6.5|10
Egy egész jó karakterdráma lett belőle a végére, bár a könyv biztosan jobb, mert ezt a műfajt ott jobban át lehet adni. Mivel nem olvastam, így nem is írnék róla sokat, mert érdemben nem tudok. Talán így látatlanban is hosszabbra hagytam volna a filmet, mert az ilyennek általában idő kell, főleg könyv alapján. A karakterek egész jól el lettek találva, bár a legtöbb nem sokat tett hozzá. A néhol kicsit dokumentarista stílus sem volt rossz.
Ami a lényeg, hogy a hangulata átjött, ezért adok rá először ennyi pontot, majd később változtatom valószínű.
Dressed to Kill
5.5|10
Tetszett, néhol viszont hibák voltak, amik kicsit bántották a szemem, illetve kicsit hamar ellőtték a "Ki a Gyilkos?" kérdésre a választ. Sokszor hasonlított pár Hitchcock filmre egy-egy ponton, ami nem is olyan nagy gond. Sőt a múzeumi némafilmekre hajazó megoldás is egész ügyes volt. Viszont nem igazán éreztem azt a nagy feszültséget végig a filmben, amit kellett volna, a legtöbb ilyen "holtteret" valami zenével próbálták kitölteni, de nem igen jött össze. A gyilkos alakja viszont egészen újszerű, ami miatt gondolom kapott, is hideget, meleget, akkoriban a rendező. Úgy összességében tehát nem volt rossz film, de nálam nem váltotta meg a thrillerek világát, pedig csípem a műfajt.
--------
Na megvagyok a 12-dik sorozatommal idén, és a gépem is megjavult, szóval már tudok lenni rendesen, és a filmekre koncentrálni.