Szerény véleményem szerint, ez a jelenség csak nálunk, magyar állampolgársággal bíró embereknél fordul elő kirobbanó nagy számban. Vagyis az, hogy szégyen. Lehet, hogy neked szégyen, ahogyan az is, hogy még több millió magyar embernek is szégyen, ByeAlex maga, a zeneszáma, a viselkedési stílusa, kinézete, énekhangja stb.... Ócsároljuk, hogy miért ő ment oda, sértegetjük, hogy mennyire nem illik bele egy európai kereteket között lezajló énektudást csillogtató amolyan "vetélkedőbe".Azért mert magyar a ByeAlex, nem fogok neki szorítani soha. És az hogy ez a szerencsétlen égeti Magyarországot vagy sem, az azoknak a felelőssége, akik kiválasztották erre a feladatra. No meg persze ByeAlexé.
Ugyanakkor lehet, hogy míg nekünk iszonyat nagy szégyen, addig lehet, hogy más országok, nemzetek népei akik ezt figyelik, akik látták és hallották, azt mondják, hogy hű de jó. Végül is ezt nem tudjuk meg, vagy legalábbis én nem tudom, hogy hogyan vélekednek Alexről, de koránt sem biztos, hogy ami nekünk szégyen és ami minket éget, az más nemzeteknél egy bravó előadásba tartozik.
Mondjuk én egy percet sem néztem ebből a dalversenyből vagy mi a fene ez, mert egyszerűen nincs rá időm, folyamatosan későn járok haza az év végi elfoglaltságok végett, így tehát nem is nagyon foglalkozok ezzel.