Oldal: 19 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. január 31., vasárnap 17:18
Szerző: peti_madrid
Valakinek valami ötlete garnélával és lazaccal? Jöhet több is, mert muszáj kb minden napra főznöm magamnak, és a hal és a tengeri herkentyűk a legolcsóbbak itt :D Norvégia :sziv:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. január 9., szombat 11:54
Szerző: morientes
A kérdés a pesztó készítésére és az alapanyagbeszerzésre irányult, legalábbis az én olvasatomban :D Amúgy ez a recept nagyon jól hangzik :D
Alapvetoen leirta a Tibi hogy kell pestot csinálni,vagy legalább is mi kell hozzá :D
A medvehagymával volt gondban :)
A receptet meg feldobtam hátha vkinek van kedve hozzá.
A oestoval mondjuk az a gond,hogy ha frissen csinálod,állni kell neki minimum egy hetet,hogy osszeèrjen rendesen :)
Szal nem èrdemes kifozni elotte a tèsztát :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. január 9., szombat 0:08
Szerző: peti_madrid
A kérdés a pesztó készítésére és az alapanyagbeszerzésre irányult, legalábbis az én olvasatomban :D Amúgy ez a recept nagyon jól hangzik :D
tubatibi írta:Annyi lenne ezzel a baj, hogy Medvehagymát frisset a környéken nem igazán lehet kapni
Ment a PÜ medvehagymával kapcsolatban.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. január 7., csütörtök 18:56
Szerző: morientes
Medvehagymás pestos bavette
15dkg tèszta(bavette)
4 ek medvehagymás pesto
10dkg kolozsvári szalonna
So (izlès szerint)
Nègyszinu bors
15 dkg grana panada (a tetejère,izlès szerint)

Bő sós vízben kifőzzük a bavette tésztát (al dente).
Egy serpenyőben kisütjük a szalonnát pirosra, és egy tálban félrerakjuk.
Adagonként készítjük el az ételt, a következő módon: egy serpenyőt kissé felforrósítunk, belerakunk 2 ek pestot, 30 másodpercig sütjük, hozzáadunk egy személyre elegendő tésztát, átforgatjuk, hozzáadunk egy személyre elegendő kisütött szalonnát, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, még egyszer átforgatjuk és kész, elzárjuk a tüzet. Ez összesen kb. 3 percet vesz igénybe adagonként.
Egy tányérra öntjük, a tetejére reszelünk grana padano sajtot, és tálaljuk.

Ha a pesto kèszitès nem megy,akkor ird ki,majd leirom :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. január 5., kedd 15:50
Szerző: tubatibi
Hali!
Pesto ügyben szeretnék segítséget kérni, valami egyszerű és finom kis pestot szeretnék összedobni, amit csak rádobnék egy kis kifőtt spagettire.
Néztem egy számomra szimpatikusat, medvehagymás-pesto:
-medvehagyma
-olivaolaj
-fenyőmag
-só, bors
Annyi lenne ezzel a baj, hogy Medvehagymát frisset a környéken nem igazán lehet kapni, a boltokban pedig ilyen van: KATT
Az lenne a kérdésem, hogy ebből is érdemes lenne megcsinálni és, ha igen, akkor kb 500 gramm tésztához szeretnék pestot csinálni, akkor hány ilyen tasak medvehagyma kéne?

Esetleg, ha van valakinek valami fasza kis pestoja, várom az ötleteket! :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 26., szombat 13:44
Szerző: morientes

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 13:32
Szerző: Remy
ziro4vr írta: Jól néz ki de felesleges, befalnám egyből. :lol:
Van még ezen kívül sima kis mézeskalács is, most egyelőre azok fogynak. Amúgy ja, majd "fel kell robbantani őket", de még ráérnek. :mrgreen:

Jövőre Tie Fighter meg X-Wing a terv.

Nagy volt a Star Wars hype. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 13:28
Szerző: ziro4vr
Remy írta:
ziro4vr írta: Veled komoly gondok vannak az tuti. :mrgreen:
Az lehet, de most mondd, hogy nem jó. :mrgreen:
Jól néz ki de felesleges, befalnám egyből. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 13:23
Szerző: Remy
ziro4vr írta: Veled komoly gondok vannak az tuti. :mrgreen:
Az lehet, de most mondd, hogy nem jó. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 13:13
Szerző: ziro4vr
Kajás poszt ritkább nálam, ellenben a fa előtt pózolás szetsminkelve visz mindent. Meg szelfibottal... :lol:

Az ajándékkal felvágós meg a legalja.

A csajom se fenykepezkedett azzal a gyanúsan bontott kaukázusi kefirrel amivel megleptem. :) :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 13:07
Szerző: nmate
ziro4vr írta:Mondjuk jobb is ha nem látok, legalább elkerül az a facebook trend amitől hányok.
Ha nem posztolod ki facebookra, hogy mit ettetek karácsonykor, akkor semmit nem ettetek.
Ugyanez igaz a karácsonyfára és az ajándékokra is. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 12:43
Szerző: ziro4vr
Remy írta:
Millennium Falcon mellé jött egy Csillagromboló is...

kép1
kép2

Ez mondjuk már szenvedősebb volt... :box:
Veled komoly gondok vannak az tuti. :mrgreen:

Egy nap annyit ettem, hogy már alig látok, de mindjárt ebéd újra. :lol:

Mondjuk jobb is ha nem látok, legalább elkerül az a facebook trend amitől hányok.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 11:57
Szerző: peti_madrid
Az én lazacos receptem:

Hozzávalók:
1 fej édeskömény
kb. fél kiló krumpli
20g vaj
1 csokornyi petrezselyemzöld
3 db kb. 20 dekás lazacfilé (lehet bőris is, de lehet bőr nélküli is)
2 gerezd fokhagyma

bors
olaj
parmezán sajt (igazából bármilyen sajttal jó)
1 citrom

A sütőt előmelegítjük 240 fokra (gáznál 7-es fokozat). A megpucolt krumplit gerezdekre vágjuk, az édesköménynek levágjuk a szárait, kettévágjuk és kivágjuk a torzsáját. A szárain található leveleket leszedhetitek, az a későbbi díszítéshez jól jöhet még. Az édesköményt 8-10 darabba felvágjuk, utána lobogó sós vízbe tesszük a krumplival együtt kb. 5-6 percre. Ha kész, leöntjük a vizet róla, és hagyjuk 1 percet gőzölögni. Ha megvan, előveszünk egy tepsit, beleöntjük a zöldségeket, illetve a felaprított fokhagymákat. Mehet rá só, bors, illetve a kis kocka teavajat feldaraboljuk és elszórjuk a tepsiben, majd rászórjuk a petrezselyem felét és a citrom reszelt héját. Locsolunk rá egy kis olajat és mehet be a sütőbe kb 30 percre (vagy amíg szép aranybarnára nem sül). Amíg sül a zöldség, előkészítjük a halat. A bőrös oldalán 2-3 nem túl mély (1cm-es) bemetszést ejtünk, ebbe beletömködjük a maradék petrezselymet, illetve bátran sózzuk, borsozzuk. Ha kész a zöldség, kivesszük a sütőből, reszelünk rá sajtot, aztán jól összekeverjük. Mehet rá a tetejére a hal (bőrös oldalával felfelé), egy kis olajjal meglocsoljuk és kb 10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzatok, nehogy kiszáradjon a hal, inkább legyen rózsaszín a belseje, minthogy fűrészport rágjatok :D Ha kész, az édeskömény leveleivel megszórjuk és tálaljuk. Lehetetlen elrontani és a végeredmény isteni finom :) Jó étvágyat!

Ha valaki nem tudja, hogyan kell előkészíteni az édesköményt, Gennaro bácsi itt megmutatja.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 10:42
Szerző: morientes
Akkor dobok egy èdeskomènyes lazacot èn is,ahogy egy franszia barátomtol tanultam :) Hátha valakinek bejon :)
Hozzávalók (2 személyre):

. 30 dkg lazacfilé
. 2 db. édeskömény (50 dkg.)
. 3 dkg. vaj
. olívaolaj
. ½ dl. száraz sherry
. só, bors
. joghurt és zöldsaláta a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Az édeskömény szárait levágom, majd a külső leveleitől is megszabadítom.
2. Ezután fél centi vastag szeletekre vágom, megsózom és borsozom, meglocsolom egy kanálnyi olívaolajjal, megszórom az édeskömény apróra vágott leveleivel és az egészet átforgatva egy sütőtálba teszem, majd száraz sherry-vel meglocsolom.
3. A tetejére rakosgatom a vékony szeletekre vágott vajat, egy sütőpapírt összegyűrök, vízbe áztatok, majd ezzel letakarva a sütőtálat a 220 fokos sütőbe teszem 30-40 percre. Mikor kész, melegen tartva félreteszem...
4. A szálkamentesített lazac darabot két egyforma darabra vágom, sózom borsozom minden oldalát.
5. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítok, és a lazacszeleteket a bőrös felükkel lefelé sütni kezdem kb. 1,5-2 percig, míg a lazac húsa oldalt a feléig kifehéredik és a bőre ropogósra sül.
6. Ezután minden oldalán még sütöm fél-fél percig, miközben pár csepp citromlevet is csepegtetek rá, azután serpenyőstől a 180 fokos sütőbe teszem 3-4 percre a szelet vastagságától függően.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 9:48
Szerző: h3x0r
Nálunk vesevelő volt darált hússal meg tojással. Vacsorára a pár szelet rántotthúst is alig birtam megenni az egész délutáni bejglizés miatt. :mrgreen:

A mai napot friss tepertővel kezdtük, ebédre pedig húsleves lesz töltöttkáposztával.
peti_madrid írta:meg sütöttem egy kis lazacot édesköménnyel meg újkrumplival (kurva jó egytálétel, majd bedobom a receptet valamikor)
Engem is érdekelne a recept, beszéltük is családdal, hogy hétfőn elmegyünk valamilyen halat venni.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 4:51
Szerző: RealVazquez
peti_madrid írta:Nálunk csorbaleves volt ma, pulykasült, meg sütöttem egy kis lazacot édesköménnyel meg újkrumplival (kurva jó egytálétel, majd bedobom a receptet valamikor), plusz egy halom sütemény. :D A durvulás (halálszlé, töltött káposzta, kacsasült, stb) holnaptól jön. Lesz mit megemészteni :D
Ezt a lazacos receptet dobd mát majd nekem privátban, köszi! :D :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 2:43
Szerző: Kerlon
ziro4vr írta:Na kinél mi a menü? Had csorgassuk a nyálunkat.

Felénk halászlé, kacsa, töltött káposzta nemkefirrel így elsőre, 1 hete ürítem folyamatosan a szervezetemet, úgyhogy most van hely. :mrgreen: :mrgreen:
Jäger, palesz, vörös, rose

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 1:58
Szerző: pheco
Mi halaszlevet meg rantott harcsat ettunk. Ma jonnek a rokonok, lesz husleves, sult kacsa, rantott csirke. Aztan holnaptol neki esunk a toltott kaposztanak. Meg persze sutik minden mennyisegben.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 25., péntek 1:48
Szerző: peti_madrid
Nálunk csorbaleves volt ma, pulykasült, meg sütöttem egy kis lazacot édesköménnyel meg újkrumplival (kurva jó egytálétel, majd bedobom a receptet valamikor), plusz egy halom sütemény. :D A durvulás (halálszlé, töltött káposzta, kacsasült, stb) holnaptól jön. Lesz mit megemészteni :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 24., csütörtök 20:55
Szerző: Remy
ziro4vr írta:Na kinél mi a menü? Had csorgassuk a nyálunkat.

Felénk halászlé, kacsa, töltött káposzta nemkefirrel így elsőre, 1 hete ürítem folyamatosan a szervezetemet, úgyhogy most van hely. :mrgreen: :mrgreen:
Rántott halfilé, csirkemell párizsi bundában, fűszeres natúr csirkemell, zöldségleves, egy rakás mézeskalács,

Töltött káposzta majd 26-án lesz. :coffee:

Millennium Falcon mellé jött egy Csillagromboló is...

kép1
kép2

Ez mondjuk már szenvedősebb volt... :box: