Szóval megnéztem ma este azt is, amit jeremah, bocsánat, yvette ajánlott.
Azt hiszem az a '10-es jobban tetszett. De ez sem volt rossz, sőt kellemes kis mozi volt, csak úgy igazán semmi kiemelkedő. Úgy volt, jó volt, szerettem nézni, de semmi extra, csak eltelt a játékidő és vége. Persze van, ami kiemelkedően tetszett/megfogott ki is fejtem később.
Kicsit olyan Eden lake-esen kezdődött, szerencsére nem úgy folytatódott, fura lett volna az öreggel. Nem szeretnék csücsülni a kitiltottak listáján, ezért visszafogom magam. Gyűlölöm a kis p

Sajnos aztán nem folytatódott ilyen kiemelkedően. Tetszett mondjuk az érzelmi szála az egésznek, a kutya, és az ember kapcsolata, teljesen megértem ennek a vonulatnak a mondanivalóját, és osztom is azt. Az öreg szívszorító története is meghatott/elborzasztott valamilyen szinten. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett még az is, amikor elment először apuhoz, és kérte a méltó megtorlást. Szóval, amikor még nem hiperkedett, csak szépen bűnbánatot kért, és hogy az édesapa kellő nevelésben részesítse a kölyköket.
Aztán ami számomra kicsit érdektelen volt, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az ez a bíróságos, nyomozós vonulat, az erőlködés, a folyamatos járkálás az emberekhez beszélni velük. Kicsit unalmas volt. Nem is tudtam emiatt belemerülni úgy igazán, úgy átérezni az egészet, elgondolkodni, elfilozofálgatni az egészről. Az ok-okozatiságról, a lélektani folyamatokról, az általam érzett, és a film által kellett érzelmekről.
Aztán a vége megint jó volt szerintem. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egész jól játszotta az öreg, ahogy megőrül. Aztán az elfajult dolgok még több utálatot keltettek, tetézték az elején leírtakat. Csak már utáltam az apát is, meg a bíróságot, a sajtót is, aki nem akart tenni semmit. Örültem a happy endnek, hogy győzedelmeskedett az igazság, még ha egy kissé brutális módon is. De a bűntudat legalább ott volt az öregben a végén. Aztán az új kutyás rész aranyos volt.
Egy erős közepest megajánlok neki:
7/10