Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. augusztus 12., kedd 12:21

ziro4vr írta:
szerencsétlen tizenéves barca fanok, akik belenőttek a sikerkorszakba, nem könnyű velük megértetni, hogy előtte, meg utána se lesz ilyen időszak még egy
Ilyenkor csak abba gondoljatok bele,hogy ez a létforma miket élhetett át a tavalyi szezonban. Már az is teljesítmény az ilyenektől ,hogy nem kötötte fel magát.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 12., kedd 12:14

Géci írta:
Cryuff jobban tenné ha nem nyilatkozna ilyen hülyeséget. A Barca egyértelműen jobban igazolt. Betömték a hiányposztokat, még a Madrid megvette a VB felkapott sztárjait. Egyértelmű, h mi vagyunk a jobbak, és ez jövőre ki is jön majd. Reszkess Madrid!
az utcára sem mernek ezek után kilépni a fiúk..

szerencsétlen tizenéves barca fanok, akik belenőttek a sikerkorszakba, nem könnyű velük megértetni, hogy előtte, meg utána se lesz ilyen időszak még egy
Nem illik.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 12., kedd 12:08

szép volt többet nem jövök :lol:

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. augusztus 12., kedd 10:56

wZoLee7 írta:Érzik a bajt :D
Van egy tag a kommentelők között aki a többmintegyklub ( :lol: ) névre hallgat. Ezek miatt a kommentek miatt érdemes olvasni csak nso-t...
A Madrid Suarezt, Rakiticet, Halilovicot, Neymart is megszerette volna szerezni de nekik volt eszük és a világ legjobb klubját választották a játékostemető helyett.
Cryuff jobban tenné ha nem nyilatkozna ilyen hülyeséget. A Barca egyértelműen jobban igazolt. Betömték a hiányposztokat, még a Madrid megvette a VB felkapott sztárjait. Egyértelmű, h mi vagyunk a jobbak, és ez jövőre ki is jön majd. Reszkess Madrid!

Ez a ket hsz ütött a gyerektől :lol: :lol:

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 12., kedd 10:28

Érzik a bajt :D

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. augusztus 12., kedd 10:19

Gerardo Martino (ahogy egy barcás haverom mondta Maritimó :D ) , lett az argentin válogatott új szövetségi kapitánya. MatS pedig a hírek hátsérülést szenvedett.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. augusztus 11., hétfő 22:31

ikarus93 írta:Ha a távoli jövőbe kell tekintenem azt kell, hogy mondjam sokkal jobban ott fog lihegni a Madrid nyakán a Barca mint a múltban, nem lesznek már akkora különbségek a két klub között mint voltak 20-30 éve. Ez van ezt el kell fogadni, felnőttek hozzánk. Köszönhető ennek az elképesztő sikerkorszaknak + ugye a marketing értékek, ami a Barca és a Real között szinte azonos, nem úgy mint 20 éve.
Ezt én is így látom,az elmúlt 4-5 évnek köszönhetően bekerültek abba a "ligába" amiben mi vagyunk... Csak ,hogy itt már ők nem lesznek a szimpatikus elnyomott kis csapat, akik néha túljárnak a Nagy Gonosz Real Madrid eszén...Most már senki sem semleges a Barcával kapcsolatban, vagy gyűlölik őket vagy szeretik pont mint nálunk...

Most a Barca bele fog csöppeni a Real Madrid életébe és ráfognak jönni ,hogy ez rohadtul nem egyszerű, mert bizony trófea nélküli szezon után katarzis zsebkendők újjáépítés,új edző stb... megnőttek az elvárások odaát saját nevelésekre se lesz idő mert minden évben triplázni kell, ugyanaz mint nálunk, ne csak nyerj focizz szépen stb... Nem lesz egyszerű menet nekik.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Ramioli
Kedvenc játékosaid: Zidane, , Redondo, Modric, Benzema

HozzászólásSzerző: Ramioli » 2014. augusztus 11., hétfő 22:24

miért ne lennének versenyképesek? egyesek nagyon nincsenek itt képben, hányszor hallottuk már ezt, hogy jajj mennyire rossz ez a barca meg jajj most kikapnak. a kicsiket ugyanúgy verni fogják és versenyben lesznek a bajnoki címért.[/quote]Én nem mondtam , hogy rossz a Barca,, csak új játékosok jöttek.. be kell építeni őket .. és arra írtam hogy idő kell , és 1 év rámegy nagy valószínűséggel ,, ettől még persze lehetnek bajnokok .. csak kevesebb rá az esély.. jó játékosok nem azt jelenti hogy meg is fogják egyből érteni egymást ,, idő kell hozzá .

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2014. augusztus 11., hétfő 22:16

Ha a távoli jövőbe kell tekintenem azt kell, hogy mondjam sokkal jobban ott fog lihegni a Madrid nyakán a Barca mint a múltban, nem lesznek már akkora különbségek a két klub között mint voltak 20-30 éve. Ez van ezt el kell fogadni, felnőttek hozzánk. Köszönhető ennek az elképesztő sikerkorszaknak + ugye a marketing értékek, ami a Barca és a Real között szinte azonos, nem úgy mint 20 éve.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. augusztus 11., hétfő 22:12

R.M.C.F írta:...
A barca sikerkorszakában olyan tényezők együtthatása ment végbe,amit maga a barca vezetősége sem hihetett el,hogy létezik.....de ezt már korábban leirtam,viszont annak vége...és ezt el kell majd tudni fogadni annak aki barcás.
...
Pár dolgot én is így szűrtem eddig le, de köszi hogy leírtad, jó volt elolvasni.. :)

A kiemelt résszel meg egyetértek, olyan csapatunk nem lesz még egy - legalábbis a közeljövőben biztos nem. A mostani csapatban nekem egyelőre úgy tűnik, hogy sokkal nagyobb szerepet fognak kapni az egyéni villanások, mint az utóbbi években. A Dinho féle csapatban ez amúgy elég jól működött addig, amíg a Dinho-Eto'o-Deco hármas csúcsformában volt, de akkor a foci is más volt..
Kíváncsi leszek nagyon, hogy mennyire fognak beválni LE elképzelési, ilyen szempontból nagyon várom már a következő szezont, és hogy Suárez is a fedélzeten legyen..

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. augusztus 11., hétfő 21:58

Azt nem tudom, hogy ott mit játszatott, de nálunk olyasmit játszat eddig. De itt van 2 kép 2 meccsünkről, ebből kicsit jobban látszik talán: Nice, Napoli.

Én nem tudom megmondani, hogy ez hogy fog működni, eddig nem muzsikál olyan rosszul, de eddig nem is volt komoly ellenfelünk.. De ha te esetleg leírnád a véleményed erről a felállásról, azt szívesen elolvasnám - persze csak Barcaszapulástól mentesen.. :D
Igen,itt ez látszik. A két szélső felmozog,és széthúzza a pályát,viszont mindkét képen feltűnik hogy a 3 védő kötött és nem tud soha létszámszerűen a támadásépitésbe avatkozni,vagyis ott lesz az a pont,amiben bukta lehet,mert a barca játéka a létszámelőnyre megy rá. Ha a 3 védő(ennél a rendszernél a kv-k kötöttek mint szerkezeti tényező-mivel a két felmozgó miatt oldalra kell tolódniuk veszély,területi beinditás esetén)igy "túl sok" ember marad hátul,nem tudnak jól és elég emberrel presszingelni elől....láthatod a képen,főleg az olaszok ellenin,hogy a védekezést milyen jól elosztották,alig tud a 3 támadó levegőhöz jutni....csak a két szélső védő aki effektive szabadabb.
A nice ellen meg jól szűkitik le a védekező és kp-a vonalat és a barca játékosai nehezen tudnak területet találni a passzjátékra majd.
Az is szembetűnő hogy túl sokan vannak szemben a labdával,és kevesebb a beinduló beindulásra kész ember.....az is feltűnő hogy a kp-a dominaciája eshet a két emberrel,feltéve ha messi nem még hátrébb jön,ami sanszos...mert ő képes erre a kapcsolatra,csak itt a robbanékony,kiszámithatatlan és veszélyes focija kárba vész,de tudásra alkalmas és jó a konstruktiv megoldásokra,összjátékra,felépitésekre,az is feltűnő, hogy igy iniesta erőssége,kvalitása ki lesz zárva,mert túlságosan feladat specifikus lesz a kp-a és neki kell a szabadság,hogy létszámelőnyt tudjon kialakitani.

A barca sikerkorszakában olyan tényezők együtthatása ment végbe,amit maga a barca vezetősége sem hihetett el,hogy létezik.....de ezt már korábban leirtam,viszont annak vége...és ezt el kell majd tudni fogadni annak aki barcás.

A barcát meg nem szoktam szapulni,tisztelem őket,de vannak dolgaik,amik mellett nem lehet elmenni,és nagyon nem korrektek.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2014. augusztus 11., hétfő 21:41

palesz77 írta:
numberone1 írta:Ha ti tamadtok es akkor zar vissza a vkp + ha az ellenfel tamad akkor alapbol hatul van, na ez akkor hogy is van? :hmmm:
Igy mar nem is vkp, hanem kozephatved.
Hát igen, igazából hátvédet játszik, csak közbe meg mégse.. :D Kb egy középhátvéd és egy vkp közötti szerepe van - nem tudom ezt elmagyarázni jobban, remélem érted mit akarok mondani.

De igazából nem kötekedésből írtam, csak azért mondtam, hogy a 3 védőből az egyik szinte mindig a Masch-Busi duóból lesz..
D
Nem vettem annak. Csak furcsa kicsit. Ertem mit mondasz, de joszerivel a vedok vonalaban lesz az a vkp majdhogynem az egesz meccsen, ha csak nem lesztek hatranyban es mindenkinek tamadnia kell.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2014. augusztus 11., hétfő 21:36

R.M.C.F írta:
Ha LE 3 vedos rendszerben gondolkodik, akkor valoszinuleg Vermalen lesz az ugy nevezett "libero", egyik oldalon a francia mivel balabas, a masikon Bartra v Pique.(mar ha egeszseges a belga)
Paran felhoztak , h ez a harom vedos rendszer nem mukodne mert nincs megfelelo ember hozza. Szerintem meg ezt inkabb azert talaltak ki, ahol nincs olyan minosegi vedok es ezaltal lesz stabilabb a vedelem. Van Gaal is emiatt varialt... [/quote

Van gaal és LE között szakadéknyi a különbség ha hasonlitjuk őket,de ezt ugye most nem tettük....csak a szerkezetet.
Irtam korábban hogy nehezen tudom elképzelni spanyolban a 3/5 védős rendszert,mert taktikailag a spanyolok nem eléggé fegyelmezettek,szabadabb a gondolkodási és cselekvési mechanizmusuk mint egy zártabb és precizebb rendszerben felnövő olasz.
Most nem emlékszem LE romában milyen formációt használt,de mint ha a roma nem 5 védősbe áll volna fel,hanem 4 védősben.
Ha azt nezzuk, h a barca nyomta ezt sablont evekig es ment a letamadas, ehhez azert eleg fegyelem kellett. De ok most mas a csapatuk , Messi sem hajt es ott van meg Nejmar is, valoszinuleg ez mar nem fog ugy mukodni. Viszont a vedelemben lesz egy belga es egy francia akik lehetnek fegyelmezettek. Viszont ketten kevesek lennenek, lehetnek akarmennyire fegyelmezettek ha kepessegeik korlatoltak. Vermalent tartom olyan vedonek aki tudna iranyitani, de egy Pikevel v Matyival ketten iszonyu kevesen lesznek. Ahogy a barcas kolega mondta, h valszeg a vkp mozog vissza a vedok koze, hat nem tudom oda viszont iszonyu fegyelmezettseg kell,de ezt nem tudom hogy oldjak meg. Ha tamadnak akkor is vissza zar, ha az ellenfel tamad akkor meg alapbol. Meg Masceranot tudom elkepzelni a ket kozepsovedo kozott.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. augusztus 11., hétfő 21:33

numberone1 írta:Ha ti tamadtok es akkor zar vissza a vkp + ha az ellenfel tamad akkor alapbol hatul van, na ez akkor hogy is van? :hmmm:
Hát igen, igazából hátvédet játszik, csak közbe meg mégse.. :D Kb egy középhátvéd és egy vkp közötti szerepe van - nem tudom ezt elmagyarázni jobban, remélem érted mit akarok mondani.

De igazából nem kötekedésből írtam, csak azért mondtam, hogy a 3 védőből az egyik szinte mindig a Masch-Busi duóból lesz..
R.M.C.F írta:Most nem emlékszem LE romában milyen formációt használt,de mint ha a roma nem 5 védősbe áll volna fel,hanem 4 védősben.

Azt nem tudom, hogy ott mit játszatott, de nálunk olyasmit játszat eddig. De itt van 2 kép 2 meccsünkről, ebből kicsit jobban látszik talán: Nice, Napoli.

Én nem tudom megmondani, hogy ez hogy fog működni, eddig nem muzsikál olyan rosszul, de eddig nem is volt komoly ellenfelünk.. De ha te esetleg leírnád a véleményed erről a felállásról, azt szívesen elolvasnám - persze csak Barcaszapulástól mentesen.. :D

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2014. augusztus 11., hétfő 21:21

palesz77 írta:
Kerlon írta:magyarul nem változik semmi, Piqué meg az aktuális gyökkettő védő társ kihúzódnak a 16 sarkára, Busquets meg belép harmadiknak, nagy újítás volt LE részéről...ohwait
Hát a szélső védők szerepe változik kicsit - még támadóbb jellegűek lesznek -, a támadóhármas teljesen máshogy játszik mint eddig, újra van erős letámadás, úgyhogy újítás azért akad bőven.. De az igaz, hogy ez a része marad ugyanúgy, eddig is ehhez hasonló volt a vkp feladata.
(Vermaelen tényleg ballábas)
numberone1 írta:Csak ne hogy keso legyen amire a vkp vissza zar, az ellenfel meg lekontraz benneteket.
A vkp már akkor visszazár, amikor elindul a támadás, szóval azzal nincs gáz. Mondjuk a lekontrázással igen, csak az meg nem a vkp miatt van.. :D
Ha ti tamadtok es akkor zar vissza a vkp + ha az ellenfel tamad akkor alapbol hatul van, na ez akkor hogy is van? :hmmm:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. augusztus 11., hétfő 21:18

[quote] Ha LE 3 vedos rendszerben gondolkodik, akkor valoszinuleg Vermalen lesz az ugy nevezett "libero", egyik oldalon a francia mivel balabas, a masikon Bartra v Pique.(mar ha egeszseges a belga)
Paran felhoztak , h ez a harom vedos rendszer nem mukodne mert nincs megfelelo ember hozza. Szerintem meg ezt inkabb azert talaltak ki, ahol nincs olyan minosegi vedok es ezaltal lesz stabilabb a vedelem. Van Gaal is emiatt varialt... [/quote

Van gaal és LE között szakadéknyi a különbség ha hasonlitjuk őket,de ezt ugye most nem tettük....csak a szerkezetet.
Irtam korábban hogy nehezen tudom elképzelni spanyolban a 3/5 védős rendszert,mert taktikailag a spanyolok nem eléggé fegyelmezettek,szabadabb a gondolkodási és cselekvési mechanizmusuk mint egy zártabb és precizebb rendszerben felnövő olasz.
Most nem emlékszem LE romában milyen formációt használt,de mint ha a roma nem 5 védősbe áll volna fel,hanem 4 védősben.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. augusztus 11., hétfő 21:08

Kerlon írta:magyarul nem változik semmi, Piqué meg az aktuális gyökkettő védő társ kihúzódnak a 16 sarkára, Busquets meg belép harmadiknak, nagy újítás volt LE részéről...ohwait
Hát a szélső védők szerepe változik kicsit - még támadóbb jellegűek lesznek -, a támadóhármas teljesen máshogy játszik mint eddig, újra van erős letámadás, úgyhogy újítás azért akad bőven.. De az igaz, hogy ez a része marad ugyanúgy, eddig is ehhez hasonló volt a vkp feladata.
(Vermaelen tényleg ballábas)
numberone1 írta:Csak ne hogy keso legyen amire a vkp vissza zar, az ellenfel meg lekontraz benneteket.
A vkp már akkor visszazár, amikor elindul a támadás, szóval azzal nincs gáz. Mondjuk a lekontrázással igen, csak az meg nem a vkp miatt van.. :D

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 11., hétfő 20:16

palesz77 írta:
numberone1 írta:Ha LE 3 vedos rendszerben gondolkodik, akkor valoszinuleg Vermalen lesz az ugy nevezett "libero", egyik oldalon a francia mivel balabas, a masikon Bartra v Pique.(mar ha egeszseges a belga)
Paran felhoztak , h ez a harom vedos rendszer nem mukodne mert nincs megfelelo ember hozza. Szerintem meg ezt inkabb azert talaltak ki, ahol nincs olyan minosegi vedok es ezaltal lesz stabilabb a vedelem. Van Gaal is emiatt varialt...
A "3 védős rendszer LE módra" úgy néz ki nálunk, hogy van alapból 2 középső védő a pályán, és a vkp teljesen visszahúzódik támadás közben közéjük. Szóval ez igazából papíron 4-3-3, de meccs közbe meg már átállunk ilyenre. Alapból én is hasonlóan tudnám elképzelni, mint ahogy te írtad, de LE nagy eséllyel nem így tervezi.
magyarul nem változik semmi, Piqué meg az aktuális gyökkettő védő társ kihúzódnak a 16 sarkára, Busquets meg belép harmadiknak, nagy újítás volt LE részéről...ohwait

mellesleg Vermaelen is ballábas, ha jól tudom
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2014. augusztus 11., hétfő 20:11

palesz77 írta:
numberone1 írta:Ha LE 3 vedos rendszerben gondolkodik, akkor valoszinuleg Vermalen lesz az ugy nevezett "libero", egyik oldalon a francia mivel balabas, a masikon Bartra v Pique.(mar ha egeszseges a belga)
Paran felhoztak , h ez a harom vedos rendszer nem mukodne mert nincs megfelelo ember hozza. Szerintem meg ezt inkabb azert talaltak ki, ahol nincs olyan minosegi vedok es ezaltal lesz stabilabb a vedelem. Van Gaal is emiatt varialt...
A "3 védős rendszer LE módra" úgy néz ki nálunk, hogy van alapból 2 középső védő a pályán, és a vkp teljesen visszahúzódik támadás közben közéjük. Szóval ez igazából papíron 4-3-3, de meccs közbe meg már átállunk ilyenre. Alapból én is hasonlóan tudnám elképzelni, mint ahogy te írtad, de LE nagy eséllyel nem így tervezi.
Csak ne hogy keso legyen amire a vkp vissza zar, az ellenfel meg lekontraz benneteket.

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. augusztus 11., hétfő 20:03

Vissza: