Mozi, filmek
- nzooli93
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Mozi, filmek
Jah, Hp témára visszatérve, érdemes néha megnézni a 2-3(?) éves találkozói dokufilmet is ,mikor a legfőbb színészek összetalálkoznak a forgatás helyszínén, és sok akkori forgatási videót is benyomnak, meg hogy milyen őrület volt,mikor jöttek a hírek, hogy készül az első film, vágtak be casting videókat is a 3 főszereplőről. Meg leülnek a színészek nosztalgiázni egymással. 3 főszereplő kb sírva beszélgetnek. Nagyon hidegrázós az is. Főleg mikor a Robbie Coltrane mondja benne, hogy ő már nem lesz itt 50 év múlva, de Hagrid igen

-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Nálam is alap, és én is irigykedemELSiete írta:LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.soadroli írta: Én minden évben nyomok egy HP (és LOTR) maratont. Kedvencem a 3., az 5-6. pedig a leggyengébb, de összességében imádom én is![]()

- BLevi96
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
LOTR most ment folyamat a TV-be, igaz csak az első 2 részELSiete írta:LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.soadroli írta: Én minden évben nyomok egy HP (és LOTR) maratont. Kedvencem a 3., az 5-6. pedig a leggyengébb, de összességében imádom én is![]()

És mind a 3 Hobbitot is leadták.
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
Kötelező minden évben. Ajánlom az extended editiont. Mai napig nr1. Nem tudnak és nem is akarnak jobbat gyártani. Teljesen egyedi lett. A bts extrák is elképesztőek. Az embernek könnybe lábad a szeme mert olyan mintha az életének egy része véget érne amikor befejezték a forgatást.ELSiete írta: LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.

-
- Kedvenc játékosaid: Benzema
Köszi, még jobban felcsigáztál, jövök majd beszámolóval!soadroli írta:fu de irigyellek, életed egyik legnagyobb filmélménye leszELSiete írta: LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.![]()
egy hangyafasznyival jobban szeretem mint a hp-t, ha választani kéne.

Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."
Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”
Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”
- nzooli93
Gyűrűk ura trilógia az instant libabőr végig , minden egyes évben

- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
fu de irigyellek, életed egyik legnagyobb filmélménye leszELSiete írta: LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.

egy hangyafasznyival jobban szeretem mint a hp-t, ha választani kéne.

- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
Nagyjából igen de a könyvekben annyi anyag van ami szépen felépíti a világot, hogy azt nem lehet 90-120 percbe beletenni ezért is lettek elég egyszerűek a későbbi filmek. Egy könyvből egy 10 részes sorozat is hagyna ki dolgokat. Átlagosan 800-1000 oldalas könyvek amikben nagyon sok a dialógus ami egyszerűen nem működik a filmvásznon mert unalmas lenne. Ennek ellenére is egy relatíve élvezhető, könyvismeret nélkül is megemészthető izgalmas franchise amit elég nehéz összehozni. Szerintem a filmek megállják a helyüket mégha nem is LotR trilogy szint de az elmúlt 25 évben mindenképp felső polcos alkotás a sok szemét között.nzooli93 írta: Filmként az elso 4 rész ami forgatókönyvileg,meg rendezés ugyileg is nagyon jo. Aztan az utolsó 4 filmet mar egy rendezo vitte,akivel eleg felemas lett a végeredmény. Befejezésen javitott,hogy ketté szedték,meg a karakterek/szineszek miatt működött a dráma is, de az 5-6 filmugyileg azért eleg közepes lett, mégha voltak jo pillanatai is. Azokban tobb volt sokkal.
Aztan ez a rendező barmolta szet a legendas allatokat is,pedig abban is mennyi potencial volt...
ps: Prisoner of Azkaban-nak a hangulatát elképesztő mennyire eltalálták. A zenék a színek, a havas falu. Látványban az lett a legjobb.
ps2: csak ajánlani tudom az angol hangoskönyvet Jim Dale mesélésével. Fantasztikusan csinál minden karaktert. Minden évben letolom.
-
LOTR lesz a következő franchise amit most a listámra vettem. Tudom ciki, abból csak az első részt láttam még. Az amúgy tetszett is, de valahogy aztán nem mentem el a folytatásokra, ott a könyveket sem forgattam.soadroli írta: Én minden évben nyomok egy HP (és LOTR) maratont. Kedvencem a 3., az 5-6. pedig a leggyengébb, de összességében imádom én is![]()
- nzooli93
Legendás állatokból én se emlékeztem másnapra semmire. Pedig Jude Law valami brutál jól hozta a Dumbledoret minden szempontból, kb olyan casting volt,mint Ewan Kenobiként. Aztán Johny Depp vs Mikkelsen vitába nem megyek bele, Mikkelsent jobb színésznek tartom sokkal, viszont a közönség nagyrésze Deppet jobban szerette Grindelwaldnak. Ez lényegtelen is. Viszont a könyvek alapján brutál sztorit ki lehetett volna ebből, és a színészek is ültek újfent. Könyvekben Dumbledore karakterét nagyon jól mélyítették , hogy ő se volt tökéletes, és kb saját döntésből lett csak igazgató,mert megijedt ,hogy mit csinálna vele a hatalom hosszú távon, ahogy járt a legjobb barátja Grindelwald is, akivel nem akart párbajozni, végén mégis szükség volt rá, és a könyvek is a legnagyobb párharcnak írták le ever. Valami nagyon jó drámát ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból, de hihetetlen mód elbaszták ,hogy se a forgatókönyvet, se rendezést nem tudták megugrani se.ELSiete írta:A Legendás Állatokból annyi maradt meg, hogy nagyon nem tetszett anno, abból kétlem, hogy újranézés lesz. És igen... Értékelésben én is az 5-6 részt tenném a végére, de valamiért engem a 2. sem fogott meg annyira. Talán a 3 és 4 volt kiemelkedő és bár az első részt sokan kritizálták, de a legtöbb bája szerintem annak van.nzooli93 írta: Filmként az elso 4 rész ami forgatókönyvileg,meg rendezés ugyileg is nagyon jo. Aztan az utolsó 4 filmet mar egy rendezo vitte,akivel eleg felemas lett a végeredmény. Befejezésen javitott,hogy ketté szedték,meg a karakterek/szineszek miatt működött a dráma is, de az 5-6 filmugyileg azért eleg közepes lett, mégha voltak jo pillanatai is. Azokban tobb volt sokkal.
Aztan ez a rendező barmolta szet a legendas allatokat is,pedig abban is mennyi potencial volt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nzooli93 2025. január 2., csütörtök 22:31-kor.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
Én minden évben nyomok egy HP (és LOTR) maratont. Kedvencem a 3., az 5-6. pedig a leggyengébb, de összességében imádom én is

-
A Legendás Állatokból annyi maradt meg, hogy nagyon nem tetszett anno, abból kétlem, hogy újranézés lesz. És igen... Értékelésben én is az 5-6 részt tenném a végére, de valamiért engem a 2. sem fogott meg annyira. Talán a 3 és 4 volt kiemelkedő és bár az első részt sokan kritizálták, de a legtöbb bája szerintem annak van.nzooli93 írta: Filmként az elso 4 rész ami forgatókönyvileg,meg rendezés ugyileg is nagyon jo. Aztan az utolsó 4 filmet mar egy rendezo vitte,akivel eleg felemas lett a végeredmény. Befejezésen javitott,hogy ketté szedték,meg a karakterek/szineszek miatt működött a dráma is, de az 5-6 filmugyileg azért eleg közepes lett, mégha voltak jo pillanatai is. Azokban tobb volt sokkal.
-
Abszolút(ELSiete írta:Szia! Én pedig pont, hogy kedvet kaptam a könyvekhez, bár valószínű csak akkor fogom elővenni, ha ülepszik a film. Tegnap már megcsináltam a könyvlistamat, amit idén kiakarok forgatni, nehéz lesz Potternek helyet szorítani, főleg, hogy újraolvasas lenne, de nincs kizarva. Ha jól tudom, akkor sorozat is lesz belőle hamarosan, szóval lehet az is fog majd rajta picit lökni. Neked tetszettek a filmek újranézve is?Tjacks írta: Könyveket rongyosra olvastam, és bár a filmeket is nagyon szeretem - most ünnepek alatt én is lecsavartam az 5.résztől -, de újraolvasni már nem tudom, ezt az élményt elvette a film.

- nzooli93
Filmként az elso 4 rész ami forgatókönyvileg,meg rendezés ugyileg is nagyon jo. Aztan az utolsó 4 filmet mar egy rendezo vitte,akivel eleg felemas lett a végeredmény. Befejezésen javitott,hogy ketté szedték,meg a karakterek/szineszek miatt működött a dráma is, de az 5-6 filmugyileg azért eleg közepes lett, mégha voltak jo pillanatai is. Azokban tobb volt sokkal.
-
Szia! Én pedig pont, hogy kedvet kaptam a könyvekhez, bár valószínű csak akkor fogom elővenni, ha ülepszik a film. Tegnap már megcsináltam a könyvlistamat, amit idén kiakarok forgatni, nehéz lesz Potternek helyet szorítani, főleg, hogy újraolvasas lenne, de nincs kizarva. Ha jól tudom, akkor sorozat is lesz belőle hamarosan, szóval lehet az is fog majd rajta picit lökni. Neked tetszettek a filmek újranézve is?Tjacks írta: Könyveket rongyosra olvastam, és bár a filmeket is nagyon szeretem - most ünnepek alatt én is lecsavartam az 5.résztől -, de újraolvasni már nem tudom, ezt az élményt elvette a film.
-
Könyveket rongyosra olvastam, és bár a filmeket is nagyon szeretem - most ünnepek alatt én is lecsavartam az 5.résztől -, de újraolvasni már nem tudom, ezt az élményt elvette a film.ELSiete írta: Harry Potter 1-8.
Gondoltam így a karácsonyi szezonban újranézem ezt a franchiset, és a mai nappal sikerült a végére jutnom. Gyerekkoromban egyszer olvastam a könyveket, illetve a megjelenésük évében a filmeket is láttam a moziba, de emlékeim szerint a részek nem voltak rám akkora hatással. Tetszettek, de nem néztem újra vissza őket, vagy nem vettem meg egyik részt sem dvdn, pedig sok kedvenc filmemmel régebben így tettem.
Sokat... Rengeteget felejtettem a történetből, az alapsztorin kívül sem a könyv, sem a film nem volt már előttem. Nos azt kell, hogy mondjam így 30+os fejjel, hogy ez borzasztóan szórakoztató volt. Voltak persze gyengébb részek, vontatott jelenetek, de összességében ez egy nagyszerű franchise, most már egészen értem az okait.
A sztori, a látvány, a zenék, a szereplők egészen fenomenálisak. A felnőtt szinészeknél azért elszorult párszor a szívem, sokan már nincsenek közöttünk. A gyerek színészek nagyon jók. Nem rémlett, hogy a film ennyire Harry és Hermione központú, így a végére a filmekben erőltetettnek is gondoltam a Ron Hermione és Ginny Harry párost, sokkal inkább akkor Harry és Hermione, mintha Lily és James Pottert láttam volna bennük. Persze tudom, hogy a könyvben sokkal jobban ki lettek bontva a végső párosok kapcsolatai, és azt is megértem, hogy a film 100%ig lekövette a főbb történésekben a könyvet, de azért a filmben messze Harry es Hermione között volt a legjobb a kémia. Aztán volt nekünk egy Pitonunk, Dumbledorunk, Hagridunk, Mcgalagonyunk, Siriusunk, Dobbynk, Lupinunk egy nagyon félelmetes Voldemortunk és Bellatrixunk...Milyen jó karakterek!
Szóval szerettem. Még több ilyen film kéne a mozikba, hasonló színészekkel és hasonló üzenettel.
-
Harry Potter 1-8.
Gondoltam így a karácsonyi szezonban újranézem ezt a franchiset, és a mai nappal sikerült a végére jutnom. Gyerekkoromban egyszer olvastam a könyveket, illetve a megjelenésük évében a filmeket is láttam a moziba, de emlékeim szerint a részek nem voltak rám akkora hatással. Tetszettek, de nem néztem újra vissza őket, vagy nem vettem meg egyik részt sem dvdn, pedig sok kedvenc filmemmel régebben így tettem.
Sokat... Rengeteget felejtettem a történetből, az alapsztorin kívül sem a könyv, sem a film nem volt már előttem. Nos azt kell, hogy mondjam így 30+os fejjel, hogy ez borzasztóan szórakoztató volt. Voltak persze gyengébb részek, vontatott jelenetek, de összességében ez egy nagyszerű franchise, most már egészen értem az okait.
A sztori, a látvány, a zenék, a szereplők egészen fenomenálisak. A felnőtt szinészeknél azért elszorult párszor a szívem, sokan már nincsenek közöttünk. A gyerek színészek nagyon jók. Nem rémlett, hogy a film ennyire Harry és Hermione központú, így a végére a filmekben erőltetettnek is gondoltam a Ron Hermione és Ginny Harry párost, sokkal inkább akkor Harry és Hermione, mintha Lily és James Pottert láttam volna bennük. Persze tudom, hogy a könyvben sokkal jobban ki lettek bontva a végső párosok kapcsolatai, és azt is megértem, hogy a film 100%ig lekövette a főbb történésekben a könyvet, de azért a filmben messze Harry es Hermione között volt a legjobb a kémia. Aztán volt nekünk egy Pitonunk, Dumbledorunk, Hagridunk, Mcgalagonyunk, Siriusunk, Dobbynk, Lupinunk egy nagyon félelmetes Voldemortunk és Bellatrixunk...Milyen jó karakterek!
Szóval szerettem. Még több ilyen film kéne a mozikba, hasonló színészekkel és hasonló üzenettel.
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Már csak ez az egyetlen jelentős streaming szolgáltató, ahol még van 30 napos ingyenes időszak. Zene is van mellé, heti játékok stb. Ahány kártyád van, annyiszor válthatod ki. Torrentezni szoktam, de amikor jött a Boys 4. évada, kiváltottam, mert persze sokkal kényelmesebb, és tényleg jó játékokat csepegtettek.csababarca írta:most 30 nap ingyenesség van, szerintem használd ki.ikarus93 írta: Nincsen primeom, valami kalóz oldal ahol lehet nézni egyből?
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

- ikarus93
Közben találtam egy oldalt.
Primeon megnéztem a bövitett verzióért pluszba fizetni kell.

Primeon megnéztem a bövitett verzióért pluszba fizetni kell.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
most 30 nap ingyenesség van, szerintem használd ki.ikarus93 írta: Nincsen primeom, valami kalóz oldal ahol lehet nézni egyből?
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."