Oldal: 2142 / 2212

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 15:57
Szerző: ___Samy___
parciális integrálásnál mikor kiválasztottam, hogy melyik az f' meg a g, utána mi szerint kell f'-ból f-et, g-ből meg g'-at csinálnom, az alap deriváltak, vagy az alap integráltak szerint?
egyik helyen így van, másikon meg pont az ellenkezője, én meg már nem tudom mit higyjek :vivo:

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 15:27
Szerző: sanko.
tegnap hallottam a DUNA TV-n, hogyha súlyosbodik a helyzet, akkor akárki polgári behívót kaphat. Ez hogy zajlik? Tényleg mindenki megkaphatja? Én szívesen mennék tényleg, csak az a helyzet, hogy piszok messze van... természetesen az árvízre gondoltam, kihagytam a lényeget. :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 12:54
Szerző: RealRaúl77
Csak jogtalannak éreztem, mert valótlan dolgokat állítottál, ráadásul olyanokat is, amiről még írtam is előtte, és abból következik, hogy nem úgy van, ahogy beállítottad.

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 12:28
Szerző: real_funghi
Az úgy volt, hogy bal lábbal keltem fel, mondom feljövök a madridom.hu-ra, belekötök valakibe

1. Te magad is elismered, hogy szarul fogalmaztál
2. Nem látok bele a fejedbe. Amit ott írtál, nem következik az előzményből - egy ilyen vagányságból behányt félmondatnak tűnt, ezért reagáltam. Másokkal való vitáidat másokkal rendezd
3. konkrétan 37,5 fokos pálinkát még nem láttam, 40-től viszont már elég sokfélét ittam és egy dolog biztos: az alkohol foka semmit sem számít a minőség tekintetében. Pl. van olyan 40 fokos pálinkának nevezett valami, amit mindig kihányok, ellenben egy Panyolai S.Q.-t még sosem sikerült, pedig az kicsit több :-)

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 12:08
Szerző: RealRaúl77
Nem értem miért oltogatsz..... :kivagyhe:

Javaslom olvasd el a hozzászólásaim többi részét is, ne csak egy momentumot ragadj ki belőle, és támadj be amiatt. De ezen a fórumon ez szokás úgy tűnik, a napokban volt egy hasonló példa. Egy darab mondattal kellett volna akkor is tovább olvasni, és rögtön azt is írtam le, amivel megtámadott. Most is hasonló a helyzet. Kiragadtál egy mondatot, de a többit figyelmen kívül hagytad, és máris nem igaz a vád, amivel vádolsz, sőt pont annak ellenkezőjét fogalmaztam meg én is. Úgyhogy tényleg nem értem...
real_funghi írta:Legfeljebb te nem tekinted annak
egyébként erről van szó, a kiragadott részletem erről szól, bár tény, szarul fogalmaztam meg. Nálam ahhoz, hogy a pálinkát jónak tekintsem, megkövetel egy bizonyos erősséget. És közel sem azt az erősséget, amiről te beszélsz. És még a jó pálinka számomra megköveteli azokat a dolgokat is, amiket leírtam, csak te figyelmen kívül hagytál.....

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 12:08
Szerző: dodi
de a 37,5 az korrekt, már amennyire wiki igazat beszél. :) pálinkatörvény

egyébként mi is 45-50-re szoktuk belőni.

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 11:54
Szerző: real_funghi
Mit fejtsek ki ezen, ha egyszer fejedbe vetted, hogy nem az, és kész? :D
Azt, hogy mi lehet pálinka, nem a te elveid szerint határozzák meg, ez gondolom, világos.
Legfeljebb te nem tekinted annak, az már rögtön más megfogalmazás.

Egyes helyeken a parasztok lefőzetik minél ütősebbre - sokszor silány minőségben - , és attól vannak betonban, hogy azt vedelik... Ez egy dolog.
Van ennek a pálinka dolognak is egy kultúrája, amit lehet nem szeretni vagy nem ismerni, csak ennek tükrében tényként állítani valamit, ami nem igaz... esetleg nem a várt tapsvihart és éljenzést fogja eredményezni.

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 11:53
Szerző: dodi
real_funghi írta:
RealRaúl777 írta:Nem pálinka, ami 40 fokos....
Ez színtiszta hazugság :-) Ez is olyan tévesen fennmaradt okosság, mint a "diópálinka" és társai.
37,5 fok azt hiszem. azért nagy hazugság volt, az biztos. :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 11:38
Szerző: RealRaúl77
real_funghi írta:
RealRaúl777 írta:Nem pálinka, ami 40 fokos....
Ez színtiszta hazugság :-) Ez is olyan tévesen fennmaradt okosság, mint a "diópálinka" és társai.
Fejtsd ki kérlek. (Nálam ez ilyen elvi kérdés, nem a készítését, annak eljárását kérdőjelezem meg ezzel igazából, én nem tekintem annak, ennyi.)

Dió pálinka meg egy egyszerű ágyas pálinka, hívhatják diópálinkának is akár, de dióból nem főznek pálinkát.

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 11:24
Szerző: real_funghi
RealRaúl777 írta:Nem pálinka, ami 40 fokos....
Ez színtiszta hazugság :-) Ez is olyan tévesen fennmaradt okosság, mint a "diópálinka" és társai.

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 9:50
Szerző: RealRaúl77
istimester írta:Idővel egyre jobban megtanuljátok értékelni a minőségi borokat
Én elég furán vagyok a borral amúgy. Nem bírom meginni az üveges (minőségi, és nem koccintós) borokat. Ihatok több ezer forintos konkrétan borkereskedésben (és nem tescoban meg testvéreiben) vett borokat, azok sem ízlenek. Úgy vagyok, mint a pálinkával. Házi pálesz, "házi bor" Sokkal jobban értékelem, amit faluhelyen az egyszerű borosgazda megművel magának, leszüretel, és bor lesz. Ebben nőttem fel. Anno mikor még faterom nem lett iskolaigazgató, és vette el ez minden idejét, nekünk is volt szőlőnk, egy évi 200-300 liter megtermett, és sokkal jobban szerettem, mint az üveges, úgymond minőségi borokat. Ékes példa, falunkban borverseny, és az ilyen 'amatőr' borosgazdák, falubeliek versenyeztek az egyszerű borokkal, és volt ott egy balatoni borvidékről hívott borosgazda, aki elvileg borszakértő, meg borászata van, jó nagy, palackozza, meg minden. Azért volt ott, hogy tanácsokat adjon, hibákra hívja fel a figyelmet, amit így kóstolás után tapasztalni vélt. És a verseny végén kiosztott egy jó csomó palackozott bort a borából. És a versenyen, a falusi egyszerű borok közt (persze ótvar szarok mellett, mert azért olyan is van) sokkal finomabbakat is ittam, mint a borszakértő által termesztett úgymond minőségibb bor volt. Egyszerűen ebben nőttem fel, ehhez szoktam hozzá.

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 9:42
Szerző: Victor
valaki jártas webshop készítésben? nagyon fontos lenne!

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 9:16
Szerző: Géci
Ekkora 1 trágya gány időt...! Reggel óta esik és esik és esik igy még dolgozni sem lehet mert a kutya nem jön be a boltba :| . Legalább történne valami amin lehetne egész nap csámcsogni...

Az alkoholos témához meg annyit, hogy kb 2 hónapja zsinorban 2 hétvégén olyan szinte bemattoltam birsalma pálinkából, hogy azóta a töménynek a szagától is rosszul vagyok. Néha iszok 1 jó Millert vagy Heinekkent és elég is az alkoholból :D

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 8:42
Szerző: ikelemen5
És a Stroh rumot szereti valaki? :lol:
Amúgy az absinthe-ot nem issza az ember..beküldi az arcba és párolog,nyelni nem kell :lol: :lol:

Amúgy meg csak sörözés megy. :shifty:

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 8:27
Szerző: Realista24
Neki most meszeltek? Bár tegnap fenyegetőzött, hogy ma itt lesz egy másik névve
Meszeltek. Ha új néven regel, az is magánzárkába jut, a stílusa, hogy is mondjam finoman; egyedi.

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 8:12
Szerző: chosenone46
én attól kapok frászt, amikor haverjaim állandóan hozzák a tróger borokat -lafiesta,365- és, hogy megint mekkora party volt és nekik elég volt egy-két üveg bor is. undorító. aztán meg csodálkoznak, hogy másnap teljesen szétvannak csúszva attól az isteni bortól.
másik amit utálok, az a hubertus. egy nem olyan jól sikerült este óta inkább kerülöm. :mrgreen:
a vodkát sem élem igazán, de almával szerintem igazán finom. de nálunk nem jellemző annyira a keverés, mert fényezni szoktuk.
a pálinkához még nem nagyon érett meg a gyomrom úgy érzem, mert van olyan, hogy lehúzom és még meg is könnyezem. :mrgreen:
amúgy a whisky a favoritom, legtöbbször ezt is iszom. esetleg még metaxát.

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 8:01
Szerző: Donát
Én házibuli párti vagyok. Amúgy alkoholt nem nagyon iszok, ezért mindig megkapom a heti rendes cinkelést érte. Mondjuk tényleg hülyén néz ki, amikor kérünk mittomén 6 sört, és egy mentes vizet... :D

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 7:50
Szerző: ericco
istimester írta:Idővel egyre jobban megtanuljátok értékelni a minőségi borokat
Nálam a minőségi pálinkára ez igaz, de a borra nem. Lehet az akármennyire minőségi, 2 pohár után már savam van. Szóval hiába már nem vagyok mai gyerek, a bort még mindig nem nagyon tudom értékelni :-)

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 7:32
Szerző: realbeckham
Ez a Tarack gyerek tegnap hozta a formáját. :lol: Neki most meszeltek? Bár tegnap fenyegetőzött, hogy ma itt lesz egy másik névvel. Ez milyen szintű piócáskodás már !? :mrgreen: Legalább nem unatkozunk, bár egy kicsit bevagyok szarva tőle, nem akarom, hogy engem is pórázzal moleszteráljon :coffee:

Re: OFF

Elküldve: 2013. június 6., csütörtök 1:10
Szerző: nmate