Kerlon írta:Nekem is 256 Gb SSD-m van és vettem hozzá még 1 TB-s külső HDD-T, amire kimentem a lényeget. Amúgy szerintem SSD nélkül gépet venni már nem érdemes, valamint az olcsóbbikban a RAM is kevés lehet manapság. Amúgy DELL gépek, szóval sokáig húzhatják, mert talán a legminőségibbek a laptop fronton. Nekem volt, amelyik 6 évig ment és még bírta volna nagyon kompromisszumosan (igazából csak elöregedett már). Most Lenovom van, net, filmre bőven jó, viszont néha nagyon hangos a hűtés, ha pörög a proci.rashidm írta:
Attól függ mire kell. Én a drgábbikat venném, ha választani kellene a kettő között. Érdemes lenne megnézni, hogy a hűtése milyen a két laptopnak. Nekem a problémám a drágábbikkal, hogy nem találtam meg, lehet-e bőviteni sima hdd-vel. Ha lehet, akkor beletetetnék egy pl 1-2 TB-os hdd-t. Ha csak filmezésre, netezésre kell, akkor jó lesz (már, ha a hűtése és az anyaghasználata jó).
Mondjuk én még nézelődnék, hogy integrált videó karivel nincs-e, mert ez a Radeon tök felesleges benne és csak plusz egy dolog, ami elromolhat.
A drágábbikban integrált Radeon van, nem?
Amúgy itt megtaláltam olcsóbban:
https://www.emag.hu/dell-inspiron-3583- ... DMC5C6BBM/