Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. január 6., hétfő 10:05

Golden Globe nyertesek
Kép

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. január 5., vasárnap 22:17

nmate írta: HP filmek valóban jók, de igen, könyv menjen először minden gyereknek aki teheti.

Lotr filmeket egyszer szenvedtem végig, többször nem, köszi :mrgreen:
Te sose változol meg basszameg. :mrgreen:

Karácsonykor nyilván ezeket daráltam én is, HP fullos felnövéstörténet, pláne hogy korban a legtöbben azért stimmelünk a szériával, na de a LotR, hát az az art direction, csatajelenetek, zene, cgi, elképesztően megelőzte a korát. Hobbit mekkora szar ahhoz képest a több fps-es játékdemo kinézetével együtt.
Nem illik.

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2025. január 5., vasárnap 16:13

Mot***cking snakes, on this mot***cking plane. Zseni. :lol:
Nemrég néztem újra én is. :coffee: :(
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 5., vasárnap 15:42

AZ ERŐSZAK UTCÁI: Precíz, technikailag szinte tökéletes, fényképezés szempontjából csúcs (azok az éjszakai képek) neo-noir heist-mozi Mann-tól. Érzésre pedig mintha a Szemtől szemben nagyapja lenne ez a film.

Bár a történetvezetésbe bele lehetne kötni, némileg túl nyers és kevésbé kiforrott, mint a későbbi Mann-filmek, James Caan, valamint az extrém jól megrendezett rablós jelenetek, igencsak felpontozzák a végeredményt. A Tangerine Dream aláfestőzenéi pedig a hangulatot is megadják az egészhez. Jó cucc!

KÍGYÓK A FEDÉLZETEN: Die Hard ripoffokat kerestem... ez is szembe jött... állatos B-trash, pont mint az Anakonda és társaik. Bár a szórakoztatóbb fajtából... Tipikus idegesítő, sztereotip karaktereket vonultat fel, az élükön pedig a mindig cool Samuel L. Jackson.

Itt van még: Kenan Thompson, Elsa Pataky, David Koechner, Taylor Kitsch, Bobby Cannavale is...

Ki szereti a narancs szódát??? Aki érti, érti...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. január 5., vasárnap 0:23

nzooli93 írta: Jah, Hp témára visszatérve, érdemes néha megnézni a 2-3(?) éves találkozói dokufilmet is ,mikor a legfőbb színészek összetalálkoznak a forgatás helyszínén, és sok akkori forgatási videót is benyomnak, meg hogy milyen őrület volt,mikor jöttek a hírek, hogy készül az első film, vágtak be casting videókat is a 3 főszereplőről. Meg leülnek a színészek nosztalgiázni egymással. 3 főszereplő kb sírva beszélgetnek. Nagyon hidegrázós az is. Főleg mikor a Robbie Coltrane mondja benne, hogy ő már nem lesz itt 50 év múlva, de Hagrid igen :'(
Na, ezt is megnéztem, megkönnyeztem a végét. Nincs bajom az életemmel, a magam módján különlegesnek tartom magam, de amit ezek a kölykök átéltek, hogy egy ekkora projektbe bekerülhettek, ez valami.... Csodálatos élmény lehet. Ezt már senki nem veszi el tőlük, gyakorlatilag 9-10 évesen bebiztosították az egész életüket. Nem tudom, hogy ezt gyerek fejjel hogyan lehet feldolgozni, ennek a hátterére nem tértek ki, de örülök, hogy nem rogytak meg és köztünk vannak. És hát igen, mindhárman olyanok, mint a karaktereik... Dan egy vezetőbb, élénkebb típus, Rupert a csendes, lelkis, vicces srác és hát Emma Watson maga Hermione Granger, okos, erőteljes, sugárzó de mégis szelíd.

Robbie Coltrane és Helena Bohem Carter azért többször megragadta a film lényegét és erejét. Annyira sajnalom, hogy sok színész már nem élhette meg a viszontlátást.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. január 3., péntek 21:24

Red One

Nem voltak nagy elvarasaim, de kellemesen csalodtam. Egy jo hangulatu karacsonyi akcio-vigjatek. Nem volt tultolva se a poenkodas, se Rock. Baratokkal neztem, egyikuk fia 9 eves, neki nagyon bejott. Nem valtja meg a vilagot, de egy esti filmezesnek teljesen megfelel.

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. január 3., péntek 10:53

ha már HP, David Fincher Says He Met With Warner Bros. to Direct ‘Harry Potter’ and Told the Studio ‘I Want It to Be Kind of Creepy’
Kép

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. január 3., péntek 4:00

HP filmek valóban jók, de igen, könyv menjen először minden gyereknek aki teheti.

Lotr filmeket egyszer szenvedtem végig, többször nem, köszi :mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. január 3., péntek 0:39

En kb 10 eve neztem meg majdnem mindegyik HP-t es hatalmas hibanak tartom a mai napig, azota nem tudom olvasni a konyvet, amit azelott evente vegigporgettem mindet. Plane annak a palacsintafeju debilnek a fejet utalom aki Ront jatszotta. Nagyon jol meg vannak csinal a a filmek es vannak nagyon on the spot karakterek, mint pl Piton, de tolem nagyobb elmenyt vett el, mint amit adni tudott. A foszereplokon kivul azert mar talan kezdi kicsit torolni az agyam amennyire lehet. Kivancsian varom, a gyerekek hogy fognak reagalni, fog-e nekik tetszeni a konyv, biztosan beprobalom naluk, es igyekszem tavol tartani oket a filmektol amig lehet. Megoli a varazst sajnos.

ELSiete

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. január 2., csütörtök 22:53

nzooli93 írta: Jah, Hp témára visszatérve, érdemes néha megnézni a 2-3(?) éves találkozói dokufilmet is ,mikor a legfőbb színészek összetalálkoznak a forgatás helyszínén, és sok akkori forgatási videót is benyomnak, meg hogy milyen őrület volt,mikor jöttek a hírek, hogy készül az első film, vágtak be casting videókat is a 3 főszereplőről. Meg leülnek a színészek nosztalgiázni egymással. 3 főszereplő kb sírva beszélgetnek. Nagyon hidegrázós az is. Főleg mikor a Robbie Coltrane mondja benne, hogy ő már nem lesz itt 50 év múlva, de Hagrid igen :'(
Igen, az lesz a következő amit megnézek és azt a napokban tervezem, amíg friss az élmény. :mrgreen:

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. január 2., csütörtök 22:43

Jah, Hp témára visszatérve, érdemes néha megnézni a 2-3(?) éves találkozói dokufilmet is ,mikor a legfőbb színészek összetalálkoznak a forgatás helyszínén, és sok akkori forgatási videót is benyomnak, meg hogy milyen őrület volt,mikor jöttek a hírek, hogy készül az első film, vágtak be casting videókat is a 3 főszereplőről. Meg leülnek a színészek nosztalgiázni egymással. 3 főszereplő kb sírva beszélgetnek. Nagyon hidegrázós az is. Főleg mikor a Robbie Coltrane mondja benne, hogy ő már nem lesz itt 50 év múlva, de Hagrid igen :'(

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. január 2., csütörtök 22:40

ELSiete írta:
soadroli írta: Én minden évben nyomok egy HP (és LOTR) maratont. Kedvencem a 3., az 5-6. pedig a leggyengébb, de összességében imádom én is :D
LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.
Nálam is alap, és én is irigykedem :D

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. január 2., csütörtök 22:40

ELSiete írta:
soadroli írta: Én minden évben nyomok egy HP (és LOTR) maratont. Kedvencem a 3., az 5-6. pedig a leggyengébb, de összességében imádom én is :D
LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.
LOTR most ment folyamat a TV-be, igaz csak az első 2 rész :lol: 3.-at neten kellet befejezzem, az szerintem a bővített volt mert 4,5 óras volt. Gyereként láttam utoljára, de jó hangulata van, Frodo mondjuk elég idegesítő :mrgreen:
És mind a 3 Hobbitot is leadták.

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. január 2., csütörtök 22:40

ELSiete írta: LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.
Kötelező minden évben. Ajánlom az extended editiont. Mai napig nr1. Nem tudnak és nem is akarnak jobbat gyártani. Teljesen egyedi lett. A bts extrák is elképesztőek. Az embernek könnybe lábad a szeme mert olyan mintha az életének egy része véget érne amikor befejezték a forgatást. :salute:

ELSiete

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. január 2., csütörtök 22:38

soadroli írta:
ELSiete írta: LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.
fu de irigyellek, életed egyik legnagyobb filmélménye lesz :D
egy hangyafasznyival jobban szeretem mint a hp-t, ha választani kéne.
Köszi, még jobban felcsigáztál, jövök majd beszámolóval! :agree:

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. január 2., csütörtök 22:37

Gyűrűk ura trilógia az instant libabőr végig , minden egyes évben :mrgreen:

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. január 2., csütörtök 22:36

fu de irigyellek, életed egyik legnagyobb filmélménye lesz :D
egy hangyafasznyival jobban szeretem mint a hp-t, ha választani kéne.
Kép

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. január 2., csütörtök 22:31

nzooli93 írta: Filmként az elso 4 rész ami forgatókönyvileg,meg rendezés ugyileg is nagyon jo. Aztan az utolsó 4 filmet mar egy rendezo vitte,akivel eleg felemas lett a végeredmény. Befejezésen javitott,hogy ketté szedték,meg a karakterek/szineszek miatt működött a dráma is, de az 5-6 filmugyileg azért eleg közepes lett, mégha voltak jo pillanatai is. Azokban tobb volt sokkal.
Aztan ez a rendező barmolta szet a legendas allatokat is,pedig abban is mennyi potencial volt...
Nagyjából igen de a könyvekben annyi anyag van ami szépen felépíti a világot, hogy azt nem lehet 90-120 percbe beletenni ezért is lettek elég egyszerűek a későbbi filmek. Egy könyvből egy 10 részes sorozat is hagyna ki dolgokat. Átlagosan 800-1000 oldalas könyvek amikben nagyon sok a dialógus ami egyszerűen nem működik a filmvásznon mert unalmas lenne. Ennek ellenére is egy relatíve élvezhető, könyvismeret nélkül is megemészthető izgalmas franchise amit elég nehéz összehozni. Szerintem a filmek megállják a helyüket mégha nem is LotR trilogy szint de az elmúlt 25 évben mindenképp felső polcos alkotás a sok szemét között.

ps: Prisoner of Azkaban-nak a hangulatát elképesztő mennyire eltalálták. A zenék a színek, a havas falu. Látványban az lett a legjobb.

ps2: csak ajánlani tudom az angol hangoskönyvet Jim Dale mesélésével. Fantasztikusan csinál minden karaktert. Minden évben letolom.

ELSiete

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. január 2., csütörtök 22:31

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. január 2., csütörtök 22:30

ELSiete írta:
nzooli93 írta: Filmként az elso 4 rész ami forgatókönyvileg,meg rendezés ugyileg is nagyon jo. Aztan az utolsó 4 filmet mar egy rendezo vitte,akivel eleg felemas lett a végeredmény. Befejezésen javitott,hogy ketté szedték,meg a karakterek/szineszek miatt működött a dráma is, de az 5-6 filmugyileg azért eleg közepes lett, mégha voltak jo pillanatai is. Azokban tobb volt sokkal.
Aztan ez a rendező barmolta szet a legendas allatokat is,pedig abban is mennyi potencial volt...
A Legendás Állatokból annyi maradt meg, hogy nagyon nem tetszett anno, abból kétlem, hogy újranézés lesz. És igen... Értékelésben én is az 5-6 részt tenném a végére, de valamiért engem a 2. sem fogott meg annyira. Talán a 3 és 4 volt kiemelkedő és bár az első részt sokan kritizálták, de a legtöbb bája szerintem annak van.
Legendás állatokból én se emlékeztem másnapra semmire. Pedig Jude Law valami brutál jól hozta a Dumbledoret minden szempontból, kb olyan casting volt,mint Ewan Kenobiként. Aztán Johny Depp vs Mikkelsen vitába nem megyek bele, Mikkelsent jobb színésznek tartom sokkal, viszont a közönség nagyrésze Deppet jobban szerette Grindelwaldnak. Ez lényegtelen is. Viszont a könyvek alapján brutál sztorit ki lehetett volna ebből, és a színészek is ültek újfent. Könyvekben Dumbledore karakterét nagyon jól mélyítették , hogy ő se volt tökéletes, és kb saját döntésből lett csak igazgató,mert megijedt ,hogy mit csinálna vele a hatalom hosszú távon, ahogy járt a legjobb barátja Grindelwald is, akivel nem akart párbajozni, végén mégis szükség volt rá, és a könyvek is a legnagyobb párharcnak írták le ever. Valami nagyon jó drámát ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból, de hihetetlen mód elbaszták ,hogy se a forgatókönyvet, se rendezést nem tudták megugrani se.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nzooli93 2025. január 2., csütörtök 22:31-kor.

Vissza: