Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 5., szerda 23:51

mikor megláttam a videó hosszát már tudtam valami hatalmas faszság lesz :lol:
mindenki ezt várta évek óta, erre kiraktak egy ilyet, legnagyobb trollok... :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 5., szerda 18:52

https://www.youtube.com/watch?v=al4yHPq ... AVELEDSHOW

:kalapos:
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 5., szerda 17:01

Egy kis Habony Árpád
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... ejbe_vert/

Durva mennyire el lett ez felejtve.
Fene gondolta ilyeneket képes volt csinálni ez a kedves ember :lol:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. február 5., szerda 15:43

realfan írta:
halamadrid írta: Kiseriktől és a helyiektől kérdezném, hogy mik a kilátások az e havi választásokon Németországban?
Várhatóan kereszténydemokrata-szocdem kormányzás lesz, az AFD-vel meg tényleg senki nem akar összefogni? + a liberális és a két másik balos párt bejutása kb. centiken múlhat?
egyik sem vagyok (de nagyjából követem a német eseményeket), balos pártoknál, gondolom a die Linke az egyik, ők kb biztos nem jutnak be, másik baloson viszont nem vagyok biztos, hogy kire gondolsz, Sahra Wagenknecht-re? ha igen, ők bent lesznek, kb a Linke tábort zabálták föl, meg minimálisan a széljobbtól is csíptek el szavazókat, de az elenyészőbb. fdf nagyon a határon lesz meg a zöldek is.
SDP helyébe, én nem mennék bele a nagykoalícióba, abból újabban nem igazán jöttek ki jól, de mivel valószínű vagy ők vagy a náczik, akiket jobb nem hatalomra segíteni, ezt a történelem is bizonyítja, így esélyes egy ilyen forgatókönyv....
Ja, Sahra volt a másik. Köszönöm!
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 5., szerda 14:19

olivér írta:
nuevo_ericco írta:

Ha az FDP-re gondolsz, náluk még talán az AfD is balosabb, annyira piaci fundamentalisták, és annyira a széles, mindenbe beleszóló, erős állam ellen vannak. Teljesen ellentéte a baloldali eszméknek minden, amit képviselnek, Trump politikája jóval közelebb áll hozzájuk, ha lefejtjük a populista üzeneteket. Inkább liberálisnak és középjobbosnak mondanám őket.
Az biztos, hogy ők jöttek ki a legszarabbul a mostani koalícióból.
Hát igen, a liberális és a libertariánus szavazók hosszútávon nem veszik jó néven a balos/szoci intézkedéseket, mert gazdaságilag és ideológiailag nem is állhatna távolabb egymástól a két eszme.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 5., szerda 14:15

nuevo_ericco írta:
realfan írta:fdf nagyon a határon lesz
Ha az FDP-re gondolsz, náluk még talán az AfD is balosabb, annyira piaci fundamentalisták, és annyira a széles, mindenbe beleszóló, erős állam ellen vannak. Teljesen ellentéte a baloldali eszméknek minden, amit képviselnek, Trump politikája jóval közelebb áll hozzájuk, ha lefejtjük a populista üzeneteket. Inkább liberálisnak és középjobbosnak mondanám őket.
jajj, bocsi, rájuk, csak elírtam, freudi elírás :lol: :lol:
őket már nem balra soroltam, nálam már a Sahra féle párt sem baloldali, kis balpopulizmus rasszizmussal keverve, az sdp egyáltalán nem, Linke még so so, de eléggé elkezdtek libsisedni ők is sajnos, a zöldek meg már évtizedek óta nem balosak. csak itt a fórumon fura fogalmak vannak baloldali pártokról, aki picit liberálisabb, azt itt már sokan annak tekintik, a kettő összemosásáról nem is beszélve
olivér írta:
nuevo_ericco írta:

ez nálam határeset, zöldek is hasonlóan rosszul jöttek ki

olivér

HozzászólásSzerző: olivér » 2025. február 5., szerda 14:11

nuevo_ericco írta:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 5., szerda 14:01

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 5., szerda 13:53

halamadrid írta: Kiseriktől és a helyiektől kérdezném, hogy mik a kilátások az e havi választásokon Németországban?
Várhatóan kereszténydemokrata-szocdem kormányzás lesz, az AFD-vel meg tényleg senki nem akar összefogni? + a liberális és a két másik balos párt bejutása kb. centiken múlhat?
egyik sem vagyok (de nagyjából követem a német eseményeket), balos pártoknál, gondolom a die Linke az egyik, ők kb biztos nem jutnak be, másik baloson viszont nem vagyok biztos, hogy kire gondolsz, Sahra Wagenknecht-re? ha igen, ők bent lesznek, kb a Linke tábort zabálták föl, meg minimálisan a széljobbtól is csíptek el szavazókat, de az elenyészőbb. fdf nagyon a határon lesz meg a zöldek is.
SDP helyébe, én nem mennék bele a nagykoalícióba, abból újabban nem igazán jöttek ki jól, de mivel valószínű vagy ők vagy a náczik, akiket jobb nem hatalomra segíteni, ezt a történelem is bizonyítja, így esélyes egy ilyen forgatókönyv....

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. február 5., szerda 13:40

Kiseriktől és a helyiektől kérdezném, hogy mik a kilátások az e havi választásokon Németországban?
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 5., szerda 12:40

hehetheoriginal írta: oke, hat most, ha trumpinho belep a kepbe, valamilyen iranyba billennek a dolgok.
mert akkor ezek szerint akaratuk ellenere lesznek ezek az emberek gazabol attelepitve egyiptomba, mittudomenhova.
siman benne van, hogy ujra beindulnak a robbantgatasok szerte nyugaton.
Vagy csak mondott valami nagyot, aztán mikor tenni kéne, és szembejön a valóság, jó, ha ennek 10% teljesül.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 5., szerda 12:16

zsuninnyo írta:
Realista24 írta:

Igazad van, nem voltam pontos, a nagyjabol 20-22milliobol csak 8-9 indult el masik orszagba.

De ha mar te hasznaltad a mindenki szot, en is eltem a lehetoseggel.
Azzal nincs mit kezdeni, hogyha egy szarkasztikus mondatra mutogatsz vissza. De teljesen mindegy, nem veletlenul vagyunk meg itt ebben az orszagban.
Nem azzal nem tudsz mit kezdeni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 5., szerda 12:14

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:

Mindenki elindult? Mert tudtommal sokan maradtak otthon is, mondjuk a legtobben.
Igazad van, nem voltam pontos, a nagyjabol 20-22milliobol csak 8-9 indult el masik orszagba.
zsuninnyo írta:
Szerintem mindenki szereti elhagyni az addig felepitett eletet es otthonat, foleg ha kenyszeritik ra, szoval nem is ertem mit kell rajta gondolkodni. Foleg, hogy az uj helyen semmi sem garantalja, hogy jobb lesz.
Azzal nincs mit kezdeni, hogyha egy szarkasztikus mondatra mutogatsz vissza. De teljesen mindegy, nem veletlenul vagyunk meg itt ebben az orszagban.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 5., szerda 11:36

zsuninnyo írta:
Realista24 írta:

Igazabol az egesz invazio, ami ellepte Europat errol szol, nem?
Mindneki utnak indult (pl. sziriabol) a lerombolt/lebombazott otthonabol abban a tudatban, hogy lehet vizbe fulladnak, lehet visszaforditjak oket, lehet agyonlovik oket a hataron, menekulttaborban kell elniuk honapokat/eveket...bizva egy szebb jovoben.
Mindenki elindult? Mert tudtommal sokan maradtak otthon is, mondjuk a legtobben.
zsuninnyo írta:
Szerintem mindenki szereti elhagyni az addig felepitett eletet es otthonat, foleg ha kenyszeritik ra, szoval nem is ertem mit kell rajta gondolkodni. Foleg, hogy az uj helyen semmi sem garantalja, hogy jobb lesz.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. február 5., szerda 11:33

zsuninnyo írta:
Realista24 írta:

Mindneki utnak indult (pl. sziriabol) a lerombolt/lebombazott otthonabol abban a tudatban, hogy lehet vizbe fulladnak, lehet visszaforditjak oket, lehet agyonlovik oket a hataron, menekulttaborban kell elniuk honapokat/eveket...bizva egy szebb jovoben.
A becslesek szerint a lakossag nagyjabol fele hagyta el Sziriat.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 5., szerda 11:32

oke, hat most, ha trumpinho belep a kepbe, valamilyen iranyba billennek a dolgok.
mert akkor ezek szerint akaratuk ellenere lesznek ezek az emberek gazabol attelepitve egyiptomba, mittudomenhova.
siman benne van, hogy ujra beindulnak a robbantgatasok szerte nyugaton.
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 5., szerda 11:31

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:

Akkor mondom erthetobben. Az emberek ragaszkodnak a foldhoz, ahol eltek (nem csak a teruletrol szol, gondolom ezt nem kell magyarazni). Ha porig rombolod, inkabb ujraepitik az egeszet, minthogy mashova koltozzenek.
Jon Tomika, es azt mondja neked, na itt volt a folded, leromboltak, szoval takarodo van Uzbegisztanba. Biztos szivesen mennel abban a masodpercben. Foleg, hogy mi garantalja mi var ott. Bekurnak egy gettoba ehezni es megalazni mondjuk, az biztos szazszor jobb, mint a lerombolt otthonodban a romok kozt aludni.
Mindenki elindult? Mert tudtommal sokan maradtak otthon is, mondjuk a legtobben. (Sziriabol vmi 4-bol 3 ember maradt, es 1 vandorolt el ha jol tudom, aztan lehet nincs igazam)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2025. február 5., szerda 11:33-kor.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 5., szerda 11:21

zsuninnyo írta:
hehetheoriginal írta:
gázára mondod? :lol:
a romok közt a földön vagy egy akármilyen házban máshol, ezen kell gondolkodni? :hmmm:
Akkor mondom erthetobben. Az emberek ragaszkodnak a foldhoz, ahol eltek (nem csak a teruletrol szol, gondolom ezt nem kell magyarazni). Ha porig rombolod, inkabb ujraepitik az egeszet, minthogy mashova koltozzenek.
Jon Tomika, es azt mondja neked, na itt volt a folded, leromboltak, szoval takarodo van Uzbegisztanba. Biztos szivesen mennel abban a masodpercben. Foleg, hogy mi garantalja mi var ott. Bekurnak egy gettoba ehezni es megalazni mondjuk, az biztos szazszor jobb, mint a lerombolt otthonodban a romok kozt aludni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 5., szerda 11:16

hehetheoriginal írta:
zsuninnyo írta: Szerintem mindenki szereti elhagyni az addig felepitett eletet es otthonat, foleg ha kenyszeritik ra, szoval nem is ertem mit kell rajta gondolkodni. Foleg, hogy az uj helyen semmi sem garantalja, hogy jobb lesz.
gázára mondod? :lol:
a romok közt a földön vagy egy akármilyen házban máshol, ezen kell gondolkodni? :hmmm:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. február 5., szerda 11:11

hehetheoriginal írta: Csak mert ugye most trumpinho elmondta, hogy ugy vet veget a bulinak, hogy bekefenntart es az ottaniak nornalis helyekre lesznek telepitve a kornyezo orszagokba, ergo 100% izrael mellett, fuggetlen palesztina meg kuka.
Ideznek a Hamas alapito nyilatkozatabol par cikkelyt:

Article 7 describes Hamas as "one of the links in the chain of the struggle against the Zionist invaders" and claims continuity with the followers of the religious and nationalist hero Izz ad-Din al-Qassam from the Great Arab Revolt as well as the Palestinian combatants of the First Arab-Israeli War. It ends with Sahih al-Bukhari's hadith Muslim 2922, suggesting that the Day of Judgment would not come until the Muslims fight and kill the Jews.[1][40]

Article 13 There is no negotiated settlement possible. Jihad is the only answer.[1]

Article 20 Calls for action "by the people as a single body" against "a vicious enemy which acts in a way similar to Nazism, making no differentiation between man and woman, between children and old people".[1]

A fuggetlen Palesztina mellett legalabb olyan fontos nekik - ha nem fontosabb - a zsidok kiirtasa es Izrael megszunese. Ez soha nem csak a fuggetlenedesrol szolt, hanem a masik kiirtasarol. Ezert sem lesz megoldas, hogy mondjuk adjanak nekik lovet es jo eletkorulmenyeket mashol, mert akkor bukjak a zsidok ellen folyatott haborut. Persze tudom nem mindenki tamogatja ott sem a Hamast, de becslesek szerint elvezik a nepesseg donto tobbsegenek a tamogatasat meg mindig.

Vissza: