OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: OFF

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 3., kedd 20:52

embertípus
ez még az, amiről még nem is beszéltünk, és ez is kulcs.

ismerőst kijuttatták, egy piacon kellett "biztonsági őrként" (effektíve semmit nem csinált, kicsit unalmas, de alibi munka volt) dolgoznia, és még olyan mákja is volt, hogy az ő szektorában volt egy magyar anyanyelvű árusokból álló egység is, tehát az idő is jobban telt.
1100 euró körül kapott, volt fix és kényelmes szállása a nővérénél az adott piactól két sarokra, amiért nem kellett fizessen, sőt, még azt sem várták el tőle, hogy a rezsibe beszálljon, csak annyit, hogy a saját dolgait magának rendezze.
a fizetés fele mehetett a perselybe úgy, hogy igazából megvett mindent magának, amit akart.

a legtöbbünk összecsapná a tenyerét, hogy milyen jó kis lehetőség milyen fasza kondíciókkal, ő meg 4 hónap után hazajött, mert hiányzott neki magyarország, a haverok és az anyuci főztje.
azóta itthon szenved két műszakban egy alkatrészgyárban harmad annyiért.

tehát igen, embertípustól is függ, hogy ki hogyan érvényesül odakinn.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2014. június 3., kedd 20:49

kredenc írta:
___Samy___ írta: okés, köszi :)
A pályaudvartól 5 perc séta Újpest felé a Lehel tér,onnan indul a 14-es villamos,ami szintén arra megy. Ha esetleg gond lenne.
köszönöm szépen :)
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

kredenc
Kedvenc játékosaid: Ronaldo,Zidane

HozzászólásSzerző: kredenc » 2014. június 3., kedd 20:38

Elég sok dolgot tisztába kell tenni a külföldi munka esetén:
- nyelvtudás,fontosabb mint a szakma/diploma
- tanult mesterség,ebben szerzett gyakorlat
- szándék(végleges kiköltözés,spórolás majd hazajövetel)
- protekció
- célország(vízum,EU,stb)

Van tapasztalatom a kinti dolgokkal kapcsolatban. Ha nyelvtudás nélkül,kapcsolatok nélkül kap az ember kint munkát,az jellemzően olyan lesz,amit a helyi ember nem vagy nem annyiért végez el,mint a magyar. Az osztrák minimálbér 1067 euró nettóban,ha jól emlékszem. Ha ezt egy kijáró magyar keresi,akkor vígan elél itthon. Ha egy kint élő magyar keresi,akkor már húzósabb,pedig a hétköznapi dolgok nem vagy csak minimálisan drágábbak. Jómagam és ismerőseim is szervezünk bevásárló túrákat a határon túlra. Ami nyugaton drága,az a lakás,albérlet. Az három-négyszeres áron simán van a hazaihoz képest. Rengeteg ismerősöm dolgozik kint,jellemzően nem diplomások. Ha nem lenne jobb nekik,akkor ugye nem csak ők jönnének ide dolgozni,hanem nyugatról is sokan. De jobb,sokkal. Hogy mennyivel ezt a szerencse és az embertípus nagyban befolyásolja. Jó esélye akkor van egy magyarnak,ha olyat tud,amit a célországban kevesen. Miután ez várhatóan a kinti hiányszakma lesz,ezért jó előre kell tervezni és megfelelően országot,nyelvet választani.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. június 3., kedd 20:32

nekem egy csaj csinált így 4ezerért
...akkor az egy eléggé olcsó csaj lehetett. :rock:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 3., kedd 20:26

csababarca írta:...
amiket írsz, nagy részével egyetértek, de te inkább szerintem a hosszabb távú, az osztrák rokonos példából ítélve esetleg végleges letelepedésszerű munkavállalásról beszélsz.
én meg inkább arról a verzióról beszélek, mikor mondjuk kimentek ketten asszonnyal, ismerős által mondjuk egy, másfél, két évre.

utóbbi esetében pedig bár vélhetően nem a legjobb munkát fogjátok végezni, amihez kell kitartás és erő, de :

- éltek egy itthoni megszokottnál valamivel magasabb életszínvonalon.
- hasznos külföldi munkatapasztalatot szereztek.
- nyelvtudást fejlesztetek.
- valamilyen szinten világot láttok, bár ez nyilván függ attól is, hova mentek.
- mellette akár egy kisebb lakás árát félreteszitek.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2014. június 3., kedd 20:09

Először is jól esik, hogy ennyien támogatjátok az ötletem (nem egy tanárral beszéltem, barátaimmal, mindenki támogatta), ez jól esik. :)

Érdekes, hogy pont ma hoztam fel ezt a dolgot (vannak okai), erre megjelenik a VS.hu-n egy cikk - részben ezzel a témával is foglalkozva - Závada Péterrel (aka Újonc [Akkezdet Phiai], költő, dalszövegíró). Ajánlom! :)

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. június 3., kedd 19:59

sentry írta:Én MSc-re mennék ki, ráadásul nem egy ismerősöm volt már kint, van kit, tanulni/dolgozni.

Ez nagyon jó ötlet,ha visszapörgethetném az időt, gimi után felvételire, akkor tuti kinti egyetemre mennék!
Kinti diplomával már lehet érvényesülni elég jól, azt már nem nézik le, hiába hiszik azt emberek,hogy BME,ELTE, ezek kint nagyon keveset jelentenek, még Ausztriában is pedig itt van közel. CEU az amit Európában ismernek nagyjából, USA-ban már ez sem játszik.
Szóval hajrá, nagyon jól teszed,ha kinti egyetemre mész MSC-re!!!
'shutterisland írta:...
Helyzetfüggő nyilván, lehet van kint egy gyárban ismerősöd,főnök,akkor el tudsz helyezkedni. De ha csak olyan ismerősöd van,aki egy étteremben pincér, akkor semmit sem ér az ismertség.
Nyelvtudás is magában semmit nem ér, hiába perfekt valaki, akkor sem válogathatja meg nagyon szakképzettség nélkül a munkáját. Mert komoly, külföldi szinten is komoly, jól fizető állást nem fognak adni, mert azt elviszi a hazai emberke. (3-5ezer eurós havi kereset)...Marad a segédmunka, meg amiket csinálnak a magyarok, amiből meg lehet élni, de főleg akkor,amit vázoltam. Unokatesóm van kint barátnőjével pl Ausztriában. Szállásukat fedezik,napi 3szori kaja, 1200 illetve 1500 eurót keresnek. Az egyik fizetést tudják teljes egészében elrakni, vettek már autót, stb...szóval lehet éldegélni,de mondta,hogy családot így nem tudnak alapítani, mert egy fizetés meg kevés lenne...vagy házat venni kint,fenntartani stb...

Nem lebeszélni akarlak, ha ennyire ismertségről beszélsz, akkor gondolom minimum a Philips gyár vár téged egy jó részlegvezetői munkára, havi 4500 eurós fix fizetéssel. :mrgreen:
Hajrá, jól teszed ha mész, ebből az országból én is menekülnék legszívesebben.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. június 3., kedd 19:44

'shutterisland írta:simán.
sokkal gyorsabban halad, mint ahogy érzi az ember.

egyébként még annyi, hogy ha tényleg csak egy szót akarsz, felesleges szerintem szalonba menni, vannak nagyon ügyes és steril otthoni tetoválók is.
biztos vannak az ismeretségben megbízhatóak.
a legtöbb szalonos nem nagyon szereti 3000 alatt elővenni a gépet.
+1, nekem egy csaj csinált így 4ezerért egy tenyér felületnyi szöveget, azóta se haltam meg, szóval elég steril volt. Pedig előtte pelenkázta a gyerkőcöt. :D
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. június 3., kedd 19:36

Én már egy éve tervezek Ramos csukló tetkójához hasonlót, de lehet le fog maradni. Állásinterjúkon nem biztos, hogy jól jönne a jövőben. :-( Még alkaron tetszenek a tetoválások, de az is felejtős.

kredenc
Kedvenc játékosaid: Ronaldo,Zidane

HozzászólásSzerző: kredenc » 2014. június 3., kedd 19:31

___Samy___ írta: okés, köszi :)
A pályaudvartól 5 perc séta Újpest felé a Lehel tér,onnan indul a 14-es villamos,ami szintén arra megy. Ha esetleg gond lenne.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2014. június 3., kedd 19:27

revolver írta:
a pestiektől kérdezném, hogy közlekedik most a hármas metró? a vmelyik nap hallottam, hogy az egyik metró helyett pótlóbuszok mennek, de azt nem értettem, hogy melyik
persze, ezek csak általában 1-2 órás járat kimaradások. de itt: http://www.bkk.hu/bkk_info/ tudod nézni az aktuális helyzetet
okés, köszi :)
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 3., kedd 19:07

simán.
sokkal gyorsabban halad, mint ahogy érzi az ember.

egyébként még annyi, hogy ha tényleg csak egy szót akarsz, felesleges szerintem szalonba menni, vannak nagyon ügyes és steril otthoni tetoválók is.
biztos vannak az ismeretségben megbízhatóak.
a legtöbb szalonos nem nagyon szereti 3000 alatt elővenni a gépet.

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. június 3., kedd 19:03

'shutterisland írta:
...
Köszi a választ :)

Akkor már csak egy kérdés. Általában meddig tart egy tetoválás elkészítése?
Mondjuk pl, ha egy szót akarok? Az megvan egy óra alatt?

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. június 3., kedd 19:02

Ferencváros írta:Nem tudtam, hogy Divatba írjam, vagy ide, végül ide.
Van valakinek tetoválása? Gondolom már sokszor ki volt vesézve ez a téma, nekem csak az lenne a kérdésem, hogy hova javasoljátok varratni, ahol könnyen takarható, de mégis látható? Csuklóra akartam, mert órát mindig hordok, de oda mindenki szerint buzis :-( :lol:
minek akarnál eltakarni egy maori sleevet ? :mrgreen:
Kép

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 3., kedd 19:00

Egyébként shutter, mivel neked van egy csomó tetoválásod, el tudnád mondani, hogy az eleje, hogy működik? Elején valamivel felrajzolják, hogy megállapíthasd, hogy hogy nézne ki, vagy egyből varrják?

Illetve hol a legfájdalmasabb?
viszel a művészhez valami grafikát, vagy együtt találjátok ki, ez tőled is függ.
ha megvan, amit szeretnél, akkor átrajzolja egy ilyen lilás színű filccel, amit aztán rányom a kívánt testrészre, és ott marad a nyoma.
meg tudod nézni így tükörben, hogy hogyan állna, és ha nem jó, alkoholos cuccal lemossa, aztán addig igazítjátok, amíg tökéletesen lesz elhelyezve, ne legyen ott anyajegy, meg ilyenek.
ezt követően nekikezd a géppel tetoválni, annyira nem vágom a menetét, de először az alapvonalakat csinálja meg, aztán pedig a részleteket, színezést, stb, mintha gyakorlatilag rajzolna.
ha pedig kész, akkor fóliázni szokták, mert picit vérezni szokott, illetőleg erős fény és víz nem nagyon érheti.
bepanthennel (vagy egyéb hámosítóval) kell kenegetni, a felső réteg egy idő után lesebesedik, lepotyog, és akkor van úgymond teljesen kész.

a fájdalom szubjektív, bárki kérdezi, azt szoktam mondani, hogy igenis fáj, viszont egyrészt függ a fájdalomküszöbtől, a helytől, a bőr vastagságától, és tapasztaltaim szerint az alkotó rutinjától is valamelyest.
általánosságban azok a helyek, ahol vékonyabb, gyengébb a bőr, fájdalmasabbak.
szerintem kibírható, bár az is igaz, hogy mire mondjuk egy sleeve készen van, azért sokat kell szenvedni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 'shutterisland 2014. június 3., kedd 19:02-kor.

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. június 3., kedd 18:49

'shutterisland írta:
az ábrától is függ, hogy hol néz ki jól.
a csukló meg szerintem egyáltalán nem buzis, most hogy focista példát mondjak, ramosé vagy puyolé sem az.
ahova a lányok szokták a "ribancrendszámot", na az egy srácnak eléggé az lenne. :mrgreen:
Csak egy szót szeretnék, tehát azt nem nagyon lehet elb*szni :mrgreen:
Köszi egyébként a választ. Még bokán gondolkozok. Majd nyáron eldől. Csak eddig minden ismerősöm szerint buzis csuklón.

Egyébként shutter, mivel neked van egy csomó tetoválásod, el tudnád mondani, hogy az eleje, hogy működik? :) Elején valamivel felrajzolják, hogy megállapíthasd, hogy hogy nézne ki, vagy egyből varrják?

Illetve hol a legfájdalmasabb? :D

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: revolver » 2014. június 3., kedd 18:45

a pestiektől kérdezném, hogy közlekedik most a hármas metró? a vmelyik nap hallottam, hogy az egyik metró helyett pótlóbuszok mennek, de azt nem értettem, hogy melyik
persze, ezek csak általában 1-2 órás járat kimaradások. de itt: http://www.bkk.hu/bkk_info/ tudod nézni az aktuális helyzetet

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. június 3., kedd 18:45

ahova a lányok szokták a "ribancrendszámot", na az egy srácnak eléggé az lenne. :mrgreen:
kérdezd ramost. :mrgreen:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 3., kedd 18:41

Ferencváros írta:Nem tudtam, hogy Divatba írjam, vagy ide, végül ide.
Van valakinek tetoválása? Gondolom már sokszor ki volt vesézve ez a téma, nekem csak az lenne a kérdésem, hogy hova javasoljátok varratni, ahol könnyen takarható, de mégis látható? Csuklóra akartam, mert órát mindig hordok, de oda mindenki szerint buzis :-( :lol:
az ábrától is függ, hogy hol néz ki jól.
a csukló meg szerintem egyáltalán nem buzis, most hogy focista példát mondjak, ramosé vagy puyolé sem az.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2014. június 3., kedd 18:37

holnap a nyugatitól kellene menni újpestig

Vissza: