peti_madrid írta:Az adidas 2 napja kiadta az új, forradalmi stoplisait. Az egyiknek a neve Ace 15, ami a
Predatort és a
Nitrocharge-ot hivatott leváltani. Ezt a cipőt a playmakereknek szánják, akiknek a labdakezelés a fontos, illetve a pontos passzok célba juttatása.
A másik az X15 névre hallgat, ami pedig az
F50-et hivatott váltani. Ezt a darabot a befejezőknek szánják, mint Bale (

), Benzema, Suarez, Robben, stb.
És akkor jöjjön a két cipellő...
Ace 15
Ez még oké, erre én is bólintok.
X15
NA DE EZ???? Hát mi ez az okádék?
RMCF, főleg a te véleményedre vagyok kíváncsi, te szoktál a leginkább kritikus lenni az új cipőkkel kapcsolatban. Nekem az Ace 15 tetszik, de az X15-öt fel nem venném a lábamra, úgy néz ki, mintha lefosták volna ezt a lábbelit...

Vagyok....
szóval,az új műanyag,plázacica cipőket annyira nem ismerem,nekem még oldszkúlok voltak,korai predator accellerator,illetve copa mundial.....azok cipők voltak. Persze attól még az újak lehetnek jobbak,de nekem azok igazi cipők voltak.
A két cipőt mivel csak képről látom,igy nehéz beszélni róla,de ami szembetűnő az a két stupli kialakitás közti különbség,egyik hengeres (copa) a másik nyújtott (predator) jellegű.
Igaza van a tervezőnek,ha megosztja a két cipő jellegbeli különbségét,mert a hengeres stuplis kényelmesebb talajkapcsolatot ad,minden pontján ugyanazt az érzést és fogást adja,egyenletesebben osztja el a terhelést,egy nagyon kiszámítható kapcsolatot ad,kényelmes,jó viselni.......míg a predatoros(nyújtott stuplis) elforgatott stuplikkal,a lábfej bizonyos talajfogási pozicióját próbálja elősegíteni,pl azzal,hogy amikor elindulsz,akkor a lábfejed elülső része "fog" jobban,igy ide egy vizszintesen elforgatott stuplit tett,ami egy gyors indulásnál marha nagy előny,mert jobban fog mint egy hengeres,oldalra kitámasztásnál oldalirányba elforgatott nyújtott stuplit tett,ami oldalra nagyon fog.Ez a rendszer az elindulást,fékezést,irányváltást segíti elő. Ez egy különösen jól kidolgozott talajtapadási rendszer,amikor bejött magyarországra,1998 ban a VB után,akkor felmentem a nagy budapestre mert csak ott lehet kapni a váci utcában,és elsőként vettem meg. Az eredménye a korábbi cipőkhöz képest leírhatatlan volt,brutális,olyan tapadást adott,hogy leesett az ókulám. Minden túlzás nélkül jobban ment vele szinte minden,az indulósebességem jelentősen megnőtt,annyira fogott.....viszont nem bírta a lábam,a térdeimet jobban igénybe vette,átvitte a terhelést feljebb,és éreztem hogy ha sokat nyomatom,fáj tőle a térdem. Mivel olyan tapadása volt,hogy nem engedett a talaj és a lábfejem között semmi mozgást...igy ez továbbment a térdem felé.
A felsőrész kialakítása talán inkább csak divat,de én nem szerettem soha azokat az orr részeket,amik nem voltak varrva mindkét irányban,mert ez az orr megnyúlásához vezet,nyilván egy topjátékos havonta lecseréli,igy nála ez nem jellemző,de ha Te mész benne két szezont,akkor ha nincsen az orra jól és előre és oldalra is varrva,akkor nyúlik egy fél számot,és húzhatsz két zoknit,mert különben nem "tölt" jól a lábad,és nem felel meg a cipő - láb kontakt,nem lesz jó a viselet vagy akár a lövések sem mennek benne annyira keményen pl.....
remélem segítettem.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.