Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. október 31., csütörtök 21:44

I.D.
Személyazonosság

Az ajánlásért már eleve jár a pacsi, kellett is már egy film, ami a focihoz köthető, még ha minimális szempontból is (Azért a Damned United a jobb film, no offense :mrgreen: ) Szóval nekem nagyon tetszett, lekötött végig. A szereplők (a színészek, és a karakterek egyaránt) nagyon jók voltak, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az a szemüveges kis gyökér már az elejétől nagyon idegesített, egyszerűen annyira kilógott ő a futballhuligánok közül...egy ilyen figurával magad mellett elmész bárhova, egyből levágják, hgoy mi van. Nagyon butának kell lenni. John hatalmas volt, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a kocsmában, mikor ellőtte a kvízjátéknál az analfabéta kártyát, mikor gyanakodtak, hogy ők a zsaruk. Zseniális volt. :salute: :lol:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyébként király volt ahogy bemutatta a jellemfejlődését, illetve ahogy szépen lassan, a 4 rendőr, aki kezdetben vadállatként tekintett a huligánokra, ők maguk is igazi fanatikus rajongókká, őrültekké váltak, saját korábbi szemükben csak állatok voltak ők is..Aztán kinek-meddig tartott ez, Trevor nagyon korán kiszállt volna, vele semeddig nem jutottak volna , a másik kettő ment valameddig de nekik is elég volt, John viszont a végsőkig.
Engem még az érdekelne, hogy a csaj miből jött rá, honnan tudta már az elején, hogy Johnék zsaruk.

A legvégével sem voltam teljesen kibékülve, de egy kis gondolkodás és rávezetés(Kösi Ádám. :mrgreen: ) után értelmet nyert a dolog.

Hasonló focis filmek jöhetnének még ezerrel. :mrgreen:

8 / 10

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. október 31., csütörtök 21:12

THX 1138

Változatos egy film, annyi szent. Maga a hangulata szerintem igen erős, és egyedi (ellentétben a sztorival, ami ugyanolyan összelopkodott, és scifivé cicomázott, mint az SW), és az első fél óra nálam igen magasan teljesített - aztán jött a lejtmenet. Annyira zavaros, hiányos szerkezetű, hogy néhol már az érthetetlenség határát súrolja. Lucas első filmje, amik általában szoktak némi kívánnivalót maguk után hagyni, de itt is látszik, hogy az emberünk tehetséges mesélő, de rendezőnek abszolút középszerű, ez főleg a szerkesztésen és a színészvezetésen látszik, mindkettő szörnyű (annyi esze legalább volt, hogy Duvallt tegye meg főszereplőnek, az ő kvalitásai messze túlmutatnak a filmen). Pláne egy ilyen témájú filmnél elengedhetetlen a jó rendezés, mert különben blőddé válik komoly helyett, ahogyan az sokszor tapasztalható is. Az SW más kategória, ott a rendezést nem figyeli senki (nem is kell!), de árulkodó, hogy a hat részből az a kettő legjobb, melyben "csak" producerkedett. Azt legalább jól csinálta. :mrgreen:

Megvannak a maga értékei a filmnek, sok rész tetszett, de ahhoz képest, hogy a vizsgafilmjének továbbgondolása, kicsit megrekedt azon a szinten: rengeteg feldobott téma, mindent belezsúfolni egyetlen filmbe. Vérbeli független film, mely annak idején kegyetlen nagyot bukott. Ironikus, hogy ezek után Lucas meggazdagodott az SW-ből, ami annak idején hosszú évekre, évtizedekre ellehetetelnítette az amcsi függetlenfilmeseket. Érdekes kis film, de rémisztően unalmas, viszont nem bánom, hogy láttam. Legyen egy gyengusz hatos.

Érdekesség: lehet nincs összefüggés, de szerintem James Cameron nagyon szereti ezt a filmet (a kedvenc műfaját tekintve megerősödik bennem a gyanú), a T2-ben a T1000 igencsak hasonlít, mind öltözetében, mind "bőre" színében az android rendőrökre. :)

6/10

Santi, nem kötekedésből (tényleg!), neked mi a kedvenc filmed? A legleglegleg? Abszolút a kíváncsiság vezérli a kérdésemet. :)

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. október 31., csütörtök 20:36

THX 1138

Ugye nagyon nem szeretem a műfajt, nekem ez az egész világ idegen, távol áll tőlem, nem vonz, nem is vonzott sosem. Ezt már többször írtam.
Ez a film sem változtatott eddigi nézeteimen. Altatónak viszont tökéletes, folyton azon kaptam magam, hogy néhány percre kicsit elbóbiskoltam, pedig nincs másfél óra, de hosszúnak és vontatottnak éreztem. Ha 2 óra közeli lett volna, mint ahogy Remy vágyná, akkor biztos agyhugykövet kaptam volna, mire végzek vele.
Mindazonáltal, mint ajánlás ötös, mert ritka a klubban a sci-fi (Ink óta sztem nem is volt), igaz nekem nem is hiányzik, de nem lehetek önző, kell a népnek sztem ilyen is.

3,5/10

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. október 31., csütörtök 18:59

Még egy feliratos film. :coffee:

Ezt a filmet is kerülgetem már egy ideje, de most meg kell néznem, talán még a hétvégén, máskor nem nagyon lesz időm.
"And my heart will leave you never."

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. október 31., csütörtök 18:40

Anyaka írta:

------------

Ez lesz a következő? :)
http://www.imdb.com/title/tt0113375/?ref_=fn_al_tt_2
Ez. :)
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. október 31., csütörtök 18:31

THX 1138

5|10

Új téma? Faust filmje is egy, az egyben ilyesmi volt, csak más közegben. Orwell mindenhol. Csodálom, hogy az 1984-és R. Burton film még nem volt. :)
Nekem a Seconds jobban átjött, itt viszont a technikai megoldások jobbak voltak. Túl sok témába akar belefogni rövid idő alatt, inkább kapkodós az egész, és megmaradt vizsgafilmnek, G.Lucas nem tudta ezt nagyjátékfilmmé fejleszteni, mert a jellege az maradt ugyanolyan, mint egy rövidfilmmé.
Igazából olyan semmilyen hatást nem vált ki a film, ezért sem szerettem meg régen, meg most se.
Szóval nálam nem talált be az ajánlás, főleg, hogy egyszer már túl voltam rajta. A pontszámom egyenlőre ennyi, de lehet még változik, a többi filmhez képest.

------------

Ez lesz a következő? :)
http://www.imdb.com/title/tt0113375/?ref_=fn_al_tt_2

Tádám
El Siete
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. október 31., csütörtök 18:03

Nos, azt hittem csak később tudom bedobni, de végül sikerül pont 18:00-kor! :mrgreen:

Szóval az ajánlásom:

I.D.

Magyarul Személyazonosságnak találjátok meg a keresőkben...
A sztoriról röviden annyit írnék, hogy 4 beépített zsaruról szól, akik beépülnek a Shadwell huligánjai közé.
Aztán persze az átmenetről, hogy most akkor zsaru vagyok, vagy már ténylegesen minden ízben huligán...

A film alapját James Bannon írta meg, ő mesélte el, az egyik beépített zsaru, amiből aztán megcsinálták. Egy kicsit felületes a film, olyan szempontból, hogy sokkal részletesebben bele lehetne menni dolgokba... érzelmekbe, történésekbe stb.
Épp ezért Bannon idén kiadott egy könyvet (A beépített huligán), ami az egész sztorit leírja, a beépüléstől, meccsenként elemzi a szituációkat, balhékat, mindent - akinek tetszik a film, ne hagyja ki a könyvet, mert a kettő együtt hatalmas élményt nyújt szerintem. A könyv tényleg zseniális. Én először a könyvet olvastam, utána néztem a filmet. Azt tudni kell, hogy alapból a Milwall szurkolói közé épültek be, ezt nem tudom miért kellett megváltoztatni a filmben... talán azért, hogy ne legyen még rosszabb hírük a Milwallosoknak...
Lényeg a lényeg, a könyv elolvasása nélkül a film is nagy élményt nyújt szerintem, nekem persze más volt, mert már minden részletet tudtam, így nem voltak meglepetések.
A film szerintem remek, igazi kikapcsolódás, és elgondolkodtató... Hol van határ? Mikor kell kiszállni? Ki lehet-e szállni? Kit, mikor, hogyan bántunk meg? Megéri-e...? Rengeteg kérdést felvet, mindez a futballal, a huliganizmussal kapcsolatban, szóval gondoltam jó ajánlás lehet ebbe a légkörbe... :)
Ha valakinek kérdései lesznek, nyugodtan, a könyv alapján még többet tudok mondani, remélem valaki még olvasta rajtam kívül.

A filmre én így is 10/8.5-t adok. Hajráááááááá Shadwell! :mrgreen: :cheers: :lilasalas:
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Tádám
El Siete
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. október 31., csütörtök 17:17

Nem akartam úgy bedobni az ajánlásom, hogy nem értékeltem a korábbi filmet, így most megteszem!

THX1138

Huhh, ez így elég érdekes volt, főleg annak tudatában, hogy a rendező miket tett le ezután az asztalra... Így sokat vártam tőle, talán túl sokat is.
Az alap ötlet ugye eléggé sivár világot, hihetetlen komor, üres hangulatot, egy fajta "robotizált" világot tár elénk. Nehéz ezzel azonosulni, mégsem túl nehéz elképzelni. Ez a kettősség tetszett benne nagyon.
Igazából az a bajom vele, hogy a játékidő ellenére is nehezen tartja fent a figyelmet. A dialógusok néhol hosszúak, vontatottak, nem érdekesek, nem tudsz azonosulni a szereplőkkel (legalábbis én nem), hiszen ők sem éreztetik veled, hogy most olyan túl nagy lenne a tét, így pedig tényleg nehéz.
Sajnos nem váltott ki belőlem igazából semmi különleges érzelmet a film, ez pedig kevés ahhoz, hogy túl jó pontot tudjak adni neki. Mondjuk alapból a 15 perces változata, mint vizsgafilm már kellően elárulhatta, hogy Lucas bá' -ban azért van spiritusz...
No így összességében mindent mérlegelve, fél nap gondolkodás után 10/6. köszi szépen, jó ajánlás volt. :agree:

Később jövök az ajánlásommal! :D

VARANE

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. október 31., csütörtök 14:22

francois írta:ttx 1138

5,5/10
Nekem is kb.

Az alap jó, a kivitelezés a lehetőségekhez mérten profi. Akkoriban már láthatták, hogy sokra hivatott rendező Lucas barátunk, és valószínűleg kis költségvetésből megalkotta a filmet.

Érdekes, és akkoriban talán új témát dolgozott fel, figyelve mindenre.

Sajnos halálosan unalmas volt, a felirat meg sokat elvett a filmélményből, szerencsére nem volt hosszú... :agree:

Viszonyítási alapnak jó lesz. 4,5/10 (de lehet h megnézem újra és változik)

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. október 31., csütörtök 7:26

ttx 1138

5,5/10
Kép
Kép
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. október 30., szerda 21:25

Anyaka írta:
Remy írta:izé.. őőő... értékelések? :mrgreen: :lol:
Én csak nehezen veszem rá magam, hogy újra megnézzem. :lol:
Anélkül meg nem akarom értékelni, homályos emlékekből. Mert hátha rosszul maradt meg bennem valami.
Ha régen láttad, akkor ennél a filmnél jót tesz, hogy újra nézed :D Nálam fél ponttal feljebb kúszott, miután újráztam. + amúgy sem hosszú :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. október 30., szerda 21:19

Remy írta:izé.. őőő... értékelések? :mrgreen: :lol:
Én csak nehezen veszem rá magam, hogy újra megnézzem. :lol:
Anélkül meg nem akarom értékelni, homályos emlékekből. Mert hátha rosszul maradt meg bennem valami.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. október 30., szerda 19:02

Tádám írta:Holnap akkor én jövök ugye? :mrgreen:

Bár kb. 2 értékeléssel.. nem túl nagy az aktivitás. :D
igazából még nem baj, majd jövő szerdán lesz gáz, ha nem változik :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Tádám
El Siete
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. október 30., szerda 19:00

Holnap akkor én jövök ugye? :mrgreen:

Bár kb. 2 értékeléssel.. nem túl nagy az aktivitás. :D

VARANE

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. október 30., szerda 8:51

Én is talán ma :) No para, fog menni szvsz. :hmmm:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. október 29., kedd 20:43

Mondtam, hogy ráérünk a kezdéssel. Én ma értékelek.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. október 29., kedd 16:01

izé.. őőő... értékelések? :mrgreen: :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. október 29., kedd 0:11

Már megnéztem a filmet tegnap este, de várok az értékelésével egy kis időt. :hmmm:

Találtam egy olyan videóklipet, amely a filmen alapszik, akik már látták megnézhetik:
Gangstarr - You Know My Steez :D
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. október 28., hétfő 0:12

nincs ebben semmi baromság. ha valaki utál egy stílust minek nézze ha nem élvezi? itt megnézem (és jó, mert vmilyen szinten kényszerítve vagyok) és ennyi pont elég.

és h még nagyobb baromnak tűnjek, kubrickot is utálom, pontosabban a filmjeit is. strangelove (20 percig bírtam), mechanikus narancs, tágra zárt szemek, acéllövedék, egyik se jött be. egyedül a ragyogás tetszett, de hát az meg nem kubrickon mulott :)
Kép
Kép
Kép

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2013. október 27., vasárnap 23:07

francois írta: (ezért nem néztem még meg kubrick 2001-ét sem)
Idáig olvastam. (Spoiler miatt csak. Valamikor talán én is megnézem Lucas filmjét.)
De ilyen baromság miatt nem megnézni azt a filmet, hát nem tudom. Engem is zavar a régi gagyi technika, de ezt egy pillanatig nem éreztem Kubricnél. Egyszerűen a film meg klasszikus. Nyilván nem kényszeríthetlek, hogy nézd meg, de egy olyan film marad ki, egy akkora rendezőtől, amit filmszeretőként nagyon nagy hiba lenne nem megnézni.

Elég nyomasztó, és lassú film. De a tartalma, stílusa és az utolsó 15 percért megéri. Én még a sci-fiért sem vagyok oda, de tuti megnézem majd még egyszer valamikor. Kubric zseni.

Egyszer ha van hangulatod (ez fontos!), nézd meg, végig. :) Szerintem még tetszeni is fog.

Vissza: