Politika
Re: Politika
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Új videó OV-nál, a fidesz által írt 1300 milliárdos adóemelés/megszórítási "tisza/brüsszel" csomagról.
Orbán Balázs benne azt mondja: "az áfa egy szükséges rossz...csökkenteni kéne, nem emelni" (közben drámai zene, teátrális mozdulatok).
Ők miért nem csökkentik amúgy?
Orbán Balázs benne azt mondja: "az áfa egy szükséges rossz...csökkenteni kéne, nem emelni" (közben drámai zene, teátrális mozdulatok).
Ők miért nem csökkentik amúgy?
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Én tényleg elhiszem hogy ezt tapasztaltadrashidm írta:Én csak a tapasztalatomat tudom megosztani, hidd el én is megrökönyödtem, amikor láttam a bolti árakat. De nem is azt mondtam, hogy minden, a hús tényleg hasonló áron van vagy drágább.Realista24 írta: Az egész abból indult nálam hogy minden olcsóbb 20-30%kal, ami sztem egyszerűen nem igaz szerintem.
Hasonló árakat, vagy plusz mínusz 5-10%ot általában. Minőséget nem írom, az evidens.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Na ez a legfontosabb szerintem is. Mar nem huzom fel a szemoldokom az arakon, ha kulfoldon vagyok, mert konkretan hozzaszoktam hogy ennyire kurvadraga minden itthon. Szinte ugyanannyit fizetek mindenert. Oktoberben voltunk Grazban, a foteren a kave pont ugyanugy tularazott 4-5-6 euro volt mint itthon, onnan egy setaloutcaval lentebb meg egy turistaetteremben 2 fore 2 foetel+1 gulyasleves+1 sor +1 froccs 53 euro, 20 ezer forint. Hat pont nem volt dragabb egy fokkal se mint egy magyarorszagi etterembe, sot.swfan írta:Ez pár éve még így volt, csak itthon 22-23 körül befigyelt egy 20-30%-os infláció, amit nem követtek a fizetések.1madridista írta:
Nem nem felesleges hasonlitgatni a fizetesekhez, mert szerintem atlagban olcsobb egy csomo minden itt mint nyugatabbra.
Én voltam a párommal most Bécsben nov. 21-22-én, hazaindulás előtt ott intéztük el a bevásárlást, hogy ne másnap reggel kelljen. Semmi extra, Lidl, Spar, kb. olyan dolgok, amit minden héten vesz az ember (felvágott, pékáru, zöldség, stb.). Ezek az alap dolgok nagyjából ugyanannyiba kerültek, mint az itthoni Lidl-ben vagy Sparban. Magyarországon a nettó mediánbér 394.300 Ft, Ausztriában meg 1.044.296 Ft (2744 euró)
-
rashidm
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Ez a kettő hozzászólás a lényeg. Bármennyire is él az ember jól itthon, ha azt mondja, szarok bele, inkább húzok innen. Sajnálom a dolgot Faust! Kitartás! Ha kell valamiben segíteni, szólj!tomi_b írta:Sajnálom. Kitartást Neked/Nektek!Faust írta: Anyosom vegstadiumu vesebetegkent 5 es fel oraja ul felesegemmel a surgossegi folyosojan, felrobbant erekkel, annyian vannak mint Indiaban, szarik ra mindenki, ugy kellett most havert vadaszni aki random tud vigyazni otthon a gyerekekre mert en dolgozom ejjel nappal, hogy ne haljunk ehen ebben a kurva csaladbarat orszagban. A halalan van az oreglany, velhetoen nem eri meg a karacsonyt, de lathatoan neki is megerte ~55 evig fizetnie a jarulekokat. De biztos MP nem engedi hogy behivjak, meg a Tisza, meg Brusszel. De biztos igy megy ez Europaban mindenhol, ugyhogy kovetkezeskeppen itt is igy kell, az ilyen dolgokban nem kell botnak lenni a kullok kozott.
Rohadna el mindenki, aki meg mindig kepes ezt az egesz korrupt fos hazug rendszert barmennyire is tamogatni jo szivvel. Hanyingerem van a gondolattol, hogy a gyerekeimnek itt kell felnonie (persze erre szokott jonni a bayeri-gyurcsanyi “el lehet innen menni” frazis, barcsak onmagukra alkalmaznak).
Remélem azért valahogy mégis jól fog alakulni a helyzet.
A leírásoddal meg csak egyetérteni tudok és nagyon bosszús a mai magyar állapotokra.
Hiába van meg mindenem, semmiben nem szenvedek hiányt, sőt.. de egy esetleges fidesz győzelem esetén majdnem biztos, hogy eladunk mindent és húzunk innen a családdal.
Faust jól leírta, mit gondolok azokról akik azt gondolják, hogy a Fideszre szavaznak, függetlenül attól hogy milyen állapotok vannak itthon (sőt, engem lehet Realista ki is tenne innen, teljesen jogosan érte).
- tomi_b
- Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
- Kedvenc csapatod: 15!
Sajnálom. Kitartást Neked/Nektek!Faust írta: Anyosom vegstadiumu vesebetegkent 5 es fel oraja ul felesegemmel a surgossegi folyosojan, felrobbant erekkel, annyian vannak mint Indiaban, szarik ra mindenki, ugy kellett most havert vadaszni aki random tud vigyazni otthon a gyerekekre mert en dolgozom ejjel nappal, hogy ne haljunk ehen ebben a kurva csaladbarat orszagban. A halalan van az oreglany, velhetoen nem eri meg a karacsonyt, de lathatoan neki is megerte ~55 evig fizetnie a jarulekokat. De biztos MP nem engedi hogy behivjak, meg a Tisza, meg Brusszel. De biztos igy megy ez Europaban mindenhol, ugyhogy kovetkezeskeppen itt is igy kell, az ilyen dolgokban nem kell botnak lenni a kullok kozott.
Rohadna el mindenki, aki meg mindig kepes ezt az egesz korrupt fos hazug rendszert barmennyire is tamogatni jo szivvel. Hanyingerem van a gondolattol, hogy a gyerekeimnek itt kell felnonie (persze erre szokott jonni a bayeri-gyurcsanyi “el lehet innen menni” frazis, barcsak onmagukra alkalmaznak).
Remélem azért valahogy mégis jól fog alakulni a helyzet.
A leírásoddal meg csak egyetérteni tudok és nagyon bosszús a mai magyar állapotokra.
Hiába van meg mindenem, semmiben nem szenvedek hiányt, sőt.. de egy esetleges fidesz győzelem esetén majdnem biztos, hogy eladunk mindent és húzunk innen a családdal.
Ez pár éve még így volt, csak itthon 22-23 körül befigyelt egy 20-30%-os infláció, amit nem követtek a fizetések.1madridista írta:
Nem nem felesleges hasonlitgatni a fizetesekhez, mert szerintem atlagban olcsobb egy csomo minden itt mint nyugatabbra.
Én voltam a párommal most Bécsben nov. 21-22-én, hazaindulás előtt ott intéztük el a bevásárlást, hogy ne másnap reggel kelljen. Semmi extra, Lidl, Spar, kb. olyan dolgok, amit minden héten vesz az ember (felvágott, pékáru, zöldség, stb.). Ezek az alap dolgok nagyjából ugyanannyiba kerültek, mint az itthoni Lidl-ben vagy Sparban. Magyarországon a nettó mediánbér 394.300 Ft, Ausztriában meg 1.044.296 Ft (2744 euró)
Anyosom vegstadiumu vesebetegkent 5 es fel oraja ul felesegemmel a surgossegi folyosojan, felrobbant erekkel, annyian vannak mint Indiaban, szarik ra mindenki, ugy kellett most havert vadaszni aki random tud vigyazni otthon a gyerekekre mert en dolgozom ejjel nappal, hogy ne haljunk ehen ebben a kurva csaladbarat orszagban. A halalan van az oreglany, velhetoen nem eri meg a karacsonyt, de lathatoan neki is megerte ~55 evig fizetnie a jarulekokat. De biztos MP nem engedi hogy behivjak, meg a Tisza, meg Brusszel. De biztos igy megy ez Europaban mindenhol, ugyhogy kovetkezeskeppen itt is igy kell, az ilyen dolgokban nem kell botnak lenni a kullok kozott.
-
1madridista
- Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Nem nem felesleges hasonlitgatni a fizetesekhez, mert szerintem atlagban olcsobb egy csomo minden itt mint nyugatabbra. Ha osszehasonlitod a fizetesekkel pont az adja a kulonbseget... nem allitottam, hogy jobban elunk mint a nyugatiak, csak szemelyes tapasztalatom szerint kulfoldon dragabb egy bevasarlas...ferni írta: De felesleges hasonlítgatni, fizetésekhez képest egyszerűen minden rohadt drága, ez egy tény, Európában ebben is az élmezőnyben vagyunk.
Csak tudnám hogy hozták össze ezt Vityáék ilyen áfával meg rengeteg pénzzel meg korlátlan hatalommal.
Ja persze, zsebbe ment minden, majd a paraszt kipótolja.
-
rashidm
Én csak a tapasztalatomat tudom megosztani, hidd el én is megrökönyödtem, amikor láttam a bolti árakat. De nem is azt mondtam, hogy minden, a hús tényleg hasonló áron van vagy drágább.Realista24 írta: Az egész abból indult nálam hogy minden olcsóbb 20-30%kal, ami sztem egyszerűen nem igaz szerintem.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Az egész abból indult nálam hogy minden olcsóbb 20-30%kal, ami sztem egyszerűen nem igaz szerintem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
nuevo_ericco
Így már értem.kiserik írta:Írtam, az ottani ""tesztelő"" Július Jakab volt.
Én őket nem tartom az ellenzék részének, nem is kapnak meghívást a négy ellenzéki párt közös tüntetéseire, rendezvényeire. Ők a szlovák Gyurcsány, akikkel a mostani hatalom riogathat. Az ő pártjukból már nem egy fontos szavazásnál szavaztak együtt a kormánykoalícióval (pl. mikor Fico rendőrségnek való kiadásáról szavazott a parlament), az ún. kultúrharcban is egy oldalon állnak.
De elfogadom az érvedet, külsősként én sem tudnám megmondani a különbséget, jól játsszák az álellenzéki szerepet.
De felesleges hasonlítgatni, fizetésekhez képest egyszerűen minden rohadt drága, ez egy tény, Európában ebben is az élmezőnyben vagyunk.
Csak tudnám hogy hozták össze ezt Vityáék ilyen áfával meg rengeteg pénzzel meg korlátlan hatalommal.
Nem úgy helyi. Helyi, tehát a tarhonyás húst az olasz tesztával, ami még ott helyi. Egy olasz étel itthon, nem helyi étel, így nem is ugyan az a kategória, mint Olaszországban, ahol helyi étel. Itthon megeszel egy pacalt 3-3500 Ftért, ott meg egy carbonarat 8-10 euróert.rashidm írta:Ez nem alma az almával való összehasonlítás. Attól hogy összehasonlítod hogy "A" helyen 4000 Ft a pacalpörkölt és "B" helyen meg 4500 Ft, attól még nem fogom tudni, hogyha megyek ki nyaralni, ott mennyivel drágább vagy olcsóbb egy ebéd.kiserik írta:
Úgy, hogy almát almával. Helyi kaját helyi kajával, fővárosit fővárosival, belvárosit belvárosival, olasz tesztát itthoni túrós tesztával, vagy egy tál székelykáposztával.
Írtam, az ottani ""tesztelő"" Július Jakab volt.nuevo_ericco írta:Itt élek, nekem elhiheted, hogy a jelenlegi ellenzékben nincs politikus, aki az Orbán-rendszert pozitív példaként hozná fel (leginkább azért, mert Orbán beavatkozott a legutóbbi választásokba, Ficoékat segítve). Ha már, akkor inkább a csehekkel és a lengyelekkel megy az összehasonlítás.kiserik írta: A jobb-balt valószínűleg benéztem, szlovákoknál ezeket nem nagyon követem, de az tuti, hogy Fico ellenes, valami centralista Jakab. A lényeg az, hogy nem a papíron hazug oldal (Fico, Zorban) hergelte ezzel a népet, hanem az objektív. Én meg megnéztem a Lidl árakat itt is meg itt is és kb ugyan az.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
-
nuevo_ericco
Itt élek, nekem elhiheted, hogy a jelenlegi ellenzékben nincs politikus, aki az Orbán-rendszert pozitív példaként hozná fel (leginkább azért, mert Orbán beavatkozott a legutóbbi választásokba, Ficoékat segítve). Ha már, akkor inkább a csehekkel és a lengyelekkel megy az összehasonlítás.kiserik írta: A jobb-balt valószínűleg benéztem, szlovákoknál ezeket nem nagyon követem, de az tuti, hogy Fico ellenes, valami centralista Jakab. A lényeg az, hogy nem a papíron hazug oldal (Fico, Zorban) hergelte ezzel a népet, hanem az objektív. Én meg megnéztem a Lidl árakat itt is meg itt is és kb ugyan az.
-
rashidm
Ape Regina vagy Trattoria-ban 2 carbonara, 2 limonádé/üdítő, 2 desszert 20-25k volt az elmúlt 1 évben. Kint ugyanez, illetve plusz egy főétellel 20k.realmadrid95 írta:Iden Riminiben nyaraltunk a mennyasszonyommal, ket bolognai ragu, eloetellel, majd desszertekkel fizettunk atlagosan 35-40 eurot, ugy hogy ebben benne voltak a limonadek. Nem tudom, hogy mennyi Budapesten egy Olasz etterem, de ettol biztosan tobbet fizetnek.rashidm írta:
Úgy gondoltam, hogy pl Pesten egy olasz étteremben ha eszik ket fő carbonarat meg egy-egy desszertet meg üdítőt, akkor külföldön ugyanaz kb vagy olcsóbb.
Itt Madridban a tapasok a legkellendobbek, az enyem altalaban igy nez ki, csirkekrokett, patatas bravas, steak es paella. Ez durvan 15 euro. A csirkekrokettbol atlagosan 5-6 dbot adnak, a patatas bravas es a paella durvan 500 g a ketto, steak meg durvan 300g.
A fizeteseket osszevetve akkor lennenek egyensulyban az orszagok, ha kozel minden 30%al olcsobb lenne Magyarorszagon. Az atlag fizeteseket nem tudom otthon mennyi, mert amikor ott laktam, akkor is vallalkozo voltam.
Madridban szinte senki nem keres netto 2200 euronal kevesebbet, meg egy portas is kb 2300 korul kap kezhez, es ha jol tudom itt ez a munka fizet a legkevesebbet.
-
rashidm
Ez nem alma az almával való összehasonlítás. Attól hogy összehasonlítod hogy "A" helyen 4000 Ft a pacalpörkölt és "B" helyen meg 4500 Ft, attól még nem fogom tudni, hogyha megyek ki nyaralni, ott mennyivel drágább vagy olcsóbb egy ebéd.kiserik írta:Úgy, hogy almát almával. Helyi kaját helyi kajával, fővárosit fővárosival, belvárosit belvárosival, olasz tesztát itthoni túrós tesztával, vagy egy tál székelykáposztával.rashidm írta:
De akkor hogy hasonlítsam össze az itthoni olasz kajaval ha nem olaszban eszem?
- realmadrid95
- Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio
Iden Riminiben nyaraltunk a mennyasszonyommal, ket bolognai ragu, eloetellel, majd desszertekkel fizettunk atlagosan 35-40 eurot, ugy hogy ebben benne voltak a limonadek. Nem tudom, hogy mennyi Budapesten egy Olasz etterem, de ettol biztosan tobbet fizetnek.rashidm írta:Úgy gondoltam, hogy pl Pesten egy olasz étteremben ha eszik ket fő carbonarat meg egy-egy desszertet meg üdítőt, akkor külföldön ugyanaz kb vagy olcsóbb.Realista24 írta:
Jo, ez nalam ugymond nem mervado, csak ha tenyleg van egy almat almaval osszehasonlito listad.
Osszessegeben jarok eleg sokat kulfoldre, latom, hogy nyugati arszinvonalon mozognak nalunk az arak, ellenben a fizetesekkel, de 20-30%-os arkulonbseget a nyugat javara sehol nem latok az egeszet tekintve.
Most pl. Athenban a stadionban a fel liter viz 0,5 euro volt, hambi, hotdog 4,5 euro, udito 2,5 ero.Repteren a reggeli ket fore 15 euro volt. Ez a ketto pl. nevetseges kategoria, viszont nem csak magyarhoz kepest, hanem europa szerte.
Viszont pl. az osztrakoknal inkabb megveszem a mososzert, ha dragabb is, de a minosege biztos, hogy jobb.
Itt Madridban a tapasok a legkellendobbek, az enyem altalaban igy nez ki, csirkekrokett, patatas bravas, steak es paella. Ez durvan 15 euro. A csirkekrokettbol atlagosan 5-6 dbot adnak, a patatas bravas es a paella durvan 500 g a ketto, steak meg durvan 300g.
A fizeteseket osszevetve akkor lennenek egyensulyban az orszagok, ha kozel minden 30%al olcsobb lenne Magyarorszagon. Az atlag fizeteseket nem tudom otthon mennyi, mert amikor ott laktam, akkor is vallalkozo voltam.
Madridban szinte senki nem keres netto 2200 euronal kevesebbet, meg egy portas is kb 2300 korul kap kezhez, es ha jol tudom itt ez a munka fizet a legkevesebbet.
Hozzateszem az alberletek arat is, hogy kicsit jobb kepet kapjunk. Itt kint egy egy szobas alberlet, ami 40 nm, havonta 1000-1100 euro, ami a rezsit is magaba foglalja. Persze, ez nem a gazdagreszen van, ahol elkernek 15 ezret is akar.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára realmadrid95 2025. december 1., hétfő 12:18-kor.
Úgy, hogy almát almával. Helyi kaját helyi kajával, fővárosit fővárosival, belvárosit belvárosival, olasz tesztát itthoni túrós tesztával, vagy egy tál székelykáposztával.rashidm írta:De akkor hogy hasonlítsam össze az itthoni olasz kajaval ha nem olaszban eszem?Realista24 írta:
Olaszorszagban nyilvan olcsobb az olasz kaja.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
-
rashidm
De akkor hogy hasonlítsam össze az itthoni olasz kajaval ha nem olaszban eszem?Realista24 írta:Olaszorszagban nyilvan olcsobb az olasz kaja.rashidm írta:
Úgy gondoltam, hogy pl Pesten egy olasz étteremben ha eszik ket fő carbonarat meg egy-egy desszertet meg üdítőt, akkor külföldön ugyanaz kb vagy olcsóbb.