Olyan mint a blattolas.realistahuni írta:Ez a bliccelés mint kifejezés mit takar nálatok? Nálunk fele nem igazán használatos

Az hogy ervenyes jegy vagy berlet nelkul utazol buszon, villamoson, stb.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 3., hétfő 21:21
Olyan mint a blattolas.realistahuni írta:Ez a bliccelés mint kifejezés mit takar nálatok? Nálunk fele nem igazán használatos
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 21:18
Te sem érted.Jegyet csakis a kalauztól tudok venni, mert az állomáson nincs jegypénztár.
HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 15:19
Te nem értesz engem. Jegyet csakis a kalauztól tudok venni, mert az állomáson nincs jegypénztár.VanillaSky írta: Három eset lehetséges: 1, Direkt nézed hülyének a fòrzmozòkat 2, Nem tudok normálisan fogalmazni 3, A legszomorùbb esetről bem beszélnék
Na mégegyszer. Nem azért kell bérletet venni, hogy elkerüld a büntetés lehetőségét /lehet hogy félévig sem talàlkozol ellenőrrel/ hanem azért mert igénybe vetted a járművet és a vezetőjét, hogy eljuss ùti célodhoz. Ezért kell fizetni, nem azért, hogy ne büntessenek meg. Az màr csak okozat.
HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. március 3., hétfő 15:04
HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. március 3., hétfő 14:56
HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 14:48
Ez nagyon nem ugyanaz, nekem egyáltalán nem köteleségem a kalauz után futkosni a vonaton.VanillaSky írta:Ezt remélem nem kérdezed komolyan! Szolgáltatást veszel igénybe, amiért köteles vagy fizetni. Nem azért, hogy az ellenőr ellenőrizzen, hanem azért, hogy eljuss A-ból B-be. Ennyi erővel az lcd tvt se fizesd ki, hátha a biztonsági őr nem ér utol, akkor meg minek érte pénzt adni.Már elnézést, de hol misnősülne ez lopásnak? Ha teszem azt, rövidebb távon utazok és oda se ér a kalauz, akkor loptam?
Sajnálom, de nem baszhat meg. Ha biztosra tudja, hogy nincs jegyem akkor odaáll, kéri, én meg veszek egyet.hehe írta:ne csodálkozz, hogy jönnek a hasonló szövegek, csak van igazságalapja, ha ráadásul már vártad is![]()
oké, bliccelj nyugodtan akkor tovább.
remélem megbasz a kaller
Nem tudom miért veszitek ide a városi tömegközlekedést, ott teljesen máshogy működik. Én a vonatról beszélek és tuti, hogy itt nagyon kevesen bliccelnek. Eleve, ha olyan helyen szálsz fel, ahol van jegypénztár, egyből kivan zárva a bliccelés lehetősége.h3x0r írta: Se buszon, se vonaton nem nagyon szoktam idegenekkel beszelni, altalaban ha magamba vagyok zenet hallgatok, filmet nezek vagy olvasok valamit (esetleg Messi videokat nezek)
Szoval multkor pont ez busz/villamos vezetovel utaztam vonaton, valahogy szoba jott a tema es elmondta, hogy elozo vasarnap villamoson a korulbelul 250 utasbol 50-en ervenyesitettek a jegyuket vagy berletuket (Nagyvaradon ilyen elektronikus rendszer van, tehat a jegyeket es berleteket is ervenyesiteni kell).
0.5 vagy 20 szazalek. Van egy kis kulonbseg. ez konkretan 30-35 ezer forintos kieses volt.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 3., hétfő 14:42
Se buszon, se vonaton nem nagyon szoktam idegenekkel beszelni, altalaban ha magamba vagyok zenet hallgatok, filmet nezek vagy olvasok valamit (esetleg Messi videokat nezekgkovi írta:Nem hiszem, hogy az én heti 5 euróm fog hiányozni a bevételből. Igen, ha mindenki így gondolkodna akkor sok kicsi sokra megy alapon már jelentős kiesés lenne a cégnek, de jó ha 1000 emberből 5 bliccel. Ezenkivül hetente úgyis ott hagyok nekik kb. 30 eu-t.
HozzászólásSzerző: hehe » 2014. március 3., hétfő 14:28
hagyd már, előbb a szolgáltatás fogalmát kéne megérteniVanillaSky írta:Ezt remélem nem kérdezed komolyan! Szolgáltatást veszel igénybe, amiért köteles vagy fizetni. Nem azért, hogy az ellenőr ellenőrizzen, hanem azért, hogy eljuss A-ból B-be. Ennyi erővel az lcd tvt se fizesd ki, hátha a biztonsági őr nem ér utol, akkor meg minek érte pénzt adni.Már elnézést, de hol misnősülne ez lopásnak? Ha teszem azt, rövidebb távon utazok és oda se ér a kalauz, akkor loptam?
jól beszélsz koma!Ha megölök valakit és nem kapnak el, akkor nem vagyok gyilkos?
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 14:27
Nem hinném, hogy csak az utazók 0,5%-a bliccelne.Nem hiszem, hogy az én heti 5 euróm fog hianyozni a bevételből. Igen, ha mindenki így gondolkodna akkor sok kicsi sokra megy alapon már jelentős kiesés lenne a cégnek, de jó ha 1000 emberből 5 bliccel. Ezenkivül hetente úgyis ott hagyok nekik kb. 30 eu-t.
Ha megölök valakit és nem kapnak el, akkor nem vagyok gyilkos?Már elnézést, de hol misnősülne ez lopásnak? Ha teszem azt, rövidebb távon utazok és oda se ér a kalauz, akkor loptam?
HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. március 3., hétfő 14:26
Ezt remélem nem kérdezed komolyan! Szolgáltatást veszel igénybe, amiért köteles vagy fizetni. Nem azért, hogy az ellenőr ellenőrizzen, hanem azért, hogy eljuss A-ból B-be. Ennyi erővel az lcd tvt se fizesd ki, hátha a biztonsági őr nem ér utol, akkor meg minek érte pénzt adni.Már elnézést, de hol misnősülne ez lopásnak? Ha teszem azt, rövidebb távon utazok és oda se ér a kalauz, akkor loptam?
HozzászólásSzerző: hehe » 2014. március 3., hétfő 14:26
HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 14:23
Már elnézést, de hol misnősülne ez lopásnak? Ha teszem azt, rövidebb távon utazok és oda se ér a kalauz, akkor loptam?pátkán írta: mert ez lényegében lopásnak minősül. szerintem a többséget zavarja, téged nem, lelked rajta..
Vártam, hogy mikor jönnek a hansonló szövegek, "engem, mint adófizetőt károsítasz meg, mert az én adómból fizetik...."hehe írta:kell egy bizonyos agyi szint ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha bliccel ,akkor a többi embert kárositja hosszú távon.
na itt nincs meg ez a szint
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. március 3., hétfő 14:16
HozzászólásSzerző: hehe » 2014. március 3., hétfő 14:10
HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. március 3., hétfő 14:10
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 3., hétfő 14:07
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. március 3., hétfő 14:02
HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. március 3., hétfő 13:56
sajnos ezt nagyon kevesen gondolják itt. Mondjuk olyat,hogy valaki vonaton bliccel,még nem hallottam...max balatonon ilyen Siófok-Zamárdi 10 perces távon,este,amikor a kaller lassan ér egyik vagonból a másikba...hehe írta:kell egy bizonyos agyi szint ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha bliccel ,akkor a többi embert kárositja hosszú távon.
na itt nincs meg ez a szint
HozzászólásSzerző: hehe » 2014. március 3., hétfő 13:43
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 13:37
Most erre mit lehet írni? Mondjuk nem csodálkozom rajta, hogy nem érzed az ilyen dolgoknak a súlyát, és csak röhögsz rajta.nyugi, martak már be kevesebbért is.
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem