Azta, milyen pontos vagyok, csak pár percet kések.
Szóval azért lesz érdekes és egyben ironikus az ajánlásom, mert pár napja néztem újra a filmet, és egy kicsit hasonlít Isti filmjére, amit pár napja eléggé sikerült lehúznom, viszont nekem ez akkor is jobban tetszett, meg azért csak egy kicsit hasonlít, stílusában, de amúgy különbözik.
Szóval:
A nyomozó
The investigator
Nagyon szépen megkérek mindenkit, hogy véletlenül se kattintsatok magyar oldalra a filmmel kapcsolatban. Mindenféle port.hu-s, kritikustömeges, bármilyen leírást mellőzzetek, mert egy kikúrt nagy spoiler az egész!
Én legalábbis első nézéskor elkövettem azt a hibát, hogy elolvastam őket, és bár az érdeklődést felkeltette, gyakorlatilag lelőtte a film egyik legnagyobb poénját. Legalábbis remélem hogy csak ezért nem volt olyan sokkoló, de majd hamarosan kiderül a vélemények alapján.

Szóval egy magyar - svéd - ír co-produkcióról van szó
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!és lesz is erre a co-produkcióra egy zseniálisan gúnyos mondat a filmben. 
de főként én magyarnak nevezném egyébként, a színészek mind, a rendező is magyar... na mindegy. Talán a krimi műfaj illik rá leginkább.
Szóval a történetünk szerint Malkáv Tibor (Anger Zsolt) egy magának való kórboncnok, aki egyetlen emberi kapcsolatát a haldokló anyjával tartja, aztán kap egy lehetőséget hogy megmentse őt, többet nem is érdemes erről mondani, nézzétek meg szépen.
Lehet hogy rossz az időzítésem, de már egy ideje eldöntöttem, hogy ezt fogom ajánlani, úgyhogy nem zavart a korábbi hasonló stílus sem, remélem nem haragszotok meg érte.
---
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem is tudom mi mást mondhatnék még, a színészek közül Anger kiemelkedően hozza az életunt formát, a többiek meg elhanyagolhatóak gyakorlatilag. Kicsit gagyinak hathat az, mikor a fejében "lejátssza", megbeszéli magával az eseményeket, de szerintem zseniális volt, főleg a végén az a bírósági tárgyalás, amiből kihozza, hogy a feleség a 'megrendelő'
Szóval nekem tetszett második megnézésre is a film, bár kétségtelen, hogy valamivel unalmasabb volt, főleg hogy már a fordulat abszolút nem volt számomra meglepő. De azért így is jó szórakozás volt.
Na ennyi mára, nézzétek.
Ja, és nálam ez egy
7 / 10