Oldal: 1689 / 2199

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 23:25
Szerző: Sierra
Realista24 írta:
Kerlon írta:ezentúl csak frissen szedett salátát eszem :mrgreen:
Most szedtem
https://www.youtube.com/watch?v=Q1wcIPw_2Gk
:lol:
Pasztmek ez mi a pöcsöm? :lol: :lol:

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 22:53
Szerző: istimester
Ha burger, Pozsonyban a Beabout. Mondjuk nem 550ft.

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 13:04
Szerző: Kerlon
most akkor ott tartunk amúgy, hogy legalja hely vagy meg sznob hely? :lol: szerintem mondjuk tik mindegy, mert a sok proletár apuci kicsi fia, lánya mindenhol ott vna... ezért kell jó társaságot vinni magaddal

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:55
Szerző: ziro4vr
Még párszor elmész Instantba és nem lesz szükséged többé táplálékra :lol:

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:53
Szerző: Kerlon
valaki tiltsa má' ki :lol:

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:51
Szerző: Realista24
Kerlon írta:jól van, beállok a fényevők közé
:lol: :lol: :lol:
Magas UV tartalom mond valamit? :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:49
Szerző: Kerlon
jól van, beállok a fényevők közé

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:40
Szerző: Realista24
Kerlon írta:ezentúl csak frissen szedett salátát eszem :mrgreen:
Most szedtem
https://www.youtube.com/watch?v=Q1wcIPw_2Gk
:lol:

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:37
Szerző: Kerlon
ezentúl csak frissen szedett salátát eszem :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:35
Szerző: Realista24
Kerlon írta:megmondták a kínaiak, hogy évi 3 kiló kosz kell a szervezetnek :mrgreen:
A kosszal kevesebb gond van, mint a dögútra szállítandó, újrapácolt hússal.

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:18
Szerző: Kerlon
megmondták a kínaiak, hogy évi 3 kiló kosz kell a szervezetnek :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:18
Szerző: Realista24
Nagy titok nincs ebben, elég csak matekozni, ehhez nem kell még csak "belső" infó sem.

500-600 Ftért mennyi realitása van annak, hogy kapsz 20-25 deka húst, egy rakat zöldséget, pitát, öntetet, mikor a normális hús kilója 1400 Ft, a zöldség meg évszakfüggő, az árak viszont télen-nyáron ugyanazok.
A munkabért és helység bérleti díjat és egyéb rezsit még hozzá sem adtam, illetve haszonért dolgozik mindenki.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy az 1.000 Ft-os már biztos jó, vagy azt, hogy mindenki így csinálja, de elég általános sajnos.

A legalapvetőbb problémák azok szoktak lenni a gyros hússal, hogy nem minőségi húsból készítik a nyársot. Nyesedék, "selejt", bőr, bedarálás előtti, stb, tele ízfokozóval, ráadásul szívesen veszik a már sokszor nem értékesíthető húst, mert az ízfokozó és a pác simán elnyomja az ízt, főleg, ha sütve is van ugye.

Persze valakinél a parizer is hús, a legviccesebb, hogy a szegény ember felvágottja a parizer, aztán az átlagár már abból is 1000 Ft felett van, aztán csak nyesedék meg bőr, meg víz, vízkötő és ízfokozó.

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:17
Szerző: Sunsky
Én is dolgoztam németben húsiparban, pedig azt mondják csak itthon van ilyen igénytelen munka.. ahha.. ott kinnt is csak addig szabályos minden, amíg épp ott az állatorvos, vagy épp figyel a nagyfőnök. Aztán meg amit 12 órán keresztül tapostál húst, azt szedd fel a földről aztán dobd be a többi közé, porccal, csonttal, mindennel együtt, mert hát úgyis ledarálják... De azért én is megettem, amit műszak közben kaptunk szalámit, ami nyilván abból készült, amit mi ott "csináltunk". Finom volt, kit érdekel.. Boltba jobb kerül? Dehogy, ugyanaz, akkor meg nem mindegy? :D

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 12:06
Szerző: Kerlon
én csak tippelem a gyrosra, hogy nagyjából abból áll, amit nem lehet kirakni a húspultra, tehát a csonton maradt hús, ín, mócsing és egyéb finom ságok, amiket szépen bepácolnak, aztán összegyúrják ilyen jól kinéző valamivé...

amúgy én leszarom, valamibe meg kell halni, finom, aztán jó' van

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 1:40
Szerző: Marci77
En is kivancsi lennek ha lehet :D :)

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 14., vasárnap 1:19
Szerző: Zsombor
Én viszont szerintem fogok, úgy hogy mehet privátban. :lol:

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 13., szombat 23:37
Szerző: Norbii
ugyan. nyugodtan mondhatod, kíváncsivá tettél,viccen kívül. Ráadásul nem mostanában fogok megint gyrost enni mivel sajna mostanában a glutén és laktóz dolgok tönkre vágják a bőröm.

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 13., szombat 23:24
Szerző: Realista24
Norbii írta:igen, ami csirke, v pulyka hús, tömör hús. Nem egy virsli/párizsi amiben van ez is meg az is.. Nyilván a pácban lehet pár kedvezőtlen hozzávaló, ahogy a szószban, de hát ezért gyorskaja.
Jah, hát, meghagylak ebbe a hitbe és csak annyit írok, élelmiszeriparból jöttem... :)

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 13., szombat 23:14
Szerző: Norbii
igen, ami csirke, v pulyka hús, tömör hús. Nem egy virsli/párizsi amiben van ez is meg az is.. Nyilván a pácban lehet pár kedvezőtlen hozzávaló, ahogy a szószban, de hát ezért gyorskaja.

Re: OFF

Elküldve: 2015. június 13., szombat 22:49
Szerző: Realista24
Hogy érted? Mert a gyrost előtted szokták csinálni és én semmi kártékony dolgot nem tudok felfedezni benne. hús, zöldség, pita meg szósz. max a szar buzalisztes pitába lehet belekötni ami nem igazán egészséges. nem is értem miért nem lehet kapni gluténmenteset.:(
Előtted csinálják? Ha gyrosról beszélünk, akkor egy nagydarab húsrúdon pörgő, "tömörített" egyvelegről beszélünk, ami már fűszerezve van, nem?