Ugye mindenki ismeri a klasszik stefánia szeletet,vagy másnèven toltott fasirtot.Na èn ezt megcsináltam gomba toltelèkkel ès nem tojással.Mèg engem is meglepett az eredmèny

Tehát...kèszitsunk egy fasirtnak valo hus alapot,mondjuk 1kg darálthus,2 szelet kenyèr vagy zsomle,so,bors,ètelizesito 2 teás kanál,kevès orolt paprika(szigoruan magyar,szegedi vagy kalocsai),3-4 gerezd fokhagyma,kinek hogy,1 tojás.
A kenyeret ugye kiaztatjuk trjbe vagy vizbe,jol kinyomkodjuk,hozzáadagoljuk a hushoz,hogy jusson mindenhová,belerakjuk a fuszereket,sot,izesitot,fokhagymat.Ès a kezunket nem sajnálva egysèges masszává alakitjuk,majd pihentetjuk kicsit.
Addig viszont,kèszitunk egy gombaragut,uram bocsá porkoltet,a szokásos modon.30dkg gombát,ami persze erdeibol a legjobb,de ha nincs jo a champion is.Uvegesbol nem ajánlom de ha más nincs megteszi az is,csak vigyazzun hogy natur tartositott legyen,ès szurjuk le rendesen.
Na szal egy fej hagymát felkockázunk,egy paradicsomot szintèn,megszabaditva a boretol,valamint egy fèl zoldpaprikát,csiposet.olajon vagy zsiron megdinszteljuk,rárakjuk a gombát,mikir ereszt egy kis levet teszunk rá 2 teaskanal orolt paprikát,ètelizesitot izlès szerint,kevès borsot,majd osszerottyantjuk,ès kb 15-20 percig sutjuk,kozepes lángon.Mielott kèsz van,adunk hozzá pár csepp pirosaranyat,hogy pikánsabb legyen.Ezt hagyjuk kihulni.
A fasirt alapot egyenletesen szètteritjuk egy sutopapiron,elolszlatjuk a kihult gombas ragut rajta,majd okosan feltekerjuk...ès egy szèp rudat formálunk belole mint a stefánia vagdalt.
Egy kizsirozott vagy kiolajozott sutobe rakjuk,kevès vizet ontunk alá,(de tènyleg csak keveset mert kulonben szètfo),ès 180-200 fokon szèp pirosra sutjuk.Menet kozben a kialakult pecsenyelèvel ontozzuk hogy ne száradjon ki.
Koretnek bármi jo,krumplipure,tepsis krumpli,kulonfèle rizottok,vagy egy sima zold saláta ha valaki egèszsègesebben èl

Az iz èlmèny magáèrt beszèl gyerekek.
Ja igen...nem voltam kozèrtheto.Tehát,nem a sutopapitlrral egyutt tesszuk bele a sutibe,azzal csak feltekerjuk.Vagy akár foliaval is lehet.