Az ajánlásom:
Shooting Dogs
8|10
Sokat gondolkoztam, hogy mit ajánlhatnék, de végül nem vállaltam be keményebb darabot.
Remélem nem lesz szenvedés a játékidő senkinek.

Az ajánlásom a Shooting Dogs-ra esett. (magyarra "fordított" címét elvből nem írom le, mert szörnyű...)
A film egy húsz éve lejátszódott igaz történetet dolgoz fel, aminek elkészítésében azok az emberek is részt vettek, akik jelen voltak Ruandában ekkor, ezzel is támogatták őket a készítők, ami szerintem szép gesztus.
Nekem azért tetszett a film, mert a valóságot mutatja be, amit sokan nem ismernek a világban, vagy elképzelni se tudnak. Az egésznek nem célja a hatalmas szenzáció, mert lehetett volna fokozni ezt az egészet a végtelenségig, hogy nyolc Oscart nyerjen, és szörnyülködni lehessen rajta hetekig, de akkor már nem az igazság bemutatása lett volna a középpontban.
Amit én javítanék a filmen az, hogy kicsit naturalisztikusabb lehetne, de lényegében jól összerakták, és a maga egyszerűsége, ami tetszett.
A színészek többsége nem ismert, bár akad kivétel. Főleg Jonh Hurt, ha valakit ismer a többség, akkor ő az, illetve aki sorozat rajongó lenne, annak úgy mondom, mint például az előbb említett Doctor Who főszereplőjét, de ott van még a nem rég indult Hannibal sorozat egyik főszereplője is a filmben. Ettől függetlenül nincs panasz senkinek a játékára úgy kimondottan.
A film értékelése mindennel egybevéve nyolcas, és most nagyon kedvesen értékeltem, de talán még reálisan.