Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kierkegaard

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. november 24., szerda 20:58

Rajtam nem múlik, azonnal megvettem.:D

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 24., szerda 20:41

kierkegaard írta:
Faust írta: Jaja a Wardrunan is gondolkodtam, van egy nagyon beteg koncertalbumuk, de Danheim hogyismondjam, slageresebb talan, a Wardruna nagyon a kemeny vonalat tolja.
Lesznek bpn. Pont ma láttam...hát úgy megörültem neki, hogy kurvára nem hiszem el. Aki akar egy hatalmas, euforikus baszatós élményt annak kötelező.
Menjunk mar. :mrgreen:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. november 24., szerda 20:15

Faust írta: Jaja a Wardrunan is gondolkodtam, van egy nagyon beteg koncertalbumuk, de Danheim hogyismondjam, slageresebb talan, a Wardruna nagyon a kemeny vonalat tolja.
Lesznek bpn. Pont ma láttam...hát úgy megörültem neki, hogy kurvára nem hiszem el. Aki akar egy hatalmas, euforikus baszatós élményt annak kötelező.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 24., szerda 19:53

Danheim - Skapanir

kicsit féltem az albumtól, mert nem nézek ilyen vikinges marhaságokat, meg az északi kultúra is távol áll tőlem viszonylag :D mondjuk a thor filmeket csípem :mrgreen:
szerencsére az intro rövid volt, hamar el is felejtettem..
de ami utána jött az sem állt sokkal közelebb hozzám
engem ez a törzsi jellegű muzsika sajnos nagyon nem vett meg, kissé nyomasztónak éreztem 40 percen keresztül
mintha egy sötét estén, a tábortűz mellett ülve pár viking különböző hangszereken játszva eltöltötte volna a saját szórakoztatására az estét.. kb ezt éreztem
számomra az album első 2/3-a eléggé összemosódott, talán az utolsó 3 szám más volt mint az előzőek. ha egyet ki kéne emelni, akkor az az utolsó szám lenne, a Hefna
de majd megmutatom az iloncsuk szabadcsapatos "ismerőseimnek" ezt az albumot, hátha ők tudják értékelni :lol:

azért az ajánlás kuriózuma miatt adok rá egy 5-öst:) (no meg azért mert hülye fejjel Roli ajánlására is 5-öst adtam :D )
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. november 23., kedd 19:10

Én is hozom az elmaradásokat a héten, még a Faust ajánlását is. ami amúgy jónak tűnik az első 3 számból kiidulva. a másik 2 a szenvedősebb :mrgreen:
Kép

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2021. november 23., kedd 18:52

Bocsi a csuszasert a heten hozom mindkettot :agree:
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 23., kedd 14:24

Jaja a Wardrunan is gondolkodtam, van egy nagyon beteg koncertalbumuk, de Danheim hogyismondjam, slageresebb talan, a Wardruna nagyon a kemeny vonalat tolja.

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. november 23., kedd 14:18

Issam Alnajjar - BAREE?

Azzal én sem mondok újat, hogy jordán zenét, eddig én sem hallgattam. Nekem egyébként nincs bajom a pop zenével ( én jövök legközelebb ha jól látom, lehet készülni :mrgreen: ), de ez még nekem is kicsit olyan semmilyen langyi pop lett. Olyan érzésem volt végig, hogy ez egy X-faktorba okés szint, sőt ha a hazai szintet nézzük egy ilyen még itthon nyerhetne is talán, de ennél többet nem látok bele. Picit hasonló a helyzet mint az Azahriah albumnál, de ott azért mégis több olyan dolog volt, amire azt tudtam mondani, hogy nem tucat.

Nekem pont a legnépszerűbb szám tetszett talán a legkevésbé, ha valamit ki kellene emelni, akkor talán az első számot említeném az albumról, illetve a kilencediket.

Ez tipikusan az az album, ahol nincs rossz hangja az énekesnek, a zene sem bántja a fülem, de valahogy annyira semmilyen, hogy szerintem már est nem fogok emlékezni egy számra sem, pedig kétszer is lement az album. Biztos sokat fejlődhet még a srác, de egyelőre nekem ez nagyon kezdetleges volt még.

5/10

Danheim - Skapanir

Amikor elkezdtem hallgatni, akkor az jutott eszembe, hogy mintha már egyszer lett volna egy ilyen skandináv/északi stílusú zene itt a klubban, visszanézve az ajánlásokat viszont rájöttem, hogy csak a zene topikban volt erről szó. (talán pont Faust hozta fel akkor is a témát, valamilyen koncerttel kapcsolatban) Akkor belehallgattam annak az együttesnek pár számába és nem volt rossz, szóval bizakodó voltam. Ráadásul én imádom a skandináv mitológiát is, egyszer szívesen el is mennék például Norvégiába, annak ellenére is, hogy gyűlölöm a hideget. :mrgreen:

Szerintem kifejezetten jól indult az album, a Kala például az egyik kedvencem lett az albumról, nálam inkább egy kicsit a közepénél, valahol a 7-8. szám körül laposodott el, viszont a végére megint nagyon visszatalált. Nálam is a Blodfest és a Hefna című számok maradtak meg a legjobban, a már említetten kívül. Itt nem is annyira zavart, hogy nincsen benne szöveg, ( pedig nekem az tényleg az egyik nagy vesszőparipám), sőt a Reida tracknél kifejezetten zavart, hogy van vokál, nálam az lett a leggyengébb szám az albumról. (a népszerű listából belehallgattam még pár számba, onnan a Berserkir nagyon bejött még)

Összességében tetszett az album, ajánlásnak nagyon jó volt, magamtól szerintem sosem hallgatnék ilyet, annak ellenére, hogy ahogy már mondtam a skandináv mitológia, világ, nagyon közel áll hozzám. Egy pár hete ráadásul pont belefutottam egy szintén északi/viking stílusra hajazó zenészbe, Peyton Parrish neve nem tudom mond e valakinek valamit, neki pár számát hallottam már ( Valhalla Calling, My Mother Told Me,Ragnarök) azok is kifejezetten tetszettek, ott szöveg is volt többnyire.

Maga a stílus nagyon eredeti és a hangulata is remek, picit elfogult is vagyok témában, viszont ettől függetlenül sem hiszem, hogy túl sokszor elővenném ezeket a számokat, de ennek csak annyi az oka, hogy munka közben nem nagyon szoktam zenét hallgatni, edzés vagy utazás közben pedig másfajta stílust részesítek előnyben inkább. De ahogy említettem ajánlásnak remek volt, és erre biztosan emlékezni fogok.

7/10

szerk: végül csak eszembe jutott, az említett zene topikos hasonló együttes a Wardruna volt.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 22., hétfő 22:47

Faust írta: Ha az emlitett szamok tetszettek a legjobban, porgesd le valamikor a Munarvagr c. albumot. Orulok hogy tetszett. :)
Tuti meghallgatom majd,koszi. Bár ezek inkább csak munka mellett szoktak menni.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. november 22., hétfő 20:09

Azahriah - Camouflage 6,5/10

valamiért a google dokisból néztem ki ezt albumot, így meglepett, mikor magyar hangot hallottam benne.
egy 19 éves sráctól szerintem ez szép munka; igaz, pont a kora miatti éretlenség és szöveg ami nálam lefele húzza. a hangja se nagyon tetszik, a stílus is kicsit idegen, öreg vagyok én már ehhez. :kalapos:
lementettem az "aight" dalát. ez számomra a legéretebb produkció... igaz, nem tudom eldönteni, hogy női vokál is van benne vagy fullba ő énekli a refrént. :hmmm: :D

összességében rendben van. nem lesz favorit. nem fogok a koncertjére elmenni, de szerintem fogunk még róla hallani 5-10 év múlva is. van benne kraft, csak stílust kellene váltania és leszrni a csajokat, mert a szerelem/szerelmi bánat csak ideig-óráig jó múzsa. :smile:
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 22., hétfő 19:50

Ha az emlitett szamok tetszettek a legjobban, porgesd le valamikor a Munarvagr c. albumot. Orulok hogy tetszett. :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 22., hétfő 19:31

Faust írta:Danheim - Skapanir
2x meg is hallgattam, egyszer meló és tekerés közben is. Kreatív munkához tök jól esett kicsit más, mint a klasszik filmzenék vagy a synthwave, mondjuk 1-2 szám (pl. Reida) kizökkentett picit. Edzéshez én nem tudtam annyira átélni ezt, de legalább tudtam rá figyelni.
Az biztos, hogy baromi jól van komponálva minden, minőségre megvettek, érezni, hogy profi munka. Filmzenéket imádom, de annyira ez nem szippantott be az elején, mint a kedvenc filmzenészeim darabjai. Tegyük hozzá, skandináv dolgok nem kimondottan állnak hozzám közel.
Az album vége felé valóban erősen feljavul a muzsika, Skapanir tracknél jött a törés, onnantól jobban tetszik. A Blodfestnek és a Hefnának pl kurvára bejön a dinamikája, ment is a "coding" listámra.
Eddig zeneileg az egyik - ha nem a - legértékelhetőbb album ebben a körben, stílusa egyedi, annyi fix. Tömény mennyiségben nem biztos, hogy hallgatom a későbbiekben, de spotifyon bővült egy lejátszási lista és ment egy follow az előadóra - ami azért elég jó. :mrgreen: Hátha előveszem még. Köszi.

7.5/10

Pontozás azért fura állatfaj itt, próbáltam eddig mindent kategórián belül belőni, de nehéz lenne ezt a 7.5-t és a Skindred 7-esét összefésülni.
Egyébként annyira retardált vagyok, hogy csak 2 hét után jöttem rá és még pár hét elteltével merem csak bevallani, hogy leesett,ez is Skindred, NFSU-ról...

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 22., hétfő 17:04

Szerencsere annyira lelkes mindenki, hogy idoben jeleztetek. :mrgreen:

Az elejen sokat agyaltam, mit hozzak, foleg az okozott fejtorest, hogy kb miota mp3/telefon van a zsebemben, de plane a Spotify ota, nagyon ritkan hallgatok albumokat egymagaban - egyebkent nagy hiba, rengeteg egyuttes sok energiat fektet egy album egyseges hangulatanak megteremtesere.

Ugy gondoltam, vagy Pink Floydot (The division bell) hozok, aztan inkabb elkezdtem egy utos Devin Townsenden agyalni, ahol mar csak akozott kezdtem vaccilallni, hogy konceptalbum legyen-e (Ziltoid the omniscient) vagy sem (Accelerated evolution, Transcendence), aztan latom mekkora puhapocs mindenki. :mrgreen:

Dehogy, igazabol csak probaltam elszakadni a rock minden vallfajatol, hogy kicsit sokszinusitsem a palettat, viszont filmzenet es space ambientet nem akartam hozni, marpedig ez a harom kategoria az albumszeru zenehallgatasaim 80%-at lefedik. Aztan gondoltam raprobalok ajanlasom targyara, imadom a viking/nordic ambientet, es szerintem Danheim a legjobb/leghallgathatobb a temaban:

Danheim - Skapanir

Danheim egy dan elektronikus zenesz, aki egy ido utan atallt egyre inkabb a tradicionalis eszaki hangszerek es az elektronika otvozesere, mig kialakult a stilusa, ami egy amolyan viking torzsi ambient muzsika, eleg nehez megfogalmazni. Morfondiroztam, melyik album legyen, a legujabb, Domadagr c. albuma a legkoherensebb, mig a Munarvagr-on van a legtobb szoveg (na igy sem sok), ami sok emberkenek a vesszoparipaja itt. Azert a Skapanir mellett dontottem, mert bar kicsit nehezen indul, a vegere baszottul beindul, es mert a Ragnakamp a kedvenc szamom a csavotol. Ilyet szerintem meg nem dobozz be senki a zeneklubban, szerintem aki birja az elektronikus zenet, illetve a filmzeneket vagy a furabb mufajokat, megtalalja benne a szamitasat, de a rockzene kedveloi is fulelhetnek, rengeteg hangszert hasznal a faszi. Hallgassatok egeszseggel, edzes kozben egyebkent egeszen kivalo! Gå til den!

Ha valaki meghallgatja a tobbit amit irtam a posztban csak ugy onszorgalombol, irjon mar par sort PU-ben hogy tetszett-e, kivancsi leszek.

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. november 22., hétfő 16:10

Tegnap :D

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 22., hétfő 15:58

Ma kene ajanlani? Vagy tegnap? :mrgreen:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. november 20., szombat 11:19

Lil Nas X-Montero

Na, ennek is eljott az ideje. Egybe meg nem hallottam ezelott az albumot, viszont azert Lil Nasbe mindig beleutkozok a kulonbozo pop toplistakba. Ennek koszonhetoen a Monterot, az Industry Babyt es a Thats what i wantot ismertem, amiket amugy szeretek is nagyon. Sot meg talan a Scoopot is hallottam mar valahol.

Amit nem ismertem es kifejezetten tetszett es orulok hogy meghallgattam az a Tales of Dominica es a Mileyval valo kozremukodes. Viszont az Eltonos szamtol kicsit tobbet vartam, az csalodas lett.

Egybe meghallgatni azert kicsit tomeny ez a stilus, viszont kulonbozo lejatszasi listakban 1-1 szama nagyon jol szol. Osszessegeben szerintem is egy tehetseges srac es meg ennel is nagyobb hirneve lesz a kesobbiekben. Mondjuk engem a polgarpukkaszto videoklipjeivel kikerget a vilagbol is, de mar tanultam belole, igy manapsag egyet se nezek meg ami a nevehez fuzodik. :lol:

Koszi az ajanlast, ez igy egy 7/10 lesz. :)

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. november 20., szombat 9:59

Issam Alnajjar - BAREE?

Nagyjából egyetértek El Sie7e kollégával. A nyelven kívül semmi érdekeset nem találtam benne. Első hallgatás után egyedül a Hadal Ahbek maradt meg, és van annyira fogós az a szám, hogy ha nem lenne 3x rajta az albumon, akkor is megmaradt volna.
Semmit nem tudok a gyerekről, de ezek alapján nem lennék meglepve, ha ilyen One-Hit-Wonder lenne, mert az a Papparappa-szám tényleg fülbemászó, de azon kívül nem igazán tudnék semmit kiemelni. Sem a dalokat, sem az énekhangot.

Köszi az ajánlást!
5/10

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. november 17., szerda 18:53

Azahriah - Camouflage

Átlagos cucc jól előadva, valahogy ez volt az első benyomásom. Saját műfajon belül ez kifejezetten rendben volt, a gitár nyerő, az angol is simán emészthető egy hazai előadótól. Ahogy többen is írtátok, ebből még bármi is lehet, nem lenne rossz, ha mondjuk 3-4 év múlva egy újabb albuma előkerülne egy újabb Zeneklub esetén, és lehetne látni, hogy sikerült e lépni egy lépcsőfokot.

A negatívum az álagos cucc felével volt, ha nincs benne a plusz gitár, és az ismerős dallamok, lehet hogy háttérzenévé simul nálam. Bár az is tény, hogy ahogy csúszásban vagyok, van hogy háttérzene jelleggel csúszik le a Zeneklubos album, szóval lehet hogy bennem volt a hiba.

6/10
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 17., szerda 18:44

Issam Alnajjar - BAREE?

inkább nem is akarom tudni babaking h h találtál rá erre az előadóra :D
jordán származású énekest még tuti nem hallgattam én sem, ilyen szempontból legalább vmi újdonság volt hála neked :)
egyébként semmi extra a srác, az első számmal pl kellemesen indul az album
aztán beleszürkül mert elég hasonszőrűek a számok
ha nem jordán lenne biztos nem is kapnám fel rá a fejem, 12 egy tucat az album
a hangja rendben van a srácnak, a szöveghez nyilván nem tudok hozzászólni
az ilyen ajánlások miatt jó a zeneklub, mert tuti h nem hallgatok meg soha egy számot sem issam-tól ha nincs az ajánlásod

azért rossznak nem mondanám, rendben volt a maga kis jordán világában, tőlem kap egy 6-ost

baree?
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 16., kedd 21:14

ANDS írta: Ma hallottam először Placido Domingot magyarul énekelni. Le a kalappal előtte!
Linkelhetted volna :D de mehet a zene topicba is :)

Vissza: