Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 22., szerda 9:08

Halfkey írta: Elég jól dokumentált mára hogy Elon mennyire élvezi a trollkodást és a publicitást. Személy szerint nem gondolom hogy náci, de szerintem direkt akarta keverni itt a szart azzal hogy ilyen mozdulatot alkalmazott.
Ha megnézed az egész videót, beszédet, akkor nehéz nem észrevenni, hogy mennyire túlmozgásos, mennyire fel van pörögve. Szerintem csak spontán akart tenni egy gesztust a közönség felé, és hát pont a legrosszabbat választotta. Nem tudta magát kontrolálni, mint mikor egy gyerek viselkedik furcsán közönség előtt.
Most pedig megy a kármentés, beismerni, elnézést kérni, stb. bűn abban a politikai kultúrában, inkább tagadni kell, támadni, felvenni az áldozatpózt.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. január 22., szerda 9:01

Halfkey írta: Elég jól dokumentált mára hogy Elon mennyire élvezi a trollkodást és a publicitást. Személy szerint nem gondolom hogy náci, de szerintem direkt akarta keverni itt a szart azzal hogy ilyen mozdulatot alkalmazott.
Mint, amikor a gyerek sokadik kérésre még egy ujjal belenyúl a festékbe. Próbálgatja a határait, mi fér még bele, mitől fog epét hányni az a kb >20% meggyőződéses liberális. Nehéz eldönteni, ha most nem háborodik fel a nép, végül is igazi bűn vagy bármi komoly nem történt, akkor lehet, hogy még ilyenebb produkciók lesznek. Az is lehet, hogy elég neki a tudat, hogy lám szalutáltam és senki nem tehetett velem semmit. Amúgy én amellett vagyok, hogy haladjunk tovább, nem történt semmi szokatlan.

Ezt már úgy mindenkinek, van itt olyan, aki hitt a Mars Hernán Cortés-ében a politikai irányváltása előtt, de azóta nem? Vagy olyan, aki a marsi kolónia George Washington-ját nem tisztelte, de az X-en mutatott munkája és a Joe Rogan-as podcastok miatt már hisz az elképesztő terveiben?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. január 22., szerda 8:50

Elég jól dokumentált mára hogy Elon mennyire élvezi a trollkodást és a publicitást. Személy szerint nem gondolom hogy náci, de szerintem direkt akarta keverni itt a szart azzal hogy ilyen mozdulatot alkalmazott.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 22., szerda 8:26

Trump már be is szólt az EU-nak, hogy mi alig veszünk amerikai autót, még az amerikaiak nagyon sok európait vesznek, és ez nincs rendben. Felkínálta lehetősségként, hogy cserébe tőlük vásároljuk a gázt az orosz helyett, vagy durván megvámolja az autókat, ami Magyarországnak nagyon rossz hír lenne. Tk. belengette a gazdasági háborút az EU-val szemben.
Azért ilyenkor megkérdezném Orbánt a tömbösödésről, szuverenitásról, Trump barátságáról, stb.. Valószinűleg nyomna valami identitáspolitizálós bullshitet, amiről tegnap is szó volt, vagy elmenekülne.
Arról nem is beszélve, hogy végképp kiderült, azoknak volt igaza, akik már 2014 óta azt mondták, az EU-nak, és főleg Magyarországon több lábon kell állnia energetikailag. Nem hagyatkozhatunk ilyen mértékben az orosz gázra. Ezt a kormány nagyon durván benézte, hogy ennyire egy lóra tett, hosszútávú szerződésekkel megspékelve. Az ilyen hibákért a privát szektorban fejek szoktak hullani. Törökországon, a déli áramlaton keresztül behozni az orosz gázt pedig már nem is annyira olcsóbb, mint az alternatívák, mert 4 vagy 5 országnak kell tranzitdíjat fizetni.
Bencze írta: https://x.com/esjesjesj/status/18817165 ... art%3D1520

NEM naci karlendites volt!!!
Szerintem továbbra sem annak szánta. Viszont vicces pont ugyanazokat a kifogásokat, magyarázatokat hallani, szögekről, kar poziciójáról, stb., mint amileyeneket a valóban náciktól hallgatunk már évtizedek óta, mikor az ő karlendítéseikért kell felelniük a törvény előtt.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. január 21., kedd 22:29

https://x.com/esjesjesj/status/18817165 ... art%3D1520

NEM naci karlendites volt!!!

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 21., kedd 21:49

Zack írta:
halamadrid írta:

Igen, de teljesen más a helyzet, amikor már lőtávolon belül van az ellenfél, a júniusi 15%-nál még nem volt ilyen, ezért gondolom, hogy ez az érdeke a 4 intézetnek. Závecz régi motoros, tudomásom szerint hosszútávon jó munkát végez.

Nem láttam a Gyurcsány-filmet, hogy szerepelt benne?
Hann Endre rosszindulatú háttérembere volt a Dobrevnek, aki kb Ferit játszotta a filmben. Hann, Karácsony, Dobrev meg a Szilvási (akkori titokminiszter). Hann mérte meg, hogy az utódpártnak az érdeke a 2006-os felfordulás, ezért korbácsolta fel az indulatokat Dobrev(mármint a filmben).

Senkinek nem ajánlom megtekintésre, még trashnek is kevés.
Köszönöm.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. január 21., kedd 19:08

swfan írta:Na Trump fanok, béke van már? :mrgreen:
Na tessék, a mocskos libsi mintapéldánya... Hadd élvezze már a sikert... Aztán ha kiélvezte, itt olyan jó világ lesz, mint még sosem volt... Trump is van, repülőrajt is van, minden fasza!!!! :sziv: az apróbetűs rész meg kit érdekel, hogy majd besz****k a f***t :shutup:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 19:00

Nem olvastam itt olyan véleményt, hogy bárki bedőlt volna annak az egyértelmű populista mondatnak. Inkább ment a szokásos terelés, ruszkimentegetés :mrgreen:

Amúgy Trump aktívan kezdett, ezt el kell ismerni. Most már csak reménykedni lehet, hogy senki sem hívja le a blöffjeit, főleg nem Kína, mert annak nem lesz jó vége.
Ez a panamai dolog pont megfelel gyújtózsinórnak.

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. január 21., kedd 18:47

swfan írta: Na Trump fanok, béke van már? :mrgreen:
Biztos csak ugyanolyan concept of a plan volt, mint az egeszsegugy reformja ami 9 eve all tervezes alatt :lol:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 21., kedd 18:34

Na Trump fanok, béke van már? :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 18:13

kiserik írta: Sehol nem írtam, hogy ezeket a dolgokat a liberális (én inkább máshogy nevezném, de mindegy) pártok hozták, sem azt, hogy ilyen törvényeket alkottak (erre mondjuk van törekvés bőven).
Nem is neked szólt ez a kritikám, hanem azoknak a pártoknak, akik ebből mesterségesen gerjesztettek problémát, gyártottak ellenségképet, majd vádolták meg politikai ellenfeleiket. Erre írtam, hogy csak ők beszélnek erről a politikában, nélkülük nem érné el az ingerküszöböt.
Hogy a kultúrtérben, annak piacán mi történik, annak ettől függetlennek kéne lennie, főleg, hogy az emberek általában a pénztárcájukkal szavaznak. Lásd, az Inside Out 2-ben már ki lett vágva az ilyenre utaló jelenet, pedig Disney.
kiserik írta: Ők csak azt használják fel, hogy az embereknek tele lett a töke azzal, hogy átbillent a mérleg egy hangos kisebbség miatt.
Azt is érdemes megvizsgálni, hogy maguktól lett tele a tökük, vagy a közösségi médiákban kezdték el tolni egyes politikai erők, akár külföldiek ezt a narratívát. Előbb viccesen, mémelve a Netflixet és társait, aztán konkrét agresszív politikai üzenetként, liberális és nyugatellenes propagandaként, gyakran szülői érzelmekre, ösztönökre játszva.
Lehet volt akció (az óceánon túl), de a reakció mesterségesen lett gerjesztve ekkorára, ennyire agresszívra, és ami a mai napig tart. Még Amerikában, ahol a woke valóban létezik, valamilyen szinten érthető, de itt a térségben nettó politikai termék, az undorítóbb fajtából.

De még mindig várom a példákat, hogy milyen plusz jogokat akarnak maguknak ezek a kisebbségek a többség kárára. Vagy hogy itt nálunk, kit részesítenek emiatt előnyben mondjuk a piacon, mert az erre felépített propaganda itt is pusztít, nem csak az USA-ban (az is buborék, ha az ott esetenként előforduló, felnagyított problémákat valaki áthozza ide indokolatlanul).

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. január 21., kedd 17:57

nmate írta: Mint egy facebook kommentszekció :lol:
Ez a kovetkezmenye ha valaki onnan tajekozodik es az ott felbukkano forrasokat talalja megbizhatonak

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 21., kedd 17:42

Marky írta:
...

Az a baj, hogy egy alternativ valosag el az ilyen emberek fejeben, ...
Inkább látom bajnak azt, hogy sokan nem tudnak/akarnak kilépni a kis buborékukból. Mivel Te ezeket tapasztaltad/nem tapasztaltad, hiába hoztam egy közismert példát, ez nem is létező dolog.

Néha muszáj kilépnünk a kis burkunkból és szétnézni a világban. Hogy a példádnál maradjunk, gondolom ugyan ilyen alapon negatívan sem szoktad megkülönböztetni az embereket vallás, bőrszín, nemi identitás vagy hasonlók alapján. Tehát kimondható, hogy a negatív diszkrimináció pont úgy, ahogy a pozitív sem létezik? Vagy gondolom azért háborúban sem voltál még, de azt azért elhisszük, hogy a világon elég sok helyen folynak háborúk.

Most nagyon leegyszerűsítettem a dolgot, de remélem megérted (és nem félreérted) amit mondani akarok.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. január 21., kedd 17:24

kiserik írta: Gyakorlatilag nem is értem, hogy mit akarsz mondani. Most a szegények buzik, vagy a gazdagok a buzik? Vagy a szegények egészségtelenek, a gazdagok meg egészségesek? Vagy mi van?
Ezek az emberek a sajat sikertelenseguket keresik ezekben a mondvacsinalt ellensegkepekben. Ha betegek, akkor a bigpharma megmergezte oket, ha nincs no, akkor azert, mert minden no egy rohadek/a meleg ferfiakra hajtanak (ertsd, akik jarnak fodraszhoz es feltudnak oltozni), ha meg penzugyi gondjaik vannak, akkor a blekrok miatt van. Sose magukban keresik a hibat, semmilyen onreflexiot nem gyakorolnak es erre a mukodesre tokeletes megoldas, ha van egy bunbak, akire ezt a duhot at lehet vezetni.
kiserik írta: Nem. Itt arról van szó, hogy abból, hogy valaki azért volt hátrányosan megkülönböztetve (nem kapott meg egy munkát például), mert más volt a bőrszíne, nemi identitása, akármi, eljutottunk oda, hogy azért van pozitívan megkülönböztetve (kap meg egy munkát), mert más a bőrszíne, nemi identitása, akármi.
Nem tudom hol dolgozol, de abban az iparagban (IT), ahol en mukodok semmilyen pozitiv megkulonboztetes nincs. Van egy interjufolyamat, amin szakmai es emberi szempontok szerint helyt kell allni. Kuldtem mar el szakmailag igeretes jelentkezot azert, mert elkezdett burkoltan utalgatni a fentebbi konteokra... nem akarunk idiotakkal dolgozni. Ugyanugy kuldtem mar el noi jelentkezot is, mert szakmailag ertekelhetetlen volt. Kozben dolgoztam mar mindenfele szarmazasu, nemu, szexualis beallitottsagu es koru emberrel.
Ebben a fene nagy pozitiv megkulonboztetesben egy nonek peldaul tovabbra is az egyik elso kerdes, amit megkap, hogy van -e mar gyereke...

Az a baj, hogy egy alternativ valosag el az ilyen emberek fejeben, amiben minden problemajuknak a felelose valamilyen nagyobb entitas, sosem az illeto. Na ezt tokeletesen hasznalja ki az osszes Putyinberenc politikai aktor, orszagtol fuggetlenul.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 21., kedd 17:15

Gonzi írta:
kiserik írta: Hohó, megint a Telex módszer. Nagyon ragadós, vigyázzunk srácok :) Marky-nak írtam választ, de nektek is szól.

Sehol nem írtam, hogy ezeket a dolgokat a liberális (én inkább máshogy nevezném, de mindegy) pártok hozták, sem azt, hogy ilyen törvényeket alkottak (erre mondjuk van törekvés bőven).
Akkor leirhatnad hogy kik adtak utasitasba hogy megvilagosodjunk :lol:
Utasításba? Mit? Kinek? Miről?

Ericco jött ezzel, hogy a kutya nem beszélne az LMBTQ-ról, ha ezek a pártok nem ezzel hergelnének. Erre ragáltam, hogy nem ezek a pártok adták utasításba, hogy ezeket kell csinálni, hogy majd utána hergelni tudjanak vele. Ők csak azt használják fel, hogy az embereknek tele lett a töke azzal, hogy átbillent a mérleg egy hangos kisebbség miatt.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. január 21., kedd 17:07

kiserik írta: Hohó, megint a Telex módszer. Nagyon ragadós, vigyázzunk srácok :) Marky-nak írtam választ, de nektek is szól.

Sehol nem írtam, hogy ezeket a dolgokat a liberális (én inkább máshogy nevezném, de mindegy) pártok hozták, sem azt, hogy ilyen törvényeket alkottak (erre mondjuk van törekvés bőven).
Akkor leirhatnad hogy kik adtak utasitasba hogy megvilagosodjunk :lol:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 21., kedd 17:03

Hohó, megint a Telex módszer. Nagyon ragadós, vigyázzunk srácok :) Marky-nak írtam választ, de nektek is szól.

Azt írtam, hogy az LMBTQ propaganda lett túl tolva (nem pártok és törvények által) és ezt lovagolják meg a pártok (politikai haszonszerzés céljából).
Marky írta:
kiserik írta: Az a baj, hogy ez megint ok-okozat és annak félre magyarázása. Nem ezek a pártok adták utasítására, hogy túl kell tolni az LMBTQ lobbyt. Nem ezek a pártok adták utasításba, hogy például egy oszkár-ra pályázó filmnek milyen LMBTQ kritériumoknak kell megfelelnie. Nem ezek a pártok utasítják a tartalomgyártókat (Netflix, Disney, stb), hogy mindenbe bele kell erőltetni ezek a dolgokat. Sajnos az LMBTQ lobby túlment egy határon és a hangos kisebbség több jogot akart magának, mint egy átlagos embernek. Ezzel lett tele a töke az embereknek és ezek a pártok ezt lovagolják meg
Valojaban ez a hangos kisebbseg ertelmi es erzelmi szintjet irja le, hogy abbol vezetik le a az eletuk minoseget, hogy mennyi meleg van egy Netflix sorozatban. :lol: Egy normalis - haha, normalitas, ugye? - embert pont rohadtul nem erdekel ez. Egy normalis embernek van elete, nem a zsidok, buzik, a bigpharma meg a blekrokk konteokon rohasztja az agyat.
Vajon miert pont ezek az emberek a tarsadalom legszegenyebbjei? Miert penztelenek, egeszsegtelenek es incelek? Inkabb erre kellene valaszt keresni, nem a LMBTQ lobbyt fejtegetni.

Ez az egesz ok-okozat fejtegetes csak egy onigazolas kereses.
Gyakorlatilag nem is értem, hogy mit akarsz mondani. Most a szegények buzik, vagy a gazdagok a buzik? Vagy a szegények egészségtelenek, a gazdagok meg egészségesek? Vagy mi van?

Nem. Itt arról van szó, hogy abból, hogy valaki azért volt hátrányosan megkülönböztetve (nem kapott meg egy munkát például), mert más volt a bőrszíne, nemi identitása, akármi, eljutottunk oda, hogy azért van pozitívan megkülönböztetve (kap meg egy munkát), mert más a bőrszíne, nemi identitása, akármi. Legszebb és legszürreálisabb példa volt rá a Trump merénylet. A kis hölgy a testével próbálta eltakarni a merénylők elől a védencet, de csak a derekáig ért annak. Ő nem azért volt ott, mert ő volt a legjobb testőr és a legalkalmasabb a feladatra, hanem mert kellett a női kvóta.

Tehát ok-okozat. Átbillent a mérleg az egyik (rossz) oldalról a másik (rossz) oldalra.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. január 21., kedd 16:53

kiserik írta:
Az a baj, hogy ez megint ok-okozat és annak félre magyarázása. Nem ezek a pártok adták utasítására, hogy túl kell tolni az LMBTQ lobbyt. Nem ezek a pártok adták utasításba, hogy például egy oszkár-ra pályázó filmnek milyen LMBTQ kritériumoknak kell megfelelnie. Nem ezek a pártok utasítják a tartalomgyártókat (Netflix, Disney, stb), hogy mindenbe bele kell erőltetni ezek a dolgokat. Sajnos az LMBTQ lobby túlment egy határon és a hangos kisebbség több jogot akart magának, mint egy átlagos embernek. Ezzel lett tele a töke az embereknek és ezek a pártok ezt lovagolják meg.
De latod, megint alkottal egy teoriat aminek koze nincs a valosaghoz. Semmilyen torveny nem irja elo a tartalomgyartoknak hogy LMBTQ propagandat kell tolniuk, barmily meglepo, maguktol hoztak ilyen dontest. Ahogy az Oscar dijnal sem egy torveny lepett hatalyba, hanem az Amerikai Filmakadémia dontott igy. A Sundance filmfesztivalon peldaul nincs ilyen szabaly, pedig az is az USA-ban van. Szoval semmilyen part nem dontott ezekben a kerdesekben, ettol meg lehet biralni a dolgot, mindenkinek szive joga, de ehhez semmi koze nem volt a partoknak - ha lenne, akkor most gondolom az osszes ilyen torvenyt visszavonna a Trump adminisztracio, es holnaptol teljesen masok lennenek a netflixen gyartott filmek? ne vicceljunk mar.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 21., kedd 16:49

kiserik írta: Nem ezek a pártok utasítják a tartalomgyártókat (Netflix, Disney, stb), hogy mindenbe bele kell erőltetni ezek a dolgokat.
De nem is a liberális pártok.
A jelenség, amiről írsz, nem politikai, hanem gazdasági volt. A stúdiók szétkokózott fejesei ebben látták a pénzt, mára rájöttek, hogy tévedtek, és a pénz miatt vissza is tekertek ebből jócskán.
Politikát ebből továbbra is csak az egyik oldal csinál, főleg itt a térségben, ahol az általad leírt dolgok mégcsak nem is léteznek, max beszivárogtak valamelyest a kultúrán keresztul, de politikai erejük ezeknek sem volt. Sem liberális, sem balos párt mégcsak programjaikba sem tették, amit a magukat konzervatív pártoknak nevezők rendszeresen az éterbe hazudtak, mint vádak.
kiserik írta: és a hangos kisebbség több jogot akart magának, mint egy átlagos embernek.
Hogy néztek ki ezek a több jogok? Milyen jogot akart magának ez a kisebbség, ami csak nekik jár/járt volna, a többségnek nem?
kiserik írta: Ezzel lett tele a töke az embereknek és ezek a pártok ezt lovagolják meg.
Fordítva. A pártok addig nyomatták ezt a témát, addig költötték a fakenewsokat, amíg az emberek elhitték, és valódi problémának, veszélynek vélték. Sima politikai bűnbakgyártás volt, goebbelsi módszerekkel. Előtte senkit sem zavart Elton John, Fredie Mercury, stb., később a Modern Family meleg párja sem. Magyaroroszágon egyételműen a Fidesz hazudta tele az étert ezzel (meg undorítóan a pedofíliát és a gyerekeinket is belekeverte, ironikusan ez most pont rájuk ég), elvéve a témát a Mi hazánktól. Van egy db. Pride, amire mutogatni lehetett. Ennyi volt az a nagy lobby.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. január 21., kedd 16:40

kiserik írta: Az a baj, hogy ez megint ok-okozat és annak félre magyarázása. Nem ezek a pártok adták utasítására, hogy túl kell tolni az LMBTQ lobbyt. Nem ezek a pártok adták utasításba, hogy például egy oszkár-ra pályázó filmnek milyen LMBTQ kritériumoknak kell megfelelnie. Nem ezek a pártok utasítják a tartalomgyártókat (Netflix, Disney, stb), hogy mindenbe bele kell erőltetni ezek a dolgokat. Sajnos az LMBTQ lobby túlment egy határon és a hangos kisebbség több jogot akart magának, mint egy átlagos embernek. Ezzel lett tele a töke az embereknek és ezek a pártok ezt lovagolják meg
Valojaban ez a hangos kisebbseg ertelmi es erzelmi szintjet irja le, hogy abbol vezetik le a az eletuk minoseget, hogy mennyi meleg van egy Netflix sorozatban. :lol: Egy normalis - haha, normalitas, ugye? - embert pont rohadtul nem erdekel ez. Egy normalis embernek van elete, nem a zsidok, buzik, a bigpharma meg a blekrokk konteokon rohasztja az agyat.
Vajon miert pont ezek az emberek a tarsadalom legszegenyebbjei? Miert penztelenek, egeszsegtelenek es incelek? Inkabb erre kellene valaszt keresni, nem a LMBTQ lobbyt fejtegetni.

Ez az egesz ok-okozat fejtegetes csak egy onigazolas kereses.

Vissza: