Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
DinhoL
Kedvenc játékosaid: Michael Laudrup, R10, Carles Puyol, Xavier Hernández
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, LA Lakers

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: DinhoL » 2015. július 20., hétfő 20:32

morientes írta: Amúgy,ha már itt tartunk,minek kellett nektek annak idején Ibra?Vagy mi a fasznak kell most Turan?
De ne is mond...úgy is megmagyarázod...
Ez mondjuk nem túl bonyolult kérdés..Eto'o kiválása után Pepéknek szüksége volt egy vérbeli centerre, teljesen egyértelmű volt akkoriban, hogy a 4-3-3-as felállás támadórészlege nem életképes egy igazi ék nélkül. Azokban az években volt igazán sikeres a csapat amikor a két szélsőnk mellett volt épkézláb középsőtámadó is. Vagyis Ibra nem elsősorban a neve alapján lett igazolva, az ára elfogadható volt és a piacon nem volt nála jobb választás akkoriban..Az, hogy nálunk nem vált be és sajnos egy év után elment már más kérdés. (Ezt előre senki se tudhatta.)

Turant nem is értem miért hozod ide, a középpálya nagyjából 3 éve folyamatosan gyengül, ebben az évben csak Messinek és Rakéta időszakos jó játékának volt köszönhető, hogy működött. De ugye (mint már annyiszor le lett írva) a támadó trió hozta meg a sikereket végül. Az igaz, hogy a török nem egy kifejezett Xavi pótló, viszont nagy szükségünk lesz rá ebben egészen biztos vagyok!

Egyébként valóban nem lehet már azt mondani (egy-két kivételtől eltekintve), hogy az RM igazoláspolitikája a 2000-es évek elejeivel megegyező lenne. Már nem a "galaktikus csapat" építése a fő szempont. Ezért hálásak is lehettek a "habfehér isteneknek". :D
Som i Serem!
6oat

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 20., hétfő 20:13

Ez a posztonkénti hasonlítgatás egy nagy marhaság. Meg kellene már érteni egyeseknek, hogy abból sosem lesz tartósan jó csapat, ha összevásárolod az ügyeletes reklám fiúkat. Barcelonában csapatot építettek, posztra igazoltak. Lehet írni, hogy Busquets milyen, Piqué meg olyan, de azt tudják a pályán amire nekünk szükségünk van. 
Perez megveszi azt aki szerinte a legjobb, elhozza a legjobbnak vélt edzőket, aztán meg néz, hogy ebből miért nincs akkora siker mint odaát. Nem össze-vissza kell vásárolni, hanem eldönteni, hogy mit akar és ahhoz a megfelelő embereket kiválasztani.
Mondjuk ez megint az enyhe fűalatti sarkításaid egyike.Már rég nem arról szól a Real Madrid,hogy felvásároljuk europa támadókrémjét,a többi csapatrész meg le van szarva.
Elég ha csak Modricra,Kroosra,Carvajalra,vagy Iscora gondolunk.Az igaz hogy a Bale illetve a Hamesz transzferr vitatható,sőt,de nem ezen múlt hogy idén ennyire rosszul ment,hanem pont hogy a szűk keret nem birta végig,kifutottuk az őszt,aztán tavasszal kupukkadt a csapat.Nálatok ez fordítva volt.De annak nem sok köze volt az egészhez,hogy ki mit mikor igazolt,mert a két keret kb,(ha mindenki egészséges)egyformán erős.
Szal ez a demagóg megállapítás,hogy asszongya Perez össze-vissza vásárol,már csak részben fedi a valóságot.
Amúgy,ha már itt tartunk,minek kellett nektek annak idején Ibra?Vagy mi a fasznak kell most Turan?
De ne is mond...úgy is megmagyarázod...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

OutSider
Kedvenc játékosaid: Raul, Luis Figo, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: OutSider » 2015. július 20., hétfő 19:55

Realista24 írta:
Drake írta:2. olyan Barcában,ami szarrá verte a világot.
https://youtu.be/qfK804n1D7M?t=16s
Talan tulzott..., de tartok tole, hogy Drake nevetese oszintebb a tiednel...
Es bar iden nem volt olyan brutalis folenyben europaval szemben a barca mint par eve azert csak sorra vegigvertek az osszes nagy bajnoksag cimvedo csapatat... innentol meg nincs mirol beszelni.
Nekunk marad az Fm iden nyarra is ok meg nezegetik az ujabb tripla kupait.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 20., hétfő 19:34

ez Busira is igaz, de mivel te is elég sok Barca meccset láttál, gondolom azért neked is feltűnt..
Nem,nem tűnt fel,ami feltűnt az az első hármas brillírozása,Alves kulcsszerepe,Rakitic kiegyensúlyzott teljesítménye,Mascherano harcossága...ez feltűnt.Buszkecc meg akkor mikor jajgatva üldözte a bírót hogy őt mekkora igazságtalanság érte.
Ami még feltűnt,hogy felpezsdült a barca játéka,de ehhez Busszkeccnek semmi köze,inkább LE keze ami benne van.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

lesliejr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2015. július 20., hétfő 18:39

Ez a posztonkénti hasonlítgatás egy nagy marhaság. Meg kellene már érteni egyeseknek, hogy abból sosem lesz tartósan jó csapat, ha összevásárolod az ügyeletes reklám fiúkat. Barcelonában csapatot építettek, posztra igazoltak. Lehet írni, hogy Busquets milyen, Piqué meg olyan, de azt tudják a pályán amire nekünk szükségünk van.
Perez megveszi azt aki szerinte a legjobb, elhozza a legjobbnak vélt edzőket, aztán meg néz, hogy ebből miért nincs akkora siker mint odaát. Nem össze-vissza kell vásárolni, hanem eldönteni, hogy mit akar és ahhoz a megfelelő embereket kiválasztani.
Innentől nincs értelme Ramos-t és Piqué-t v Modric-ot és Busquets-et összehasonlítani. Le lehet írni, hogy ez jobb vagy az jobb de ez nem egyéni verseny. A pályán azt a 11 játékost össze is kell hangolni valahogy.
Volt a Xavi-Iniesta-Messi tengely, miattuk voltunk állítólag jók, most az MSN miatt vagyunk jók stb. Nem! A csapat jó, nem pedig 3 ember.
Néha az az érzésem, hogy sok Real szurkoló pontosan úgy gondolkodik, ahogy az elnökük. Vegyük meg a legjobbakat és ha azonnal nem triplázunk akkor edző csere, fél csapat kirúgva, mert most már az kell aki abban a másik csapatban olyan faxa gyerek. Na ebből sosem lesz korszakos Real Madrid.
Nekünk úgy jó a keret ahogy van. Biztos találni több poszton is jobbakat de az fix, hogy ha azokat idehoznánk xart se nyernénk soha.
Így meg megint tripláztunk. Megint Piqué-vel, Iniesta-val, Alves-sel, Busquets-el, Messi-vel. Ja és mindkétszer senkiházi pojáca edzővel.
Ezt csak azért írtam, hogy egyesek átlássák a dolgokat. A valóság nem Fifa15, az annál sokkal komplikáltabb.

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. július 20., hétfő 18:03

Ja izé szó volt itt arról ha Piqué mennyire top 5 meg ilyesmi Ramos/Pepe/Varanehoz képest Konkrétan a La Liga 2014/2015 szezonban a 4 közül egyik se jutott be a top10be mentések és szerelések alapján. :D

Sorry vmiért nem akarja url formába tenni...
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. július 20., hétfő 17:53

morientes írta:Kevered valakivel.Akire te gondolsz az nálunk játszik.#19
Igen, ő is köztük van. Modricot jobbnak is tartom nála - mondjuk nem nehéz, lévén az utóbbi években talán a legjobb középpàlyàssà nőtte ki magát, még ha ezt nemzetközileg nem is ismerik el. Viszont attól még, hogy Modric jól hozza ki bárhonnan - ilyen pl Verratti is -, ez Busira is igaz, de mivel te is elég sok Barca meccset láttál, gondolom azért neked is feltűnt..

Amúgy valóban primadonnáskodik még mindig, de sokkal kevesebbet már. Alves pl sokkal idegesítőbb ilyen szempontból szerintem.

MesQueUnClub

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. július 20., hétfő 17:51

Mike írta:Neymar
Nem azt mondtam, hogy senki, hanem hogy nagyon kevesen. :D

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2015. július 20., hétfő 17:49

Neymar
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

MesQueUnClub

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. július 20., hétfő 17:48

Képzeljétek el Busit meg Bale-t egy csapatban, amíg Busi mutogatna, addig Bale rugdosná a szögletzászlót. :D Viccet félretéve, a labdával tud bánni (ha épp kedve van), de ez a hogy és mitől esik el hát ebben meg Cével viszik közösen a prímet, náluk látványosabban kevesen tudnak esni.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 20., hétfő 17:40

tucsoki írta:Érdekes ez. A Barcában senki se tud focizni, senki se futbalista, nincs TOP5-ös védőjük, egy se, nem hogy 2-3, az edzőjük is fogalmatlan, a vezetőségük még inkább, de valahogy idén is bemákoltak egy BL-t, a bajnokság és Copa mellé. Még a bírót sem igazán lehet emlegetni.
Meg senki se túloz a hozzászólásaival, sohasenem.
No de az érdemi, profi munka nálunk is elkezdődött idén, nehogy bővíteni kelljen majd a Bernabeu vitrinjét hogy beleférjenek a trófeák....
Még nem késő culénak állni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. július 20., hétfő 17:36

Érdekes ez. A Barcában senki se tud focizni, senki se futbalista, nincs TOP5-ös védőjük, egy se, nem hogy 2-3, az edzőjük is fogalmatlan, a vezetőségük még inkább, de valahogy idén is bemákoltak egy BL-t, a bajnokság és Copa mellé. Még a bírót sem igazán lehet emlegetni.

No de az érdemi, profi munka nálunk is elkezdődött idén, nehogy bővíteni kelljen majd a Bernabeu vitrinjét hogy beleférjenek a trófeák....

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 20., hétfő 17:34

Drake írta:2. olyan Barcában,ami szarrá verte a világot.
https://youtu.be/qfK804n1D7M?t=16s
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Drake
Kedvenc játékosaid: Henry
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Arsenal

HozzászólásSzerző: Drake » 2015. július 20., hétfő 17:30

Igy van...Busquetset csak az apja tolta be a Barcába,és csak a szerencse miatt állandó kezdő már a 2. olyan Barcában,ami szarrá verte a világot.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 20., hétfő 17:25

mocsok írta:
palesz77 írta:Az a nyafogó,fetrengő senkiházi annyira messze esik a futballista fogalmától,mint a Bernabru a La'Bonboneratol
nem mondom hogy láttam az összes barca meccset idén, de nem hiszem hogy többet nyafogna meg fetrengne mint egy átlag játékos.
mint ahogy pepe se egy vadállat azért mert volt az a getafe elleni dolog.
Nem sokszor,hanem mindig.Nincs az az isten,hogy ne siránkozna ha szabálytalankodik,úgy mutogatja hogy labda volt,hogy egyszer tuti úgy marad a keze.Ha meg őt borítják fel,akkor eljátsza a nagyhalált...
Az a "fetrengő senkiházi" úgy hozza ki a labdát bármilyen szorongatott helyzetből, ahogy kevesen. 
Kevered valakivel.Akire te gondolsz az nálunk játszik.#19
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2015. július 20., hétfő 16:47

palesz77 írta:Az a nyafogó,fetrengő senkiházi annyira messze esik a futballista fogalmától,mint a Bernabru a La'Bonboneratol
nem mondom hogy láttam az összes barca meccset idén, de nem hiszem hogy többet nyafogna meg fetrengne mint egy átlag játékos.
mint ahogy pepe se egy vadállat azért mert volt az a getafe elleni dolog.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. július 20., hétfő 16:32

Real Madrid vs Barcelona Top 10 Skills & Goals 2015

Nálatok a top4 skill és a top3 gól.. :salute: :Đ Amúgy ha már gólok, tőletek hiányoltam Hámesz Malaga elleni, és Isco Cruz Azul elleni gólját, de amúgy jó kis videó, bár rom7ooo-tól rosszat még nem láttam szerintem..
morientes írta:Az a nyafogó,fetrengő senkiházi annyira messze esik a futballista fogalmától,mint a Bernabru a La'Bonboneratol :D
Az a "fetrengő senkiházi" úgy hozza ki a labdát bármilyen szorongatott helyzetből, ahogy kevesen. Nekem se kedvencem, bízom is benne, hogy Samper idővel kiszorítja majd, de attól még van amiben nagyon ott van a szeren. Ez pont ezek közé tartozik, és ez nagyon kell nekünk jelenleg a középpályára. Főleg egy rangadón.
GT37 írta:Macherano ... Viszont cserébe kiválóak a hosszú labdái.
Állítom a mezőnyjátékosaink közül egész szezonban neki volt a legtöbb pontos hosszú labdája - top3 tuti -, eszméletlenül érzi ezeket. Sokszor védő létére jobban irányított, mint bárki más a középpályáról.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 20., hétfő 16:06

védekező középpályásként a kisebb csapatok ellen nem jelent olyan nagy visszaesést Busquetshez képest,
Jaj istenem,most szálltam ki... :D
Az a nyafogó,fetrengő senkiházi annyira messze esik a futballista fogalmától,mint a Bernabru a La'Bonboneratol :D (6200 mérföld kb)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2015. július 20., hétfő 15:27

morientes írta:Hát lehet,nem tudom,de akkor khd-ként is több labdát szerzett mint a barca kp.Akár feljavult Iniesta,akár nem.(Amúgy fel,támadásban,de nem védekezésben,pláne labdaszerzésben.)
Ahogy Rakitic sem az a kifejezett szűrő volt,többet jelent meg az elken kapuja közelében.Vagy mást láttam,vagy részeg voltam,vagy a szokottnál is hülyébb,nemtom...
Rakitic inkább box-to-box-féle szerepkörben játszott többnyire, sokat kimozogva a szélre is, igazából szinte mindenhol feltűnt a pályán. A védekezéshez ő is rengeteget hozzátett, Busquets kiváló szezont futott, tavaszra Iniesta is feljavult (szerintem nem csak támadásban), és a csatárhármas tagjai is meglepően sok labdát szereztek. Az egész csapat érdeme az, hogy ennyire stabilnak mondható volt a védekezésünk.

Mascherano is hozzátette a magáét, legtöbbször valóban középhátvédként. :D Én is jobban szeretem azt a verziót, amikor a védelem tengelyében kap lehetőséget, védekező középpályásként a kisebb csapatok ellen nem jelent olyan nagy visszaesést Busquetshez képest, de a rangadókon sokkal feltűnőbb, hogy letámadással könnyebben hozható zavarba, mint Sergio, és az esetek többségében előrejátékban sem olyan nyugodt, pontos és gyors, mint a katalán. (Viszont cserébe kiválóak a hosszú labdái.)

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 20., hétfő 15:18

A szezonkb 2/3-ában középső védő volt Mascherano. A középpályás védekezés meg Rakitic miatt javult olyan látványosan, plusz azért, mert Iniék is keményebben tolják, és már Messiék megkezdik a letámadást. Szóval sok minden miatt.. :D 
Hát lehet,nem tudom,de akkor khd-ként is több labdát szerzett mint a barca kp.Akár feljavult Iniesta,akár nem.(Amúgy fel,támadásban,de nem védekezésben,pláne labdaszerzésben.)
Ahogy Rakitic sem az a kifejezett szűrő volt,többet jelent meg az elken kapuja közelében.Vagy mást láttam,vagy részeg voltam,vagy a szokottnál is hülyébb,nemtom...
R.M.C.F írta:
rashidm írta:Akartam is írni már, csak nem voltam gépközelben. Hiába van egy Varane-Ramos-Pepe kezdőszintű játkosunk, ha mi kapjuk a több gólt. Én se tartom olyan nagyra Piqué-t (főleg a Madrid fele szurkálódó, beszólogatásai miatt), de azt mindenki elfelejti, hogy ő nyert ebben az évben Bl-t...
Ha pikét kicserélted volna a mi egyik védőnkre akkor biztos nem nyer a Barca bl-t.
De mi kettőt is...ugyan abban az évben.Bizony.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Vissza: