OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 1., péntek 12:25

Igen valóban nem az emberiség 100%-ának van szüksége a katonaságra, mert otthon is megnevelik (így jártam én), de a fiatalok többsége neveletlen, szüleiknek engedetlenek, tanárokkal tiszteletlenek, felsőhatalmasságokat nem nézik semmibe - ezekről beszéltem én.
És ezeket megneveli a katonaság? Dehogy.
Max alkalmazkodnak a rendszerhez, átmenetileg, amíg muszáj.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miVida
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema (Marcelo,Kovacic,Kroos)
Kedvenc csapatod: Real Madrid (DVSC, Francia válogatott)

HozzászólásSzerző: miVida » 2014. augusztus 1., péntek 12:25

Igen valóban nem az emberiség 100%-ának van szüksége a katonaságra, mert otthon is megnevelik (így jártam én), de a fiatalok többsége neveletlen, szüleiknek engedetlenek, tanárokkal tiszteletlenek, felsőhatalmasságokat nem nézik semmibe - ezekről beszéltem én.
Na de vannak jó környezetben felnövekedő gyerekek, akik nem isznak nem legelnek nem szívnak, stb. de úgy el is vannak kényeztetve hogy ha valami olyat kell csinálni ami extra erőket igényel akkor minden bajuk van, próbálnak valami kikerülő utat keresni - ezekbe is férne pár kiló karakter szerintem
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?

Courtois - Odriozola-Ramos-Varane-Alaba - Kovacic-Kroos - Isco - Hazard-Mbappé-Asensio

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. augusztus 1., péntek 12:17

pheco írta:de talán a baráti körön még több. Nekem is vannak jó haverjaim akik füvesek vagy éppenséggel 2 naponta lerészegednek. Viszont a barátaim meg normálisak, jóval ritkábban isznak/iszunk...

Szerintem az értelmesebb gyerekek el tudják dönteni, hogy melyik a jó irány.
Erről van szó!
6-7 barátommal járok ki rendszeresen (18-19 évesek), és mindegyik megállás nélkül 14-15 éves kora óta cigizik. Szinte minden hétvégén berúgnak. Egyedül én nem dohányzok, és nem szoktam magam hulla merev részegre leinni. Az egész neveltetés kérdése. Legtöbbjük 2-3 napot nem bír ki otthon, mert inni akar, meg cigizni.
Illetve egyszer kipróbálták a füvet, adták körbe, nekem automatikusan nem is adták, mert tudták, hogy úgysem szívok.
Pedig azért én sem vagyok jógyerek, eléggé nagyképű, beszólogatós, bunkó tudok lenni...egyedül ez ragadt rám a társaságomból. :/

MyStiQ

HozzászólásSzerző: MyStiQ » 2014. augusztus 1., péntek 11:56

soadroli írta:
Ferencváros írta:És a tizenéves kis picsákkal, ribancokkal mit csinálnátok?
jól megbüntetném őket :shifty:
Attila, Te vagy az? :lol:

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. augusztus 1., péntek 11:53

Szülőkön nagyon sok múlik, de talán a baráti körön még több. Nekem is vannak jó haverjaim akik füvesek vagy éppenséggel 2 naponta lerészegednek. Viszont a barátaim meg normálisak, jóval ritkábban isznak/iszunk. Csak sajnos a mai világban az a menő, aki már 13-14 évesen csinálja ezeket. Tegnap is az Árkádnál jött velem szembe egy 12 év körüli 30 kilós gyerek cigivel a kezében... Szerintem az értelmesebb gyerekek el tudják dönteni, hogy melyik a jó irány.

csabi87

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2014. augusztus 1., péntek 11:45

Ferencváros írta:És a tizenéves kis picsákkal, ribancokkal mit csinálnátok? Nekik is sorkatonaság? Nem csak a fiúkkal van itt probléma :hmmm:
Na ja.Láttam én már olyat hogy én szégyeltem magam fiú létemre. :roll: :lol: :kivagyhe:
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2014. augusztus 1., péntek 11:19

Ferencváros írta:És a tizenéves kis picsákkal, ribancokkal mit csinálnátok?
jól megbüntetném őket :shifty:
Kép

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. augusztus 1., péntek 11:14

És a tizenéves kis picsákkal, ribancokkal mit csinálnátok? Nekik is sorkatonaság? Nem csak a fiúkkal van itt probléma :hmmm:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 1., péntek 10:52

Realista24 írta:
csak így, hogy nem kötelező, nem igazán kapós a dolog.
Ez mi? :lol:
Kommunizmus, ha kötelező, akkor kapós. :lol: "Jajj, de jó, behívtak" :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 1., péntek 9:54

Ez mi? :lol:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. augusztus 1., péntek 9:45

szerinte olyan szempontból volt különösen hasznos, hogy nem volt ennyi munkanélküli.
egyébként folyamatosan keresik a katonákat, van toborzó iroda, hirdetéseket is látok rendre tőlük, és mikor elkísértem haverom a munkaügyis állásbörzére, ott is jelen volt egy standdal a honvédség.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. augusztus 1., péntek 8:28

Realista24 írta:Továbbra is tartom, ha valakinek normális a felfogása, normális példát lát otthon, vagy a barátainál, sportklubjában, annak mindegy, hogy volt-e katona vagy sem.
Aki egy idióta, az az is marad, csak ezen felül mondjuk még megtanítják fegyverrel is bánni. Kiélvezheti, hogy elnyomhatja a kopaszokat, mert az olyan húde menő, és még lehetne sorolni.
Több negatív oldala van, mint pozitív.
Aki katona akar lenni, az megteheti bármikor, akit meg senki nem tudott megnevelni, azt 30 nap katonaság sem fog. 1000ből 1 a kivétel talán.
Így van!
Bejöttem melóba, és az volt az első dolgom, hogy kolegát kikérdeztem, ha már ez a téma (48 éves), és szerinte olyan szempontból volt különösen hasznos, hogy nem volt ennyi munkanélküli. Ő Gyöngyösön volt katona, és azt mondta, hogy volt, hogy tengerit törtek, meg volt, hogy valami ropigyárra ráborultak a fák egy viharban és kiküldtek 90 katonát, és 1-2óra alatt rendet vágtak, vagy árvizeknél segítettek... Szerinte ilyen szempontból hasznos volt.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 1., péntek 7:11

Továbbra is tartom, ha valakinek normális a felfogása, normális példát lát otthon, vagy a barátainál, sportklubjában, annak mindegy, hogy volt-e katona vagy sem.
Aki egy idióta, az az is marad, csak ezen felül mondjuk még megtanítják fegyverrel is bánni. Kiélvezheti, hogy elnyomhatja a kopaszokat, mert az olyan húde menő, és még lehetne sorolni.
Több negatív oldala van, mint pozitív.
Aki katona akar lenni, az megteheti bármikor, akit meg senki nem tudott megnevelni, azt 30 nap katonaság sem fog. 1000ből 1 a kivétel talán.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. augusztus 1., péntek 6:59

Pipita írta:Füst, fegyelemre meg a csapatszellem fontosságára a sport is meg tud tanítani, csak az körben nem is a szopásról szól feltétlenül, hanem neadjisten még élvezed is.
És igen, nyilván kell szenvednie az embernek, de szerintem az élet épp eleget ad sokaknak ahhoz, hogy ne kelljen még 9 hónap önkéntes szopást vállalni.
A válsághelyzetes dolgot adom, ennyi előnye valóban lenne a dolognak, de engem ez nem győzött meg.
Ebben sok igazság van. Csak ez nagyban függ attól, hogy milyen sport, és, hogy milyen edző edz.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2014. augusztus 1., péntek 2:25

A sportot a sorkatonasággal nem igazán lehet összehasonlitani. Maximum a profi sportolóknál lehet fegyelemről beszélni, mert amúgy mindenki hobbyból sportol, nem kötelességből. Már aki sportol, mert ugye nem kötelező, tehát alapból csak egy kis része érintett egy adott korosztálynak.
Másfelől fontos még a retorzió, a büntetés, amit nem lehet sportolásnál alkalmazni. Ha valami nem tetszik, ott lehet hagyni az edzőt, az egyesületet, abba lehet hagyni a sportolást, az ember kénye kedve szerint dönt. A honvédségnél nem lehet önkényesen szabályokat máshogy értelmezni, megkerülni, parancsot megtagadni, linkeskedni, mert jön a bünti.
Ezért van olyan nevelő hatása a sorkatonaságnak amit nem igazán lehet mással helyettesiteni. Persze nyilván nem mindenkinek szüksége erre, van aki önállóan képes felmérni azt hogy mi a dolga/feladata, és azt megfelelően el is tudja végezni. De az ilyen embereknek amúgymeg meg sem kottyan a pár hónap kopaszként, sőt... a többire meg ráfér.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. augusztus 1., péntek 1:24

Füst, fegyelemre meg a csapatszellem fontosságára a sport is meg tud tanítani, csak az körben nem is a szopásról szól feltétlenül, hanem neadjisten még élvezed is.
És igen, nyilván kell szenvednie az embernek, de szerintem az élet épp eleget ad sokaknak ahhoz, hogy ne kelljen még 9 hónap önkéntes szopást vállalni.
A válsághelyzetes dolgot adom, ennyi előnye valóban lenne a dolognak, de engem ez nem győzött meg.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. augusztus 1., péntek 0:57

Hat igazabol csak gondoltam megkerdezem hatha jart itt valaki hasonlo cipoben. :D es tudtam hogy itt gyors valaszt kapok. Bar nem irt most senki vegul elmentem az ugyeletre onnan meg elkuldtek a honvedkorhazba szoval remek a helyzet. :D

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 1., péntek 0:34

Kecsu linkje
Tiszteletem B-)
"And my heart will leave you never."

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2014. augusztus 1., péntek 0:31

Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak
Hát nem árt ha az ember távolabb lát az orránál. A sorkatonaság igenis jó dolog, talán az egyetlen intézmény lehetne Magyarországon ahol belevernék a huszonévesek fejébe hogy a közösség minden esetben fontosabb az egyénnél. Igen nagy szükség lenne erre, nempláne arra, hogy megtanitsák a fiatalokat az alapvető viselkedési és magatartási normákra, mert talán ez az utolsó életszakasz ahol még fegyelmet lehet tanulni. Sajnálatos hogy ez évek óta kimarad, és ez egészen jól megfigyelhető a mostani huszonéves korosztályon ahogyan a nagy áltag természetesnek hiszi hogy csak jogai vannak, kötelességei meg nincsenek. És igen, a megfelelő értékrend és életszemlélet kialakulásához szükség van arra hogy átmenjen az ember némi szenvedésen.
(egészen szerteágazóan jó hatással van ez az egyénre ha meg kell felelni egy szabályrendszernek, illetve ha be kell tartani a felettesek utasitásait, még ha nem is tetszik. Azért valamennyire felkészit a felnőtt életre az hogy olyan dolgokat csináltatnak veled ami számodra nem éppen jó. Mert amúgy mi lesz ha az ember végre kikerül az iskolapadból? Az adózás? Az hogy ne menjen ki minden második diplomás küldföldre mert ott jobb? Vagy hogy az egészen degeneráltak ne rongálják a közteret felesleges károkat okozva csakhogy örömüket leljék az állatias vandalizmusban... van akit otthon jól nevelnek és nincs ilyesmire szükség, és vannak akik csak azt hiszik hogy rendes nevelést kaptak.) Az a 6, esetleg 9 hónap nem valami egetrengető, nem marad le az ember semmiről, de még esetleg jól is jöhet később az hogy felvérteznek némi szivóssággal. És még fizetés is jár, meg enni is adnak, esetleg még fizikálisan is jobb formában lesz az ember a végére.

Ja és akkor ilyen apróságok is vannak, hogy egy esetleges válsághelyzetnél, mondjuk egy nagyobb árviznél nem a 60 éves falusi öregeknek kéne önkéntesként homokzsákot pakolászni, hanem lenne egy elég komoly mennyiségű, néhány 10 ezres erőforrás, amit fel lehetne használni ilyen célokra. A társadalom számára hasznosabb lenne, mint hogy épp otthon üljön és a gép előtt verje a haját, amig mari néni meg pista bácsi lelkeszakadtáig dologzik hogy megóvják a környéket a többmilliós anyagi kártól.

Persze egyszerűbb annyit érzékelni az egészből hogy szaros sorkatonaság azért találták ki az egészet hogy engem szivasson pár vén rozmár.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára füst 2014. augusztus 1., péntek 0:34-kor.

Fuentealbilla

HozzászólásSzerző: Fuentealbilla » 2014. augusztus 1., péntek 0:23

Sierra írta:Ma elég csúnyán elvágtam a lábam bent munka közben, egy picit talán mély is a seb, szerintetek el kéne mennem orvoshoz? Most éjjel az ügyeletre, vagy elég ha reggel megyek el?
Hát srác, ez a hozzászólás még az OFF-ban is OFF :D
Erre a választ komolyan a madridom.hu fórumán keresed? :D

Vissza: