kiserik írta:
Sehol nem írtam, hogy ezeket a dolgokat a liberális (én inkább máshogy nevezném, de mindegy) pártok hozták, sem azt, hogy ilyen törvényeket alkottak (erre mondjuk van törekvés bőven).
Nem is neked szólt ez a kritikám, hanem azoknak a pártoknak, akik ebből mesterségesen gerjesztettek problémát, gyártottak ellenségképet, majd vádolták meg politikai ellenfeleiket. Erre írtam, hogy csak ők beszélnek erről a politikában, nélkülük nem érné el az ingerküszöböt.
Hogy a kultúrtérben, annak piacán mi történik, annak ettől függetlennek kéne lennie, főleg, hogy az emberek általában a pénztárcájukkal szavaznak. Lásd, az Inside Out 2-ben már ki lett vágva az ilyenre utaló jelenet, pedig Disney.
kiserik írta:
Ők csak azt használják fel, hogy az embereknek tele lett a töke azzal, hogy átbillent a mérleg egy hangos kisebbség miatt.
Azt is érdemes megvizsgálni, hogy maguktól lett tele a tökük, vagy a közösségi médiákban kezdték el tolni egyes politikai erők, akár külföldiek ezt a narratívát. Előbb viccesen, mémelve a Netflixet és társait, aztán konkrét agresszív politikai üzenetként, liberális és nyugatellenes propagandaként, gyakran szülői érzelmekre, ösztönökre játszva.
Lehet volt akció (az óceánon túl), de a reakció mesterségesen lett gerjesztve ekkorára, ennyire agresszívra, és ami a mai napig tart. Még Amerikában, ahol a woke valóban létezik, valamilyen szinten érthető, de itt a térségben nettó politikai termék, az undorítóbb fajtából.
De még mindig várom a példákat, hogy milyen plusz jogokat akarnak maguknak ezek a kisebbségek a többség kárára. Vagy hogy itt nálunk, kit részesítenek emiatt előnyben mondjuk a piacon, mert az erre felépített propaganda itt is pusztít, nem csak az USA-ban (az is buborék, ha az ott esetenként előforduló, felnagyított problémákat valaki áthozza ide indokolatlanul).