De, akkor Perez Messi szimpatizáns. Hisz engedett neki 4 aranylasztit.R.M.C.F írta:egy ember van aki bele tud szólni az aranylabda eredményébe vétó joggal....perez...ő eldöntheti maga is.
Tetszik....tiszta maónikashó.

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. október 18., szombat 23:38
De, akkor Perez Messi szimpatizáns. Hisz engedett neki 4 aranylasztit.R.M.C.F írta:egy ember van aki bele tud szólni az aranylabda eredményébe vétó joggal....perez...ő eldöntheti maga is.
Tetszik....tiszta maónikashó.
HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. október 18., szombat 23:36
Forintra pontosan mint franco nélkül....és a BEk is igy jön ki.Ha ezt nézzük '39 és '75 között Real 14 bajnoki cím, Barca 8,
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 18., szombat 23:34
Én már olvastam ezt a teóriát isFranco intézte a real sikereit.........![]()
semmivel sem volt a real sikeresebb mint franco nélkül. A BEK meg....hátha csak azt nem találják ki egyesek,hogy a la ligába nem tudott beleszólni,de a BEKbe igen...és azért nyertek annyit.
HozzászólásSzerző: Balaster » 2014. október 18., szombat 23:32
Igen, de mint írtam az 50-es évek közepéig nem tekintett úgy a focira, mint politikai fegyverre, ezt később fedezte fel. A 40-es években a politikai hatalmát szilárdította meg, nem ezzel foglalkozott. A Real vs. Barca számokat pedig nem feltétlenül csak erre a két csapatra kell nézni, mert Franconak mindegy volt, hogy Real vagy Atleticom, neki a lényeg az volt, hogy Madrid. Ha ezt nézzük '39 és '75 között Real 14 bajnoki cím, Barca 8, Atletico 7. '40 előtt az Atletico nem is volt sehol.tucsoki írta:Akkor nézzük kicsit objektívabban:
Franco 1939-től volt hatalmon, 1954-ig nem nyertünk bajnoki címet (a Barca közben 5-öt).
HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. október 18., szombat 23:30
tucsoki írta:Akkor nézzük kicsit objektívabban:
Franco 1939-től volt hatalmon, 1954-ig nem nyertünk bajnoki címet (a Barca közben 5-öt).
HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. október 18., szombat 23:24
Szóval 75ben Franco meghalt és a Barca +15 évig még miatta volt szar? Habár még ma is sokszor előveszitek Mourinho-tBalaster írta:Nyilván csak mese, de mindegy...R.M.C.F írta: Realista, ezt a franco ügyet sokszor kitárgyaltuk,ez egy nagy mese.....egy nagyon szépen felépített mese.....mert mindig kell egy ok,vagy okozat. A katalánokra meg abszolut jellemző ez a mentalitás. Másra fogni.....
Ez nem bonyolult ügy,ellenőrizhető,áttekinthető az egész. "telistele" mesékkel,túlzásokkal.......franco korszakában a barca számszakilag semmivel sem volt sikertelenebb mint a franco utáni időszakban. Semmivel sem.
Azt viszont ne állítsad már, hogy nem volt sikertelenebb.![]()
Alapból a Franco-korszak előtt, illetve mielőtt elkezdett volna a focival komolyabban foglalkozni az 50-es évek közepétől a Barca és a Bilbao volt a két legsikeresebb spanyol csapat, az előtt a Realnak 2 bajnoki címe volt. '53 és '75 között, ha csak közvetlenül Franco haláláig nézzük (ami nyilván nem fedi teljesen a valóságot, mert maga a rezsim a halálától nem szűnt meg egy csapásra) a Barca 22 címből 3-at nyert meg, azaz a 13,6%-át. '75-től '90-ig csupán 1 bajnoki címet nyert a Barca, amiben azért még rendesen benne volt annak a hatása, amit Franco alatt sínylett a klub, csak például a 60-as években 10 évre eltiltották külföldi játékosok igazolásától. De így is ha '75-től máig 39 bajnokságból 13-at, nyert a Barca, azaz 33,3%-át. Ez több, mint 2-szeres javulás ('53 előtt pedig 27,3% a győzelmi arány és akkor 4 BL címről még nem volt szó).
Hogyha neked ez azt mutatja, hogy semmivel se volt sikertelenebb, akkor jól van...
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 18., szombat 23:18
De ők katalánoklegyen stílusosan, a 10. percben. hiszen ez nagy teljesítmény egész spanyolország számára, nem csak a madrid számára.
HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. október 18., szombat 23:17
legyen stílusosan, a 10. percben. hiszen ez nagy teljesítmény egész spanyolország számára, nem csak a madrid számára.R.M.C.F írta:Az is rendben lenne,hogy tavasszal,a campban,egy klasszikón,a real bemutatná a decimát,körbevinné.....addig állna a játék,mondjuk a 34.percben.
Ezek teljesen rendben vannak....tiszta ügy.
HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. október 18., szombat 23:15
HozzászólásSzerző: Balaster » 2014. október 18., szombat 23:10
Nyilván csak mese, de mindegy...R.M.C.F írta: Realista, ezt a franco ügyet sokszor kitárgyaltuk,ez egy nagy mese.....egy nagyon szépen felépített mese.....mert mindig kell egy ok,vagy okozat. A katalánokra meg abszolut jellemző ez a mentalitás. Másra fogni.....
Ez nem bonyolult ügy,ellenőrizhető,áttekinthető az egész. "telistele" mesékkel,túlzásokkal.......franco korszakában a barca számszakilag semmivel sem volt sikertelenebb mint a franco utáni időszakban. Semmivel sem.
HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. október 18., szombat 22:09
HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. október 18., szombat 22:05
HozzászólásSzerző: numberone1 » 2014. október 18., szombat 22:04
az volt, de asszem akkor sem voltak spanok.messideco írta:94-ben még nagy duó volt az övék, nem? (olvastam, nem láttam).numberone1 írta:halottam Bebeto vs Romario verziorol is.
manapsag pedig konnyen cserelgetik a csapatokat is....Nőt cserélhetsz, csapatot nem
HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. október 18., szombat 22:03
dzsi91 írta:Én is így gondolom, de ezt hogy adjam elő apósomnak?R.M.C.F írta:Ja,tipikus barom,aki a realt ki nem állhatja,az számomra egy faszjankó,egy sz*rdarab,egy fajansz.Sikeres pár választás level99
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. október 18., szombat 22:03
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 18., szombat 22:01
HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. október 18., szombat 21:59
Én is így gondolom, de ezt hogy adjam elő apósomnak?R.M.C.F írta:Ja,tipikus barom,aki a realt ki nem állhatja,az számomra egy faszjankó,egy sz*rdarab,egy fajansz.
HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. október 18., szombat 21:57
ikarus93 írta:vagy a Madridot ki nem állhatjaDrake írta:Akkor biztos Messi a kedvence.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 18., szombat 21:56
FigyellekDrake írta:Akkor biztos Messi a kedvence.
HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2014. október 18., szombat 21:56
vagy a Madridot ki nem állhatjaDrake írta:Akkor biztos Messi a kedvence.
Jelenlévő fórumozók: 14 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem