Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. szeptember 16., hétfő 12:49

No.

KFH

Mindent leírtak már előttem, nézhetetlen. És én értem, hogy direkt ilyen, szándékosan figurázza ki a hongkongi akciófilmeket, de az, hogy valami szándékosan erőltetett, nem mentség...sőt.

Kurvarossz, mondhatnám hogy szokás szerint. :mrgreen:

3/10

Úgy volt hogy ma jövök a másik kettővel is de megint mások szervezik az életemet helyettem.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. szeptember 16., hétfő 7:34

Hát ez a kungfuhásztl rémisztő. :mrgreen:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. szeptember 16., hétfő 6:44

A vadászatot már megnéztem, még összeszedem a gondolataimat, és írok pár sort róla este.
A pofonok földje meg megérkezett hd-ben végre, szóval azt is megnézem este valószínűleg, így én is képben leszek újra. :salute: :coffee:

A hét folyamán az Icemanre is sor kerül, olyan jó, hogy még van egy hét szabadidőm, tudok dolgozni tovább :roll:
"And my heart will leave you never."

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. szeptember 16., hétfő 0:00

Ráértek még, én sem tudom, hol áll a fejem.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. szeptember 15., vasárnap 23:53

Bocsi!
Újra suli, újra pest, sok faszság, meg minden dolog, elintézni való, új albérlet, új emberek, új környék, új faszságok.
Későn álltam neki, nem lesz meg éjfélre, de holnap délelőtt megírnám, ha engeded, ha kérhetek addig most egy utolsó utáni haladékot. Hát ha nem, akkor úgyse bírok mit tenni. A filmet azért megnézem, mert gecire bejön eddig.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. szeptember 15., vasárnap 22:14

Remélem Faustinho beleegyezel, megnéztem a filmedet, de a mai sörmennyiség és fáradtság miatt össze kéne szednem a gondolataimat, úgyhogy csak holnap tudnék jönni valami értékelésfélével. :shutup:

Annyit azért elmondok, hogy szerencsére jobb mint amit vártam, a pontszám feltehetően 6-7 között lesz.

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. szeptember 15., vasárnap 19:51

nmate írta: Fránszóá írta jól, jobban ki kellett volna bontani a két szálat, mert így megnyalhattuk a bonbont, de nem hagyták, hogy a belsejéből kiegyük a lényeget.
:lol: igen, így vhogy, csak nekem nem sikerült ilyen jol megfogalmaznom :lol:
Kép
Kép
Kép

Eszterke
Kedvenc játékosaid: Mesut Özil, Luis Figo, Sheva, Kaká, Torres, Navas, Reus

HozzászólásSzerző: Eszterke » 2013. szeptember 15., vasárnap 19:38

Lehetne, hogy a Secondsot holnap este hozzam? Kicsit összeszaladt az egész hetem, de szeretném megnézni mindenképpen, és holnap nem kell bemennem az egyetemre.
Real Madrid means triumph in victory and triumph in loss. Real Madrid was yesterday, it is today and it will be tomorrow. Real Madrid are words that I still do not know how to express.

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. szeptember 15., vasárnap 19:22

(vénusz)Dombokon túl
Köszönöm az ajánlást realistahuni, egészen jó volt ez a kis film. Tetszett a története, tetszett a lebonyolítása, bár néha már zavart, hogy az egyik kiscsaj folyamatosan háttal volt a kamerának, pedig azért annyira nem volt ronda :mrgreen: Az egész filmnek szerintem volt egy kis feszkós hangulata, ami most nem jött át, mert én is elég feszült vagyok (persze erről nem te tehetsz) :)
Az ehhez hasonló filmek pólyás korom óta elindít bennem egy folyamatot (be.szarok) és itt is felzaklattak rendesen a kolostori események.
Furcsaság az egészben, hogy gyakorlatilag a nővérkeként újrakezdő kiscsajt lehet inkább főszereplőnek tartani, minthogy a kórházat is megjárt, mentálisan igen-igen gyenge leányzót, ami tetszett, mert eleinte azt hittem, hogy ez a csaj van a középpontban.
soadrolihoz hasonlóan nekem is ez volt életem első román filmje, amit láttam, de ez rögtön betalált nálam.
nmatéval pedig egyetértek, a jagtenhez hasonló emberi butaságról tehettünk megint szert, csak teljesen más szituációban persze.
negatívumként emellett talán a film hosszát tudnám felhozni, szerintem kicsit felesleges volt ennyire elhúzni a dolgokat.

összességében jól szórakoztam, köszönöm szépen az ajánlást, ha a Jagten nálam hatot ért, akkor erre bizony adnom kell egy...

8/10

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. szeptember 15., vasárnap 17:50

Pipita írta:Seconds
Második lehetőség

Kritikus Tömegről:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez e film egy nagyon erős és keserű társadalomkritika (is) a fogyasztói társadalomról. Ehhez képest Az ember tragédiája egy optimista mű.
Talán nem véletlenül ugrott be Madách remeke: Vezess, új útra Lucifer, vezess! (Rebirth!)

Lábjegyzet (Háy Jánostól kölcsönözve):

Van egy társadalmi kényszerűség, ami megköveteli tőled, hogy valamilyen legyél, és sajnos ezek a követelmények főleg külsőségekre vonatkoznak, úgymond az életed dizájnjára. Milyen az autód, milyen a lakásod, megtartod-e azokat a társadalmi elvárásokat, amiket.

Simán elindulhatsz egy olyan úton, ami lehet, hogy nem a te utad, hanem az általános társadalmi értékrendet leképező út. Sikeres, gazdag akarsz lenni, hogy a közösség, ami körbevesz téged, pozitívan ítéljen meg, miközben elfelejted azt, hogy valójában van egy belső történetünk is, a személyiségünk folyamatos mozgásának a belső története, és te ezt simán feláldozod a külső elvárások oltárán. Rájönni 50 évesen, hogy ez a hamis áldozathozatal megtörtént, az elég szar dolog.

...hiába vagyok kész arra, hogy változtassak, ha nincs meg a szabadságom a változtatásra… Nem volt még a világon társadalom, ami ilyen mértékben kizsigereli az embert, ilyen mértékben követeli tőle a munkaidőt, ilyen mértékben mászik bele mindenedbe, a magánéletedbe, s a szolgáltatásaival ilyen mértékben függőségben tart. Tehát igaz, hogy jómódú világban élünk, de ennek rohadt nagy az ára és hogy ettől kurvára ki lehet fáradni.

Ennél többet én nem is tudnék hozzátenni a filmhez és igazából nincs is mit. Zseniális volt, köszönöm az ajánlást!

8,5 / 10
Seconds

Két dolog miatt másolom ezt be: 1. Mert rohadtul nincs időm, 2. mert tényleg zseniális az értékelés, az észrevételek, én így nem tudnám leírni, és teljesen egyet is értek vele.
Kivéve a pontszámmal, annak ellenére, hogy életem legjobb fekete-fehér filmje volt (köszi Faust) nekem ezek a régebbi filmek kicsit lassúak, bár két részletben néztem esténként, lehet az is volt a baj, nem tudtam már annyira koncentrálni, de ez az én hibám is, nem csak a filmé.
Lényeg a lényeg, nálam ez 10/8 Köszi szépen ! :agree:
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. szeptember 15., vasárnap 16:36

The Iceman

Na ez jó volt, igazából imádom az ilyen témájú filmeket, szóval picit gyengém is a dolog. Nem beszélve arról, hogy egész neves kis szereplőgárda jött össze.
Szóval, hangulat meg minden rendben van, meg tetszett is ugye, de mégis úgy érzem, ebben bőven több volt. 1 órával többet is elbírt volna a téma (nem ez a film, maga a téma), picit jobban részletezve a dolgokat. Fránszóá írta jól, jobban ki kellett volna bontani a két szálat, mert így megnyalhattuk a bonbont, de nem hagyták, hogy a belsejéből kiegyük a lényeget.
Ajánlásnak nagyon is remek :agree:

7.5/10

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. szeptember 15., vasárnap 1:40

Seconds
Második lehetőség

Kritikus Tömegről:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez e film egy nagyon erős és keserű társadalomkritika (is) a fogyasztói társadalomról. Ehhez képest Az ember tragédiája egy optimista mű.
Talán nem véletlenül ugrott be Madách remeke: Vezess, új útra Lucifer, vezess! (Rebirth!)

Lábjegyzet (Háy Jánostól kölcsönözve):

Van egy társadalmi kényszerűség, ami megköveteli tőled, hogy valamilyen legyél, és sajnos ezek a követelmények főleg külsőségekre vonatkoznak, úgymond az életed dizájnjára. Milyen az autód, milyen a lakásod, megtartod-e azokat a társadalmi elvárásokat, amiket.

Simán elindulhatsz egy olyan úton, ami lehet, hogy nem a te utad, hanem az általános társadalmi értékrendet leképező út. Sikeres, gazdag akarsz lenni, hogy a közösség, ami körbevesz téged, pozitívan ítéljen meg, miközben elfelejted azt, hogy valójában van egy belső történetünk is, a személyiségünk folyamatos mozgásának a belső története, és te ezt simán feláldozod a külső elvárások oltárán. Rájönni 50 évesen, hogy ez a hamis áldozathozatal megtörtént, az elég szar dolog.

...hiába vagyok kész arra, hogy változtassak, ha nincs meg a szabadságom a változtatásra… Nem volt még a világon társadalom, ami ilyen mértékben kizsigereli az embert, ilyen mértékben követeli tőle a munkaidőt, ilyen mértékben mászik bele mindenedbe, a magánéletedbe, s a szolgáltatásaival ilyen mértékben függőségben tart. Tehát igaz, hogy jómódú világban élünk, de ennek rohadt nagy az ára és hogy ettől kurvára ki lehet fáradni.

Ennél többet én nem is tudnék hozzátenni a filmhez és igazából nincs is mit. Zseniális volt, köszönöm az ajánlást!

8,5 / 10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. szeptember 14., szombat 20:00

Második lehetőség (Seconds)
Hát ez elég gyengusz lett. Számomra baromi unalmas volt, a színészek és a vége mentette meg, ezért kap egy 5/10-et. Egyáltalán nem kötött le. :kivagyhe:

Dombokon túl (Dupa dealuri)
Életem első román filmje :D Sokkal rosszabbra számítottam, meglepően jó volt. Bár nem bántam volna ha kicsit rövidebb, de összességében bejött, köszönöm az ajánlást, és sorry ezekért a rövid firkmányokért. 8/10
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. szeptember 14., szombat 12:47

Dombokon túl

Érdekesen kezd a film, felvázolja ugye a testvérek kapcsolatát, kezd kibontakozni, hogy mi is lesz a konfliktus...
francois írta:ugye a fő kérdés, ami mindenkiben ott motoszkálhat a végén, hogy akkor most Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Szerintem itt nincs kérdés, Alina makacssága ellenére nekem egyértelmű hol a gebasz:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Bejön ez a "Gonosz" dolog, az ördögűzési mánia, ami a kolostor lakóit szánalmassá varázsolja, a józan ész, mint fogalom, teljesen eltűnik az ott lakók fejéből. A film egyértelműen a vallásnak azon részét akarja bemutatni, amikor az ember átesik a ló túloldalára, tehát ők sem szentek és bűnösök. Legalábbis az én szememben.
Legalább annyira fájdalmas ebben az emberi butaság, mint a Jagtenben, azonban itt a kivitelezést én gyengébbnek érzem.

7/10

francois

HozzászólásSzerző: francois » 2013. szeptember 14., szombat 11:38

dombokon túl

(tegnap írtam róla, most pontszán is jön)

8/10

the iceman

a dombokon túl után jól esett, klasszikus nézeti magát film, ennek ellenére nem hagyott bennem mély nyomot. olyan kicsit sótlan az egész, néztem néztem, jó volt, de vmi hiányzott belőle h igazán felkeltse az érdeklődésemet. ugye nem lövök le poént azzal, hogy egy olyan sorozatgyilkos életét dolgozza fel aki a maffiának dolgozott. mivel a valós történetet dolgoztak fel, így eléggé meg volt kötve a rendező keze. nekem az nem tetszett h ilyen félig életrajzi film, fél maffia jellegű volt és talán pont ezért éreztem kicsit sótlannak, mert egyik vonalat sem bontották ki olyan erősen. kuklinski jellemfejlődését jól megcsináltak, és bár a főszereplő csávót én még nem nagyon láttam másban, jól eljátszotta a hideg jégembert. a vége elég nokedli volt, de hát ilyen az élet. ha meg kiszínezték volna a sztorit, biztos az lett volna a bajom :lol: 6,5 pontot akartam adni, de jólelkű gyerek vagyok, uhogy

7/10

amugy elég langyi kör, nincs kiemelkedő film, de nagyon rossz sem (egyet leszámítva), nem is véletlen h szinte mindenhol 7 pont környékén osztogatok :)

amilyen masszívan jönnek az értékelések, még a végén egyedül fejezem be a kört :lol:
Kép
Kép
Kép

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. szeptember 13., péntek 20:46

Második lehetőség (Seconds) - 1966

Az alapsztori érdekes, de sajnos többet unatkoztam rajta, mint érdeklődve figyeltem volna. Abszolút értem a mondanivalót és a konzekvenciát, ami sokat mondó és még napjainkban is aktuális és ugyanúgy szolgál tanulsággal, de magát a filmet Remyhez hasonlóan én sem tudtam élvezni.
Érdekes volt amúgy az ajánlás és amit most írni fogok az lehet így hülyén hangizk, de nem véltem felfedezni ebben az ajánlásban az ajánlót. Gondolok itt arra, hogy míg a Dead Ringers vagy az Enter the Void az typically Faust, úgy ez most nem annyira "fósztos". Persze bizonyára ez is ő, csak mondjuk eddig nem ismertem ezt az oldalát. :)

5,5/10

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. szeptember 13., péntek 18:39

Na, azért nem kell csodálkozni. Egy ilyen román-Magyar meccs után kinek van kedve megnézni... :lol: Én ma, vagy holnap jövök. Attól függ, hogy a Rush meddig tart a moziban. Végre egy feliratos, nem 3d-s film. Van Isten!

francois

HozzászólásSzerző: francois » 2013. szeptember 13., péntek 18:37

dombokon túl

megnéztem már h legyen vki egy hét után aki értékeli :lol:

hát nem egy elsőrandis film az biztos. aki a mai modern filmeken nőtt fel, meg azokhoz szokott hozzá, annak valoszinuleg az egész egy brutális kínzás lesz. az első 10 perc után erősen elkezdtem gondolkodni, hogy kell-e ez nekem, de aztán csak legyűrtem. nem élveztem, de meg kell hagyni jó film. épp multkor írtam a saját ajánlásom kapcsán, hogy sokan ugy vannak vele, hogy nem szeretnek egy műfajt, akkor egyből beírják h fos volt, meg sem próbálják magát a filmet értékelni. én utálom a kelet-európai, totális old school hangulatú filmeket, ez meg nagyon is olyan volt. abszolut hitelesen mutatja benne, hogy hogyan működnek az ilyen zárt, "kőkori" közösségek, mennyire a saját játékszabályaik szerint élik életüket, és főként azt, hogy mennyire nehéz ott külsősként elfogadtatni magunkat Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!főleg ha igazán nem is akarunk belekerülni a közösségbe. teljesen más végkimenetre számítottam Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!együtt lelépnek, vagy rájön a csaj h ez nem neki való világ és egyedül lép le, és eléggé meglepett a vége, nagyot szólt.

fél órával sztem lehetett volna kevesebb, de belefért. ami nagyon tetszett még, hogy totál olyan érzésem volt, mintha valami őskori filmet néztem volna Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ugye se áram, se vezetékes víz, semmi "luxus", nagyon jól adták vissza a hangulatot. ami egyébként akkor látszott igazán, amikor egy-egy pár másodpercig kontrasztként bemutatták a külvilágot - modern automosók, mobillal mászkáló emberek, stb stb,

ugye a fő kérdés, ami mindenkiben ott motoszkálhat a végén, hogy akkor most Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy felelőssé tehetőek a közösség tagjai a lány halála miatt vagy sem. én ugy gondolom h is-is. Nem akartak ők elvégre rosszat, csak a saját kis világuk módszereivel akarták megoldani a dolgokat de aztán mágis tragédiába torkollott az egész. én már csak azért sem tudom hibáztatni őket (pedig meg van a véleményem az egyház agymosásáról), mert a csajnak elvégre volt szabad választása, simán elmehetett volna

elég nehéz film a szerelemről, barátságról, elfogadásról, kétségbeesésről, tehetetlenségről

pont számot nem írok egyelőre, de 7.5-8 környékén leszünk. az életben nem nézném végig még1x, ettől függetlenül talán a kör legjobb filmje volt
Kép
Kép
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. szeptember 13., péntek 16:35

Csak azt láttam, nincs beírva, gondoltam szólok, így viszont tárgytalan. Hétvégén összeszedem magam aztán végére jutok a Domboknak.

Iceman meg 1 hónapja már a gépemen van, remek ajánlás :mrgreen:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. szeptember 13., péntek 14:16

Elküldtem Faust bátyánknak, de ha mondod:

Insomnia 6,5
Svindler 7
A nyomozó 7,5
Margaret 7
The place over the... 6
Jagten -megnéztem, ma írogatok róla