Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 17., hétfő 9:55

Amúgy akkor dél, vagy éjfél?
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. június 17., hétfő 9:24

Most kezdem a filmet, a határidőig meg lesz :smile:
"And my heart will leave you never."

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 17., hétfő 3:29

Én is módosítanék:
A régi környék (Garden State, 2004) - 5,5/10 ---> 5/10!
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. június 17., hétfő 0:49

A szabadság útjai

Szétvisznek ezek a hirtelen hangulat változások. Egyszer életem szerelme, másnap meg a pokolra kívánjuk egymást... Nagyon szeretem Di Capriot is és neki ezek a nyomasztó szerepek nagyon mennek. A film néha kicsit ellaposodik, de összességében élvezhető és tényleg nagy hatással van folyamatosan az érzelmekre, illetve teljesen kiszámíthatatlan... Én 8/10-re értékelném.

Így utólag belátom, hogy a Kutyákat lelövik, ugye? című filmet érzelmi alapon pontoztam és ezért módosíttatnám 7/10-re!
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Pingvin78

HozzászólásSzerző: Pingvin78 » 2013. június 16., vasárnap 22:57

A River Runs Through It

Van még kb. 30 perc belőle, de ma is munkahelyen vagyok, és ez holnap estig folyamatosan így is lesz, de végül is elég megalapozott vélemény alakulhatott ki belőlem már eddig is. Ez a film amúgy sem a váratlan fordulatokról és a csattanókról fog talán szólni, ha jól sejtem. Nem rossz film, igaz, én jóban vagyok a komótos filmekkel, ha cserébe kellően kidolgozottak, adnak is valamit az időért cserébe. Ez is egy ízléses film, talán néha tényleg mintha túl keveset akarna közvetíteni, de ennek is meg van a hangulata, legalább nem vállalja túl magát, nem markol túl sokat:) És rájövünk, van itt elég tartalom, csak át kell hangolódni rá. Gyorsan ellenőriztem a Brad Pitt filmográfiát az IMDB-n (meg is lepődtem pár címen, hogy jé, hát ebben is..??:), hogy a Legends of the Fall vajon időben hogy viszonyul ehhez. Végig az volt az érzésem, hogy ez a kicsit visszafogottabb, szelídebb verziójú Szenvedélyek viharában:) Bár kronológiailag inkább az merített ebből. Brad Pitt figurája szinte ugyanaz, az ösztönös, kissé impulzív, de eredendően nem rossz ember, sőt, a maga módján tiszta ember, aki bár kilóg kicsit a társadalomból, egy az aktuális normáktól elütő, de saját elveihez hű fiatal őserő pasi, aki mellett ellenpontként a fegyelmezett, konformis, konvencionális, kissé túlkontrollált testvér áll - megtestesítik kiválóan a dopamin receptorok allélek jelentőségét:) Az ingerkeresés/veszélykeresés varázsát, sármját (ami persze némi bajkereséssel, polgárpukkasztással, felelőtlenséggel szövődik), a tesóban meg a normatisztelet és ártalomkerülés stabilitását, biztonságát és egyúttal unalmasságát. Divatos téma manapság, nem csak a művészetben, a genetikában is, kiváló közérthető cikkek a medbio honlapon!:) Remekül működik ez az emberiség történelmét formáló két erő, örök kontraszt mindkét Brad Pitt filmben. Persze, mindkét film egy eredendően etikus, jó neveltetésben, következetes értékrendben, erkölcsben nevelkedő örök lázadót mutat be, különben ugyanezek a gének talán egy közveszélyes pszichopathát is kiadhatnának (persze talán az etikai funkcióknak is lehet köze a génekhez). Szóval egy kicsit mintha a Legends of the fall egy intenzívebb, ütősebb, Hollywoodibb A river runs through it lenne:) Érdekes és reális, hogy az izgalmas, de problémásabb fiú mennyivel intenzívebb érzelmeket vált ki a nőkben (ez persze közismert tény:), de még a saját szüleiben is! Szintén pozitívum, hogy érzékletesen ábrázolják a letünt kort, a pre-IT/okostelefon érát, szinte nyomasztó mai szemmel (őket persze nem zavarja, sőt, rájövök, engem sem kellene:), hogyan is éltek, közlekedtek, telefonáltak akkoriban:) A szülők is szóra érdemesek, nélkülük nem ugyanezek lennének a gyermekek sem. A karakterek úgy eredendően részletesek, jól megformáltak, talán ez a film fő ütőkártyája, a szép természeti képeken kívül. Magam részéről várom az utolsó fél órát, és gondolom akkor is kedvelni fogom még a filmet, még ha nem is annyira nagyon magával ragadó, de azért nem is jellegtelen. Nem is rossz, cseppet sem. 7/10 a pontszámom.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. június 16., vasárnap 22:38

Na akkor Faust legyél jófijú! :mrgreen:

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. június 16., vasárnap 22:24

realistahuni írta:Santi, kaphatnék haladékot a A River Runs Through It-ra, holnap estig?
Ezt már Fausttal kellene megbeszélni, mert ő már kezdené szervezni a hetediket, tőlem amúgy akár jövő vasárnap is lehetne a határidő. Szóval kérdezd Faustot, ha engedélyezi, akkor lehet holnap éjfél, de akkor mindenkinek, nemcsak neked.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 16., vasárnap 22:16

Jól jött ez a haladék, mert elkezdtem én nézni a filmet, de 10 perc után olyan unalmas volt, és annyira nem érdekelt, hogy el is vesztettem a fonalat, és kb azt vettem észre, hogy eltelt egy óra a filmből, és fogalmam sincs, hogy mi van. És így azért mégse akarom értékelni, hátha holnap reggel jobban hozzá illő hangulatban leszek, megnézem újra.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. június 16., vasárnap 22:01

Santi, kaphatnék haladékot a A River Runs Through It-ra, holnap estig?

Valami fontos dolgom akadt holnap délelőttre, a film felét már láttam, kb 1 órát kellene megnéznem... :/

Eszterke
Kedvenc játékosaid: Mesut Özil, Luis Figo, Sheva, Kaká, Torres, Navas, Reus

HozzászólásSzerző: Eszterke » 2013. június 16., vasárnap 21:42

A szabadság útjai

Nem tetszett különösebben, illetve... lehet, hogy így a végére már besokalltam ettől a rengeteg nyomasztó dologtól, de egyszerűen nem. Tényleg szomorú volt, depresszív, és valóban nagyon jó volt a színészi játék is, valahogy mégsem tudtam egyáltalán élvezni. Túl hosszú, túl kevés történéssel, túl sok szöveggel, túl sok "álló vízzel".
Sajnálom, mert ha nem ezt hagyom utoljára, talán jobban megragad, de így csak 5,5.

Azért köszönöm az ajánlást, mert a két főszereplő miatt mindenképpen megérte megnézni.

Santi, ha lehet, akkor én az In the heat od the night pontjaimat 8-ról szeretném 7-re módosítani.
Real Madrid means triumph in victory and triumph in loss. Real Madrid was yesterday, it is today and it will be tomorrow. Real Madrid are words that I still do not know how to express.

yvettebourne
Kedvenc játékosaid: Guti

HozzászólásSzerző: yvettebourne » 2013. június 16., vasárnap 21:12

Revolutionary Road

Fú, ez a film most nagyon betalált nekem. Pont mostanában kezdtek megfogalmazódni bennem hasonló gondolatok és érzések, mint amiről ez a történet szól, szóval aktuális volt, és annyira megérintett az egész. Nem nagyon tudok értelmesen fogalmazni, a lényeg, hogy nekem nagyon tetszett a film. Di Caprio nagy kedvencem, és elfogult is vagyok vele, de itt tényleg nagyon jó volt. Összességében azt hiszem ez a film tetszett a legjobban ebben a körben. Bár nem egy világmegváltó mű, de most különösen jól esett nekem, úgyhogy legyen 9/10.

A River Runs Through It

Ez viszont pont az ellenkező hatást érte el. Úgy éreztem, meghalok az unalomtól, miközben néztem. Telt az idő, és csak nem történt semmi, többször is alig bírtam megállni, hogy kinyomjam. Nem tetszett. :( Most szőrös szívű leszek, sajnálom, de 4/10
"A person doesn't just wake up and stop loving somebody! Love is forever."

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. június 16., vasárnap 20:50

Holnap délig lehet hozni a filmeket még, mert sok az elmaradás még (nekem is van egy, de inkább most konföd kupát néznék, majd hajnalban vagy reggel letudom a filmet), viszont haladni kell szóval ettől több időt nem tudok adni.

Tehát végső határidő: június 17. 12:00 !

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 16., vasárnap 15:17

A szabadság útjai

Hát nekem nem jött át. Szomorú volt, meg iszonyatosan nyomasztó, ez jó pont volt, de végig untatott, hosszú is volt, nem érdekelt, nem hatott meg. Leginkább az volt a baj, hogy nem tudtuk meg az okokat, csak belecsöppentünk egy elbaszott kapcsolatba. Talán ha arra a részre is koncentrálnak, akkor sokkal jobb is lehetett volna. De így nem tudtam mitől van, csak úgy volt. A megcsalásos résztől meg hányni tudtam volna, undorító volt. A befejezés tényleg kicsit megrázó volt, de egyébként leszartam. Egyedül, amikor egyértelművé vált, hogy mire akarnak kilyukadni, akkor volt rám valamilyen hatással az egész. Nem tudom nem jött át.

5.5/10

Este jövök a másikkal, bocs hogy így esek be a végére, egy héttel elnéztem a végét :oops:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. június 16., vasárnap 13:25

A szabadság útjával késő este(lehet hajnal lesz belőle) jövök még csak kicsit sűrű volt a heti program...

A saját ajánlásom 7,5/10 értékelném. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy unalmas helyenként, mert nem történik semmi különös csak elmesélik az életüket, de szerintem egy nagyszerű történet a tragédiával a végén is... Érdekes, hogy a két testvér mennyire ellentétes viselkedésű és mennyire más beállítottságúak, illetve, hogy Norman a főszereplő, de remekül előtérben tartja Paul-t is. Remélem senkinek se rontottam el az életéből pár órát ezzel az ajánlással. :)
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. június 16., vasárnap 12:53

előre is bocs ezekért az "értékelésekért", most keltem föl, később meg nem hiszem hogy lesz rá időm :D
Shooting Dogs
Nem nagyon vagyok otthon a témában, de amúgy tetszett a film. Elég megrázó. Egy baja van, hogy néha nagyon unalmas volt szerintem. Nemrég néztem a Hotel Ruandát is, ha arra adtam egy 8-ast, akkor erre egy 7,5/10-et.

A szabadság útjai
Na, ez is jó volt, mi van itt? :D Dicapriót bírom, szinte csak jó filmekben láttam. Lekötött, úgyhogy ez már egy jó pont. Kate és Leonardo jól mutatnak egymással a vásznon, a csajszi meg is érdemelte a GG-t. A végén volt egy kis hiányérzetem, de összességében tetszett. 8/10

Folyó szeli ketté
Egyetértek Eszterkével, mintha én írtam volna :D Pitt koma jó volt, de ilyen fiatalon még nem láttam filmben. Valóban egy jó film, de nagyon vontatott, ha nem vagyok olyan hangulatban, nem néztem volna végig. Jóindulat 7/10.
Kép

Demes

HozzászólásSzerző: Demes » 2013. június 16., vasárnap 11:22

Revolutionary Road
Sajnos ez nagyon nem tetszett. Az eleje még talán egész jónak mondható de ami utána lement, az már sok volt, nagyon nem jött be. A legjobb dolog a filmben az azok a részek amikor a nem 100-as srác átmegy vendégségbe, de azok összesen se több mint 25 perc. :/
6/10

Eszterke
Kedvenc játékosaid: Mesut Özil, Luis Figo, Sheva, Kaká, Torres, Navas, Reus

HozzászólásSzerző: Eszterke » 2013. június 16., vasárnap 9:22

Shooting dogs

Mint kiderült láttam már ezt a filmet, csak az első húsz perc nélkül. Tetszett, szeretem az ilyen témával foglalkozó alkotásokat, de én is nehezményeztem a dokumentum film jelleget, mert így valahogy nem hozta elég közel. Nem mintha nem lett volna így is kegyetlen megrázó, mert az volt, ami dicséri a színészi játék kiválóságát is. Jó ajánlásnak tartom, köszönöm, Anyaka, mindenképpen megérte teljes egészében is végigülni.

7,5.

Folyó szeli ketté

Meglepődtem. Ez a film ugyan egyáltalán nem volt újdonság számomra, újranéztem, mert három-négy éve láttam utoljára. Egy ismerősöm mindig azzal poénkodik, hogy kétórás horgászfilm :mrgreen: Én viszont nagyon szeretem, a legkevésbé sem vártam ajánlásnak.
Lassú és szép, elsőre olyan érzésem volt, hogy ez a film semmiről nem szól, és mégis valahogy mindenről, úgy megérinti az ember szívét először a táj, aztán a szereplők, és minden vontatottsága ellenére is egy jó filmet kapunk.
Köszönöm, itt is, ideje volt már megint megnézni.

7,5

A szabadság útjait pedig este véleményezem.
Real Madrid means triumph in victory and triumph in loss. Real Madrid was yesterday, it is today and it will be tomorrow. Real Madrid are words that I still do not know how to express.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 16., vasárnap 1:33

Sajna nem fogom tudna újranézni A szabadság útja c. filmet időben (elnézést kérek az ajánlótól, pedig terveztem, és megteszem majd a napokban), így marad az IMDb-n rajta lévő 6/10. :/
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. június 15., szombat 22:04

Akkor hétfőtől szerveződik az új kör? :)

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. június 14., péntek 9:43

A szabadság útjai

Nem nagyon tudok mit írni a filmről. Egyszerű kisvárosi történet, nekem a hangulata tetszett, viszont kicsit olyan tanácstalan az egész. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az egész film a szerelem kudarcát mutatja be, nincsenek tökéletes párok, egyik utálja a másikat, félrekúrnak stb. Az utolsó jelenet amikor az öreg lehúzza a hallókészüléket az nagyon tetszett. A másik erős jelenet az az utolsó reggeli a balhé után, annyira látszik az erőltetettség, hogy megjátszák egymás előtt, hogy nem történt semmi, hogy szinte már én éreztem kellemetlenül magam a gép előtt.

7/10

Vissza: