OFF
- mathers
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Én tavasszal költözöm majd angliába szállodai munkára. Nem tudom még, hogy recepciós vagy pincér leszek-e. Szállodai munka annyival jobb, hogy van szállás és ellátás így nem igazán kell költened semmire.(mondjuk engem suli közvetít) Elég jól félre tudok tenni. Aztán arra gondoltam, hogy a kint megszerzett pénzből valami kisebb vállalkozást kéne megpróbálni itthon. Nem tudom még mit. Valami olyat, amire igény lenne és működne is. És ezáltal lenne egy + láb, ami havonta azért hoz egy korrekt összeget.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
nagyon sokan menni ki úgy, hogy egy lakás árát akarják összegyűjteni, esetleg hiteleket rendezni vagy vállalkozáshoz tőkét szerezni, aztán hazajönni.akarok vallalni egy masodallast is, lehuzni egy jo par evet, es aztan meglatom...utana lehet azt fogom mondani, hogy haza se megyek.
a valóság meg az, hogy általában aki megszokja a kinti létet és leküzdi a honvágyat, az a szerettek látogatásán kívül bazira nem vágyik már vissza.
- hala real
- Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
en mar meghoztam a dontest, "leleptem"...nagyon sokat gondolkodtam, es azert dontottem igy, mert mindenkepp ki akartam menni, csak eloszor el akartam valamit vegezni...most csak egy erettsegim van...viszont addigra valoszinuleg nem allt volna mar ez az ajanlat, ami nem annyira kecsegteto, de a kijutas a legnehezebb, onnantol idovel lehet alakitani a dolgokat..legalabbis mindenki ezt mondja az itteniek kozul is, akik mar feljebb leptek a rangletran...tanulni a hotelben is lehet, illetve ilyen pincer, stb kepzeseken idovel reszt tudnek venni, ami elvileg papirt is adna...csak az ido, mert en nemetet tanultam vilageletemben, es az angolom tenyleg minimalis....ha a nyelvet megtanulom, onnantol sokkal gyorsabban lehet feljebb lepni....mindezek mellett nagyon nehez egyedul itt kint. viszont akarok vallalni egy masodallast is, lehuzni egy jo par evet, es aztan meglatom...utana lehet azt fogom mondani, hogy haza se megyek. sokan vannak igy.
angliaban nagyon magasak az arak amugy, nemcsak otthonhoz, hanem a tobbi orszaghoz kepest is.
ja es ha vegkepp nem jonne ossze, akkor jovo szeptemberben meg kezdhetek valami tanulmanyt otthon...bar nem igy tervezem.
angliaban nagyon magasak az arak amugy, nemcsak otthonhoz, hanem a tobbi orszaghoz kepest is.
ja es ha vegkepp nem jonne ossze, akkor jovo szeptemberben meg kezdhetek valami tanulmanyt otthon...bar nem igy tervezem.
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.
"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)
"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo
"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo
shutter, mathers: De ezek itthoni munkák, amelyekhez nem kell a felsőoktatásban benne lenni. Legalábbis szerintem hala real erre kérdezett rá.
Ahogy fix állás birtokában kimenni külföldre sem feltétlen a szerencsepróbálás. Az én olvasatomban az az, amikor a kis összekuporgatott pénzedből felülsz a repülőre, és utána kezdesz el munkát keresni az adott helyen.
Szerintem pedig aki némileg műszaki beállítottságú, annak egyértelműen megéri maradni és itthon tanulni valamilyen mérnök szakon. Persze még én is tanulok így csak reménykedek benne, hogy könnyen találok majd munkát, de azért ez még mindig biztosabb dolog, mint csak úgy felkerekedni és valamilyen nyugati ország felé venni az irányt(vagy északi, azért a skandináv országok sem olyan rosszak).

Szerintem pedig aki némileg műszaki beállítottságú, annak egyértelműen megéri maradni és itthon tanulni valamilyen mérnök szakon. Persze még én is tanulok így csak reménykedek benne, hogy könnyen találok majd munkát, de azért ez még mindig biztosabb dolog, mint csak úgy felkerekedni és valamilyen nyugati ország felé venni az irányt(vagy északi, azért a skandináv országok sem olyan rosszak).
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
én életem legnagyobb dilemmáján vagyok túl, szinte pont ezzel kapcsolatban, mert volt két lehetőségem :szoval szerintetek melyik eri meg jobban: tanulni, es bizni abban, hogy otthon osszejon egy elfogadhato allas, vagy kimenni szerencsetprobalni? (nagyon nem konnyu egyebkent, a legtobb ember nem kalandvagybol megy ki...)
itthon (rendőrség) és egy külföldi (leltározó cég), ami viszont csak szezonális.
mind a kettőnek megvoltak az előnyei és a hátrányai, a könnyebb utat választottam, maradtam itthon.
lekopogom, jelen pillanatban úgy érzem, hogy nem döntöttem rosszul.
nem keresek rosszul, jó a munka és a munkarend is tetszik, a csoportba befogadtak és korrektek a kollégák, ráadásul így azzal sincsen gond, hogy mi legyen párommal, akinek még egy éve van az egyetemen.
a másik oldalról pedig (mivel még mindig kapom a szervező csajtól a csoportos maileket) csak a kavarás meg problémák mennek a németországi munkánál.
ettől függetlenül én azt mondom, ha vannak álmaid, szeretnél minél hamarabb 1-ről a 2-re jutni, akkor menj ki, ha van fix és számodra megfelelő munkalehetőséged.
mi is le fogunk majd lépni, csak fejezze be asszony az egyetemet, legyen munkatapasztalatunk, addig elvagyunk itthon.
- mathers
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane
Szerintem kimenni és szerencsét próbálni.szoval szerintetek melyik eri meg jobban: tanulni, es bizni abban, hogy otthon osszejon egy elfogadhato allas, vagy kimenni szerencsetprobalni? (nagyon nem konnyu egyebkent, a legtobb ember nem kalandvagybol megy ki...)

- kecsu10
- Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker
A nyelv az tok termeszetes, sokkal nehezebb képezni, mint megerteni... En mindenkeppen azt javasolnám, hogy tanulj meg. Ha tudsz akkor ott angolorszagban, keress valami lehetoseget, hatha van osztondij. Ott meg tobbet tanulsz nyelvből is, meg ha egyszer hazajossz (mesz..) egy angol diploma valószínű tobbet fog erni. Tehat tanulj mindenkepp ha mashol nem akkor itthon. Ha meg a melo ugy bejon ott, akkor foleg, jol meg is tudsz elni mellette jo iskolaba jarhatsz.hala real írta:ha mar igy temanal vagyunk...en iden erettsegiztem, aztan egyetem helyett (penz miatt) szakkepzore jelentkeztem, mint termekertekesito....jott egy ajanlat angliabol hotelbe, elfogadtam, kiiratkoztam sulibol, es most itt vagyok kint pont 1 honapja....meg nem tudom jo dontest hoztam-e, de nagyon felek, hogy ha egyszer vegleg hazaterek, akkor otthon mihez kezdek egy erettsegivel....mindenesetre most itt kint probalok karriert epiteni, persze a legaljarol kezdve. nyelvtudasom minimalis, de szeretnem fejleszteni, jelenleg sokkal tobbet megertek, mint amennyit en magamtol tudok mondani.
szoval szerintetek melyik eri meg jobban: tanulni, es bizni abban, hogy otthon osszejon egy elfogadhato allas, vagy kimenni szerencsetprobalni? (nagyon nem konnyu egyebkent, a legtobb ember nem kalandvagybol megy ki...)
Szerintem egyértelmű: itthon tanulni, lehetőleg olyan szakon, amiből hiánycikk van és akkor leeshet egy korrekt állás. Aztán onnan még ki lehet menni dolgozni, de kimenni csak úgy szerencsét próbálni szerintem nem feltétlenül jó. Persze, könnyen összejöhet egy meló, de nekem is van ismerősöm, aki érettségi után szimplán kiment Angliába, és azóta egy KFC-ben dolgozik. Ezzel azért nem vagy annyira előrébb.
- @Sonny
- Kedvenc játékosaid: CR7, Zidane, Redondo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Pályaválasztáshoz,továbbtanuláshoz azt tudom tanácsolni,hogy tedd azt amit a szíved diktál. 
Én így döntöttem és nekem bevált,bár kevesen szeretnek éhbérért dolgozni.

Én így döntöttem és nekem bevált,bár kevesen szeretnek éhbérért dolgozni.

- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Az én ismerőseim egyenesen panaszkodnak,hogy nem találnak normális programozót és weblapkészítőt. A hangsúly itt a hozzáértésen van. Való igaz,hogy rengeteg informatikában jártas ember van,de kevés a valóban JÓ szakértő. Mint minden más szakmában,a tehetség előbb-utóbb utat tör magának,ha igazán jó vagy,lesz kereslet a munkádra. Viszont,amiben utolsók vagyunk a világban: nagyon nehéz referenciát szerezni.

- hala real
- Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
ha mar igy temanal vagyunk...en iden erettsegiztem, aztan egyetem helyett (penz miatt) szakkepzore jelentkeztem, mint termekertekesito....jott egy ajanlat angliabol hotelbe, elfogadtam, kiiratkoztam sulibol, es most itt vagyok kint pont 1 honapja....meg nem tudom jo dontest hoztam-e, de nagyon felek, hogy ha egyszer vegleg hazaterek, akkor otthon mihez kezdek egy erettsegivel....mindenesetre most itt kint probalok karriert epiteni, persze a legaljarol kezdve. nyelvtudasom minimalis, de szeretnem fejleszteni, jelenleg sokkal tobbet megertek, mint amennyit en magamtol tudok mondani.
szoval szerintetek melyik eri meg jobban: tanulni, es bizni abban, hogy otthon osszejon egy elfogadhato allas, vagy kimenni szerencsetprobalni? (nagyon nem konnyu egyebkent, a legtobb ember nem kalandvagybol megy ki...)
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.
-
- Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
- Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid
Ha mint politikus szeretnél elhelyezkedni akkor felesleges!Ha van kapcsolatod akkor azért ha nincs akkor azért!Persze politológus diplomával elmehetsz még elemzőnek,szakértőnek vagy újságírónak, de erre nincs nagy igény!Igazából sikerült most két olyan irányt is kitalálnod ahol ha vannak kapcsolataid akkor király ha nincs akkor "semmi nem leszel"!A sportszervezői munkakörben azért könnyebb elhelyezkedni mint szervező, menedzserként már nem nagyon lehet bekerülni a "körbe" edzőként pedig nagyon kemény meló, arra konkrétan készülj fel, hogy kb az első 10-15 év az arról szól, hogy ne halj éhen(persze kis túlzással)!Tudom, hogy sok helyen így van de manapság nagyon kemény nekikezdeni edzősködni!Pénzügyileg pedig nem is éri meg!Én ilyen B tervként inkább egy olyan szakmát javasolnék ahol könnyebb az elhelyezkedés!Persze azt csináld elsősorban ami érdekel!Ferencváros írta:Valakinek van tapasztalata a politológia szakról?Van értelme arra a szakra elmenni? Ellehet vele helyezkedni normálisan fizető helyre? Köszi a válaszokat.

- mathers
Mondjuk az lehet. Én műszaki infós vagyok. Dolgoztam már szervizbe is régebben. De még mindig azt vallom, hogy hót hülye vagyok hozzá. Emlékszem még régen mikor szervizbe voltam bejött egy gyerek, hogy rakjak neki össze egy olyan gépet, amin majd el fog futni a megjelenő GTA IV. Én össze is raktam. Aztán aki játszott a játékkal érti mire gondolok... És utána én voltam a sz@r alak meg számon kértek stb... Na azóta szervizbe nem is megyek, hogy gépeket rakjak össze. Mert tényleg nem tudom, hogy egy megjelenő játék min futna el meg min nem. Hiába nézek gépigényt egyszerűen nem lehet tudni. Meg fél évig voltam rendszergazda az jó meló volt szerettem nagyon csak csődbe ment a cég. Nem miattam.

Inkább programozóra gondoltam, ott ha elhivatott vagy, és megy is a dolog, akkor jószerivel válogathatsz az állásajánlatok között.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
hát én nem igazán ismerek olyan programozni tudó, vagy mondjuk weblap készítésben/fejlesztésben fasza, papíros arcot aki ne találna valami munkátmathers írta:Infós vagyok én is, de abba a szakmámba még elhelyezkedni nem sikerült.Már minden második ember infós.
Nem illik.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Bölcsésznek ne menj mindenesetre.
GYere közgazdásznak, annyi van belőlünk mint a szar, de legalább van ránk igény, mert mi tudjuk meghamisítani amit kell.

GYere közgazdásznak, annyi van belőlünk mint a szar, de legalább van ránk igény, mert mi tudjuk meghamisítani amit kell.

Nem illik.
- Ferencváros
- Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott
Tudom ám, az osztályom fele ilyesmire megy. De nekem nem erősségem se a matek, se a fizika, se az infó.Zsombor írta: Mérnöknek, informatikusnak még mindig érdemes elmenni.
Egyértelműen a nyelv, töri, magyar vonallal megyek tovább. Magyarból emeltezek is, bár ahogy néztem az eddigi érettségiket...hát megér egy misét az, aki ezeket összerakja

Mérnöknek, informatikusnak még mindig érdemes elmenni.Ferencváros írta:De hát a franc se tudja már Magyarországon, hogy miből lehet megélni![]()