Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 13:13

halamadrid írta: Politikai nézet-felmérés a left/right, authority/liberty, valamint progresszív/konzervatív síkon. Angolul, 46 kérdés. Jó szórakozást :mrgreen:

https://sapplyvalues.github.io/
balfasz/szar/többértelmű/tul általánosak a kérdések, ettől függetlenül majdnem fullra telibelőttem az origot, azt hiszem ez az egészséges és normális. minden szélsőség meg szar. :kalapos:
Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy :)
nem vagyok képben :kalapos: de gondolom szar már az állapota, és majd később esetleg hatékonyabb belülre, a kisebbik mostani helyére egy ujat huzni, minthogy egyre nagyobb es nagyobb csernobilmatrjoska babát építeni :lol: :coffee: :hmmm:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. február 14., péntek 13:17-kor.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. február 14., péntek 13:07

babaking írta:
swfan írta: Köszönöm, megértettem.

Na, akkor vissza az ON-ra:

Ruszkiknak sikerült eltalálni a csernobili szarkofágot, tragédia szerencsére nem történt, de azért lehetett volna komolyabb is
Egy kis pontosítás, illetve részletek, hogy miért nem lett tragédia.

A drón/ rakéta nem a szarkofágba csapódott, hanem a külső "New Safe Confinementbe". Van akik ezt is szarkofágnak hívják, de hivatalosan / eredetileg a szarkofág az ezen belül van - az az eredeti betonkoporsó ami fölé helyeztek 2016 ban egy külső burkot. A bentit meg szépen lassan elbontják.

Ha valóban a szarkofágba, tehát a bentibe csapódott volna, az jóval nagyobb probléma lenne, de ez "csak" a külső burok. Ezen a burkon belül alacsonyabb nyomást tartanak fel az olyan esetekre ha megsérül a burok (mint most). Ilyenkor a levegő befelé áramlik és nem kifelé nyomja a radioaktív port stb.

Szóval not great, not terrible, viszont a pontatlan fogalmazás miatt ijesztőbbnek tűnt elsőre.
Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy :)

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. február 14., péntek 13:05

Politikai nézet-felmérés a left/right, authority/liberty, valamint progresszív/konzervatív síkon. Angolul, 46 kérdés. Jó szórakozást :mrgreen:

https://sapplyvalues.github.io/
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 14., péntek 13:04

ferni írta:
istimester írta: https://telex.hu/belfold/2025/02/14/rus ... -tanacsado

Bobó arcát megnézném azért :mrgreen:

Azért az vicces lenne na... :lol:

Aki nincs képben kijött egy ilyen "pletyka" Szentkirályiról, hogy:
Hazug ******. Inkább arról mesélj miért váltották le Ruszin Szendi Romulust? Csak nem azért mert kiderült, h dugsz vele?? Cserébe a hallgatásért kapta a férjed a pozícióját, ugye? Válni persze nem lehet hiszen a főnök nem engedi.

Szandi és Szundi dugtak. Lehet most is dugnak erről sajna nincs infóm. Amikor dőlt a mutatvány Ruszint kirúgták helyette Bobrovnicky kapta meg a posztot, így fogták be a száját. de persze elválni nem engedi őket a rezsim hivatalosan. Még jó h ez a kormány csak hozzáértés alapján ad pozíciót..
Bobrovniczky nem Ruszin posztját kapta meg, szóval az a rész kicsit pontatlan.

Nem cáfolták amúgy kérdésre se, szerintem igaz lehet a hír. Tóniék valszeg már rég tudják, hogy kik lesznek ott holnap.

Még a végén kiderül amúgy, hogy Szandi MP-ék szivárogtatója Ruszinon keresztül :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2025. február 14., péntek 13:05-kor.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 14., péntek 12:59

A lényeg, hogy egy esetleges váltás esetén is kritikusnak kell maradni. Minden politikus addig merészkedik, ameddig a választók engedik, ezt megtanulhattuk az elmúlt másfél évtizedben.
Meg azt is bele kell számolni a képletbe, hogy egy ennyire összezáró, (véleményem szerint) antidemorkatikus rendszert nem lehet patyolattisztán maradva leváltani. Ha erre törekednének, akkor a jelenleginél is jóval egyenlőtlenebb lenne a verseny, mivel a hatalom nem válgoat az eszközökben. És még csak most fordulunk a célegyenesbe.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. február 14., péntek 12:52

ThePilgrim írta:Konklúzió? Tudja a f@aszom, szar minden...
Reggel óta megnéztem a jólvanezígy mai részét és az Ádámnál van az igazság. Ha változást akarunk, akkor félre kell tenni a túl kritikus nézőpontot és elfogadni, hogy nem tetszhet minden.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 14., péntek 12:50

istimester írta: https://telex.hu/belfold/2025/02/14/rus ... -tanacsado

Azért az vicces lenne na... :lol:

Aki nincs képben kijött egy ilyen "pletyka" Szentkirályiról, hogy:
Hazug ******. Inkább arról mesélj miért váltották le Ruszin Szendi Romulust? Csak nem azért mert kiderült, h dugsz vele?? Cserébe a hallgatásért kapta a férjed a pozícióját, ugye? Válni persze nem lehet hiszen a főnök nem engedi.

Szandi és Szundi dugtak. Lehet most is dugnak erről sajna nincs infóm. Amikor dőlt a mutatvány Ruszint kirúgták helyette Bobrovnicky kapta meg a posztot, így fogták be a száját. de persze elválni nem engedi őket a rezsim hivatalosan. Még jó h ez a kormány csak hozzáértés alapján ad pozíciót..

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. február 14., péntek 12:45

https://telex.hu/belfold/2025/02/14/rus ... -tanacsado

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 14., péntek 12:28

MP is azon akadt már ki, hogy kajak számon lett kérve minden apró szarért, a legapróbb kis dologért is és miután tudta Marci is, hogy nem fog más választ kapni, pl amit akar akkor is ráncigálta tovább a témát teljesen feleslegesen.

Magákkal a témákkal nincs gond, fel lehet hozni kb bármit, de ez már nagyon csúnyán átment vallatásba és számonkérésbe nem egyszer, miközben jelenleg a Tiszát számonkérni az EP és a budapesti közgyűléses tevékenységük miatt lehetne jogosan, erre kb szóba se jöttek.

Szóval valamennyire teljesen jogosan akadt ki ezen MP, hogy a Fidesz romba dönti az országot, nincs semmi komoly számonkérés az irányukba, mert nem adnak esélyt rá, míg aki itt van, amennyire lehet nyíltan beszél a dolgokról meg a legapróbb dolgokért szét van szedve, amik a nagy egészt nézve nem annyira fontos tényezők és eltörpülnek az ország problémái mellett.

Igen, reagálhatott volna jobban itt-ott MP, igen ha hatalomra kerül akkor teljesen szét is szedheti, kivallathatja felőlem Marci kínzőeszközökökkel is MPt élő egyenes adásban, mert akkor már az emberek szavazataival, bizalmával felelős az egész ország sorsa miatt, de jelenleg ez nem így van.

MPnek az igazságérzete ha bekapcsol azt nehezen kontrollálja és itt is ez volt.
Szar lehet folyamat felfelé futni az emelkedőn, mert kb így kell választást nyerni, mentálisan nem tudom hogy lehet ezt bírni, azt akkor eljössz egy beszélgetésre, szegény készült is rá a rakat papírral, azt megérkezett egy vallatószobába... :lol:
Kapja csak a kiképzést, mert ennél sokkal rosszabb is lesz, csak azért teljesen nem volt korrekt a dolog.

ThePilgrim
Kedvenc játékosaid: Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2025. február 14., péntek 12:28

Pár gondolat a GM-MP csörtéhez.

Számomra egyre kevésbé szimpatikus MP részéről ez az agresszív visszatámadás minden kicsit is kényesebb, provokatívabb kérdésre, illetve az is, hogy kizárólag a jól bejáratott panelekkel próbál minden kérdésben megnyilvánulni. Utóbbi kapcsán értem persze, hogy ez a politikai kommunikációban egy bevett dolog, de néha jól esne, ha A-t vagy B-t válaszolna egy-egy kérdésre. Ami viszont az előbbit illeti, egyre inkább van Fidesz-utánérzésem azzal kapcsolatban, hogy lassan már a Partizánt is a Rogán Művek részeként kommunikálja, mindenki ellenség, aki egy kicsit is máshogy gondolkodik vagy nem ért egyet mindenben. Persze, tisztában vagyok MP "ököl" szerepével, illetve azzal is, hogy a B-opció az az, hogy "Jó, akkor a Győző nyert! Jó éjszakát, szevasztok!", de egyre több a negatív előjel, amikor arra gondolok, hogy majd a Tiszára kell szavaznom (márpedig kénytelen leszek)...

Ami GM-t illeti, maximálisan egyetértek azzal, hogy a média egyik legfőbb feladata a hatalom számonkérése egyebek mellett ilyen izzasztó interjúkkal. A problémát viszont abban látom, hogy ez kizárólag az ellenzéki térfélen valósul meg, illetve tud megvalósulni. Tök jó, hogy ezen a térfélen "normális" játékszabályok mellett zajlik a játék, ahogy egy normális országban, egy normális demokráciában kellene, hogy történjen, de ez sajnos nem egy normális ország, nem egy normális demokrácia. Tök jó, hogy provokáljuk, felkérdezzük, számon kérjük és megizzasztjuk az ellenzék egyetlen esélyes jelöltjét, majd ehhez tapsikolunk is, de ezzel csak a másik térfélre dobáljuk át a meccslabdákat, ami végtelenül kontraproduktív.

Konklúzió? Tudja a f@aszom, szar minden...

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 14., péntek 12:03

Sierra írta:
swfan írta: Ó persze, el is felejtettem, hogy fényévente hagyja el értelmes mondat a szád, igazad van
Fenyev tavolsagot jelol, nem idotartamot, just sayin :D
Jogos :mrgreen:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. február 14., péntek 11:58

swfan írta: Ó persze, el is felejtettem, hogy fényévente hagyja el értelmes mondat a szád, igazad van
Fenyev tavolsagot jelol, nem idotartamot, just sayin :D

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. február 14., péntek 11:34

swfan írta: Köszönöm, megértettem.

Ruszkiknak sikerült eltalálni a csernobili szarkofágot, tragédia szerencsére nem történt, de azért lehetett volna komolyabb is
Egy kis pontosítás, illetve részletek, hogy miért nem lett tragédia.

A drón/ rakéta nem a szarkofágba csapódott, hanem a külső "New Safe Confinementbe". Van akik ezt is szarkofágnak hívják, de hivatalosan / eredetileg a szarkofág az ezen belül van - az az eredeti betonkoporsó ami fölé helyeztek 2016 ban egy külső burkot. A bentit meg szépen lassan elbontják.

Ha valóban a szarkofágba, tehát a bentibe csapódott volna, az jóval nagyobb probléma lenne, de ez "csak" a külső burok. Ezen a burkon belül alacsonyabb nyomást tartanak fel az olyan esetekre ha megsérül a burok (mint most). Ilyenkor a levegő befelé áramlik és nem kifelé nyomja a radioaktív port stb.

Szóval not great, not terrible, viszont a pontatlan fogalmazás miatt ijesztőbbnek tűnt elsőre.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 14., péntek 11:20

Pedig sajnos nem úgy néz ki, hogy Trump a Putyin nyakára akarna lépni. A nagy peace deal az lenne a jelek szerint, hogy Putyin megkapja a megszállt területeket, Ukrajna pedig nem lehetne NATO tag. Magyarán kb. megadná azt, amit Putyin el akart érni. Ukrajna biztonságát pedig az EU-nak kellene szavatolni a továbbiakban. A G8-ban is vissza akarja vetetni az oroszokat. Gyorsan eljutottunk onnan, hogy "ha Putyin nem áll le, akkor újabb szankciók jönnek" oda, hogy kb. teljesítené Putyin minden követelését.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 10:56

Ruszkiknak sikerült eltalálni a csernobili szarkofágot
mi kell meg ahhoz, hogy kibaszott putyin nyakara lepjenek vegre?

de hehe az elmúlt napokban vagy 4x szólt be ordenáré stílusban
ird mar le, mik voltak ezek lecci
csak hogy tudjam/ertsem, mi az ami kiveri a biztositekot, ami elfogadhatatlan szint.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 14., péntek 10:39

hehetheoriginal írta: LOL.
mivel sértegettelek? :lol: tényeket írtam.

azonkivul, rám nem szoktak rászólni, hanem instant basznak le a padra általában :lol:
(bár most legutóbb rendesen priviben kaptam figyit, meg is lepődtem, sose volt még ilyen :kalapos: )
Kerted, igy kaptad :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 10:37

LOL.
mivel sértegettelek? :lol: tényeket írtam.

azonkivul, rám nem szoktak rászólni, hanem instant basznak le a padra általában :lol:
(bár most legutóbb rendesen priviben kaptam figyit, meg is lepődtem, sose volt még ilyen :kalapos: )
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 14., péntek 10:00

Köszönöm, megértettem.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 14., péntek 9:54

Ha mar itt tartunk:
hehe: Figyelmeztetések: 2
swfan: Figyelmeztetések: 0

Remélem most mar fogsz tudni aludni.

Viszont nullarol rogton tobb szintet is tudsz ugrani, ahogy az elobbiekben irtam is.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 14., péntek 9:53

swfan írta:
Realista24 írta:

Persze.

Hehe: ejnyebejnye.

Tehetek erted meg valamit?
Mindenféle offense nélkül:

Nyilván úgy moderálod a fórumod, ahogyan te szeretnéd, de hehe az elmúlt napokban vagy 4x szólt be ordenáré stílusban, bármilyen figyelmeztetés nélkül, amit én eltűrtem visszaszólás nélkül. Most, hogy egyszer megelégeltem, és visszaszóltam, én elő lettem véve egyből. Nekem ez nem tűnik következetesnek.
Ha mar offolunk.
Honnan tudod, hogy privatban kapott-e barmit vagy sem?
Hehenek amugy is ilyen rolling listaja van, csinalja csinalja, aztan rotty, pihen par hetet.

Te pedig azert lettel eloveve, mert elobb velem szemelyeskedtel, majd utana kaptal egy kicsit hehetol, es egybol a report gombra nyomkodtal, tobbszor is. Most pedig folytatod a szemelyeskedest.

Ezert irtam legyel kovetkezetes. Tobb lehetoseged is van.
Egyik, figyelmen kivul hagyod, netalantan nem is reagalsz ra, mert semmi ertelme.
Masik, hogy nem tul paraszt modon, de hasonlo stilusban folytatjatok. Itt van ra esely, hogy egyszer megunom, es jovok.
Harmadik, hogy rogton szintet lepsz, es aztan pihensz egy kicsit, es ezen ido alatt eldontheted, hogy amikor visszatersz, hogyan folytatod.

Nekem igazabol teljesen mindegy.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: