Mondjuk konkrétan két gólt lőtt a chelsea az ő hibájából a bl két meccse alatt...Csak ha ők nem,akkor nemtom ki ezen a poszton a legjobb,Thiago Silva OK,
Mondjuk az, hogy valaki 18 meccsen keresztül nem hibázik, az nem jelenti azt, hogy nem is hibázott...(nem tudom, hogy beleesett-e, de az MU ellen pl könnyen elkerülhető lett volna a kapott gól, ha Varane nem akarja kihozni a labdát a 16oson kívülre), ahogy Drogbáék is szopatták kicsit.18 meccset nem neveznék szűk időtartamnak.
De itt eleve nehéz belőni a hibákat. mi számít hibának? Rossz helyezkedések nagy részét észre sem veszi az ember, max egy-egy esetet kielemezve, és még ott sem egyértelmű, hogy tényleg hiba volt-e, amit csinált valaki. Vagy valaki elcseszi a lesreállítást.(Pepe pl nagy művelője ennek) Vagy valaki kilép a védőfalból, és az ő helyén tud megindulni a támadás, azt sem feltétlen veszi észre az átlag néző.
És azért az se felejtsük el, hogy a hibák nem csak azért jöhetnek, mert nagynevű az ellenfél, és ettől fejben megremegnek, hanem mert a nagy csapatok játékosai jobbak, mint a kicsiké, és ők hibát késztetik az ellenfelet, illetve kihasználják a hibákat. Pepéék is elkövettek egy raklapnyi hibát a kisebb meccseken is, csak ott megtehették, mert a gyenge játékosok ezt nem tudták kihasználni.
De ezek nem csak a mi védőinkre igazak, hanem mindenkire. Van aki többet, van, aki kevesebbet hibázik, nyilván a jobb védők kevesebbet hibáznak. És ugye azt se felejtsük el, hogy a hiba egy dolog, a jó közbelépések meg egy másik. Ha van egy védő, aki hozza a "kötelezőt" emellett semmi extrát nem csinál, látványos hibát se, az nem jobb nálam annál, mint akinek van egy csomó olyan labdaszerzése meg közbelépése, ahol más védő semmit nem tudott volna csinálni, és emellett van mondjuk 3-4 látványos hibája... Ahogy pl Albiolról valszeg nem kaptunk olyan gólt, mint az MU ellen Varane miatt, mert a spanyool amerre állt, bikázta ki a labdát a francba. varane meg meg akarja mindig játszani, és inkább legyen abból egy gól mondjuk a szezon alatt, de emellett meg 50 ellenfélnek visszaadott labda helyett legyen 50 saját emberhez továbbított.
Ahogy az ellenkezője is sokszor...mindkét esetben.Az újságírók baromságokat beszélnek...én nem szoktam,mint ez már számtalanszor ki is derült.