OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Becksy23
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2014. október 7., kedd 21:51

Realista24 írta:
A legjobb viszont az lenne ha ilyen meg se fordulna a fejedben, bár tudom, a kényszer nagy úr, és a fizetések is nevetségesek.
Lopásról beszélünk. Nem a kényszer nagy úr, hanem az igények. Én is megvennék sok fasza dolgot, de nem tehetem, mégsem megyek lopni.
Nem értek egyet. Persze, meg lehet élni 90 ezerből, de milyen élet az? Mindenből a szart venni, nyaralás/utazás kilőve... Én nem lopnék, de ha már ugy döntenék hogy igen, akkor egyértelműen olyan helyről, akiknek ugyse fáj. A tesco pl meg se érzi ha lenyúlsz egy jobb kést, vagy egy kiló csirkemellet. És itt tisztességesen dolgozó emberekről beszélünk, akik ugyanezen munkával Ausztriában vígan elélnek. Persze az már megint más, ha valaki alapjáraton munkának tekinti a lopást, és bűzlik neki a munka, pl a bidám-bidámok.

Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy normális dolog, de ha már a tetejénél bűzlik az egész, akkor érthető ha az alja is akar valamit.
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. október 7., kedd 21:23

filatáska írta: Ebben a butikban naponta, hetente vannak lopások, amiket nem vesznek észre csak a nap végén a leltárkor, kassza ellenőrzésekor a hiányt.
Az milyen üzlet, ahol a tulajdonosnak nem számít, hogy minden nap lopás van? :D

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. október 7., kedd 21:23

Hagyjuk a színjátékot, ,,fizetést'', ,,számlát''. Ha csak simán leveszi a csipogót és a másik kiviszi, akkor nem lehet tudni, hogy a kettő eladó közül melyik tette. Olyan mint amikor bemegy valaki fülkébe, kivágja a csipogót és kiviszi a terméket. Ilyenkor ki a felelős? A két eladó mert nem figyel eléggé? Ha sok a vevő nem lehet mindenkire egyenként figyelni....
Nagyon hosszan lehetne erről beszélni. Az új Mt-t nézegesd át, ha ennyire érdekel. Röviden és baromira leegyszerűsítve, először is tudni kéne konkrétan ki ez az A személy. Ha leltárhiányért fennálló felelőssége van, akkor akár teljes kártérítésre kötelezhető a munkáltató által, de a hiány okának ismeretlennek kell lennie. (ugye itt ha ismert lenne, akkor már büntető eljárást vonna maga után). A munkavállaló vétkességre tekintet nélkül a teljes kárt köteles megtéríteni a visszaszolgáltatási vagy elszámolási kötelezettséggel átvett olyan dolgokban bekövetkezett hiány esetén, amelyeket állandóan őrizetében tart, kizárólagosan használ vagy kezel. A teljes kártérítés akkor terheli ha jegyzék vagy elismervény alapján vette át az adott terméket. Ehhez még egyszer kell leltárfelelősségi megállapodás! Attól is függ hányan kezelték a leltári készletet. (1 ember vagy több, ettől függhet hogy mondjuk teljes kárért felel vagy csoportos felelősség esetén maximum a megállapodást kötők 6 havi átlagkeresetének összege) Pénztárosok esetében viszont már speciális eset áll fenn, ők törvényileg is külön vannak szabályozva, mert nem szükséges (!) jegyzék vagy elismervény a felelősségük megállapításához.

Ez egy baromi hosszú téma, szóval nézd át az Mt.t. Munkavállaló kártérítési felelőssége résznél. Egyébként pedig ha kiderül akkor egyértelműen a teljes kárért felel, rendkívüli felmondás és büntetőeljárás megindítása mellett.

szerk:

Egyébként baromi jó olvasni a fórumot arról, hogy milyen tanácsot adnak egymásnak a népek. Hogyan károsítsuk meg munkáltatónkat meg az államot egy kicsivel, közel sem vagyok véreskezű emberke, de az ilyenekre nagyon ráfért volna, hogy apuka kicsit megcipőzze gyerekkorában az arcát!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VanillaSky 2014. október 7., kedd 21:27-kor.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 7., kedd 21:15

A legjobb viszont az lenne ha ilyen meg se fordulna a fejedben, bár tudom, a kényszer nagy úr, és a fizetések is nevetségesek.
Lopásról beszélünk. Nem a kényszer nagy úr, hanem az igények. Én is megvennék sok fasza dolgot, de nem tehetem, mégsem megyek lopni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Becksy23
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2014. október 7., kedd 21:11

Kissebb áruházban teljesen felesleges ilyenben gondolkozni, főleg mivel teljesen fogyatékos példát hoztál fel, ilyen gagyin nem lehet. De pl dolgozol egy nagy üzletben pénztrárosként, ahol egyszerre 6-7 kassza is megy nagy forgalomban. Bejön hozzád egy ismerős, és vásárol kb 30 ezerért termékeket, de te 2-3 nagyobb értékű cuccost nem húzol be, csak elhúzod a pénztárgép előtt, de a kódot az ujjaddal letakarod. Így 30 helyett mondjuk csak 18-at fizet, a 2-3 dologból meg egyet neked hoz mondjuk. A büdös életben nem fogják észrevenni, hacsak nem vagy nagyon nagy pancser. Ha gyorsan, nagy sebességgel blokkolod a termékeket lehetetlen kiszúrni, egy nagyobb áruháznak meg félévente többszázezres, akár többmilliós hiánya is lehet, mivel még a jobb helyeken is csak 3 havonta van leltár, talán a műszaki osztályon van havonta. Fontos még, hogy a "társ" ne legyen látszólag ismerősöd, ugy szolgáld ki mintha egy vadidegen lenne, és gyakran nem is szabad ezt bejátszani, mert bár ritka hülyék a biztonsági őrök, idővel feltűnhet nekik. De fontos hogy valóban nagyobb összeget fizessen, mert akár a következő vásárlónak is feltűnhet ha vesz egy rakat dolgot, és alig fizet valamit. Bővebben is tudok erről írni, de pü-ben keress ha gondolod.

Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. október 7., kedd 20:39

filatáska írta:Hagyjuk a színjátékot, ,,fizetést'', ,,számlát''. Ha csak simán leveszi a csipogót és a másik kiviszi, akkor nem lehet tudni, hogy a kettő eladó közül melyik tette. Olyan mint amikor bemegy valaki fülkébe, kivágja a csipogót és kiviszi a terméket. Ilyenkor ki a felelős? A két eladó mert nem figyel eléggé? Ha sok a vevő nem lehet mindenkire egyenként figyelni....
de itt 2-5 emberről beszélünk maximum, egy főnök kideríti,vagy nem foglalkozik vele,kivágja őket a csába...fél óra múlva talál 5 másik eladót. nem csinálnak nagy ügyet belőle.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2014. október 7., kedd 20:33

Hagyjuk a színjátékot, ,,fizetést'', ,,számlát''. Ha csak simán leveszi a csipogót és a másik kiviszi, akkor nem lehet tudni, hogy a kettő eladó közül melyik tette. Olyan mint amikor bemegy valaki fülkébe, kivágja a csipogót és kiviszi a terméket. Ilyenkor ki a felelős? A két eladó mert nem figyel eléggé? Ha sok a vevő nem lehet mindenkire egyenként figyelni....

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. október 7., kedd 20:23

van,hogy hiány van,akkor se szólnak senkinek,hanem szépen bedobják zsebből,hogy ne legyen belőle baj. (rosszul adnak vissza,ebből hiány lesz,előfordulhat...)

szóval ez nem így működik.

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2014. október 7., kedd 20:18

filatáska írta:De eleve lopnak minden nap tőlük. Hogy jönnének rá, hogy akkor épp a kasszás a simlis?
Mert ketten kasszaznak a legnagyobb boltokban altalaban. Na mar most a nap vegen az egyik el fog tudni számolni altalaban jol, a másiknak hiánya kell, hogy legyen, es erdekes mód az ugyanaz lesz altalaban. Masik, a hiányt ami keletkezik ugye nem gondolod komolyan, hogy kedves nemet, francia, osztrák tulajdonos barátaink nem a dolgozo fizetéséből vonja le? Mert igen. Nem is ertem, ki magyaráz be neked ilyeneket, de a vilag nem igy mukodik.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2014. október 7., kedd 20:11

De eleve lopnak minden nap tőlük. Hogy jönnének rá, hogy akkor épp a kasszás a simlis?

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2014. október 7., kedd 20:08

Dupla D írta:
filatáska írta:Ha ez ilyen egyszerű, mások is csinálják?
én is hallottam ilyesmiről kb. 8 éve. ott úgy csinálták, hogy vett az illető nagy tételben egy szupermarketben termékeket, majd a pénztárnál a pénztárosismerőse jóval kevesebbet húzott le, mint kellett volna. ez még kevésbé feltűnő, mintha csak zsebre vágta volna a pénzt, és a leltáron is ki lehet magyarázni azzal, hogy csak rosszul adtak vissza.

szerk. nyilván nem nekem magyarázták, hanem előttem, és csak hallgattam, mivel akkor még csak kis pöcsköszörű voltam. :mrgreen:
100, h ez nem mukodik ismerem h mukodik a kasszazas jartam be eleg sokat egy üzletbe egy hölgyemeny miatt, es volt, h plusz egy orat ott kellett maradnia, minden egyes fillérrel el kellett számolni, nem ugy megy ez mint a kilencvenes evek elejen, a nagyobb láncok külföldi tulajairol meg ne is beszéljünk. Mas: valaki linkelne azt a videót amikor Blatter kifigurazta CR-t?

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. október 7., kedd 19:58

filatáska írta:Ha ez ilyen egyszerű, mások is csinálják?
én is hallottam ilyesmiről kb. 8 éve. ott úgy csinálták, hogy vett az illető nagy tételben egy szupermarketben termékeket, majd a pénztárnál a pénztárosismerőse jóval kevesebbet húzott le, mint kellett volna. ez még kevésbé feltűnő, mintha csak zsebre vágta volna a pénzt, és a leltáron is ki lehet magyarázni azzal, hogy csak rosszul adtak vissza.

szerk. nyilván nem nekem magyarázták, hanem előttem, és csak hallgattam, mivel akkor még csak kis pöcsköszörű voltam. :mrgreen:
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. október 7., kedd 19:57

filatáska írta:Tegyük fel van egy pláza, abban egy butik. Ebben a butikban dolgozik egy eladó (legyen ,,A'' személy), akinek van egy ismerőse (legyen,, B'' személy).
Ebben a butikban naponta, hetente vannak lopások, amiket nem vesznek észre csak a nap végén a leltárkor, kassza ellenőrzésekor a hiányt.

Tegyük fel ,,A'' személy és B személy összejátszik. ,,B'' személy bemegy a butikba, mint egy átlagos vásárló. Kiválasztja magának amit szeretne, ezek után odasétál a pénztárhoz. Átadja a kiválasztott terméket. ,,A személy mintha minden normálisan történne, leveszi a csipogót (lopásgátlót) hogy az kimenetelkor ne csipogjon. Előveszi a pénzét, majd, úgy tesz mintha fizetne. ,,A'' személy elveszi a pénzt, de nem a kasszába teszi, hanem a zsebébe. Ezekután a látszat kedvéért még ad egy ures számlát, majd ,,B'' személy kisétál a termékkel.

,,A'' személy állítása szerint nincs kamera a butikban, sőt maga már egyedül is végrehajtotta ezt, csak nem volt színjáték (adásvétel).

Hol van a banánhéj amin el lehet csúszni?

Ha ez ilyen egyszerű, mások is csinálják?

azért ehhez kell egy gyökkető agyiszintű üzletvezető is.
mert mondjuk egy üzletben dolgozik 5-6 személy, ebből kettő kasszázik naponta. Általában ugyanazok.
Nem vagyok Columbo,de elég hamar rá lehetne jönni,hogy ki csinálja meg a hiányt.
Kasszát zárják naponta elvileg,legalábbis kéne, egyből kiderül hogy ki okoskodott.

de ne törd ilyenen a fejed, nyilván nem úgy történik az eset,ahogy neked bemesélték.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 7., kedd 19:55

Lehet, hogy nem a legjobb fórumot választottad ezen kérdés megvitatására. :|
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2014. október 7., kedd 19:52

Tegyük fel van egy pláza, abban egy butik. Ebben a butikban dolgozik egy eladó (legyen ,,A'' személy), akinek van egy ismerőse (legyen,, B'' személy).
Ebben a butikban naponta, hetente vannak lopások, amiket nem vesznek észre csak a nap végén a leltárkor, kassza ellenőrzésekor a hiányt.

Tegyük fel ,,A'' személy és B személy összejátszik. ,,B'' személy bemegy a butikba, mint egy átlagos vásárló. Kiválasztja magának amit szeretne, ezek után odasétál a pénztárhoz. Átadja a kiválasztott terméket. ,,A személy mintha minden normálisan történne, leveszi a csipogót (lopásgátlót) hogy az kimenetelkor ne csipogjon. Előveszi a pénzét, majd, úgy tesz mintha fizetne. ,,A'' személy elveszi a pénzt, de nem a kasszába teszi, hanem a zsebébe. Ezekután a látszat kedvéért még ad egy ures számlát, majd ,,B'' személy kisétál a termékkel.

,,A'' személy állítása szerint nincs kamera a butikban, sőt maga már egyedül is végrehajtotta ezt, csak nem volt színjáték (adásvétel).

Hol van a banánhéj amin el lehet csúszni?

Ha ez ilyen egyszerű, mások is csinálják?

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2014. október 7., kedd 19:21

peti_madrid írta:
___Samy___ írta:tud itt vki oroszul? egy szónak a jelentésére lennék kíváncsi
gondolom vmi káromkodás lenne :mrgreen:
jelen, mondjad bátran, mi az :D
ment egy pü
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. október 7., kedd 19:08

___Samy___ írta:tud itt vki oroszul? egy szónak a jelentésére lennék kíváncsi
jelen, mondjad bátran, mi az :D

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. október 7., kedd 18:54

Inkább nem kommentálnám... nem érdemes rá. :kivagyhe:

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2014. október 7., kedd 17:51

tud itt vki oroszul? egy szónak a jelentésére lennék kíváncsi
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. október 7., kedd 17:49

L.Miki ezt mivel magyarazod? :lol: :lol:

Vissza: