Jó írás.
Véleményem szerint hiba volt a szerződéshosszabbítás Xabival, el kellett volna engedni ingyen.
Ezt abszolút adom...És már tavaly tavasszal is azon a véleményen voltam, hogy adjuk el Xabit, és ezt a mélységi irányító dolgot felejtsük el.
Ugyanakkor Ancelotti valódi hozzáállását a témában inkább majd nyáron lehet látni, hogy mit kezd a középpályával. Előző előszezonban Xabi sérült volt, nem játszott Alcelotti keze alatt, persze videó alapján is fel lehet mérni valamennyire a dolgot. Mondjuk talán ez pont Ancelotti stílusa, nincsenek hirtelen döntések, óriási változások, idejövetelekor nem akarta kirúgni az egyik legnépszerűbb játékost és vezért.

De remélhetőleg ez a tavasz meggyőzi arról az olaszt, hogy Xabi helyére kell keresni az embert a nyáron.
Kezdjük azzal, hogy CR és Bale terület igényes játékosok. A játékstílusuk nem igazán passzol a gyors, rövid passzos, labdatartós focihoz, amire egyébként a középpálya ki van hegyezve. CR elég jó és intelligens játékos ahhoz, hogy elférjen a csapatban, de Bale ez utóbbi még nem bizonyította, és ha még bizonyítaná is, 2 ilyen játékost szerintem hosszú távon egy labdatartást középpontba helyező csapat nem bír el.
Sajnos ez is "egyértelmű" volt. Ezért se akartam Bale leigazolását. Mourinho koncepciójába illet volna, Ancelotti pedig próbál idomulni az elvárásokhoz, miközben pont nem arra alkalmas 100 milliós játékos lett elétolva. Ez különösen ősszel volt látványos, amikor kvázi magyarázkodott pár kontragólunk után.
Miért nem jönnek az eredmények?
Nem jönnek az eredmények? Én nem mondanám. Kupa, BL tiszta sor. Bajnokság meg...Altletico ellen hazai pályán szarok voltunk, de az még tényleg az épülő csapat volt, még rövid távon nézve is. Idegenben nem nyerni pár kemény helyszínen, Barcánál, Atletico ellen, benne van. Egy meccs miatt vagyok ideges, a barca elleni itthon meccs, azt hozni kellett volna. És jól is álltunk. Kvázi azon múlt az egész téma, ha ott nyerünk, nem lenne itt semmi probléma.