Medián intézet mér a legkisebb hibával. Nem hiába szerepelt ő az Elkxrtukban.
Igen, de teljesen más a helyzet, amikor már lőtávolon belül van az ellenfél, a júniusi 15%-nál még nem volt ilyen, ezért gondolom, hogy ez az érdeke a 4 intézetnek. Závecz régi motoros, tudomásom szerint hosszútávon jó munkát végez.

Nem láttam a Gyurcsány-filmet, hogy szerepelt benne?
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 21., kedd 14:12

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Persze hogy nem. Ez a szép az egészben és ezért működik. ""Ennek tűnő, arra utaló, annak látszó."" Mint mondtam, ők nem hazudnak (arra vagy nincs bátorságuk, vagy van hozzá eszük), csak egyrészt szűrik, darabolják az igazságot, másrészt meg utalnak, sejtetnek. De hát ugye ezt is meg lehet védeni. Ez a ""hírobjektív"" újságírás. Egyik kutya másik eb.
És te nem ugyanezt a mintát követted, mikor azt állítottad, hogy:
Tjacks írta:Náci karlendítés... Az... Telex szint bakker, Telex szint
majd csak később pontosítottad, hogy a Telex mégsem nácizott, csak kontextusból ragadott ki (ezt a kritikát már én is el tudom fogadni)?

Ugyanúgy félrevezetően fogalmaztál először.
kiserik írta:Egyik kutya másik eb.
Azért ez (amit a Telex vétett) nem az a szint, mikor teljes propagandagépezet száll rá már civilekre is, ír hazugságokat, lejáratásokat, mert az bemert szólni a hatalomnak.
Szóval egyik kutya, másik pedig inkább közpénzből kitartott, veszett kóborkutya-falka.
Figyi. Nem fogom minden egyes mondatomat megmagyarázni, még ha ki is emelgeted őket. Elmagyaráztam, hogy szerintem mi a Telex módszere, és arra utaltam, mikor Telex szintet írtam.

Ha megengedsz egy személyes megjegyzést: én nagyon sajnálom, hogy a magyar belpolitika és az a mocskosság, amit a kormány médiával csináltak, Téged átlökött a másik oldalra. Nagyon jó dolgokat látsz, jól jár az agyad, de mikor ilyenek írsz, hogy "ez (amit a Telex vétett)", akkor látszik ez. Nem vétett a Telex, hanem mindig, mindennel kapcsolatban ezt csinálja.

Sajnos mára a média nagy része nem akar objektív lenni és főleg nem akar hír objektív lenni. Befolyásolni akarja az olvasót és a maga érdekeit akarja ráerőltetni. Maximum nagyon kicsi médiumok tudnak objektívebbek lenni, akik nem függenek senkitől és semmitől. Abban igazad van, hogy nem ugyan az közpénzből fenntartani egy médiahálózatot, de emiatt nem lesz egyenesen arányos, hogy a nem közpénzből fenntartott jó és igaz. Ha van időd számold össze, hogy például a magyar ellenzéki média (Telex, 444, HVG, Partizán, 24.hu, stb, stb, vannak már sokan) éves szinten mennyi pénzből gazdálkodik összesen, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy ki finanszírozza ezt és vajon miért teszi.

Úgy hogy amikor azt mondom, egyik kutya másik eb, pont nem érdekel, hogy ki finanszírozza az adott médiumot, mert a lényeg, hogy mind a saját megvilágításában adja elő vagy hallgatja el az adott hírt, eseményt. Persze vannak fokozatok. Nálam a legallján az ilyenek vannak, mint a Telex meg az Origo. Igen, egy szinten, bár a Telexre néha felmegyek, az Origora soha. Tudom, hogy van alattuk bőven, de az engem nem érdekel.
Zack írta: Kb olyan ez a mérés, mint a bajnoki tabella a 7. forduló után. erőviszonyokat mutat de eredményt valószínűleg még nem.
Ez nagyon jó hasonlat.

Azt is tudni kell, hogy mára a közvélemény kutatás politikai eszköz lett. A kihívó, az kevésbé népszerű, a feltörekvő párt ezzel bizonygatja a szavazói felé, hogy van remény és próbálja behúzni a kétkedőket, akik eddig esetleg azért nem mentek el szavazni, mert nem volt ""értelme"". A másik fél általában kevésbé, ritkábban foglalkozik ezzel, de a célegyenesben felhasználja mozgósításra, hogy a szavazói el ne kényelmesedjenek.

Ezt láttuk az USA-ban is. Biden végnapjai voltak a 7. forduló. Látszottak az erőviszonyok. Ahogy Harris átvette a posztot, megindultak, mint a veszedelem. Napról napra nőtt a támogatottságuk, hírességeket vetettek be, már ők lettek az esélyesek, majd a célegyenesben jöttek a reálisabb vélemények, amivel mindkét tábor egy utolsó mozgósításba kezdett. A végét meg tudjuk mi lett.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. január 21., kedd 13:38

halamadrid írta:

Sok különböző intézet van, különböző módszertanokkal. A Századvég, Nézőpont, Alapjogokért, Reál-PR93 és a Társadalomkutató hibái miatt nem szabad érvényteleníteni egyes kutatók több évtizedes tapasztalatát. A tendencia a fontos, az pedig 10 hónapja ugyanazt mutatja, kivéve persze az előbb említett néhány intézetnél, ahol azt hiszem a Századvég mért csupán 5% Fidesz-előnyt, azóta visszafordultak, mert egy még kisebb távolság már megkongatná szavazóik fejében a vészharangot. Az meg mindenki saját döntése, hogy a Fidesz által megrendelt, vagy az óellenzéki és wikipédia szerint "liberális eszmékhez" kötődő kutatóknak hisz jobban.

Persze csak a jelen helyzetet tükrözik, 2026 januárjától lesznek igazán érdekesek.
Választások előtti utolsó körös közvélemény kutatások átlagát néztem, plusz rápillantottam egyenként a intézetek mérésére. Az általad említett "Századvég, Nézőpont, Alapjogokért, Reál-PR93 és a Társadalomkutató" intézetek mellet még felhoznám a Závecz Research illetve a Pulai András-féle Publicus Intézet, amik szintén tendenciózusan, legyünk jóhiszeműek hibáznak. Ráadásul nem is egy irányba torzítanak így az átlagokat továbbra is elfogadom kb reális mérési, legyen jóhiszeműek eredménynek. Valamint csak a nem szavazó vagy pártot nem választók arányát néztem és írtam le, abban a pártok mérése nem szerepelt.

A tendencia fontos résszel egyetértek, csak a tendencia olyan adatokból áll össze, ahol ugyan azt a kritikát meg tudtam volna fogalmazni, mint amire válaszoltál.Vagyis a közvélemény kutatóktól. Az meg, hogy melyik intézet vagy melyik oldali intézet még jól, nagyon más kérdés. Átlagosan a Hann Endre féle Medián intézet mér a legkisebb hibával. Nem hiába szerepelt ő az Elkxrtukban.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 21., kedd 13:25

Zack írta:
halamadrid írta: Az első idei közvélemény kutatás - IDEA: https://szol24.hu/2025/01/21/brutalis-k ... a-szerint/

9%-os előny a Tiszának, DK a határon, a Mi Hazánk továbbra is jól tartják magát. Kutyapárt 3%.
A 2022-es Összefogás 7 partjából a maradék 6 együtt 1%-ot szerezne.
Nem mondom, hogy nagy barátja lennék a közvélemény kutatásoknak, azt meg végképp nem, hogy értem vagy ismerem a módszertanjukat. Azt viszont nem értem, hogy a teljes népesség körében a 26% pártot nem választó vagy nem szavazó 26%, ebben ki tudja hány százalék tervez és fog is választani de még nem tudja, hogy kire. Tehát minimum 74%-os választási részvétel lenne az Idea intézet szerint, ha most vasárnap lenne választás. Ehhez képest 1990-től kezdődően csak 2002-ben haladta meg a választási részvét a 70%-ot, 70,5% volt. Igaz az utolsó kettő választáson is megközelítette a részvét a 70%-ot, de el nem érte. Nekem ez nem tűnik valóságos jól leíró adatnak.
Megnéztem a 2022-es választás előttről pár közvélemény kutatást, mind 20% alatti bizonytalant mért a teljes népességben. Ezzel szemben 69,6% jelent meg az urnáknál. Ha a két adatot összevetjük, azt látjuk, hogy kb 12-13% előnyt nevezhetünk tényleges előnynek. A nem pártválasztókat persze mindig alul mérik választások előtt. Ez is érdekes kérdéseket vet fel a módszertannal és a többi eredményükkel kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy az udvari ellenzés törpe pártjai mellet lesznek szavazatok. Saját buborékban, online hírfogyasztóként viszont kb reálisnak tűnnek a számok. Persze nem tudom, hogy mennyire pontosítok magamban jól. Kb olyan ez a mérés, mint a bajnoki tabella a 7. forduló után. erőviszonyokat mutat de eredményt valószínűleg még nem.

Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 13:12

Teljesen lényegtelenek ezek a közvéleménykutatások, amikor ennyire népszerű a rendszerellenes politika, és ekkora bizonytalanság a politikai elit irányába. Sokan megtagaják a választ, sokan az utolsó pillalanatban döntenek. Általában ezeket a szavazatokat végül be tudja húzni a hatalom osztogatással vagy propagandával, mint tette azt legutóbb is.

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. január 21., kedd 13:07

halamadrid írta: Az első idei közvélemény kutatás - IDEA: https://szol24.hu/2025/01/21/brutalis-k ... a-szerint/

9%-os előny a Tiszának, DK a határon, a Mi Hazánk továbbra is jól tartják magát. Kutyapárt 3%.
Nem mondom, hogy nagy barátja lennék a közvélemény kutatásoknak, azt meg végképp nem, hogy értem vagy ismerem a módszertanjukat. Azt viszont nem értem, hogy a teljes népesség körében a 26% pártot nem választó vagy nem szavazó 26%, ebben ki tudja hány százalék tervez és fog is választani de még nem tudja, hogy kire. Tehát minimum 74%-os választási részvétel lenne az Idea intézet szerint, ha most vasárnap lenne választás. Ehhez képest 1990-től kezdődően csak 2002-ben haladta meg a választási részvét a 70%-ot, 70,5% volt. Igaz az utolsó kettő választáson is megközelítette a részvét a 70%-ot, de el nem érte. Nekem ez nem tűnik valóságos jól leíró adatnak.
Megnéztem a 2022-es választás előttről pár közvélemény kutatást, mind 20% alatti bizonytalant mért a teljes népességben. Ezzel szemben 69,6% jelent meg az urnáknál. Ha a két adatot összevetjük, azt látjuk, hogy kb 12-13% előnyt nevezhetünk tényleges előnynek. A nem pártválasztókat persze mindig alul mérik választások előtt. Ez is érdekes kérdéseket vet fel a módszertannal és a többi eredményükkel kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy az udvari ellenzés törpe pártjai mellet lesznek szavazatok. Saját buborékban, online hírfogyasztóként viszont kb reálisnak tűnnek a számok. Persze nem tudom, hogy mennyire pontosítok magamban jól. Kb olyan ez a mérés, mint a bajnoki tabella a 7. forduló után. erőviszonyokat mutat de eredményt valószínűleg még nem.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 12:56

kiserik írta: Persze hogy nem. Ez a szép az egészben és ezért működik. ""Ennek tűnő, arra utaló, annak látszó."" Mint mondtam, ők nem hazudnak (arra vagy nincs bátorságuk, vagy van hozzá eszük), csak egyrészt szűrik, darabolják az igazságot, másrészt meg utalnak, sejtetnek. De hát ugye ezt is meg lehet védeni. Ez a ""hírobjektív"" újságírás. Egyik kutya másik eb.
És te nem ugyanezt a mintát követted, mikor azt állítottad, hogy:
Tjacks írta:Náci karlendítés... Az... Telex szint bakker, Telex szint
majd csak később pontosítottad, hogy a Telex mégsem nácizott, csak kontextusból ragadott ki (ezt a kritikát már én is el tudom fogadni)?

Ugyanúgy félrevezetően fogalmaztál először.
kiserik írta:Egyik kutya másik eb.
Azért ez (amit a Telex vétett) nem az a szint, mikor teljes propagandagépezet száll rá már civilekre is, ír hazugságokat, lejáratásokat, mert az bemert szólni a hatalomnak.
Szóval egyik kutya, másik pedig inkább közpénzből kitartott, veszett kóborkutya-falka.

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 21., kedd 12:13

Az első idei közvélemény kutatás - IDEA: https://szol24.hu/2025/01/21/brutalis-k ... a-szerint/

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 21., kedd 12:07

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: "My heart goes out to you". Majd megfogta a szívét és odaadta, odadobta az embereknek.
Én sem gondolom, hogy Musk náci karlendítésnek szánta, de még a magyarázat mellett is hülyésegnek tartok ilyet csinálni, nyilvánosan. Az emberek ezt vagy elhiszik, vagy nem, mint mikor az ultrák jönnek a szívől az égbe dologgal egy-egy eltiltás után. Nem kell túl mélyre ásni magunkat az ultra kultúrában, hogy tudjuk, ez csak porhintés.
Ettől függetlenül a Telex valóban lehozhatta volna Musk reakcóját még ugyanabban a cikkben. De továbbra sem nevezte Muskot nácinak, sőt, magát a gesztust sem.
Persze hogy nem. Ez a szép az egészben és ezért működik. ""Ennek tűnő, arra utaló, annak látszó."" Mint mondtam, ők nem hazudnak (arra vagy nincs bátorságuk, vagy van hozzá eszük), csak egyrészt szűrik, darabolják az igazságot, másrészt meg utalnak, sejtetnek. De hát ugye ezt is meg lehet védeni. Ez a ""hírobjektív"" újságírás. Egyik kutya másik eb.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 11:50

kiserik írta: "My heart goes out to you". Majd megfogta a szívét és odaadta, odadobta az embereknek.
Én sem gondolom, hogy Musk náci karlendítésnek szánta, de még a magyarázat mellett is hülyésegnek tartok ilyet csinálni, nyilvánosan. Az emberek ezt vagy elhiszik, vagy nem, mint mikor az ultrák jönnek a szívől az égbe dologgal egy-egy eltiltás után. Nem kell túl mélyre ásni magunkat az ultra kultúrában, hogy tudjuk, ez csak porhintés.
Ettől függetlenül a Telex valóban lehozhatta volna Musk reakcóját még ugyanabban a cikkben. De továbbra sem nevezte Muskot nácinak, sőt, magát a gesztust sem.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 21., kedd 11:37

nuevo_ericco írta: Bocs a dupláért, ezt csak most láttam:
kiserik írta:Náci karlendítés... Az... Telex szint bakker, Telex szint
A Telex is náci karlendítésnek tűnő mozdulatról ír, ami megfelel a valóságnak. Miért kell megint félrevezetned? Aki nem néz utána, simán elhihette volna, hogy a Telex nácizott egyet. Megafon szint bakker.
Itt a Telex cikk: https://telex.hu/kulfold/2025/01/20/tul ... -szallason

Idézem: "A beszéd egy pontján – az amúgy dél-afrikai származású – Musk tett egy elég félreérthető (a CNN által zavarbaejtőnek nevezett) náci karlendítésnek tűnő mozdulatot is." Majd alatta a megvágott videó, ahol csak a bizonyos jelenet látszik.

És hogy ez miért baj? Mert ugyan a Telex nem hazudott, de simán elfelejtette bemutatni a teljes képet. Direkt kihagyták, hogy miért csinálta amit csinált, mit mondott utána. "My heart goes out to you". Majd megfogta a szívét és odaadta, odadobta az embereknek.

Na ez a Telex módi: kivágnak a valóságból egy részletet, amit bemutatnak, és ezzel félrevezetik a jóhiszemű olvasót, mert bár ők nem hazudtak, de így vagy úgy, lemaradt a bő fele az igazságnak.

Aztán már meg is írták a következő cikket a témában: https://telex.hu/kulfold/2025/01/21/elo ... -beiktatas Ahol továbbra sem írnak arról, hogy mit akart ezzel a mozdulattal szemléltetni: "My heart goes out to you", hanem inkább kitérnek, hogy amúgy is a német Afd-t támogatja, akik szintén ""nácik"", akarom mondani (vagyis idézni) "a szélsőjobboldali német AfD mögé is beállt".

Szóval ez a Telex módi. Kiemelni a valóságból egy részt, azt bemutatni és elhitetni az emberekkel, hogy az a teljes valóság. Ami pedig nem tetszik, arról hallgatni.

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. január 21., kedd 11:24

Tjacks írta:
2025ben itt tartunk hogy Hitlert imitáljuk és állva tapsikolunk hozzá. :kivagyhe:

A sarki kocsmában Józsi bának aki elitta az agyát és fél életét még érthető hogy akadnak néha szélsőséges gondolatai,de őt max leültetik a társai hogy nyugodjon meg a picsába vagy menjen haza aludni, kutya nem figyel rá, ellenben Muskkal.
A történelem csak ismétli önmagát. Amikor túlságosan megengedő és laza törvények vannak, a gonosz könnyebben fel tud szabadulni. Teret adtak a szélsőségeknek.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 11:23

Bocs a dupláért, ezt csak most láttam:
kiserik írta:Náci karlendítés... Az... Telex szint bakker, Telex szint
A Telex is náci karlendítésnek tűnő mozdulatról ír, ami megfelel a valóságnak. Miért kell megint félrevezetned? Aki nem néz utána, simán elhihette volna, hogy a Telex nácizott egyet. Megafon szint bakker.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 11:05

kiserik írta: Szóval a kijárási tilalom, iskolák bezárása, egyes munkakörökben kötelező oltás előírása (vagyis hát nem volt kötelező, csak kirúgtak, ha nem oltattad be magad), látogatási tilalmak, kijárási tilalom
Ezek teljesen normális dolgok egy demokráciában is, ha vészhelyzet van, pl. háború vagy épp világjárvány. Az összes ideiglenes volt (általában télen, mikor a járvány legjobban terjedt), és a feltételek is biztosítva voltak arra, hogy mindenki teljesíthesse azokat.
Autót vezetni sem legális automatikusan, feltételeket kell teljesíteni hozzá. És egy csomó más ilyen példa van.
kiserik írta:szándékos félelemkeltés, tények elfedése, hazugságok terjesztése
Itt azért várnám a példákat is. Mert ha volt is ilyen, a szakemberek többsége, így az ez alapján döntő kormányokra ez nem igaz. Azok a vélemények, amelyek ezek ellen lettek megfogalmazva, és azóta is terjengenek a neten, már volt itt téma, kiveséztük. Te sem, én sem vagyunk a téma szakértői, ezért egyezzünk meg abban, hogy a szakértők többségének szava számítson. A szekértők, virológusok, orvosok túlnyomó többsége, és az azóta készült tanulmányok is legitimálták a döntések többségét. Nem mindet, ezt elismerem, voltak mellényúlások, de ez is távol áll a diktatúrától.
Ami a korrupciót illeti, előbb várjuk meg a vizsgálatok eredményeit. Ha jól tudom, több is folyik épp, aztán majd ebben igazat adok neked utólag is.
kiserik írta: Arra nem gondoltál, hogy Kína és Oroszország reagál az USA világvezető hatalmára? Hogy tele a tökük azzal, hogy egypólusú a világ és minden fölött az USA áll?
Azt rendezzék le az USA-val, ne az EU-val vagy az ukránokkal. Ja, hogy arra nincs elég tökük, vagy Kína potnosan tuja, hogy a nyugati felvevő piac nélkül egy éven belül éheznének?
kiserik írta: Felhozod az orosz gázt. Emelték, de még így is negyed áron adták, mint az USA a palagázt.
A gáz árát a világpiaci ár határozza meg. A különbség a tranzitdíjakban keresendő, de azt is fizettük, és ha az oroszok üresen hagyják szándékosan a német tározókat, mert kell nekik a plusz pénzt és a zsaroló potenciál, akkor nagyon más alternatíva nem marad.
kiserik írta: Aztán hopp, véletlenül elpukkant 1-2 gázcső ott a víz alatt

Simán javíthatóak lennének. Az, hogy azok a csövek nincsenek használva, nem ezen múlik. Pont az oroszok politikai döntése volt az ok, hogy zsarolásra kezdték használni a gázt. A németek sem hülyék, találnak más alternatívát. Mint minden más ország, pl. legutóbb a csehek, akiknek szintén sikerült "leszokniuk" az "olcsó" orosz gázról. A lengyelek pedig már 20 éve előre látták ezt, most ezen keresik magukat hülyére.
kiserik írta: Ahogy szoktam mondani, nem minden fehér vagy fekete, bár lehet úgy is szemlélni a dolgokat, csak akkor magunkat hülyítjük.
Én sem fekete-fehéren látom a dolgokat, hiába akarod ezt a látszatot kelteni, de tudok információk alapján mérlegelni, és még mindig az Euro-atlanti együttműködés a jobb alternatíva szerintem, amit épp Trump rúg fel, ezzel kedvezve Kínának a geopolitikai térben. Ennek fényében már nem is annyira meglepő, hogy a TikTok is őt nyomatta.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 21., kedd 10:43

nuevo_ericco írta:
kiserik írta:rábasztunk a Covid diktatúrára
Tudod, mi az a diktatúra? Sorold már a neveket, akiket bezártak, kivégeztek, vagy csak akár törvényileg szankcionáltak, stb. mert nem tartották be az orvosok és szakértők által javasolt intézkedéseket. Nem minden lépés volt 100%-ig helyes, mert aki csinál valamit, az hibázik, de diktatúráról írni nettó hazugság.
Szóval a kijárási tilalom, iskolák bezárása, egyes munkakörökben kötelező oltás előírása (vagyis hát nem volt kötelező, csak kirúgtak, ha nem oltattad be magad), látogatási tilalmak, szándékos félelemkeltés, határok lezárása, utazás oltáshoz kötése, tények elfedése, hazugságok terjesztése és az ennek köszönhető világméretű korrupció-ra neked mi a megfelelő szavad? Tisztességes munka? Mert nekem nagyon nem az jut eszembe, de hát kinek mi...

Az, hogy mi a hazugság és mi nem, jó lenne több oldalról megvizsgálni...
nuevo_ericco írta:
Zack írta: Ezek a nemzetközi szervezetek olyanok, mint a mikulás meg a különböző istenképek a történelemben, annyi erejük van, amennyit mögé hisznek az emberek tömegei. Valójában nem több, mint egy mindenki becsszó jól viselkedik gigantikus pogácsázás, káder pihentető állomás.
Igen, ebben maximálisan egyetértünk. A jelenlegi korrupt formájukban csak arra jók, hogy az emberek még abban sem bízzanak, ami jól működik.
De attól még maga a lépés, hogy az USA fokozatosan beint az összes nemzetközi együttműködésnek, számomra riasztó.
Az én véleményem az, hogy hiába beszél Orbán (meg mások is) tömbösödésről, mint a világvégéről, más út nagyon nincs, mert Kína és Oroszország egyre inkább visszaél ezekkel a nemzetközi együttműködésekkel nyugati világ ellen. De már a gazdasági kapcsolatokkal is. Legjobb példa erre a gáz, Oroszország fél évvel a háború előtt mesterségesen visszatartotta a gázszállítást, egekbe emelve a világpiaci árakat, mert tudták, hogy az ukrajnai invázióhoz ez kell. Hiába fizettünk (az egész EU) nekik évtizedekig mint a kiskatonák, egyre magasabb árak mellett is, ahogy a nagyhatalmi érdekük úgy hozta, azonnal felrúgták ezt.
Szóval számomra továbbra is riasztó, hogy az USA mindenből kilép, ahelyett, hogy újraosztanánk a lapokat, az oroszokat és a kínaiakat kihagyva. Igen, ez tömbösödés, de csak reakció a fentebb leírt jelenségekre.
Arra nem gondoltál, hogy Kína és Oroszország reagál az USA világvezető hatalmára? Hogy tele a tökük azzal, hogy egypólusú a világ és minden fölött az USA áll?
Felhozod az orosz gázt. Emelték, de még így is negyed áron adták, mint az USA a palagázt. Aztán hopp, véletlenül elpukkant 1-2 gázcső ott a víz alatt és problem solved. Maradt az amerikai.

Ahogy szoktam mondani, nem minden fehér vagy fekete, bár lehet úgy is szemlélni a dolgokat, csak akkor magunkat hülyítjük.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. január 21., kedd 10:36

kiserik írta:
Náci karlendítés... Az... Telex szint bakker, Telex szint :lol:
Lassan eléred a legalját, kitartás nincs sok hátra!

Még pár smilet tegyél hozzá az agymosottak kedvéért.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 10:35

Zack írta: Ezek a nemzetközi szervezetek olyanok, mint a mikulás meg a különböző istenképek a történelemben, annyi erejük van, amennyit mögé hisznek az emberek tömegei. Valójában nem több, mint egy mindenki becsszó jól viselkedik gigantikus pogácsázás, káder pihentető állomás.
Igen, ebben maximálisan egyetértünk. A jelenlegi korrupt formájukban csak arra jók, hogy az emberek még abban sem bízzanak, ami jól működik.
De attól még maga a lépés, hogy az USA fokozatosan beint az összes nemzetközi együttműködésnek, számomra riasztó.
Az én véleményem az, hogy hiába beszél Orbán (meg mások is) tömbösödésről, mint a világvégéről, más út nagyon nincs, mert Kína és Oroszország egyre inkább visszaél ezekkel a nemzetközi együttműködésekkel nyugati világ ellen. De már a gazdasági kapcsolatokkal is. Legjobb példa erre a gáz, Oroszország fél évvel a háború előtt mesterségesen visszatartotta a gázszállítást, egekbe emelve a világpiaci árakat, mert tudták, hogy az ukrajnai invázióhoz ez kell. Hiába fizettünk (az egész EU) nekik évtizedekig mint a kiskatonák, egyre magasabb árak mellett is, ahogy a nagyhatalmi érdekük úgy hozta, azonnal felrúgták ezt.
Szóval számomra továbbra is riasztó, hogy az USA mindenből kilép, ahelyett, hogy újraosztanánk a lapokat, az oroszokat és a kínaiakat kihagyva. Igen, ez tömbösödés, de csak reakció a fentebb leírt jelenségekre.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2025. január 21., kedd 10:36-kor.

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 21., kedd 10:33

Amíg az alusapkás Kennedy az egészségügyi minisztere, akinek saját bevallása szerint férgek rágják az agyát, nem is várok mást. Mondjuk a pénzügyminiszter is érdekes, aki ha jól emlékszem, Soros segítőjeként döntötte be az angol fontot, meg ugye meleg házasságban nevel gyermekeket. Engem persze nem kifejezetten zavar, csak olyanok látnak benne szőke herceget, akik felesküdtek a woke ellen.

Az ostromról mindig eszembe jut, hogy egy korábban polgári pártból mekkora proli párt lett, és adott esetben mit várhatunk 26-ban egy habzó szájú Fidesztől. Kicsit azért megnyugtat, hogy EU-tagállam vagyunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára halamadrid 2025. január 21., kedd 10:37-kor.

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. január 21., kedd 10:19

nuevo_ericco írta:
Zack írta: míg Trump potenciát mutat fel, a gittegyletből való kilépéssel. Rágja most más a gittet, mondta Weisz Barabásnak.
WHO-ból való kilépésre célzol? Mert így tk. az egész át lett adva Kínának, akik nem restek azt politikai célokra használni, ahogy ezt láttuk a járvány alatt is. Én jobban örültem volna, ha inkább az USA és az EU valahogy visszaveszi az irányítást. De a dolgok nem errefelé haladnak, az USA szépen bezárkózik majd, és minden ami az Atlanti-óceántól keletre történik, azt tk. Kína fogja befolyásolni, az EU pedig nem elég erős ahhoz, hogy valamiféle ellensúlyt képezzen. Lehetne, de ahhoz nem vagyunk elég tökösek.
Ezek a nemzetközi szervezetek olyanok, mint a mikulás meg a különböző istenképek a történelemben, annyi erejük van, amennyit mögé hisznek az emberek tömegei. Valójában nem több, mint egy mindenki becsszó jól viselkedik gigantikus pogácsázás, káder pihentető állomás.
Itt van a nagy Oroszország is, akik bár gazdaságilag roppant gyöngék és érdektelenek, van olajuk, gázuk búzájuk, atomrakétájuk és titkosszolgálatuk, semmi másuk nincs. Aztán mégsem tojták össze magukat a második vagy harmadik sarok koppintásra sem, pedig a harmadikon már jól látszódott, hogy felhúzott szemöldök mellet történt.
Ha majd Kína a covid idején mutatott hatékonyságú gyógyanyagokat (szakszó nem ismerete híján) kezd a piacra önteni, mindenki ott fogja hagyni. Kivéve a lator államok, ahol a korrupció fenntartásához kell a sóvíz oldat drága beszerzési oldala.
A tökösség kérdése pedig szerint mex három-négy pofon és megoldódik. Lehet, hogy ránk is lesz számolva, de előbb utóbb a legyenbéke emberek és az elektromos autóm van én már eleget tettem emberek is be fogják látni, hogy bajok vannak és tenni kell valamit.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 10:07

Zack írta: míg Trump potenciát mutat fel, a gittegyletből való kilépéssel. Rágja most más a gittet, mondta Weisz Barabásnak.
WHO-ból való kilépésre célzol? Mert így tk. az egész át lett adva Kínának, akik nem restek azt politikai célokra használni, ahogy ezt láttuk a járvány alatt is. Én jobban örültem volna, ha inkább az USA és az EU valahogy visszaveszi az irányítást. De a dolgok nem errefelé haladnak, az USA szépen bezárkózik majd, és minden ami az Atlanti-óceántól keletre történik, azt tk. Kína fogja befolyásolni, az EU pedig nem elég erős ahhoz, hogy valamiféle ellensúlyt képezzen. Lehetne, de ahhoz nem vagyunk elég tökösek.
BlancoMark írta: Szerintem meg tudja, hogy akarmit megtehet es trollkodik.
Azért annyi esze csak van, hogy nem mindig lesz győzelni szériában, és akkor nagyon hülyén fognak mutatni ezek a felvételek visszanézve is. Lehet most a trollkodás hoz valami, eltereli a figyelmet, gumicsont, de hosszútávon az ilyenek nem túl szerencsés dolgok.
kiserik írta: Nyugi srácok, egyszer már volt hatalmon az antikrisztus páros és túléltük.
Akkor még nem volt Musk, plusz a kormány is máshogy nézett ki. Sokakkal összerúgta a port Trump 2020-ban. Félrevezető azt mondani, hogy most ugyanaz lesz, egyáltalán nem biztos.
kiserik írta:rábasztunk a Covid diktatúrára
Tudod, mi az a diktatúra? Sorold már a neveket, akiket bezártak, kivégeztek, vagy csak akár törvényileg szankcionáltak, stb. mert nem tartották be az orvosok és szakértők által javasolt intézkedéseket. Nem minden lépés volt 100%-ig helyes, mert aki csinál valamit, az hibázik, de diktatúráról írni nettó hazugság.

Vissza: