shoota írta:Közgazdász szakról mik a véleményeitek/tapasztalataitok? Érettségi után nem igazán tudom, hogy minek tanuljak tovább, jelenleg gépészeti szakközépbe járok de ez nem igazán érdekel (emellett sokkal kiemelkedőbbek a tanulmányi eredményeim, mint az ilyen iskolákba járó diákoknak, bánom, hogy nem gimibe jelentkeztem 3 éve..) és valami olyan vonulatúra szeretnék továbbmenni, aminek nincs köze a fizikához, kémiához. Esetleg még az informatika jöhetne szóba nálam, de azt meg unalmasnak találom..
Én Szegeden járok kereskedelem-marketingre, imádom. Nehéznek nehéz, de megtérül a befektetett energia/idő/munka, ezt garantálni tudom. Nyilván itt is vannak olyan tárgyak, amikre azt mondja az ember, hogy abszolut felesleges (lineáris algebra, valószínűségszámítás, stb), de ha véletlenül olyan helyre kerülsz, ahol ezeket kérik, akkor viszont örülni fogsz, mert iszonyatosan színvonalasan tartják meg ezeket a módszertani alapozó kurzusokat a TTIK-s tanárok. Az oktatás színvonalára szerintem nem lehet panasz, kezdenek nyugdíjba vonulni az idősebb, régivágású (fafejű) tanárok és adják át a helyet a fiatal titánoknak (ezt úgy értsd, hogy az átlagéletkor kb 36-40 év). Természetesen a "fiatalok" sem jöttment valakik, mind doktori címmel rendelkezik, a jelenleg még tanító idősebbek pedig gyakorlatilag kivétel nélkül habilitált professzorok. Szerintem marha jól csinálják a dolgot az oktatásszervezők is, mert baromi sok gyakorlat van, ahol kézzelfoghatóan meg tudod tapasztalni azt, amit leadtak előadáson. Ezen felül rengeteg előadást szerveznek különféle magyar és külföldi vállalatok vezérigazgatóival, ahonnan meg aztán végképp baromi sokat tanulhat az ember.
Pénz tekintetében pedig úgy van, hogy ha relatíve magas pontszámmal (410+) vesznek fel, de az államit nem éred el, akkor meg kell pályázni a GTK Tanulmányi Ösztöndíját, ami min. 50%-os tandíjkedvezményt, maximum 100%-osat ad a diákoknak. Továbbá szerintem nem elhanyagolható dolog, hogy maga az élet is sokkal olcsóbb, mint a fővárosban, illetve az egész város a diákokra van kihegyezve, mindenféle kedvezményekre lehetsz jogosult, ha SZTE hallgató vagy.